Φακοί Sony e-mount

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Aυτό που λες το εφαρμόζω στο τελέ, όπου παραμένω στο m4/3 με E-M1II + PanaLeica 200/2.8 + Olympus 300/4pro, προσπερνώντας τον 100-400 της Sony, παρόλο που θα μου ερχόταν πιο οικονομικά.

Αντίστοιχα σε 70-200/2.8, παραμένω στον Sony GM, αποφεύγοντας αντίστοιχους ζουμ σε άλλα συστήματα.

680 γραμμάρια είναι ο 16-35 Gmaster, δεν είναι πολύ βαρύς. Πόσο πιο ελαφρύς να είναι ο tamron? Επίσης πολύ περιοριστικό το 17-28, μόνο 1.65x zoom! Παίρνεις έναν batis 18mm και κάνεις ένα βήμα μπρος/πίσω

450 γραμμάρια τον περιμένω να είναι και γύρω στα 9 εκατοστά, με 77άρι φίλτρο, έναντι 680γρ., 12,16 εκ. και 82άρι φίλτρο του GM.
Eπίσης προβλέπω 700 δολάρια τιμή παρουσίασης.

Καλή και η λύση του Batis 18/2.8, αλλά 1300 ευρώ. Δεν τον δικαιολογώ έχοντας τον 16-35/2.8GM.

ελπίζω το μεγάλο κέρδος να είναι στην τιμή - αν βγει λίγο χαμηλότερα από τον sony zeiss 16-35 f/4.0 (όπως αντίστοιχα βγήκε χαμηλότερα o 28-75 από τον 24-70 sony zeiss), θα γίνει και αυτός super best seller! Ο g-master είναι διχίλιαρο, άπιαστος δηλαδή για τη (μεγάλη) πλειοψηφία των χρηστών του συστήματος... Ομοίως και o batis...

επίσης έχοντας χρησιμοποιήσει αρκετά τον 10-18mm σε a6000, το 17-28 μου φαίνεται επαρκές

450 γραμμάρια τον περιμένω να είναι και γύρω στα 9 εκατοστά, με 77άρι φίλτρο, έναντι 680γρ., 12,16 εκ. και 82άρι φίλτρο του GM.
Eπίσης προβλέπω 700 δολάρια τιμή παρουσίασης.

Καλή και η λύση του Batis 18/2.8, αλλά 1300 ευρώ. Δεν τον δικαιολογώ έχοντας τον 16-35/2.8GM.

700USD όταν ο 28-75 παρουσιάστηκε στα 799?

μακάρι αλλά μου φαίνεται πως παραείσαι αισιόδοξος

προσωπικά τον βλέπω εύκολα στα 899...

Ανακοινώθηκε και επίσημα

https://www.sonyalpharumors.com/tamron-17-28mm-f-2-8-fe-lens-officially-announced/

67αρι φίλτρο όπως ο 28 -75 και πιο μαζεμένος σε μήκος, επομένως και το βάρος του θα ειναι σχετικά χαμηλό, πιο κάτω και απο τα 550gr του 28-75.

Συγκριτικά ο aps-c 10-18 f4.0 έχει 62αρι φίλτρο και ο full frame 16-35 f4.0 έχει 72αρι!

Θα περάσουν μήνες μέχρι να τον δούμε βέβαια..

μα δεν πήρες τον 16-35/2.8 ? δε νομίζω να είναι καλύτερος από τον Gmaster (ελπίζω δηλαδή :bigcry:)

σιγουρα ειναι μικροτερος.

Size.jpg

Ο g master είναι top of the line φακός με αντίστοιχη τιμή. Στην ουσία δεν έχει κάνει παραχωρήσεις πουθενά.

Ο tamron προσπαθεί να είναι ο βέλτιστος συνδυασμός μεγέθους-βάρους, απόδοσης και τιμής και επομένως κάνει κάποιους συμβιβασμούς.

Μια σύγκριση με τον f4.0 Sony zeiss νομίζω πως είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα - πιο κοντά σε μέγεθος και τιμή με τον καθένα να έχει το δικό του συγκριτικό πλεονέκτημα.

Μπα μιας και εχουν ιδιο διαφραγμα θεωρητικα ο tamron θα ειχε μεγαλυτερο πλεονεκτημα εχοντας πολυ πιο κοντο ευρος εστιακου μηκους.

FE 135mm F1.8 GM

Ανακοινώθηκε o 135 f/1.8 GM.
Είμαι περίεργος να δώ πώς συγκρίνεται με τον Sigma σε απόδοση, γιατι σε τιμή κινείται σε αρκετα ψηλότερο επίπεδο.

https://www.sony.net/Products/di_ph...=E-mount&system=35mmFullFrame&lenscat=GMaster

SEL135F18GM_A-Large.jpeg

https://www.dpreview.com/news/8964961285/sony-announces-fe-135mm-f1-8-g-master-lens

https://www.sonyalpharumors.com/sony-135mm-f-1-8-gm-lens-officially-announced-sel135f18gm/

Με απογοήτευσαν λίγο τα λεμόνια στο φόντο. Καλά που έχω τον 100άρη STF για αξεπέραστο bokeh.

Σε οξύτητα νομίζω ο FE135 δεν θα ξεπεράσει τον Sigma ART.

Να δούμε αν η κυκλοφορία του νέου φακού σπρώξει προς τα κάτω την τιμή του BATIS 135/2.8 OSS.
Καλοβλέπω τον Batis για χρήση με την α6400, λόγω OSS και αισθητά λιγότερου βάρους.

Εκεί που χάνει σίγουρα , απ ότι είδα, είναι στην εστίαση, όπως όλοι οι sigma, ειδικά στο βίντεο.

Γιατι χρησιμοποιεις συχνα 135mm φακο σε βιντεο ?

Συνηθως πανω απο 100 το πολυ μονο για πολυ ειδικες χρησεις.

δεν εχει σημασια...ο καθενας μπορει να τον χρησιμοποιησει οπου θελει.
Το θεμα με τους SIGMA ειναι οτι γενικα εχουν θεμα με την εστιαση λογω reverse engineering .
Στη φωτο , προσωπικα, μπορω να το συγχωρησω...στο βιντεο οχι.
Εχουν και αρκετο pulsing που ειναι πολυ ενοχλητικο...

Tεσπα... ο καθενας με τις αναγκες του. Η τιμη που εχει ισως συγχωρει καποιες ατελειες...

δεν εχει σημασια...ο καθενας μπορει να τον χρησιμοποιησει οπου θελει.

Ε καλα τωρα με αυτην την παραδοχη κι εγω στεναχωριεμαι που ο 200-500 της sigma δεν εχει σταθεροποιηση πως θα τον χρησιμοποιησω στο χερι αναρωτιεμαι :ADFADF1:

Το θεμα με τους SIGMA ειναι οτι γενικα εχουν θεμα με την εστιαση λογω reverse engineering ..

Το εχω ξαναγραψει αλλα δεν το θυμασαι. Στην περιπτωση της Sony η Sigma δεν εκανε ποτε reverse engineering. Τους προσεγγισε η ιδια η Sony και στην αρχη εφτιαξαν τον MC11 και μετα προσαρμοσαν τον ανταπτορα στους ART αλλα με ολα τα πρωτοκολλα επικοινωνιας των φακων σε συνεργασια με την Sony.

Oτι ακριβως γινεται και με την Panasonic/Leica τωρα με τους L mount.

reverse engineering εκαναν στην Canon/Nikon