Φακοί Venus Optics (Laowa)

Για όσους τα 7.5mm τους πέφτουν "στενάχωρα", η Laowa ανακοίνωσε και έναν MFT cine 6mm/f2,1 rectlinear:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μαζί με μερικούς ακόμα
Το εντυπωσιακό για τον 6αρη είναι οτι πρόκειται για υπερευρυγωνιο φακό γεωμετρικό , φωτεινό που δεχεται και φιλτρα 58mm, είναι πραγματι μοναδικός στο είδος του και είναι αποκλειστικά για m43 (μέχρι νεωτερας) , οι υπολοιποι εχουν ξαναεμφανιστεί στις άλλες μοντουρες

1646243757993.jpeg

Τεράστιο κάδρο πάντως!!! Αν είχε μια normal τιμή (για μένα!) θα ήθελα να έχω έναν φακό με τέτοιο εστιακό μήκος....σου ανοίγει νέους ορίζοντες!!

Επίσης το Barnack του Κου. Stegmann μου λέει ότι με f2 και βάζοντας την εστίαση στα ~1,3 μέτρα, έχω υπερεστιακή από 0,70μ. έως άπειρο. Ουσιαστικά μιλάμε για focus free φακό με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα... ...Πολύ ενδιαφέρον... ;)

screenshot_13.png

Είναι ενδιαφέρον Δημήτρη άλλα ζητάει και 700 ευρώπουλα και είναι και κακάσχημος όπως ειπώθηκε!!χαχα

Δυστυχώς τα ακριβά αρώματα είναι σε μικρά μπουκάλια (και επίσης ο έρωτας είναι τυφλός!) :cry::ROFLMAO:

Τεράστιο κάδρο πάντως!!! Αν είχε μια normal τιμή (για μένα!) θα ήθελα να έχω έναν φακό με τέτοιο εστιακό μήκος....σου ανοίγει νέους ορίζοντες!!

Περπατηστε και λιγο ρε σεις ..................10 βηματα πισω ειναι απο το 7.5mm στο 6mm :)

θα ήθελα πολύ να δω μια σύγκριση του παραπάνω 25άρη σε ίδιο κάδρο με τους 25άρηδες lumix leica 1.4 και τον olympus pro 1.2
Αν ο argus τελειως ανοιχτός έχει καλύτερη οξύτητα στο κέντρο απο αυτήν του 1.4 της leica, θα το σκεφτόμουν σοβαρά για μια ...μεταγραφή

Στην πράξη οι φακοι με MF ειναι μια διαφορετικη κατηγορια και τις περισσότερες φορές και ο σχεδιασμος των οπτικων τους εχει αλλη σχεδιαση ειδικα των υπερφωτεινων .

Ειναι κυριως φακοι για βιντεο , εκει που η χειροκινητη εστιαση δεν ειναι απαγορευτικη , το βάρος του φακου δευτερευον (του συγκεκριμένου ξεπερνα τα 500γρ) και η απόδοση στα ανοιχτα διαφραγματα πιο καλλιτεχνική

Ειχα τον Voigtlander 25/0.95 και εχω κανει αυτες τις συγκρισεις. ο φακος ειχε τελειως διαφορετικό render και η αποδοση της οξυτητας του ηταν προοδευτικη , συνεχιζε μεχρι τα πολυ κλειστα διαφραγματα και εκει ηταν κορυφαια. Καμια σχέση με του Leica / Mzuiko

Δεν ειναι βεβαιια ολοι οι χειροκινητοι φακοι αναλογης φιλοσοφιας