Φακοί Sony e-mount

η οξύτητα του φακού με έχει καταπλήξει - δεν έχω κάνει απευθείας τεστ ακόμη αλλά νομίζω πως είναι σκαλοπάτια πάνω από τον 28mm f/2.0 & κοντράρει στα ίσια τον 55αρη sony zeiss

η tamron πρέπει να βγάλει τον αντίστοιχο ευρυγώνιο ζουμ κάτι σαν τον 12-24mm G αλλά όχι σε τιμή sony... θα ήταν αχτύπητο διδυμάκι

(για σχετικά μαζεμένο τηλεφακό θα σου πρότεινα τον 70-300 G αλλά η στανταρ τιμή του είναι πολύ αλμυρή...)

Nέος φακός native από Sigma για aps-c e-mount:

56mm f/1.4

5d7cc-sigma_14.jpg

με βάση τον εξαιρετικό sigma 60mm f/2.8, περιμένω ότι ο συγκεκριμένος θα "σκοτώνει".....

και φαίνεται πολύ μαζεμένος σε διαστάσεις για f/1.4!

η τριπλετα sigma 16mm 1.4 - 30mm 1.4 kai 56mm 1.4 ειναι τρομερος συνδυασμος και οικονομικος !
Ενας λογος να πας σε apsc Sony.

Αν βγαλει κι εναν zoom 2.8 ....!

Πλάκα πλάκα έτσι είναι..με 1.000 ευρώ έχεις 3 prime ποιοτικούς με f1,4....βασικά όπως είπες ένας φωτεινός ζουμ και ίσως έναν π.χ. 10mmf1,4?? ή ζητάω πολλά???

Υ.Γ. Εχει και τους τρεις 19mmf2,8 - 30mmf2,8 - 60mmf2,8 για όσους θέλουν και κάτι πιο οικονομικό. Στήνεις πλέον σύστημα στην Sony crop Μόνο με Sigma Φακούς...

Y.Γ. Ισως και έναν 24mmf1,4 γιατί ο sony 24mmf1,8 όσο καλός και αν είναι η τιμή του είναι εξωφρενική.

προσωπικα δεν θα επαιρνα ζοομ 2.8, γιατι θα ειναι ακριβος και βαρυς, και με περιορισμενο ευρος για μενα...αλλα ειναικαι θεμα πρεστιζ, πρεπει να υπαρχει ενας τετοιος φακος, πολλοι τον θελουν.

Εγω βολευομαι με εναν 16-70 ή 18-105 f/4 , και 2-3 primes.

Καλημέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από τους sony 35 f2.8 και samyang 35 f2.8. Ενδιαφέρομαι για αγορά, έχω διαβάσει τα reviews στο internet και σχεδόν όλοι λένε πως ο sony δεν αξίζει τα λεφτά του. Στο flickr όμως μου φαίνονται καλύτερες οι φώτο του sony σε σχέση με τον samyang. Να σημειώσω πως το video δεν με ενδιαφέρει.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει ακούσει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση να βγάλει η tamron κάποιον υπερευρυγώνιο αντίστοιχο του sony 16-35 f4.
Από φακούς προς το παρόν έχω μόνο τον κιτ 28-70 από τον οποίο είμαι ευχαριστημένος γενικά, με εξαίρεση την παραμόρφωση σχεδόν σε όλα τα εστιακά μήκη (ακόμα και στα 35mm) και το ότι ξεκινάει από τα 28 και όχι από τα 24 mm.
Ευχαριστώ.

προσωπικα δεν θα επαιρνα ζοομ 2.8, γιατι θα ειναι ακριβος και βαρυς, και με περιορισμενο ευρος για μενα...αλλα ειναικαι θεμα πρεστιζ, πρεπει να υπαρχει ενας τετοιος φακος, πολλοι τον θελουν.

Εγω βολευομαι με εναν 16-70 ή 18-105 f/4 , και 2-3 primes.

Καλά προσωπικά ούτε και εγώ θα αγόραζα ένα μοσχάρι ζουμ με σταθερό f2,8 και κόστος στον θεό...άλλα θα ήθελα έναν π.χ. 16-50f2,8-f4 αδιάβροχο...θα ήταν ωραίο πακετάκι ακόμα και με την Α6300....

Υ.Γ. Ασχετο άλλα γνωστός μου που έχει τον Sony 18-135 που λέει ότι είναι πολύ sharp και καλύτερος οπτικά από τον 18-105!!! Βάλε ότι είναι και μικρότερος και ελαφρύτερος....έχεις κάποια γνώμη για αυτόν?? Φαίνεται ίσως και καλύτερη περίπτωση από τον 18-105....χάνεις βέβαια το σταθερό f4, άλλα αν κερδίζεις σε ποιότητα εικόνας, βάρος, όγκο άλλα και εύρος ίσως τελικά να είναι καλή περίπτωση αυτός ο φακός.

αν σ ενδιαφερει κυριως η φωτο, καλη περιπτωση, ειναι και πιο μικρος κι ελαφρυς.

αλλα για βιντεο ο 18-105 ειναι μονοδρομος.

Για φώτο κυρίως, θέλω να μάθω αν πράγματι είναι καλύτερος οπτικά από τον 18-105, και η αλήθεια είναι ότι ο 18-105 όταν τον είχα ήταν λίγο μοσχάρι και δεν μου καθόταν καλά πάνω στις Α6χχχ....βλέπω ότι έχουν ίδια τιμή...μμμ προβληματισμοί!!!

Δέν υπάρχει κάποιος φωτεινός 70-200 apsc για E mount? μονο ο κιτ 55-210 και μετά οι full frame 2.8?

Δουλεύει μια χαρά αλλα δεν ειναι aps-c e-mount με ο,τι αυτο συνεπάγεται...

Απλά θέλω να μάθω πιο είναι το πρόβλημα γιατί δεν ξέρω, για αυτό ρωτάω..δηλαδή πέρα από τα προφανές όγκος/βάρος κλπ. τι θέμα έχει ο φακός αυτός αν τον δουλέψεις στην Α6300?
Π.Χ. Είχα δουλέψει τον FF Canon 70-200F4 σε crop μηχανή και ήταν άψογος, τόσο σε εστίαση όσο και ποιότητα φώτος.