Φακοί Venus Optics (Laowa)

Canon EF ή RF?

EF λεει που ειναι η μοντουρα πλεον ανοιχτη.
RF δεν επιτρεπει σε FF ακομα η Canon....ειδικα σε φακους που ακομα δεν εχει καλυψει η ιδια.

υγ
Νομιζα οτι αφορουσε μονο τις γνωστες ανοιχτες μοντουρες αλλα διευρυναν αρκετα την βενταλια διαθεσιμοτητας σε οτι υπαρχει. Ενδιαφερον φακος παντως τον περιμενα απο την Sigma πρωτα....

Μονον σε apsc. Επετρεψε και στην Sigma και στην Tamron γιατι δεν δειχνει να θελει να επεκταθει πολυ και σε σωματα και σε φακους (αρα εξτρα γραμμες παραγωγης)

Μονον σε apsc. Επετρεψε και στην Sigma και στην Tamron γιατι δεν δειχνει να θελει να επεκταθει πολυ και σε σωματα και σε φακους (αρα εξτρα γραμμες παραγωγης)
Ναι παρέλειψα να αναφέρω το FF στην πρόταση παραπάνω.

Το βάζω εδώ αν και μπορεί να μπει παντού.
Μια σύγκριση των 200αριδων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Laowa 180mm f4.5 macro lens με AF
(1.5:1 maximum magnification)

Πάνω που είπα ότι τα επόμενα χρήματα που θα χαλάσω για χόμπι θα είναι για κάτι μουσικό... Έρχεται ο φακός αυτός ...
Λογικά γύρω στα 600-650 θα φτάσει εδώ....

Last edited:
Eχεις δουλεψει ποτε τοσο κλειστο μακρο φακο ?

Προσωπικα μια φορα μονον πηρα εναν 150mm και τον εδωσα πανω στην εβδομαδα.

Δεν ειναι οτι εχεις και εναν ωραιο τηλεφακο μαζι.....ειναι διαφορετικοι φακοι στην χρηση τους χωρια που δεν ειναι και κανα τρελλο διαφραγμα να πεις .....πολυ κλειστος.

Eχεις δουλεψει ποτε τοσο κλειστο μακρο φακο ?

Προσωπικα μια φορα μονον πηρα εναν 150mm και τον εδωσα πανω στην εβδομαδα.

Δεν ειναι οτι εχεις και εναν ωραιο τηλεφακο μαζι.....ειναι διαφορετικοι φακοι στην χρηση τους χωρια που δεν ειναι και κανα τρελλο διαφραγμα να πεις .....πολυ κλειστος.
Όχι δεν έχω δουλέψει ξανά τέτοιον απλά έβλεπα πολλούς να λένε ... Αχ θέλω 200μμ μάκρο ή άλλους που είχαν σε παλαιότερες μηχανές τέτοιους που έβγαιναν σε τέτοια mm μάκρο και έλεγαν τι καλά που είναι 😄 και θεώρησα ότι θα αξίζει θα σου δίνει περισσότερο bokeh λόγω των mm και μεγαλύτερη απόσταση να δουλέψεις από το θέμα.

Οκ το f4.5 δεν είναι 2.8 αλλά οκ στο μάκρο αν γράφει καλά και στο 4.5 είναι οκ, τουλάχιστον για το πώς δουλεύω εγώ που και στον 2.8 στα στακ τον πάω f4 - 5.6.

Και εδώ έχω μια ερώτηση.
Πιο απαλό θολό φόντο θα πάρει κάποιος με έναν 100mm 2.8 στο 2.8 ή με έναν 200 με f4 ? (μιλάμε πάντα στο ίδιο θέμα και να κάνεις το ίδιο κάδρο)

Όχι δεν έχω δουλέψει ξανά τέτοιον απλά έβλεπα πολλούς να λένε ... Αχ θέλω 200μμ μάκρο ή άλλους που είχαν σε παλαιότερες μηχανές τέτοιους που έβγαιναν σε τέτοια mm μάκρο και έλεγαν τι καλά που είναι 😄 και θεώρησα ότι θα αξίζει θα σου δίνει περισσότερο bokeh λόγω των mm και μεγαλύτερη απόσταση να δουλέψεις από το θέμα.

