Φακοί Sony e-mount

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Ελαφρύς φακός που δένει αρμονικά με όλη τη σειρά A7x. Είναι οξύς στο κέντρο αλλά χάνει σε λεπτομέρεια στα άκρα. Αν τον θέλεις για ταξίδια, ρίξε μια ματιά και στον FE 24-240. Στο ίδιο εστιακό εύρος η διαφορά στο μέγιστο διάφραγμα δεν είναι μεγάλη και επιπλέον θα έχεις περισσότερο ζουμ. Η διαφορά τιμής και οξύτητας είναι επίσης μικρή. Σε ταξίδια λογικά θα βγάζεις περισσότερο χεράτες οπότε θα ασχοληθείς περισσότερο με μεγάλα διαφράγματα, άρα δεν θα ψάχνεις για τρελή λεπτομέρεια στα άκρα. Αν πάλι το βάρος δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα και θέλεις οπωσδήποτε φακό μεσαίου ζουμ, αν έχεις κάποια μηχανή της 2ης σειράς Α7, εγώ θα πήγαινα στον Tamron SP 2470 Di VC f2.8 με έναν καλό αντάπτορα για γρήγορο AF (Metabones IV ή Sigma MC-11).

είναι καλύτερος σε microcontrast και οξύτητα από τον φθηνότερο 28-70 αλλά ακριβός ως καινούργιος κατά τη γνώμη μου. Αξίζει ως μ/τ. Στα υπερ του οι διαστάσεις/βάρος.
Τους έχω δουλέψει και τους δυο.

Το dxomark έβγαλε τον νέο 70-200 2.8 αστέρι με την καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του. Το lenrental έγραψε ότι είναι μετρίος. Μου φαίνεται ότι ή κάποιος τα παίρνει ή ο έλεγχος παραγωγής της sony συνεχίζει να είναι κακός. Κ αντε, παρολο που δεν θα έπρεπε, ας δεχτούμε να είναι κακός για τους consumer φακούς. Αλλά για pro φακούς σε αυτες τις τιμές....

Κάποιοι αναφέρουν ότι δεν είναι απόλυτα αξιόπιστος ο τρόπος διεξαγωγής του τεστ της lensrentals με τον φακό εκτός μηχανής.

Σαν τα τεστ που κάνει ο καθένας μόνος του με τον φακό του δεν έχει.
Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την οπτική απόδοση και των 8 φακών full-frame Sony/Zeiss που έχω.

Ελαφρύς φακός που δένει αρμονικά με όλη τη σειρά A7x. Είναι οξύς στο κέντρο αλλά χάνει σε λεπτομέρεια στα άκρα. Αν τον θέλεις για ταξίδια, ρίξε μια ματιά και στον FE 24-240. Στο ίδιο εστιακό εύρος η διαφορά στο μέγιστο διάφραγμα δεν είναι μεγάλη και επιπλέον θα έχεις περισσότερο ζουμ. Η διαφορά τιμής και οξύτητας είναι επίσης μικρή. Σε ταξίδια λογικά θα βγάζεις περισσότερο χεράτες οπότε θα ασχοληθείς περισσότερο με μεγάλα διαφράγματα, άρα δεν θα ψάχνεις για τρελή λεπτομέρεια στα άκρα. Αν πάλι το βάρος δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα και θέλεις οπωσδήποτε φακό μεσαίου ζουμ, αν έχεις κάποια μηχανή της 2ης σειράς Α7, εγώ θα πήγαινα στον Tamron SP 2470 Di VC f2.8 με έναν καλό αντάπτορα για γρήγορο AF (Metabones IV ή Sigma MC-11).

O 24-240 είναι καλή περίπτωση, αν τον πετύχεις μτχ, γιατί 999 ευρώ είναι πολλά. Τον χρησιμοποιώ κυρίως στην α6300 γιατί είναι ο μόνος native με σταθεροποίηση που έχω, και είναι μια χαρά οξύς στο κέντρο και πολύ καλός στα 24mm/f3.5. Είναι λίγο βαρύς, αλλά είναι και 10x zoom

Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Σε περιπτωση που τελικα δεν την δωσω τι φακο για zoom να παρω για την A6000 δεν θελω να βγαλω φωτογραφια την γκομενα πανω στο βουνο αλλα βαρεθηκα τα μπρος πισω με τον 35/1.8 που εχω.

Μερικους που εχω δει

SEL-2870
Sony 18-105mm f/4 Mid-Range Zoom Lens
Sony 16-70 mm F4 ZA OSS Vario-Tessar T* E
Sony 24-70mm F4 Carl Zeiss Lens OSS

Ο 18-105 μου κανει σαν φακος γιατι και σταθερο F4 εχει για βιντεο και η τιμη σχετικα καλη. Οι δυο τελευταιοι zeiss καλοι αλλα τσουχτεροι.

