Φακοί Tamron

Απάντηση: Re: Νέος Tamron 24-70 f2.8 Di VC USD

Για τέτοιο φακό 500 και πολλά είναι.
Τράτζιεκ.

Παρουσίαση Tamron 60mm f2.0 Di II Macro

Καλησπέρα σε όλους.

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στο YouTube κανάλι μας, όπου πρόσφατα παρουσιάσαμε έναν εξαιρετικό macro φακό της Canon, ο οποίος κάνει πραγματικά θαύματα. Μιλάω για τον Tamron 60mm f2.0 Di II Macro Lens. Τρομερά γρήγορος και θεωρώ πως αξίζει τα λεφτά του. Παρεμπιπτόντως, είναι συμβατός με όλες τις DSLR (APS-C τύπου) κάμερες Canon, Nikon και Sony.

Ορίστε το βίντεο:
http://youtu.be/Sn2D4_dtu7U?hd=1

Last edited:
Re: macro

Ωραίο το κανάλι σας, βλέποντάς το νομίζω ότι θα μπορείτε να συνδράμετε στο τεχνικό κομμάτι του βίντεο (και όχι μόνο). Καλώς ήρθες στο forum, περιμένουμε κι άλλα!

Re: Παρουσίαση Tamron 60mm f2.0 Di II Macro

Πολύ καλή η παρουσίαση, θα ήθελα και μια μια τιμούλα για τον φακό και το setup της δοκιμής...

Re: Παρουσίαση Tamron 60mm f2.0 Di II Macro

Στο τέλος του βίντεο αναφέρεται η τιμή του φακού.

Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.

Tamron 28-300 vc προβληματισμος

Πριν τρεις βδομαδες εκανα μια μαλλον βιαστικη αγορα. Βρηκα εναν Tamron 28-300 vc, 2 ετων, σε αψογη κατασταση κατα τον πωλητη. 250ε, απο 600+ που χει κανονικα. Βιαστικα τον πηρα, καθως ηθελα να παω σε ενα γαμο φιλου, και φοβηθηκα οτι ο 18-55 του κιτ δε θα μου φτανε. Οι δοκιμες μου εγιναν μερα.. Αρκετα αποδεκτο αποτελεσμα.. Ομως.. Με low light τα πραματα εγιναν τραγικα.. Χαλια μαυρα.. Υποφωτισμενες φωτογραφιες στο auto, και πολυυυυυ soft.. Σχεδον dreamy εφε!! Σε βαθμο που λεω ειναι δυνατον;;
Πηγα λοιπον στον γαμο, στο caravel ,και στα μισα ενω παλευα στο manual να βγαλω καμια σωστη φωτο, τσααακ μαγκωνει το ζουμ του φακου.. Τελος η φωτο στο γαμο.. Καντηλια και τα σχετικα μιας και δε ειχα μαζι μου τον 18-55 που τοσο τον υποτημησα..

Και ερωτω.. Ειναι οντως τοσο χαλια ο φακος ρε παιδια; Η μηπως ειχε ξεκαλιμπραριστει πριν το μαγκωμα, και αν φτιαχτει θα τρωσει;; Τον εστειλα στον Κο Παλμερ για εκτιμηση κοστους..
Αλλα αν στα κανονικα του ειναι τοσο χαλια, τοτε δεν αξιζει να τον φτιαξω..

Καποια γνωμη;;

Αααα ρε kosh δε σ ακουσα...

Re: Tamron 28-300 vc προβληματισμος

εαν ειναι αυτος http://photo.net/equipment/tamron/70-300di-vc/
βαση εντυπωσεων του κριτη,ειναι ενας καλος φακος.
αναφερει βεβαια οτι δεν ειναι ιδανικος για χαμηλο φωτισμο,αλλα σε γενικα πλαισια ειναι αξιοπρεπης.
τωρα αυτο με το zoom,ειναι βλαβη και δεν νομιζω οτι εχει σχεση με τις επιδοσεις του φακου.

ειναι η τελευταια φορα που εμπιστευομαι reviews.. ρε συ παντου λενε οτι ειναι αξιοπρεπες κτλ κτλ..
Μπουρδες.. αν ειναι ετσι στα κανονικα του, αυτος ο φακος ειναι για πεταμα. ο μαμα 18-55 τον ξεσκιζει για πλακα σε ολους τους τομεις.
Θα δω κοστος, και αν τον φτιαξω θα μπει αγγελια αμεσως...και μετα θα κοιταξω για τον 15-85 να τελειωνω...
by the way, ο Παλμερ ειναι καλος μαστορας? απο τιμες? φωτια η νορμαλ?...

Δεν φταινε τα ριβιουζ.
Καθε φακος κρινεται για αυτο που ειναι, σε σχεση με αντιστοιχους. Αρα μπορει να ειναι αξιοπρεπης.

Εχει ειπωθει πολλες φορες οτι αυτοι οι φακοι το μονο πλεονεκτημα που εχουν ειναι οτι ειναι βολικοι γιατι τα κανουν ολα. Αλλα δεν τα κανουν καλα.

Και μια κομπακτ σουπερζουμ τα κανει ολα, παρε μια τετοια να μην κουβαλας κιολας...

Εγω λεω, ευτυχως που σου χαλασε...

Μα δε μιλαμε για ενα μετριο αποτελεσμα....μιλαμε για αισχρο αποτελεσμα!!!
Ειχα και εναν Sigma 18-200 και εναν Tamron 28-200... ε καμια σχεση απολυτως... εκεινοι οι φακοι ηταν αξιοπρεπεις...
αλοιμονο αν ενας φακος των 600+ ευρω, δινει αποτελεσμα χειροτερο απτην μινιατουρα φακο μιας σουπερ ζουμ των 250ε...

Tamron AF 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II LD Macro vs Sony 18...

Γειά σας νάμαι πάλι, νά ρωτήσω επειδή στήν πράξη κατάλαβα πόσο σπαστικό είναι νά αλλάζεις φακούς πολύ συχνά καί πολλές φορές είναι δύσκολο, ό Tamron 18-200 θά μπορούσε άνετα νά αντικαταστήσει έναν sony 18-55;Ρωτάω κυρίως γιά τό ευρηγώνιο.Η μηχανή μου είναι ή sony a65.

Tamron SP AF24-135mm F/3,5-5,6

Σκέφτομαι για κάποιον οικονομικό zoom για Nikon D700 και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχεις κανείς εμπειρία από τον Tamron SP AF24-135mm F/3,5-5,6.

Η άλλη λύση είναι Tamron 28-75/2.8 και Nikon 24-85/3.5-4.5 VR.