Φακοί Sony e-mount

Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

για φωτο ανθρωπων και λοιπων κινουμενων θεματων το IS ειναι αχρηστο , ειδικα στον 16αρη.

Για βιντεο μαλιστα, αλλα κι εκει σωζεται καπως επειδη ειναι ευρυγωνιος (αν εχεις σταθερο χερι).

ειναι wide...δε κανει τοσο για κοντινα πορτραιτα, πιο γενικα ναι.

Ιδανικα θα ηθελε ενα 24αρη, αλλα ειναι ακριβος .

Η αλληλεπίδραση με τα άλλα δυο παιδιά θα είναι πιο αξιόλογο να απαθανατιστεί από το αυστηρό πορτραίτο προσώπου.
Θα βρεθεί η ευκαιρία και για το πορτραίτο με τον 18-105.

https://www.clickinmoms.com/cmprodaily/taking-care-brother/

Οσες φορές δοκίμασα στα 24mm ποτρέρτα κοντινά έμοιαζαν κάπως παραμορφωμένα κάποιες φορές, συμφωνώ και εγώ με τον Γιάννη ο 24mm είναι ιδανικός για αυτά άλλα ακριβός, για αυτό πρότεινα στον φίλο να μην ξοδευτεί και να πάρει ένα φλασάκι. Νομίζω θα τον καλύψει μια χαρά.
Αλλιώς ας δώσει τον 35mm και να πάρει τον 16mm άλλα με προσοχή στο καδράρισμα των πορτρέτων.

Η αλληλεπίδραση με τα άλλα δυο παιδιά θα είναι πιο αξιόλογο να απαθανατιστεί από το αυστηρό πορτραίτο προσώπου.
Θα βρεθεί η ευκαιρία και για το πορτραίτο με τον 18-105.

https://www.clickinmoms.com/cmprodaily/taking-care-brother/

Σωστό και αυτό!!! Μπλέξιμο η δουλειά!!

Δηλαδή πόσο σκοτάδι υπάρχει μεσα στο σπίτι που χρειάζεται φλας ?
Με τι ρυθμίσεις έχεις την μηχανή και τον 18-105 ?
Επίσης το raw της 6000 εχει πολύ πληροφορία που μπορείς να "ξεθαψεις" και να επεξεργαστείς ..

Και το f4 είναι καλύτερο οταν τραβάς και τα 3 παιδιά μαζι , με 1.8 ή με 1.4 δεν θα έχεις και την sharpest φωτό ...

Κοίτα αν έχεις παιδιά που κινούνται θες γρήγορες ταχύτητες και ο μέτριος φωτισμός ενός δωματίου με το F4 δεν επαρκεί, ή βάζεις Flash ή πας σε φακό με f1,8-f1.4 ή αγοράζεις μηχανή FF!!!

Κοίτα αν έχεις παιδιά που κινούνται θες γρήγορες ταχύτητες και ο μέτριος φωτισμός ενός δωματίου με το F4 δεν επαρκεί, ή βάζεις Flash ή πας σε φακό με f1,8-f1.4 ή αγοράζεις μηχανή FF!!!

Απο το 1.4 στο 4 είναι 3 Stop διαφορά, η FF δεν σε σωζει...

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Φωτογραφιες σπιτι ειδικα βραδυ θα βγαλω σε καμια γιορτη που θελω να εχω οταν το θελω πολλους μεσα στο καδρο μου οπως και οταν τραβαω βιντεο.
Παραδειγμα στην τουρτα θελω να ειναι ολα τα παιδια μεσα στο βιντεο κατι που δεν το ειχα με τον 35αρη και ο 18-105 δεν ειναι και ο καλυτερος σε θεμα φωτισμου μεσα στο σπιτι.

Ουτε ο 24αρης μου κανει ναι μεν λιγο μεγαλυτερο καδρο αλλα θα προτιμουσα εναν 20αρη 1.8 η 1.4

Τοσο δυσκολο τους ειναι να βγαλουν εναν 16-24 η 16-30 με σταθερο 1.8

Πολλα ζηταω ε;

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Φωτογραφιες σπιτι ειδικα βραδυ θα βγαλω σε καμια γιορτη που θελω να εχω οταν το θελω πολλους μεσα στο καδρο μου οπως και οταν τραβαω βιντεο.
Παραδειγμα στην τουρτα θελω να ειναι ολα τα παιδια μεσα στο βιντεο κατι που δεν το ειχα με τον 35αρη και ο 18-105 δεν ειναι και ο καλυτερος σε θεμα φωτισμου μεσα στο σπιτι.

