Φακοί Tamron

Re: TAMRON 15-30 2.8 VC

Ιδιαιτερα μεγαλος ενθουσιασμος για τον ταμρον απο το αρθρο... δειχνει πολυ καλος οπτικα... και σταθεροποιηση και κατασκευη...

Κριμα για την ταμρον ομως που ηρθε αργα, απο τη στιγμη που η κανον εβγαλε 11mm, οσο αριστος οπτικα και να ειναι και οσο οικονομικος και να βγει, εχει χασει αρκετη απο την αιγλη που θα μπορουσε να εχει σε αλλη περιπτωση, χτυπωντας ετσι στα ισα τον νικον...

Ηλία ο 14-24 είναι σχεδόν μυθικός. Δεν ξέρω για το σύστημα της κανον, ίσως να ισχύει αυτό που λες, αλλά στης νικον είναι μεγάλη υπόθεση να κοντράρεται επιτέλους ο 14-24.

Ενα καλο plus ειναι η σταθεροποιηση, αλλα ευτυχως ελεγχεται επειδη ειναι υπερευρυγωνιος...

Ο 14-24 παραμορφωνει αρκετα στα ακρα, ιδιαιτερα σε προσωπα.
( μεχρι το 20-24 περ.)

Αλλα ποιος υπερευρυγωνιος δεν το κανει?

Για να τον δουμε τον Ταμρον αν κ κατι μου λεει πως φυσικα δεν θα ναι καλυτερος.

Θα ναι κλασσικα μια οικονομικοτερη, φτηνοτερη επιλογη για οποιον δεν μπορει να φτασει την κορυφη, τον 14-24.

Αν είναι μια ΙΣΑΞΙΑ, οικονομικότερη, φθηνότερη επιλογή τότε πρόκειται για σημαντικο επίτευγμα, δε συμφωνείς Γιάννη? Άσε που το review δε μιλάει απλά για ισάξια...

κοιταξε, ΑΝ, ναι.

Αλλα θα ναι?

ΝΟμιζω πως ακομα αυτο ΔΕΝ εχει επιτευχθει.

Μη κοιτας που τους εκθειαζουν οσοι δεν μπορουν να παρουν τους Nikon-Canon.

Μακαρι, να τους παρω κι εγω ολους..

Γιατι εκτος απ τα MTF ειναι και η πραγματικη χρηση.Εκει οτι κ να λενε τα νουμερα..

Παντως η SIgma και η Tamron εχει παει πολυ δυναμικα..

John, στην πραγματική χρήση, οι Sigma 35/50 Art πάλι δεν πλησιάζουν σε απόδοση/γράψιμο τους αντίστοιχους Nikon;
Δηλαδή πάλι τους Nikon προτιμάς;

Νομιζω ναι. Ειναι αρκετα καλοι, τρομερα καλυτεροι απο παλια, αλλα οχι τοσο ωστε να θεωρηθουν η εστω να τους θεωρησω προσωπικα καλυτερους.

ΕΙναι βεβαια πιο οικονομικοι.

Κι εκτος απ το γραψιμο ειναι κ η αξιοπιστια, η ταχυτητα κ τα focus γενικα, η ποιοτητα κατασκευης, το bokeh, τα flare κλπ.

Ιδιαιτερα μεγαλος ενθουσιασμος για τον ταμρον απο το αρθρο... δειχνει πολυ καλος οπτικα... και σταθεροποιηση και κατασκευη...

Κριμα για την ταμρον ομως που ηρθε αργα, απο τη στιγμη που η κανον εβγαλε 11mm, οσο αριστος οπτικα και να ειναι και οσο οικονομικος και να βγει, εχει χασει αρκετη απο την αιγλη που θα μπορουσε να εχει σε αλλη περιπτωση, χτυπωντας ετσι στα ισα τον νικον...

Χα χα .. κατι ήξερες, φαίνεται οι Cανονικοί θα ασχοληθουν με champions league μονο ..

http://www.the-digital-picture.com/...meraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=0

Πανε αργα αλλα σταθερα Ηλια, μπορει να μη βγαζουν 3 σωματα στην καθησια, αλλα εδω και 2 χρονια εχουν ανανεωσει τη μιση γκαμα των -χρησιμων- φακων τους... με πολυ καλα αποτελεσματα σε ολες τις περιπτωσεις αν και με τσιμπημενες τιμες, αλλα τα μεταξωτα mp θελουν και επιδεξια κρυσταλλα...

...πρεπει να τους ταρακουνησε καπως η σιγμα με τον πρωτο αρτ... το ποσοι 35ρηδες L φυγαν σε μια νυχτα στα μεταχειρισμενα, μαλλον δεν το χωνεψαν... και βλεπω απο πεισμα και μονο να μην τον ανανεωνουν, (τον 35ρη και μονο) και να τιμωρουν οσους αλλαξοπιστησαν αφηνοντας τους με usb docks και αλλες αλχημειες και να κρατανε και την τιμη εκει στα 1400 για οταν γυρισουν πισω.... :afro:

Νασο, το ιδιο λεω κι εγω για τον 14-24... μυθικος, πολλοι κανονακιδες τον φορουσαν με ανταπτορα, αλλα πλεον τα 11mm ειναι μεγαλη υποθεση...

Ξέρει κανείς πότε αναμένεται να εμφανιστεί στην Ελληνική αγορά;

Νέοι φακοί απο την Tamron.

Απ ότι φαίνεται η Tamron ζήλεψε την Sigma και λανσάρει νέους primes σειράς SP
35mm F1.8 Di VC USD και SP 45mm F1.8 Di VC USD!

8293962808.jpg

http://www.dpreview.com/articles/05...5mm-f1-8-di-vc-usd-and-sp-45mm-f1-8-di-vc-usd

Re: Νέοι φακοί απο την Tamron.

Δεν ξέρω τιμές φακών FF, αλλά στα m4/3 τα 600$ ακούγονται γελοία...

Δεν ξέρω τιμές φακών FF, αλλά στα m4/3 τα 600$ ακούγονται γελοία...

Δεν είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν...μιας και ανέφερες το m4/3...ο panasonic 25mmf1.4 πόσο κάνει που δεν έχει και σταθεροποιητή και είναι και στην κυκλοφορία τόσο καιρό???
Ο Olympus 12mm και ο Olympus 75mm πόσο κάνουν??? Αν το κοιτάξεις σε όλα τα συστήματα οι γρήγοροι και ποιοτικοί prime είναι πανάκριβοι....

Δεν είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν...μιας και ανέφερες το m4/3...ο panasonic 25mmf1.4 πόσο κάνει που δεν έχει και σταθεροποιητή και είναι και στην κυκλοφορία τόσο καιρό???
Ο Olympus 12mm και ο Olympus 75mm πόσο κάνουν??? Αν το κοιτάξεις σε όλα τα συστήματα οι γρήγοροι και ποιοτικοί prime είναι πανάκριβοι....

Όχι. Ξεχνάς τους πλαστικ φανταστικ από κανον και νικον.