Φακοί Sony e-mount

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Τον εχω δει κ 600 αλλα αν ειχες σκοπο να παρεις τον 18105 με δοσεις (κατι που δεν ισχυει για το μετχνο) τοτε νομιζω οτι η αναζητηση σου εχει τελειωσει :)

Δεν τα παω καλα με τις δοσεις προτιμω να κανω υπομονη να τα μαζεξω και να τον παρω μετρητα. Μονο τον ηλιακο πηρα με δοσεις γιατι ειχε σπασει ο παλιος και δεν ειχαμε να κανουμε μπανιο.

Επειδή σε παρακολουθούμε, καλό είναι να αγοράσεις τον ζουμ. Πρόταση να τον δώσεις τον 35άρη, διότι δεν σε βλέπω να βγάζεις τον 18-105 για να βάλεις πάνω της τον 35άρη.

Οπως μου ειπε και ο Γιαννης θα μου χρειαστει και ο 35αρης λογω 1.8 και απο την στιγμη που πηρα μηχανη που αλλαζει φακους το θεωρω χαζο να την εχω παντα με μονο εναν φακο θα μπορουσα να την δωσω και να παρω καποια αλλη οπως LX7 RX100 κλπ.

Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Δεν εχεις αδικο με τα εστιακα μηκη κ τις αντιστοιχιες, αλλα δεν ειναι κ τοσο δυσκολο να κανει ο καθενας μας εναν απλο υπολογισμο που αντιστοιχει στο συστημα που χρησιμοποει. Αλλωστε πολλα site που πουλανε φακους γραφουν κ την αντιστοιχια.

Σιγουρα τα 24mm ειναι ιδανικα αλλα δΔεν ειναι κ τοσο διαμαντι ο 24αρης. Εξαιρετικος για close to medium αποστασεις ιδανικος για πορτραιτα κ street αλλα στο τοπιο ειναι μετριος με οχι κ τοσο καλη αποδοση στα ακρα. Η ελλειψη oss θα επρεπε να αντισταθμιστει απο βελτιωση της οπτικης αποδοσης αλλα δεν....Ειδικα αν λαβεις υποψιν κ την τιμη του, θα ελεγα οτι ειναι υπερκοστολογημενος. Μονο μεταχειρισμενος αξιζει, αλλα δεν τον βρισκεις ευκολα.

Πρώτη φορά διαβάζω οτι ο 24αρης δεν είναι κ τόσο διαμάντι όπως λες

Μπορείς να μας πεις πως το συμπέρανες γιατι μπερδεύονται κ τα μελη που διαβάζουνε
Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

Πρώτη φορά διαβάζω οτι ο 24αρης δεν είναι κ τόσο διαμάντι όπως λες

Μπορείς να μας πεις πως το συμπέρανες γιατι μπερδεύονται κ τα μελη που διαβάζουνε
Ευχαριστώ

Φιλε μου εγραψα οτι δεν ειναι αστερι κ τοσο καλος για τοπιο με μετρια αποδοση στα ακρα στην εστιαση στο απειρο. Προσωπικη εμπειρια δεν εχω, απλα εχω σχηματισει την γνωμη αυτη απο τα διαφορα vs που εχω δει στο διαδικτυο, αλλα κ απο κουβεντα που εχω κανει με ατομο που εχει τον φακο.
Προφανως μιλαω για pixel peeping

Φιλε μου εγραψα οτι δεν ειναι αστερι κ τοσο καλος για τοπιο με μετρια αποδοση στα ακρα στην εστιαση στο απειρο. Προσωπικη εμπειρια δεν εχω, απλα εχω σχηματισει την γνωμη αυτη απο τα διαφορα vs που εχω δει στο διαδικτυο, αλλα κ απο κουβεντα που εχω κανει με ατομο που εχει τον φακο.
Προφανως μιλαω για pixel peeping

Έχω παρατηρήσει τώρα τελευταία ότι δεν μπορούμε ν αποκτήσουμε εδώ στην Ελλάδα το κατηγορούμε
Γιατί δεν τον πουλά ο φιλος σου;
Ισως το συμπέρανες από το τεστ με τις fuji που ανέβασες αλλά πρέπει να καταλάβεις οτι οι fuji παίζουν αλλού

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

ο teo καλά κάνει και τα γράφει διότι όταν δίνεις τέτοια λεφτά (τα οποία είναι πολλά ανεξαρτήτως χώρας) περιμένεις και την ανάλογη κορυφαία απόδοση... οι 850λίρες που κάνει στην Αγγλία ο φακός δεν είναι λίγα για τον μέσο Άγγλο, το αντίθετο μάλιστα. Απλά εκεί υπάρχουν αρκετά περισσότεροι που μπορούν να τον αποκτήσουν, πάντα συγκριτικά με την Ελλάδα.

