Φακοί Sony e-mount

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Με κατι πρεπει να βγαλεις τις ευρειες γωνιες . Δεν ξερω αν του αρκει ο 24αρης.

Και τι δουλεια κανει ο καθενας τωρα ειναι υποκειμενικο.

Ας πουμε στην διαφημιση ηξερα καποτε εναν σκηνοθετη που ειχε ως στυλ να τραβαει ΜΟΝΟΝ με φακους 8mm, 10mm και 12mm (σε super 35 φορμά) . Και εχω τυχει και σε εναν αλλο Ιταλο που τραβουσε μονο με τηλεφακους.

Το τι πουλαει ο καθενας δεν μπορεις να το ξερεις.

οΚ αλλά ο ευρυγώνιος έχει τα γνωστά θέματα που δεν τα θέλουν καθόλου οι νύφες, αδελφές και πεθερές.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Τον ευρυγώνιο θελω κυριως για next day και για εκκλησάκια που χωράνε 5 άτομα (μου έτυχε σε κτήμα ).Δεν θέλω τόσο ευρυγώνιο οσο ο 14-24 που έτσι κ αλλιως πρέπει ν ανεβάσω και το μπατζετ μου. απλά ηθελα να ξέρω αν ο 16-35 σε f4 έχει iq τουλάχιστον σαν του tamron.

δε νομίζω ότι έχει αναφερθεί

γενικά οι samyang φακοί δεν έχουν μεγάλη πέραση, ίσως διότι οι AF φακοί είναι λίγοι και σχετικά καινούργιοι, με εξαίρετη τον pancake 35αρη...

οι 2 f/1.4 (35mm, 85mm) είναι πολύ ενδιαφέροντες, σε ένα κλάσμα της τιμής από τους sony zeiss

Φαίνεται αρκετά καλός και σε νορμαλ τιμή. Τον σκέφτομαι πολύ σοβαρά (410 ευρώ από Ελλάδα, 325 ευρώ από e-infinity συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) για την Α7.

Βλέπω καλά review και καλά σχόλια. Είναι ελαφρύς και μαζεμένος με καλύτερο/πιο γρήγορο af από τον 50mm της Sony, που από όσο έχω καταλάβει είναι και λογικό, δεν πρέπει να είναι τίποτα σπουδαίο ο 50αρης αυτος γενικά.

https://www.ephotozine.com/article/samyang-af-45mm-f-1-8-fe-review-33644

Η Tamron ανακοίνωσε τρεις compact μονοεστιακούς φακούς στα 20,24 και 35mm όλοι με διάφραγμα 2,8 και δυνατότητα close focus 1:2. Ο πρώτος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ οι άλλοι δυο μέσα στον Νοέμβριο: https://www.tamron.com/news/press_release/20191023.html#

επίσης ανακοινώθηκε ο 70-180mm f2.8 που θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2020

παρά το σταθερό f2.8 έχει παρόμοιες διαστάσεις με τον 70-300 f4.5-5.6 και τον 70-200 f4.0 και σχεδόν μισό βάρος από τον 70-200 f2.8 G-master

επίσης κρατάει το 67αρι φίλτρο που έχουν όλοι οι fe φακοί της tamron (και οι 3 νέοι primes)

έχει κάποιο weather sealing, μειονέκτημα ότι δεν έχει οπτική σταθεροποίηση

συνολικά και οι 3 f2.8 ζουμ της tamron βγαίνουν στα 1785g, με μια a7 έχει πλήρες σετ στα 2,5 κιλά

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Η Tamron ανακοίνωσε τρεις compact μονοεστιακούς φακούς στα 20,24 και 35mm όλοι με διάφραγμα 2,8 και δυνατότητα close focus 1:2. Ο πρώτος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ οι άλλοι δυο μέσα στον Νοέμβριο: https://www.tamron.com/news/press_release/20191023.html#

Πρεπει να ειναι αρκετα οικονομικοι για να τους προτιμησει καποιος εναντι των δυο πολυ καλων ζουμ 17-28 και 28-75 με τα οποια λυμαινεται την κατηγορια .