Δοκιμασε κατι λιγοτερο αν μπορεις καποια στιγμη και θα καταλαβεις. Ειναι ΠΑΡΑ πολυ μεγαλο αυτο το εστιακο μηκος για μακρο.

Στην κινηματογραφηση (σε apsc βεβαια φορμα αρα x 1,6) ειτε ψηφιακο ειτε σε φιλμ παλιοτερα σπανια ηταν πιο χρησιμος μακρο απο εναν 100mm.
Στην φωτογραφια βεβαια που δεν παιζεις με ελεγχομενες συνθηκες οπως στην κινηματογραφηση αλλα εισαι πολλες φορες runngun σου φαινεται χρησιμο αλλα αντε να το σταθεροποιησεις αυτο το εστιακο μηκος....ειδικα στο χερι...

Για ειδικες ληψεις ολοι οι φακοι χρησιμοι ειναι οπως ο παλαι ποτε θρυλικος Canon 65mm. Εμενα συμβουλη μου ειναι οτι φακος μακρο πανω απο 120mm ειναι θεμα .....

Το σημαντικό σε τέτοιους φακούς είναι τι ακριβώς φωτογραφίζεις σε macro σε συνδιασμο με την απόσταση από το θέμα σου.

Όσο περισσότερα mm τόσο μεγαλύτερη απόσταση έχει το εμπρός μέρος του φακού σου από το θέμα οπότε είναι ιδανικός για ζουζούνια, πεταλούδες κλπ. που συνήθως τρομάζουν αν κολλήσεις τον φακό επάνω τους. Επίσης έχεις χώρο για να φωτίσεις πιο σωστά το θέμα σου και να μην σκιαστεί

Αν η απόσταση από το θέμα συνδυαστεί και με πολύ καλή μεγενθυνση έχεις συνδιασμό δυναμίτη

Στο ερώτημα σου τώρα το διάφραγμα ως τιμή σε macro φακό είναι πολύ σχετικό , είναι από εκεί που ξεκινάς αλλά η μηχανή ακόμα και αν αφήσεις f4.5 κλείνει διάφραγμα μόνη της όσο πλησιάζεις στο θέμα σου και αυξάνονται οι μεγενθυνσεις . Ολοι οι macro το κάνουν αυτό.

Το διάφραγμα σε συνδιασμο με την δυνατότητα ελέγχου του DOF μπορείς να το υπολογίσεις με ένα οποιοδήποτε DOF calculator αλλά αφορά τη συνήθη χρήση ενός φακού για νορμαλ αποστάσεις από το θέμα σου π.χ. αν τον δουλέψεις σαν τηλεφακό.

Αν κάνεις χρήση macro εξαρτάται από τις ιδιαιτεροτητες σχεδιασμού του φακού σε πολύ κοντινές αποστάσεις και για αυτό δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το βρεις παρά μόνο συγκεκριμένο τεστ με τους δύο φακούς στο πεδίο

Στα mm αυτά με τον Laowa είχα τον ΟΜ 90mm/3.5 pro (180mm) με 2Χ μεγενθυνση με σταθεροποίηση , δεχόταν και τους 2 πολ/στες για ακόμα μεγαλύτερες μεγενθυνσεις, η απόσταση με βόλευε πολύ για ότι κινούμενο έβγαζα αλλά ήταν λίγος βαρύς και πολύ εξειδικευμένος φακός για να κάνεις πολύ μεγάλες μεγενθυνσεις που δεν ήταν το φορτε μου. Είναι επίσης και πολυ ακριβός φακός οπότε κάποια στιγμή αποφάσισα να τον ρευστοποιήσω.

Last edited:
1760456362687.png1760456336382.png

The Laowa 200mm f/2 AF FF C-Dreamer lens is available to order now via the Venus Lens website and authorized retailers. The Canon EF version is $1,799, while the Sony E and Nikon Z variants for full-frame mirrorless cameras are $1,999 each.

Laowa's 200mm f/2 is HUGE and AMBITIOUS!​

PetaPixel

Ειχε την ατυχια αυτος ο φακος να βγει μαζι με τον Sigma.......που αμεσα τον συγκρινεις μαζι του. Bεβαια μιλαμε για τα μισα λεφτα του Σιγμα.....

Laowa 200mm f/2 AF FF- Fast. Precise. Accessible.​

Laowa - Venus Optics

LAOWA 200mm f2 REVIEW : first looks!​

Gordon Laing