Φακοί Sony e-mount

Ανέφερα την Sigma και την Tokina γιατί στους 24-70 δεν έχουν κερδίσει τους φωτογράφους. Πραγματικά βλέπω ελάχιστες φωτογραφίες να έχουν τραβηχτεί με αυτούς τους φακούς. Ταχύτητα-ακρίβεια AF, οπτικές αποκλίσεις, οξύτητα κλπ είναι τα ζητούμενα και λιγότερο η προστασία από το περιβάλλον, το βάρος κλπ. Τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα.

Απο third parties οντως η μονη που ξεχωριζει τα τελευταια 7 χρονια ( με τους G1 και G1 24-70) ειναι η Tamron.

Aλλα και ο 28-75 που εβγαλε για E mount ειναι μακραν η πιο VFM λυση σε μεσαιο ζουμ.

Re: Sony Alpha α7 - α7 ΙΙ - a7 III

Καλησπέρα στην ομάδα. Έχει κάποιος δοκιμάσει Sony 16-35 F4 και Tamron 17-28mm 2.8 να μου την γνώμη του απο θέμα οξύτητας κλπ? Θα ήθελα εναν ευρυγώνιο για μυστήρια κυρίως.. Στον 16-35 2.8 δεν μπορώ να πάω λόγω μπάτζετ.
Apollwn ευχαριστούμε για την πρόταση.. Θα σε χρειαστώ σίγουρα :)

Μαζί με το πακέτο Α7 ΙΙ + κιτ 28-75 ψώνισα και έναν ευρυγώνιο Samyang 18/f2,8. Να δούμε αν θα την παλέψω με το FF...

καλοκλίκωτη, με βάση και την εμπειρία σου από άλλο σύστημα, η γνώμη σου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα

αν και προσωπικά περιμένω να ακούσω εντυπώσεις από τον samyang - με έχει προβληματίσει πολύ αυτός ο φακός.....

(κιτ μάλλον εννοείς τον 28-70, όχι τον tamron 28-75)

Ναι τον απλό κιτ εννοώ, δεν είναι τίποτα σπουδαίο αλλά ουσιαστικά μου κόστισε 100-110 δηλ. όση ήταν η διαφορά από το σκέτο σώμα. OSS έχει, κάποια αντοχή σε νερά έχει, οπότε τον πήρα να βρίσκεται. Σκέπτομαι και τον τζάμπα 50/1,8 για βράδυ, μια και η προσέγγισή μου είναι ΑΝ τελικά μπω στο σύστημα, να "μείνω στα χαμηλά" από εστιακά μήκη - δεν με ενδιαφέρει τίποτα πάνω από 120mm...

edit: αν μου κάτσει καλή κόπια του 18άρη samyang προβλέπω να κολλάει στην μηχανή.

Re: Απάντηση: Φακοί e-mount

Μαζί με το πακέτο Α7 ΙΙ + κιτ 28-75 ψώνισα και έναν ευρυγώνιο Samyang 18/f2,8. Να δούμε αν θα την παλέψω με το FF...

Καλημέρα και καλορίζικα :SFGSFGSF:!

Επειδή σκέφτομαι αρκετό καιρό τον samyang 18mm, που έχω ακούσει καλές κριτικές, με την πρώτη ευκαιρία γράψε δυο λογάκια αν θέλεις, μιας και τον πήρες γιατί με τρώει έντονα.

Ευχαριστώ, είναι πειραματική κίνηση - γι αυτό και η αγορά από amazon, αν δεν με βολέψει έχω έως 31 Ιανουαρίου δυνατότητα επιστροφής. Θεωρώ λίγο άκαιρο να δώσει κανείς 2 χήνες για την ΙΙΙ όταν στην γωνία αχνοφαίνεται η IV. Το σκέφτηκα λίγο για A7R II αλλά είπα να το πάω μαλακά...

Μόλις μάθεις το menu και ρυθμίσεις το fn όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν γρήγορα, σε κάθε περίπτωση να τη χαρείς.

Μεγεια φίλε Δημήτρη, καλορίζικη και μην το σκέφτεσαι να τη δώσεις πίσω, θα σου ξενίσει λιγο στην αρχή αλλά οταν τη συνηθίσεις δε θα θες να τη δώσεις, ειδικά αν είχες μάθει σε φιλμ θα σου έρθουν αναμνήσεις, το "τρισδιάστατο" του 35 δεν αντικαθίσταται! Ο κιτ μια χαρά είναι αλλά ογκώδης, μπορείς να τον δωσεις/ανταλλαξεις και να πάρεις τον samyang fe 35 2.8 και θα έχεις ένα θηρίο τσέπης.
Εγώ από τότε που την έδωσα πάντα μου έλειπε κάτι απ'όποια κάμερα κ να χρησιμοποιούσα κ χτύπησα σε ευκαιρια την RX1R που πάντα είχα απωθημένο (θα πω μερικά στο ανάλογο τοπικ κάποια στιγμη) αλλά αυτή τη φορά δεν ξανακάνω το λάθος να μην έχω έστω μια FF μηχανή.

Δεν ειναι εξάλλου τυχαίο το "There is no replacement for displacement"

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Δουλευω ΝΙΚΟΝ τα τελευταια 15++ χρονια καθημερινα, τα μενου δεν τα συνηθισα ποτε, τα μενου των SONY απο τις Α και μετα τα θεωρω οτι πιο ευκολο, ειδικα στις τελευταιες με τα mymenu, κανεις οτι θελεις. Επισης η παραμετροποιηση στις sony απο τις 2013 περιπου και μετα ακομα και στο FN που μερικοι το εβαλαν να παραμετροποιειται μετα απο χρονια (και αν το εβαλαν) σε κανει να μην χρησιμοποιεις σχεδον ποτε το menu της sony (αν σε μπερδευει) . Που βεβαια τελικα ολα συνηθεια ειναι ;)