Θα έλεγα ότι ο 18-105 είναι ο καλύτερος σαν σχέση ποιότητας-τιμής. Έχε υπ' όψιν σου ότι οι 28-70 και 24-70 είναι φακοί full frame, οπότε πάνω στην Α6000 γίνονται 42-105 και 36-105 αντίστοιχα.

18-105mm, τον εχω αγορασει 2 φορες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Λιγο μεγαλος βεβαια, αλλα με τετοιο ευρος δε γινεται αλλιως.
Τρομερη σταθεροποιηση επισης και σταθερο διαφραγμα , που ειναι πολυ σημαντικο.

Απάντηση: Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Θα έλεγα ότι ο 18-105 είναι ο καλύτερος σαν σχέση ποιότητας-τιμής. Έχε υπ' όψιν σου ότι οι 28-70 και 24-70 είναι φακοί full frame, οπότε πάνω στην Α6000 γίνονται 42-105 και 36-105 αντίστοιχα.

Καλα σε σχεση με τον 35αρη που εχω και στην ουσια γινεται 50αρης σιγουρα ειναι καλυτερο το 42 και το 36

Ο 18-105 δεν ειναι crop X1.5 οπως ο 35αρης που στην πραγματικοτητα ειναι 50αρης?

18-105mm, τον εχω αγορασει 2 φορες και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.
Λιγο μεγαλος βεβαια, αλλα με τετοιο ευρος δε γινεται αλλιως.
Τρομερη σταθεροποιηση επισης και σταθερο διαφραγμα , που ειναι πολυ σημαντικο.

Γιαννη επειδη μαλον για δευτερο χερι θα ψαξω ποια ειναι μια λογικη τιμη;

Εστιακό μήκος ίσο με 35 mm όταν χρησιμοποιείται με κάμερα αισθητήρα APS-C 27-157,5 mm

Μολις διαβασα αυτο για τον 18-105.

Δεν μπορω να καταλλαβω γιατι δεν γραφουν τα σωστα mm πχ οπως στον δικο μου αφου στην ουσια ειναι 50αρης γιατι γραφουν 35αρης και να πω οτι ηταν FF φακος να πω οκ αμα τον βαλεις σε FF σωμα ειναι 35αρης αλλα στο δικο μου το σωμα ειναι 50αρης.

μη το ψαχνεις τωρα... ολοι οι φακοι ετσι ειναι.
Ο 18-105 γινεται 27-160 περιπου.

γυρω στα 400-450 τον βρισκεις μεταχ/νο.... συνηθως.

μη το ψαχνεις τωρα... ολοι οι φακοι ετσι ειναι.
Ο 18-105 γινεται 27-160 περιπου.

γυρω στα 400-450 τον βρισκεις μεταχ/νο.... συνηθως.

Καπου διαβασα οτι στο 18 παραμορφωνει και καλο ειναι να μην τα δουλευεις τερμα 18 αλλα λιγο ποιο πανω, ισχυει αυτο;

Αξιζει να δωσω τον 35αρη και να προσθεσω τα υπολοιπα χρηματα για αν τον παρω η να τον κρατησω;

οχι, το αντιστροφο ισχυει!
Στα 105 εχει τη μεγαλυτερη παραμορφωση...αλλα δε σε απασχολει τοσο, μιας και εχει αυτοματη διορθωση και στη φωτο και στο βιντεο.

Μη δωσεις τον 35αρη... δε θα εχεις κατι για βραδυ, που χρειαζεσαι το 1.8 οπωςδηποτε!

Πραγματι ειναι πολυ καλος ο 35αρης και αν ηταν και ποιο μικρος 24αρης η και ακομα ποιο κατω δεν θα υπηρχε ποτε αυτος ο φακος σε αγγελιες.

Καταρχην εχεις μεγαλο δικιο για τα mm και τα equivalent που εχουν επικρατησει και την μανια τα εστιακα μηκη να αναγονται σε 35αρη format. Θα επρεπε το εστιακο μηκος να οριζεται αλλιως οπως πχ γωνια καλυψης κλπ και τερμα το παραμυθι. Δεν ειναι υποχρεωμενος καποιος που δεν γνωριζει να καθεται να ψαχνει τα crop factor και να κανει πολλαπλασιασμους.

Απο κει και περα οπως σου ειπαν τα παιδια παραπανω, αυτες ειναι οι επιλογες σου. Κι αν εχεις μονο τον 35αρη ( aka 50αρη) ειναι λογικο να ψαχνεσαι γιατι σε περιοριζει καπως. Αν επιμεινεις σε prime ομως και εχεις σκοπο να κρατησεις την μηχανη μπορεις να τον πουλησεις, να βαλεις μια διαφορα και να ψαξεις για τον zeiss SEL24F18Z http://www.kenrockwell.com/sony/zeiss/24mm-f18.htm . Ειναι το διαμαντι του συστηματος και δεν θα σε περιορισει αφου θα εισαι ( αντε παλι με τα ισοδυναμα ) στα 36mm που ειναι ενα εστιακο για ολα. Απο τοπια μεχρι πορτραιτα (που λεει ο λογος). Το μονο αρνητικο του ειναι η ελλειψη oss και η τιμη του αλλα συχνα πυκνα εμφανιζεται στα μεταχειρισμενα στα 500-600 ευρω.