προσωπικά μέχρι να δω το ποστ του Θοδωρή (ΜΕ τις φωτογραφίες που τον συγκρίνουν με τον ultrawide fuji) νόμιζα ότι ήταν υπερ-κορυφαίος, πλέον το βλέπω λίγο διαφορετικά το πράγμα..

ΥΓ: το συγκεκριμένο νήμα είχε ανοίξει για native full-frame e-mount και όχι για όλους τους e-mount φακούς - κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει άλλο νήμα για τους aps-c

Δεν τον πουλαει γιατι τον χρησιμοποιει κυριως για πορτραιτα, street κ γενικα για κοντιες προς μετριες αποστασεις οπου ο φακος ειναι εξαιρετικος κ εχει κ το περιφημο zeiss pop

ΥΓ: το συγκεκριμένο νήμα είχε ανοίξει για native full-frame e-mount και όχι για όλους τους e-mount φακούς - κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει άλλο νήμα για τους aps-c

Σωστο...

Τοτε λαθος δικο μου που ρωτησα σε αυτο το νημα νομιζα οτι εννοουσε φακοι Sony/Zeiss e-mount και full -frame και οχι αποκλειστικα full frame φακους για e-mount μοντουρα.

Ίσως καλύτερα να μετονομαστεί το νήμα σε "Φακοί e-mount", ώστε να γράφουμε εδώ για όλους τους φακούς που έχουν σχέση με e-mount.
Full-frame, aps-c, native, με αντάπτορα, τα πάντα.

Ίσως καλύτερα να μετονομαστεί το νήμα σε "Φακοί e-mount", ώστε να γράφουμε εδώ για όλους τους φακούς που έχουν σχέση με e-mount.

+1 :a0210:

Μιας και εσύ έχεις ανοίξει το νήμα δεν βλέπω γιατί όχι, έτσι θάναι μαζεμένοι όλοι οι φακοί του συστήματος, επίσης αν θέλετε να μεταφέρουμε στο νήμα εδώ και καποια διάσπαρτα αλλού μυνήματα που αφορούν φακούς e-mount και που θα φανοϋν χρήσιμα μπορώ να το κάνω καθ´ υποδειξή σας.

Μιας και εσύ έχεις ανοίξει το νήμα δεν βλέπω γιατί όχι, έτσι θάναι μαζεμένοι όλοι οι φακοί του συστήματος, επίσης αν θέλετε να μεταφέρουμε στο νήμα εδώ και καποια διάσπαρτα αλλού μυνήματα που αφορούν φακούς e-mount και που θα φανοϋν χρήσιμα μπορώ να το κάνω καθ´ υποδειξή σας.

Τι! Τζαμπα ζητησα συγνωμη ποιο πανω; Την περνω πισω. :eviltongue:

Πλακα κανω :ernaehrung004:

O 24-240 είναι καλή περίπτωση, αν τον πετύχεις μτχ, γιατί 999 ευρώ είναι πολλά. Τον χρησιμοποιώ κυρίως στην α6300 γιατί είναι ο μόνος native με σταθεροποίηση που έχω, και είναι μια χαρά οξύς στο κέντρο και πολύ καλός στα 24mm/f3.5. Είναι λίγο βαρύς, αλλά είναι και 10x zoom

κι ένα χθεσινό δείγμα. Τελικά δεν είναι και τόσο βαρύς. Τον κουβαλούσα επί 5 ώρες χθες σε σακίδιο πλάτης και δεν πιάστηκα.
Το δείγμα είναι frame-grab από 4Κ βίντεο, χωρίς κάποια επεξεργασία, απλά είχε CPL φίλτρο πάνω ο φακός.

KdPenlV0oAU4b_vLODVHAudhP0rBKSyAckXTz0Bjl9HGNZuEcopRkxa-5kd4KQywjpPeonobVtqw7HiId33OncTW7yzhp40tytLipAZiJK9XCe4etDNrEYhtJKrgjkyEMUbEsOjyMHgB0YKtHc3lIwglcB2v-992iC0KAfemJOl7hr4rnU-qCy2NW6iUaHJzOoWuh6pD3IDL1gSxt2tUWBK-Kj9g2mZK-a_dxuoqEQkTUe8VFEV7IjbgkOrbPebS2YhZZD0DcuPLUSVIf0Z33JpK3iDpfQERbqUJW7qKNJ00TvadZ4HWU2D-purswrBiGNK1s_un-96-9Ys7W9cMvrSejI1iWFk4Y2fATdGbRLTobrdr5cBDkps664gzHpPUelXzUhi3e4-8N_u0xVlCMbXa75p1Q0dK6q-zAywOn_mR_QjFFHMgvz96W5aNu9ImQhcja_NVuQo2BpWEuQ98EROCE1dkHVGLasD9eCd5kPGZH9Zrj_MtJMmdXzrgLGJ9RT62VQt2qpHlmgZ67FEsSDTPoY881ZG_38e5H3-w2fh2IoDeV9jPjQSKcJoYtwuc1DyGgHA9M8taKHusyyTM5npCa1YYEwLRFHJxixIgecND7FiJwVhwIuO_29FQAPm-gboohSgLM4qnTwHTm_ZI7GIIZq0fvtBiQCpCqZOQmQ=w2702-h1519-no

