dustinabbott.net

dustinabbott.net
dustinabbott.net
Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου για τον φακό. Τον απέκτησα πριν 1 χρόνο ακριβώς για τοπία και κυρίως για νυκτερινό ουρανό. Πριν είχα τον 24mm 1.8 αλλά τον έδωσα γιατί δεν ήταν όσο ευρυγώνιος ήθελα.Πάντα μου άρεσαν οι ευρυγώνιοι φακοί. Απαραίτητοι σε τοπία, αστικά και μη. Πριν 2 χρόνια φωτογράφισα την Βιέννη αποκλειστικά με τον Nikkor 20mm 1,8 (με D750). Μετά την απόκτηση της Z6II, οπότε είχα διώξει όλο τον παλιό εξοπλισμό, μου έλειπε ένας ευρυγώνιος.
Μετά από τα απανωτά, σχεδόν διθυραμβικά reviews, για τον Viltrox 16mm 1.8 S, αποφάσισα να τον παραγγείλω. Η παραγγελία έγινε στο photozone.gr που είχε την χαμηλότερη τιμή παγκοσμίως! 549 ευρώ (και με 3 άτοκες δόσεις).
Παρέλαβα χθες. Οι αρχικές εντυπώσεις είναι άριστες. Εξαιρετική συσκευασία και συνοδό πουγκί (που πολλοί τα έχουν καταργήσει). Η ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση του φακού είναι υπεράνω κριτικής για το κόστος του (είναι ποιοτικά καλύτερος από τους Nikon 24-70 και 50mm που ήδη έχω). Το κούμπωμα στην μηχανή είναι σφιχτό χωρίς καθόλου τζόγο. Το σκίαστρο κουμπώνει λίγο περίεργα θα έλεγα (δεν αισθάνεσαι κάποιο κλικ που σιγουρεύει την εφαρμογή). Παρόλα αυτά είναι σταθερό οπότε όλα καλά. Η εστίαση είναι πολύ γρήγορη και η φωτεινή οθόνη δίνει άμεσα την απόσταση του αντικειμένου που έχεις εστιάσει (οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μέτρο, χα χα).
Σήμερα είχα την ευκαιρία να κάνω τις πρώτες λήψεις, οπότε αναμένω όταν επιστρέψω αύριο να δω τι κάνει ο συγκεκριμένος φακός.
Υ.Γ.. ποια UV φίλτρα 77mm θα προτείνατε;
H Viltrox μπήκε και επίσημα στο Lmount και ο 16αρης είναι μέσα στους 2 φακούς που θα παρουσιάσει άμεσα στο σύστημα.
Ψάχνω ένα φωτεινό ευρυγώνιο για την S1R και τον έχω στις άμεσες προτεραιότητες μου οπότε η θετική άποψη που διατυπώνεται και οι δύο ενισχύει πιθανή μελλοντική απόκτηση του.
Περιμένω και τη συνέχεια από τον @Music matters...

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.