Φακός all around για Canon 550D.

Απάντηση: Re: Φακός all around για Canon 550D.

ρε παιδια για να καταλαβω κι εγω κατι....δηλαδη ολοι αυτοι οι φακοι που λετε οι 17-50 , 15-85 κτλπ θεωρουνται all around???

οχι οτι δεν ειναι καλοι αλλα alla around δεν ειναι...

όχι ρε φιλαρακ, μη με στεναχωράς ναουμ.

Αλλά αντί να δώσω ένα σκασμό λεφτά για φακό 18-467mm καλύτερα να πάρω μια compact...

υποτίθεται ότι πάμε σε ντουσουλουρου για καλύτερη πχιότητα.

Και πως αλλιώς χωρίς φακό 17-70 το πολύ?

Στους φακούς δε γίνονται μαγικά πράματα, μάθε και τίποτα... :flipout:

ΥΓ: το καλύτερο σενάριο είναι dslr με μικρής εμβελείας φακό και μια compact καβάντζα με ζουμ χ98723987.

α-τς

Φακός all round για μένα είναι αυτός που επιτρέπει και ευρυγώνιες λήψεις και λήψεις τηλέ. Ένας φακός που σου επιτρέπει να τον έχεις πάνω στη μηχανή, όχι για να κάνεις τα πάντα, αλλά για να καλύψεις με ένα φακό με αξιοπρέπεια τις φωτογραφικές σου ανάγκες.

Επομένως φακοί allround για μένα είναι οι CANON 24-105, 15-85, 18-135, NIKON 24-120, 16-85 ή 18-200 κλπ.

παιδιά η παραγγελία έγινε σήμερα το απόγευμα..
Γενικά αυτός ο φακός έχει όλα τα καλά εκτός από το οτι δεν είναι και τόσο φωτεινός. Έχει όμως καλό εύρος, είναι μικρός και ελαφρύς και γενικότερα πιστεύω ότι για το εύρος του και την ποιότητα του σαν φακός είναι πολύ καλός. Τώρα η φωτεινότητα είναι ένα θέμα αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.. Ελπίζω μόνο να μην το μετανοιώσω και κλαίω τα λεφτά μου. Θα φανεί στην πορεία..

παιδιά συγνώμη που δεν απαντάω στα μυνήματα σας αλλά γράφω από το κινητό, μιας και εδώ και 2 εβδομάδες δεν εχω τηλέφωνο και ίντερνετ στο σπίτι.
Ο οτε μας ενώνει....

επειδή με βάλατε σε σκέψεις..

είναι τελικά τόσο σκοτεινός ο 15-85 για εσωτερικές λήψεις με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα και να μην μπορώ να πάρω αυτό που θέλω?

ρωτάω τώρα που είναι νωρίς (και έχω και ίντερνετ) έτσι ώστε να διορθώσω την παραγγελία και να την αλλάξω αν χρειαστεί...

help guys

επειδή με βάλατε σε σκέψεις..

είναι τελικά τόσο σκοτεινός ο 15-85 για εσωτερικές λήψεις με αποτέλεσμα να έχω πρόβλημα και να μην μπορώ να πάρω αυτό που θέλω?

ρωτάω τώρα που είναι νωρίς (και έχω και ίντερνετ) έτσι ώστε να διορθώσω την παραγγελία και να την αλλάξω αν χρειαστεί...

help guys

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του f/4 - f/5,6 που συνήθως θα σου δίνει ο 15-85 για εσωτερικά άφλασα πορτραίτα του μικρού (δέν θα τον δουλεύεις μάλλον μόνο στα 15mm για νά' χεις διάφραγμα f/3,5) απ' το f/2,8 του Canon 17-55.
Εφόσον σου φαίνεται (και είναι πράγματι) ακριβός, κοίταξε και τους Tamron 17-50/2.8 (http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Tamron-17-50mm-f-2.8-XR-Di-II-Lens-Review.aspx) και Sigma 17-50/2.8 (http://www.dpreview.com/news/1002/10022014sigma17mm50mm.asp) που είναι κατά πολύ φθηνότεροι, με -καθ' υποκειμενική μου άποψη- προτίμηση στον Sigma.

Πάντως, για εσωτερικό άφλασο, νομίζω θ' απογοητευθείς γρήγορα με οποιοδήποτε διάφραγμα μικρότερο του 2.8.
Εδώ... πολλάκις ακόμη και το 2.8 κρίνεται ανεπαρκές!