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και 10Χ ζουμ (πάλι frame-grab από το βίντεο)

MwJ_bUXnXNPxjZ7c5bk0-LF4G9SV__9c1eTmAyniOFhQv6lM2VJUmL8F12w2PPQ-iQl-KKtP9oghREyPf1K4z52TSlaHx2KGvCbvwE5sBHzDBb23MQeACIEC82nXRK3ecIsOZbbHrj2EXMUl4TVlAgU3sEF7ef81mvFsh5gGy0XpaZEnj4zNNUUwZmcOfUcgpXfoyoFRAota9yJGb8QaNq6JqSZpaN_Jhx9bhmcmWdX63D1JYW0rVQzHT-j5bJShQx9tVUfzwsVUSnjtjocLBmmpfoQgheSXkjhwxjndfUWgUDjUDQGbks5347JM5tvHv-BM42JG6MKCf6vPrY4bXTMD0mY1F_UzSM4z10T58fcI134M2KiGtbJjj_f5a5ZBniV4K5H76tzwsny-h7RfMvG7K-iZlFopsIVAaFA8esckDyw3-OTS3X_9Ykz-pWkNyHwXCPaZC83byT0I-4D6ctiWCALOYGqH7UGp8qTCo32HclpGG9LsRY6Nf2PVqX_l79ap3si7aG2IGp98uniTD6mWjof4opCz-KVMKsAvYt7B6YdjgjujIq7RrXvf6Z46cUk_Fp-Txaf2LmDMJH72EASDZ9lfRQpqQmnrD-yA8zH7ei4u5Lin=w1537-h865-no

Απλά εξαιρετικό...είναι απίστευτο πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία, όπως το πάμε σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται καν να τραβάμε φώτος απλά θα τραβάμε βίντεο και θα απομονώνουμε τα καρέ που μας ενδιαφέρουν....δεν έχει την ίδια γοητεία μεν άλλα είναι απίστευτα χρηστικό δε και πιάνεις λήψεις ακριβώς την στιγμή που θες.....όλες αυτές οι νέες δυνατότητες αν αξιοποιούνται σωστά είναι εξαιρετικά χρήσιμες...

Απάντηση: Re: Φακοί e-mount

Απλά εξαιρετικό...είναι απίστευτο πόσο πολύ έχει προχωρήσει η τεχνολογία, όπως το πάμε σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται καν να τραβάμε φώτος απλά θα τραβάμε βίντεο και θα απομονώνουμε τα καρέ που μας ενδιαφέρουν....δεν έχει την ίδια γοητεία μεν άλλα είναι απίστευτα χρηστικό δε και πιάνεις λήψεις ακριβώς την στιγμή που θες.....όλες αυτές οι νέες δυνατότητες αν αξιοποιούνται σωστά είναι εξαιρετικά χρήσιμες...
είναι αυτό που λέμε φωτογραφία=τέχνη δλδ;

όμως έχουμε ξεφύγει από το θέμα που είναι οι φάκοι e mount

όποιος περίμενε ότι ο νέος ultrawide tokina firin θα ήταν αρκετά οικονομικότερος από τους zeiss (βασικά τον loxia 21mm), μάλλον θα απογοητευτεί....

900ευρω-900λιρες οι ευρωπαϊκές τιμές - όταν στην Αμερική έχει 800USD... 20%+ πιο ακριβός

https://www.amazon.fr/FIRIN-20mm-F2...05-21&linkId=5cc6fe6bf575bb7bced43faebcb0ce13

επίσης διάβασα σε φόρουμ του dpreview ότι έχει τρελή βινιέτα στο f2...

Στα φωτογραφικά καταστήματα στην Αγγλία έχει 1050-1100 λιρες... Όποιος είναι να δώσει 900 νομίζω δίνει και τα 1100.

Να δούμε και την απόδοσή του βέβαια. Μέχρι τώρα σοβαρά reviews δεν έχουν βγει.

600 δολάρια budget 85αρης, φαντάσου να μην ήταν κιόλας...

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk