Φακοί τρίτων κατασκευαστών για e-mount

nikos psaltis

AVClub Enthusiast
8 September 2009
1,147
ΝΙΚΑΙΑ
αν παντος δεν σας πειραζει να εχετε και mαnual φακους επειδη το εψαξα πολυ το θεμα μιας και εκανα κατι αγορες σε leica και contax θα σας ελεγα οτι εχω δει κατι απιστευτες φωτο στο flickr απο sony A7xx με LEICA & CONTAX ZEISS φακους , ισως απο τους κορυφαιους σε λεπτομερεια που εχω δει ποτε μου , πραγματικα τελειοι φακοι .

Re: Φακοί Sony/Zeiss e-mount full-frame

εντάξει δεν είναι έτσι ακριβώς πάντα.
Ναι κορυφαίοι φακοί αλλά κάποια πράγματα είναι υποκειμενικά. Εμένα το bokeh που έχουν οι πιο δημοφιλείς contax δεν μου αρέσει.

αν παντος δεν σας πειραζει να εχετε και mαnual φακους επειδη το εψαξα πολυ το θεμα μιας και εκανα κατι αγορες σε leica και contax θα σας ελεγα οτι εχω δει κατι απιστευτες φωτο στο flickr απο sony A7xx με LEICA & CONTAX ZEISS φακους , ισως απο τους κορυφαιους σε λεπτομερεια που εχω δει ποτε μου , πραγματικα τελειοι φακοι .

Θαθελα,ειλικρινα,να ξερω πιοι ειναι αυτοι οι φακοι,για να το κοιταξω και εγω,ισως να ενδιαφερθουν και αλλοι. Μολις αγορασα μια εντυπωσιακη [για μενα] μηχανη ,και διαβαζω αυτον τον καιρο πολυ και για την leica m7,οποτε,ναι,με ενδιαφερει να ακουσω φιλε...

φιλε ξεκινα στο εστιακο μηκος που σε ενδιαφερει και googlare
ξεκινωντας απο το 21mm distagon zeiss contax , εχει καλυτερη αισθηση απο τον τελευται zf ze κτλπ ο οποιος ειναι και αυτος τελειος αλλα προσωπικα προτιμω contax ,
μετα στα 28μμ παμε se leica elmarit e55 την τελευται εκδοση δηλαδη του συγκεκριμενου μοντελου , μιλαμε για φακους ξυραφι απο ακρη σε ακρη και η λεπτομερεια στο θεο ...
στα 35μμ leica summicron R αυτον εχω απιστευτη ευκρινεια και μικρολεπτομερεια οπως ολοι οι leica που προτεινω απο ακρη σε ακρη οταν κλεισει λιγο το διαφραγμα
στα 50μμ εγω αγορασα τον ταπεινο leica summicron R απο τις τελευτεες παλι εκδοσεις μ η ευκρινεια εινα απιστευτη , θεωρειτε απο του ςπιο λεπτομερεις 50αρηδες ever
στα 90 pali leica R απο δω και πανω δεν εχω αγορασει αλλα εχω δει .
οι 3 τελευταιες λυσεις βρισκονται σε σχετικα οικονομικες τιμες μιας και ειναι η R seira
υπαρχει και μια απιστευη λυση σε zoom απο leica ο 28-90 ειναι γυρω στα 3500 μτχ αλλα ειναι σαν να εχεις prime αυτα τα εστιακα μηκη .
τελος επειδη ειπες και για τη σειρα m εχω δει κοντρα R με Μ και ο συκγεκριμενος Μ ηταν πραγματικα οτι πιο τελειο εχω δει ...αν δεν κανω λαθος ηταν στα 50μμ .
ψαξτο με την υσηχια σου δες και στο flickr βαζοντας sony A7 kai leica και θα δεις διαφορα αστερια που δεν συγκρινονται με τα <<φακουδακια>> που εχουμε συνηθησει να βλεπουμε ...
μιλαμε για τελειους φακους βεβαια που αν ειχα τα λεφτα θα αγοραζα αλλα ....

Last edited:
Ανοίγω νέο νήμα όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες, εντυπώσεις, δείγματα, συγκριτικά που αφορούν φακούς τρίτων κατασκευαστών που χρησιμοποιούνται πάνω σε μηχανές e-mount με αντάπτορα, ή και χωρίς αντάπτορα που δεν προσφέρουν όμως επικοινωνία με τη μηχανή (π.χ. Mitakon, Rokinon κ.ά.).

Last edited:
Mitakon 85/1.2 Speedmaster

Review από τον Steve Huff:
http://www.stevehuffphoto.com/2015/06/18/the-mitakon-speedmaster-85-1-2-sony-fe-version-review/

title1.jpg

Nsytag.jpg