Kosh
AVClub Fanatic

TTArtisan Brings Its $200 75mm f/2 AF Prime to L-Mount
TTArtisan's 75mm f/2 portrait prime comes to L-Mount for just $200.

dustinabbott.net
Κυριολεκτικά καλύτερα να πάρεις nikon F τηλεφακό από αρχές 2000 παρά αυτό το πράμα.Έχει και κουπονακι για τη γιορτή της μητέρας σήμερα σε όλο το Pergear.de και βγαίνει μαζί με τα μεταφορικά 360 ευρώ από 425 (με τα μεταφορικά) .
Έτοιμος είμαι ...
View attachment 252043
Κυριολεκτικά καλύτερα να πάρεις nikon F τηλεφακό από αρχές 2000 παρά αυτό το πράμα.
Εάν δεν έχει screw focus o nikon F, θα παίζει και με αντάπτορα σε Z κάμερες με ίδιο AF (συνήθως).
Ακόμη και στους κατσικοκλέφτες του mpb βλέπω κάτι Sigma 200-500 από μέσα 2000 με 400αρες και Sigma 150-500 στα 500.
Σε 700-800 παίρνεις κάποιον παλιό prime.
Τζάμπα λεφτά ο ttartisan 500f6.3 και δικαίως έχει ξεχαστεί ο συγκεκριμένος κινέζος.
Έπειτα από τα πληρωμένα πρόμο όταν βγήκε, τέρμα ησυχία σε φόρουμ και βίντεα....
Θυμίζουμε ότι με βάση τον κανονισμό πρέπει να βάζουμε μια σύντομη περιγραφή του τι πρόκειται να δούμε ή/και δυο λόγια για τα συμπεράσματα - αν υπάρχουν. Ευχαριστώ
Ξέχασα τη φωτό από τα mount που είναι διαθέσιμοςΈχεις δίκιο.
Βλέπουμε τον φακό TTartisan 500mm f6.3 που βγαίνει σε πολλα mount (θα βάλω παρακάτω φωτό με τα mount) και έβαλα το βίντεο επειδή τον βρήκα σχετικά ενδιαφέρον και τον σκέφτομαι για αγορά αλλά ήδη μου έκοψε τα φτερά ο LongTom.
Δεν τον βλέπω ως τελείως χάλια, είδα και διάφορα review και δείγματα. Είναι πιο ελαφρύς από αντίστοιχους (επώνυμους) του είδους του και πολύ φθηνός ως καινούριος ειδικά με το κουπόνι που βγαίνει στα 360 ευρώ τώρα από Pergear.de και σκέφτηκα να τον πάρω.

Ερώτηση περί σταθεροποίησης.Σταθεροποιηση ας πουμε οτι προσφερει και το σωμα .
Αλλα δεν ειναι χαζοι στις αλλες εταιρειες που για τετοια εστιακα μηκη δινουν συνδυαστικη σταθεροποιηση (δηλαδη παρολο που το κανουν και τα σωματα δινουν εξτρα και στους φακους οπως εκαναν πριν το IBIS στα σωματα)
Μονο για landscape κανει ενας τετοιος φακος.
Όχι για σπορ ή πουλιά σε πτήση ..έτσι για το χαβαλε κάνα πουλάκι σταθερό ..Παντως 500αρης φακος αν τον θελετε για σπορ φωτογραφηση πλεον ειναι δυσκολο αν εισαι και μιας ηλικιας να δουλεψεις χειροκινητη εστιαση σε τοσο μεγαλο εστιακο μηκος.
Σαν ποιότητα εικόνας θα είναι ίδιος με έναν καθρεπτικο?
Και εγώ αυτό σκέφτομαι απλά το ρώτησα επειδή προτάθηκε.Ε οχι δα !!!
Πίστεψε με, η σταθεροποίηση στο φακό στα 500 είναι απλά απαραίτητη.Ερώτηση περί σταθεροποίησης.
Εχω στο σώμα σταθεροποίηση και ο φακός αυτός δε θα έχει.
Για κάνα πουλάκι σε κλαδί με σταθεροποίηση σώματος ενεργή και ταχύτητα κλειστρου άνω του 1/500 δε θα κάνει ?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.