Φακοί Viltrox

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Viltrox AF 28mm F4.5 VCM "Chip" Lens Review | Sony CAN Pancake!​

Dustin Abbott

Viltrox AF 28mm F4.5 VCM "Chip" Lens Review | Sony CAN Pancake!​

Dustin Abbott

Όπως έλεγα και σε φίλο χτες, αυτός ο φακουδάκος πάνω σε μια α6000 ή ακόμη καλύτερα πάνω σε μια a7c κάνει ένα πολύ καλύτερο σύνολο για street φωτογραφία απο τις "έτοιμες" λύσεις μιας Ricoh GRiii ή μιας Fuji X100V.

Αν τον βάλουμε στην aps-c έχουμε ένα στρητ συνολάκι στα 400+ ευρώ, την στιγμή που οι παραπάνω κομπακτ έχουν μεταχειρισμένες το διπλάσιο ή τετραπλάσιο κόστος., ενώ τα features είναι εκεί στην α6000 και φυσικά και η δυνατότητα εναλλαγής φακών.
Κι αν θέλουμε να ξοδέψουμε παραπάνω για περισσότερες δυνατότητες έχει και α6100/α6300/α6400 κλπ. Για λιγότερο πάμε και α5000 με συνολική τιμή φακού και σώματος κάτω απο 300 ευρώ. Σήμερα όπως πάνε οι κομπακτ, μονο hello kitty μηχανή θα αγοράζουμε με τόσα!

Αν τον βάλουμε στην Full Frame a7c, με ένα σύνολο γύρω στα 1000+ ευρώ κάνουμε ένα συνολάκι δυναμίτη για στρητ φωτογραφία σε σχέση με τις aps-c compact παραπάνω.

Το μονο πραγματικό του μειονέκτημα είναι το διάφραγμα, που αν είσαι "μποκάκιας" θα το βρεις να μην σου κάνει.

Σαν απόδοση τον βρίσκω τίμιο τον φακό σχετικά με αυτά που βλέπω, και αν μιλάμε και για στρητ φωτογραφία (που λόγο μεγέθους μάλλον εκεί είναι το αγοραστικό κοινό του) πιστεύω πως ακόμη και τα μειονεκτήματα του δίνουν χαρακτήρα στις φώτο.

Ένας φακός που καλό είναι να υπάρχει σε όποιον έχει Sony.

Όπως έλεγα και σε φίλο χτες, αυτός ο φακουδάκος πάνω σε μια α6000 ή ακόμη καλύτερα πάνω σε μια a7c κάνει ένα πολύ καλύτερο σύνολο για street φωτογραφία απο τις "έτοιμες" λύσεις μιας Ricoh GRiii ή μιας Fuji X100V.

Αν τον βάλουμε στην aps-c έχουμε ένα στρητ συνολάκι στα 400+ ευρώ, την στιγμή που οι παραπάνω κομπακτ έχουν μεταχειρισμένες το διπλάσιο ή τετραπλάσιο κόστος., ενώ τα features είναι εκεί στην α6000 και φυσικά και η δυνατότητα εναλλαγής φακών.
Κι αν θέλουμε να ξοδέψουμε παραπάνω για περισσότερες δυνατότητες έχει και α6100/α6300/α6400 κλπ. Για λιγότερο πάμε και α5000 με συνολική τιμή φακού και σώματος κάτω απο 300 ευρώ. Σήμερα όπως πάνε οι κομπακτ, μονο hello kitty μηχανή θα αγοράζουμε με τόσα!

Αν τον βάλουμε στην Full Frame a7c, με ένα σύνολο γύρω στα 1000+ ευρώ κάνουμε ένα συνολάκι δυναμίτη για στρητ φωτογραφία σε σχέση με τις aps-c compact παραπάνω.

Το μονο πραγματικό του μειονέκτημα είναι το διάφραγμα, που αν είσαι "μποκάκιας" θα το βρεις να μην σου κάνει.

Σαν απόδοση τον βρίσκω τίμιο τον φακό σχετικά με αυτά που βλέπω, και αν μιλάμε και για στρητ φωτογραφία (που λόγο μεγέθους μάλλον εκεί είναι το αγοραστικό κοινό του) πιστεύω πως ακόμη και τα μειονεκτήματα του δίνουν χαρακτήρα στις φώτο.

Ένας φακός που καλό είναι να υπάρχει σε όποιον έχει Sony.
Εχεις δίκιο σε όσα λες, οι Ricoh και κυρίως οι Fuji compact μηχανές έχουν αποκτήσει ένα τεράστιο hype σε σημείο οι τιμές τους να είναι για γέλια αναλογικά με αυτό που προσφέρουν...εννοείται όπως λες μια Sony A7c με αυτό το φακουδάκι της Viltrox είναι καλύτερο πακέτο από οποιαδήποτe fuji X100...άλλα δεν έχει την χάρη μιας X100...

Εδώ τι συζητάμε, μια Olympus em10IV που έχω τώρα με τον Olympus 17mmf1,8 είναι σαν πακέτο καλύτερο και αισθητά πιο φτηνή από X100 κλπ...πέρα ότι μπορώ να αλλάξω τον φακό και να βάλω και ότι άλλο θέλω.