Προσωπικά αν ήμουν στο σύστημα θα αγόραζα τον 28-75 και τον 20 για συμπλήρωμα, όταν πάω χαλαρές αστικές (και όχι μόνο) βόλτες. Μετράει και το μέγεθος πολύ...

Γενικά οι tamron συνήθως είναι πολύ τίμιοι και ποιοτικοί φακοί, όπως ίσως θυμάστε πολλοί CanoNikon κ.λ.π. είναι όχι μόνο "φασόν" tamron, αλλά και σχεδιασμένοι από αυτήν. Παλιότερα ακόμα, η sony ουσιαστικά δεν είχε δικούς της φακούς, ήταν όλοι tamron και το γράφανε (είχα έναν c-mount Sony και στην βάση έλεγε "made in japan by tamron")

αρκετοί έχουν γράψει για τον συγκεκριμένο συνδυασμό (28-75 + 20mm), είναι όντως δελεαστικός

επίσης υπάρχουν φήμες ότι κάποιοι zeiss batis είναι tamron designs, οπτικά/σχεδιαστικά δε νομίζω πως υστερούν, εκεί που χάνουν λίγο είναι σε ποιότητα κατασκευής και extra features (custom buttons, af/mf switch κλπ)

Ένα hands-on των δυο primes που θα διατεθούν τον επόμενο μήνα: https://www.dpreview.com/articles/2605727789/hands-on-wit

Αν είναι καλοί οπτικά όπως μας έχει συνηθίσει η Tamron, η αρχική τιμή στα 350$ μου ακούγεται συμπαθητική - ιδιαίτερα αν σκεφθούμε τις τιμές των mirrorless FF των CanoNikon και Panasonic - όσων υπάρχουν δηλαδή...

ανακοινώθηκε ο 24-70/f2.8 της Sigma, νέας σχεδίασης για mirrorless (διαθέσιμος και για L-mount)

διαστάσεις και βάρος πολύ κοντά στον G-master, 830γ με 82αρι φίλτρο

προς το παρόν η τιμή παραμένει άγνωστη - ίσως μοιράσει τη διαφορά μεταξύ tamron ($879USD) και G-master ($2199USD)

σε απόδοση φαντάζομαι θα ξεπεράσει και τους δύο, αν και ο απευθείας ανταγωνιστής είναι ο Sony...

Τιμη ισως ξερουμε απο απο την επομενη εβδομαδα. Θεωρω οτι θα κατσει κοντα στο 1500αρι με πτωτικη ταση και οχι παραπανω παντως.

Αν κρινω απο την διαφορα τιμης που προεκυψε με τους δυο 14-24.

ανακοινώθηκε σε απόδοση φαντάζομαι θα ξεπεράσει και τους δύο, αν και ο απευθείας ανταγωνιστής είναι ο Sony...
Προς το παρόν η Sigma (όπως και η Tokina) δεν έχει καλή παράδοση στους DSLR 24-70 f2.8. Ελπίζω να μην τηρήσει και εδώ αυτή την παράδοση...

Προς το παρόν η Sigma (όπως και η Tokina) δεν έχει καλή παράδοση στους DSLR 24-70 f2.8. Ελπίζω να μην τηρήσει και εδώ αυτή την παράδοση...

Η Τοkina φιλε εχει αρκετα καλο 24-70 σε πληροφορω αν και παλιασχεδιαση και αλλαζουν συνταγη δυσκολα. Για την Sigma θα συμφωνησω αν και αυτος ο φακος δεν ειναι dslr αλλα για mirrorless και η σχεδιαση του ειναι ολοκαινουργια.

Το κοστος με ανησυχει αλλα δεν ειχε ελπιδα αν εβγαινε πιο ακριβος γιατι ο Ταμρον ειναι ηδη φτηνοτερος και παρα πολυ καλος.