Ουτε ο 24αρης μου κανει ναι μεν λιγο μεγαλυτερο καδρο αλλα θα προτιμουσα εναν 20αρη 1.8 η 1.4

Πολλα ζηταω ε;

Ζουμ με διάφραγμα f1,8 μόνο δυστυχώς σε Dslr o sigma 18-35f1,8 άλλα είναι μοσχάρι και ακριβός.
https://www.skroutz.gr/s/3739495/Sigma-18-35mm-F1-8-DC-HSM-Nikon.html

Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Γιατι και ο 18-105 τι ειναι μοσχαρι δεν ειναι; Τον εχω πανω και εχω ξεχασει οτι εχω mirrorless
Αν θυμαμαι καλα ο 24αρης δεν εχει σταθεροποιηση η λαθος κανω; Συν οτι ειναι πολυ ακριβος οποτε συμφερει ο sigma

Μαλλον θα πουλησω τον 35αρη και στα ιδια λεφτα θα ψαξω απο αγγελια τον 16αρη η ισως να βρω και κανεναν που να θελει τραμπα.

Για βιντεο ειχα παρει δανεικο ενα προβολακι led απο αυτα που εχουν για την καμερα στους γαμους αλλα με εκραξαν ολοι ασε που εβαζαν το χερι μπροστα στα μουτρα τους. :damnyou:

Re: Απάντηση: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Πολλα ζηταω ε;

Θα κάνει βέβαια γύρω στα 3500 ευρώ.
Ο πιο χρήσιμος για επαγγελματικά αποτέλεσματα FE 24-70 mm F2.8 GM κάνει γύρω στα 2.000 ευρώ..........
e648cced002ba9b3478f98dfbf1a858a

και τον 16αρη σιγμα μην τον περιμενεις μικρο ..

primes 16 και 20 εχει η σονυ f2.8 ομως

μπορεις να ψαξεις μεταχειρισμενο τον σιγμα 19 f2.8 , και να κρατησεις και τον 35αρη ...

αν ειναι για τετοιες φωτος που περιγραφεις δε βλεπω λογο για μεγαλες ταχυτητες και 1.4 ...

ο sigma 16mm f1.4 θα σου ανοίξει άλλους ορίζοντες σε ξεφοντάρισμα και σε πιο "καλλιτεχνικές ανησυχίες", αλλά δεν είναι για να τραβάς τέρμα ανοιχτός σε γιορτή με παιδιά και να περιμένεις πως θα έχεις σωστά εστιασμένες φωτογραφίες (όλα τα πρόσωπα κλπ)

το άλλο πλεονέκτημά του βέβαια είναι πως "βλέπει" στο σκοτάδι, στην παρακάτω φωτογραφία το φως πραγματικά ήταν ελάχιστο

ΥΓ: πιστεύω πως τα ποστς δεν αφορούν τη μηχανή σου αλλά τους φακούς e-mount

DSC01738a.jpg

Απάντηση: Re: Sony α6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

και τον 16αρη σιγμα μην τον περιμενεις μικρο ..

primes 16 και 20 εχει η σονυ f2.8 ομως

μπορεις να ψαξεις μεταχειρισμενο τον σιγμα 19 f2.8 , και να κρατησεις και τον 35αρη ...

αν ειναι για τετοιες φωτος που περιγραφεις δε βλεπω λογο για μεγαλες ταχυτητες και 1.4 ...

Αν παρω εναν φωτεινο wide πιστευω οτι θα τον φαει το ντουλαπι τον 35αρη
Απο τοτε που πηρα τον ζουμ μια φορα το εβαλα πανω για να βγαλω το μωρο στο νοσοκομειο.

Εχει πουθενα δειγματα του 16αρη και ειδικα σε κλειστο χωρο οπως σπιτι για να τα δω;

μετά από 1 μήνα χρήσης και 3k καρέ του tamron 28-75mm, ομολογώ ότι έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου...

ενώ είχα μαζί και 2 prime φακούς (28mm & 55mm), δε βγήκε πάνω από τη μηχανή (a7ii) ούτε μία φορά - μόνο το βράδυ ήθελα κάποιες φορές το f/1.8 αλλά και πάλι η παραχώρηση ήταν σχετικά μικρή

TWO WINDOWS.jpg

Εκανε διανα η Ταμρον με το φακουδακι αυτο.

Η πλακα ειναι οτι δεν εχει αντιπαλο μιας και η Σιγμα ας πουμε που μπορει να φτιαξει καλυτερο φακο σνομπαρει την κατηγορια φτηνα ζουμ και στοχευει πλεον σε πιο ακριβους και ποιοτικους φακους.

Μονη της παιζει σε αυτο το γηπεδο τωρα η ταμρον.