Πάντως οι Κινέζοι της Viltrox βάζουν τα γιαλιά σε όλους τους κατασκευαστές, είναι απίστετο ότι έβγαλαν φακό AF με τέτοιο όγκο!!! Αν τον έβγαζε π.χ. καμιά Canon, Fuji κλπ. θα τον χρέωναν στον θεό και θα μιλάγανε για θαύμα της μηχανικής!!

Προτιμήσεις και budget.

Μπράβο στη Viltrox που έβγαλε κάτι τέτοιο, αν δεν κάνω λάθος ο μόνος σε αντίστοιχο στυλ είναι ένας 26άρης της Panasonic. Πάντα οι περισσότερες επιλογές είναι κάτι καλό.

Δεν αρνούμαι ότι είμαι λίγο biased προς τις Fujiilm, για αυτό και χρησιμοποιώ το σύστημα βέβαια παρά το κόστος και τις ιδιαιτερότητες του. Οπότε εν προκειμένω, δε θα επέλεγα επουδενί κάτι όπως το παραπάνω. Δέχομαι τη φιλοσοφία του ότι "το αποτέλεσμα είναι που μετράει, οι κάμερες και οι φακοί είναι εργαλεία" και συμφωνώ σε έναν βαθμό, αλλά δε θα μπορούσα να χρησιμοποιώ κάτι που δε μου αρέσει οπτικά ή δε μου δίνει κάποιας μορφής ευχαρίστηση κατά τη χρήση. Για αυτό και δε θα αγόραζα επίσης κάποια Ricoh ασχέτως hype.

Και μετά είναι το budget...

Προφανώς αν δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στο κόστος των Fujifilm θα επέλεγα ίσως κάτι σαν το παραπάνω. Πιθανόν να μην μπορούσα να ανταποκριθώ ούτε στο παραπάνω κόστος και να επέλεγα κάτι του στυλ παλιά crop DSLR με έναν 18-55 που μπορεί να βρει κάποιος ακόμα και στο εύρος των 100-200 ευρώ.

Εν τέλει με όλα η δουλειά θα γίνει, δεδομένης της ήπιας χρήσης. Απλώς, σε μια εποχή πολλαπλών ικανών εργαλείων δεν είναι περίεργο να υπάρχουν και μη μετρήσιμα κριτήρια για την επιλογή κάποιου εργαλείου και ας κοστίζουν παραπάνω.

• Like
Reactions: Highpriest
Καλά εννοείται ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η εμφάνιση και η όλη ευχαρίστηση που αποκομίζεις, ειδικά στους ερασιτέχνες φωτογράφους. Για αυτό τον λόγο π.χ. δεν αγοράζω μηχανές της Panasonic ή της Canon δεν μου αρέσουν προσωπικά καθόλου εμφανισιακά και δεν μπορώ να δεθώ μαζί τους και το απολαύσω....γούστα είναι αυτά....άλλα καθαρά αντικειμενικά οι τιμές που έχουν πάρει πολλά Fuji προιόντα είναι εξωφρενικές για αυτό που προσφέρουν, ειδικά η σειρά X100.

Ο canon ef 24mm f2.8 pancake είναι μεγαλύτερος από αυτόν?
Βάση των specs που βλέπω (και αν ισχύουν) ο EF 28 f/2.8 είναι 43mm μηκος ενώ ο USM είναι 52mm μήκος.

Τριπλάσιο και τετραπλάσιο μέγεθος δηλαδή. Βεβαια άλλο το f/2.8, άλλο το f/4.5 σταθερό.

Βάση των specs που βλέπω (και αν ισχύουν) ο EF 28 f/2.8 είναι 43mm μηκος ενώ ο USM είναι 52mm μήκος.

Τριπλάσιο και τετραπλάσιο μέγεθος δηλαδή. Βεβαια άλλο το f/2.8, άλλο το f/4.5 σταθερό.
Ισχύει άλλα σε μια σύγχρονη FF μηχανή που πας και το iso στον θεό και έχεις και Ibis δεν είναι καθόλου απαγορευτικό το f4.5......ίσα ίσα κάνεις το σετάκι compact. Με μια sony Α7C δε έχεις ένα compo FF που χωράει οριακά και σε τσέπη!!

• Like
Reactions: Highpriest
Ισχύει άλλα σε μια σύγχρονη FF μηχανή που πας και το iso στον θεό και έχεις και Ibis δεν είναι καθόλου απαγορευτικό το f4.5......ίσα ίσα κάνεις το σετάκι compact. Με μια sony Α7C δε έχεις ένα compo FF που χωράει οριακά και σε τσέπη!!
Πάντως και σε αυτό που λέει ο @pifilos υπάρχει ένα point.
Πρέπει να σε φτιάχνει κιόλας το εργαλείο σου. Για να βγαίνεις να πάρεις φώτο με ευχαρίστηση και δημιουργική διάθεση.
Δεν μετριούνται όλα με αριθμούς ή τιμές.