Re: Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Δεν εχεις αδικο με τα εστιακα μηκη κ τις αντιστοιχιες, αλλα δεν ειναι κ τοσο δυσκολο να κανει ο καθενας μας εναν απλο υπολογισμο που αντιστοιχει στο συστημα που χρησιμοποει. Αλλωστε πολλα site που πουλανε φακους γραφουν κ την αντιστοιχια.

Σιγουρα τα 24mm ειναι ιδανικα αλλα δΔεν ειναι κ τοσο διαμαντι ο 24αρης. Εξαιρετικος για close to medium αποστασεις ιδανικος για πορτραιτα κ street αλλα στο τοπιο ειναι μετριος με οχι κ τοσο καλη αποδοση στα ακρα. Η ελλειψη oss θα επρεπε να αντισταθμιστει απο βελτιωση της οπτικης αποδοσης αλλα δεν....Ειδικα αν λαβεις υποψιν κ την τιμη του, θα ελεγα οτι ειναι υπερκοστολογημενος. Μονο μεταχειρισμενος αξιζει, αλλα δεν τον βρισκεις ευκολα.

Αν ειναι να δωσω τον 35αρη κανα 300 και σιγα μην παρω 300 και βαλω αλλα 300 για να παρω τον 24αρη πιστευω πως ειναι καλυτερα να μου μεινει ο 35αρης και στα 300 που θα εβαζα να προσθεσω αλλα 100-150 και να παρω τον 18-105

Ετσι και αλλιως οι περισσοτερες φορες που θελω να βγαλω πολλα ατομα μαζι πχ γιορτη η να τραβηξω ενα ωραιο τοπιο και στις δυο περιπτωσεις υπαρχει καλος φωτισμος και πιστευω το F4 του 18-105 δεν θα εχει προβλημα.

Ασχετα αν την μηχανη και τον φακο τα δουλευω σε καμια γιορτη μονο δηλαδη το ντουλαπι τα τρωει.

Νομιζω οτι στην περιπτωση σου ο 18105 ειναι η καλυτερη λυση. Θα σου δωσει κ πολυ καλη σταθεροποιηση για βιντεο. Ισως αν πετυχαινες κ εναν μεταχνο 1670 ο οποιος δινει κ το 16mm.
Ο 18105 εχει γρηγορη εστιαση για κινουμενα θεματα; Ο χαρακτηρισμος G λογικα αυτο υπονοει, αλλα τι λενε αυτοι που τον εχουν χρησιμοποιησει; Μου εκανε εντυπωση οτι στα τεστ που καναν με τις νεες 6300 κ 6500 χρησιμοποιουσαν τον 1670 σε action καταστασες κ οχι τον 18105...

Νομιζω οτι στην περιπτωση σου ο 18105 ειναι η καλυτερη λυση. Θα σου δωσει κ πολυ καλη σταθεροποιηση για βιντεο. Ισως αν πετυχαινες κ εναν μεταχνο 1670 ο οποιος δινει κ το 16mm.
Ο 18105 εχει γρηγορη εστιαση για κινουμενα θεματα; Ο χαρακτηρισμος G λογικα αυτο υπονοει, αλλα τι λενε αυτοι που τον εχουν χρησιμοποιησει; Μου εκανε εντυπωση οτι στα τεστ που καναν με τις νεες 6300 κ 6500 χρησιμοποιουσαν τον 1670 σε action καταστασες κ οχι τον 18105...

Ο 16-70 ειναι 24-105 που σιγουρα μου κανει καλυτερα γιατι δεν θελω και κανενα σουπερ ζοομ αλλα ειδα τα 900 που εχει αρα γυρω στα 700 δευτερο χερι και αν εχεις δυο παιδια που να λενε θελω θελω θελω θελω θελω θελω λιγο χλωμο να τον παρω.

Re: Απάντηση: Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Ο 16-70 ειναι 24-105 που σιγουρα μου κανει καλυτερα γιατι δεν θελω και κανενα σουπερ ζοομ αλλα ειδα τα 900 που εχει αρα γυρω στα 700 δευτερο χερι και αν εχεις δυο παιδια που να λενε θελω θελω θελω θελω θελω θελω λιγο χλωμο να τον παρω.

Τον εχω δει κ 600 αλλα αν ειχες σκοπο να παρεις τον 18105 με δοσεις (κατι που δεν ισχυει για το μετχνο) τοτε νομιζω οτι η αναζητηση σου εχει τελειωσει :)

Επειδή σε παρακολουθούμε, καλό είναι να αγοράσεις τον ζουμ. Πρόταση να τον δώσεις τον 35άρη, διότι δεν σε βλέπω να βγάζεις τον 18-105 για να βάλεις πάνω της τον 35άρη.