Κι απο τα δικά μου χέρια πέρασαν μηχανές που γούσταρα κάργα και ας μην ήταν οι καλύτερες με αντικειμενικά κριτήρια (ή και ακριβές για το μέγεθος του αισθητήρα τους), αλλά και άλλες που δεν μου εκατσαν καθόλου και ας ήταν πολύ ανώτερες "στα χαρτιά" και με μεγαλύτερο αισθητήρα.

Eλα ρε συ μην με τρελλαινετε τωρα που θελουν να εχουν pancake 28αρη και bokeh f,12- f1,4

Oποιος θελει bokeh ξερει τι πρεπει να αγορασει να του δωσω να δοκιμασει εναν sigma 28mm f1.4 dg hsm art στα 900 γραμμαρια να δει την γλυκα :ROFLMAO:

Oλα δεν υπαρχουν σε εναν φακο.

Και μικρος και φτηνος και ελαφρυς και σουπερ οξυς ή σουπερ ιδιαιτερος οπτικα και με διαφραγμα ανοιχτο στον θεο .....ε ναι καλα

Και μικρος και φτηνος και ελαφρυς και σουπερ οξυς ή σουπερ ιδιαιτερος οπτικα και με διαφραγμα ανοιχτο στον θεο .....ε ναι καλα
Ρε.....έχεις καμμια σχέση με Βοστώνη ή ιδέα μου; :p

Πάντως οι τηγανίτες γενικώς δεν......εκτός αν το βάρος είναι η κύρια προτεραιότητα, οπότε πάσο.

Eλα ρε συ μην με τρελλαινετε τωρα που θελουν να εχουν pancake 28αρη και bokeh f,12- f1,4

Oποιος θελει bokeh ξερει τι πρεπει να αγορασει να του δωσω να δοκιμασει εναν sigma 28mm f1.4 dg hsm art στα 900 γραμμαρια να δει την γλυκα :ROFLMAO:

Oλα δεν υπαρχουν σε εναν φακο.

Καλά τα λες, μαζί σου είμαι...αλλά υπαρχουν και μποκάκηδες.🤷‍♂️

Πάντως οι τηγανίτες γενικώς δεν......εκτός αν το βάρος είναι η κύρια προτεραιότητα, οπότε πάσο.

Η μονη τηγανιτα που κοιταζα και μου κινησε το ενδιαφερον επειδη ειναι οπτικα ετσι κι αλλιως "βλαμμενη" επιτηδες ειναι εκεινοι οι polar pro πουναι και φτηνοι.

Εκεινοι μαλιστα θες $$@@!%!@ αποδοση για καλλιτεχνικους λογους παρτον να παιξεις χωρις να ματωσεις .

Αν θες φακο με @@ πρεπει να τον πληρωσεις :p

Με Βοστωνη οχι ειμαι αντιΣελτικ γενικως αλλα γιατι το λες αυτο ? :LOL:

Η μονη τηγανιτα που κοιταζα και μου κινησε το ενδιαφερον επειδη ειναι οπτικα ετσι κι αλλιως "βλαμμενη" επιτηδες ειναι εκεινοι οι polar pro πουναι και φτηνοι.

Εκεινοι μαλιστα θες $$@@!%!@ αποδοση για καλλιτεχνικους λογους παρτον να παιξεις χωρις να ματωσεις .

Αν θες φακο με @@ πρεπει να τον πληρωσεις :p

Με Βοστωνη οχι ειμαι αντιΣελτικ γενικως αλλα γιατι το λες αυτο ? :LOL:
Είχα ένα φεγγάρι τον 40άρη της Canon στην 5d
Mάλλον εγώ ήμουν ο ζαβός γιατί οι περισσότεροι τον είχαν για εκπληκτικό, ευτυχώς ήταν δανεικός και δεν μου έλειψε καθόλου.

Όσο για την Βοστώνη, ξεχνάς κάποιον "οπαδό των pixels" που έγραφε σούπερ οξύτατος για όποιον φακό αγόραζε...

• Haha
Reactions: Kosh

These Viltrox LAB Lenses Are Impressive!​

Gerald Undone

Viltrox AF 135mm f/1.8 LAB lens review​

Christopher Frost

Last edited:
  • Like
Reactions: Leventis Dimitris

Viltrox LAB 135mm F1.8 Review | The Best Lens Under $1000 Ever?​

Dustin Abbott

Pros:​

• The LAB series is supposed to be Viltrox’s BEST…and it shows
  • Beautiful built lens
  • Feature rich
  • Very good weather sealing
  • USB port for firmware updates along with Bluetooth for wireless access
  • New Hyper VCM motors are fast and accurate
  • Focus pulls are nicely damped
  • Exceptionally sharp lens that matches or bests the very best in the center and mid-frame
  • No distortion or vignette
  • Exceptional control of fringing
  • Colors look great
  • Amazing contrast
  • Gorgeous bokeh
  • Great flare resistance
  • Low coma
  • Amazing price to performance ratio

Cons:​

• Big and heavy
  • Don’t love the aperture ring design
  • Some might be put off from the “clunk” of the floating elements