Last edited:
Re: Απάντηση: Φακός all around για Canon 550D.

Υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ του f/4 - f/5,6 που συνήθως θα σου δίνει ο 15-85 για εσωτερικά άφλασα πορτραίτα του μικρού (δέν θα τον δουλεύεις μάλλον μόνο στα 15mm για νά' χεις διάφραγμα f/3,5) απ' το f/2,8 του Canon 17-55.
Εφόσον σου φαίνεται (και είναι πράγματι) ακριβός, κοίταξε και τους Tamron 17-50/2.8 και Sigma 17-50/2.8 που είναι κατά πολύ φθηνότεροι, με -καθ' υποκειμενική μου άποψη- προτίμηση στον Sigma.

Πάντως, για εσωτερικό άφλασο, νομίζω θ' απογοητευθείς γρήγορα με οποιοδήποτε διάφραγμα μικρότερο του 2.8.
Εδώ... πολλάκις ακόμη και το 2.8 κρίνεται ανεπαρκές!

Συμφωνώ, αν και με δεδομενη την πολύ καλη αποδοση της καμερας σε υψηλά ISO ισως κοιταζα και τον νεο Sigma 17-70 f2.8-f4 DC OS.

Η χρήση εξωτερικου φλας επισης μπορει να βοηθησει πολύ την κατάσταση (εαν δεν ειναι απαγορευτικο) αλλά απαιτεί επιπλέον αγορα και καποιο χρόνο για εκμάθηση..

Για primes (85mm f1.8) δεν λεω τιποτα, αλλά ισως ειναι μια λυση. Εγώ παω προς τα εκεί τουλάχιστον για πορτραίτα. Βεβαια θελει δουλεια για να μαθουμε τα τερτιπια τους ώστε να παρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα..

τελικά,
ο canon 17-55 που συζητάμε είναι απ ότι καταλαβαίνω ότι καλύτερο στην κατηγορία και ακολουθούν sigma & tamron.
Είναι δεδομένο οτι οι δυο τελευταίοι είναι και πολύ πιο φτηνοί.

Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής.
Επειδή με την αγορά το 15-85 θεωρώ οτι είναι ήδη παραφουσκωμένο το budget αλλά με τους προβληματισμούς που έχουν αναφερθεί πιο πάνω περι σκοτεινού φακού κλπ και μιας και οι εποχές δεν είναι και εύκολες,
είναι καλύτερο να πάω στον sigma κι ας χάσω σε ποιότητα εικόνας(και να μου βγει και πιο φθηνά)?
είναι καλύτερο να πάω στον canon 17-55 (με βαριά καρδιά γιατί πλησιάζει το χιλιάρικο)
ή μήπως υπερβάλουμε λιγάκι στις απόψεις μας περι σκοτεινού φακού και να μείνω ως έχει?

Είμαι πολύ προβληματισμένος και θα ήθελα τις απόψεις σας επι του θέματος.

Φυσικα και ειναι πολυ καλυτερα να πας στον 17-55 απο τους αντιστοιχους Sigma και Tamron εκτος κι αν ειναι θεμα οικονομικο κ ΜΟΝΟ.

Αλλα καμια φορα λενε οτι το ακριβο βγαινει πιο φτηνο...

Το οτι ο 15-85 ειναι πιο σκοτεινος ειναι γεγονος , αλλα εξαρταται και απο τη χρηση που θα κανεις κ απο τις βλεψεις που εχεις.

Και χτυπα κ κανα 50 1,8 η 1,4 μτχ εκει να δεις γλεντια.

τελικά,
ο canon 17-55 που συζητάμε είναι απ ότι καταλαβαίνω ότι καλύτερο στην κατηγορία και ακολουθούν sigma & tamron.

Επειδή με την αγορά το 15-85 θεωρώ οτι είναι ήδη παραφουσκωμένο το budget αλλά με τους προβληματισμούς που έχουν αναφερθεί πιο πάνω περι σκοτεινού φακού κλπ και μιας και οι εποχές δεν είναι και εύκολες,
είναι καλύτερο να πάω στον sigma κι ας χάσω σε ποιότητα εικόνας(και να μου βγει και πιο φθηνά)?
είναι καλύτερο να πάω στον canon 17-55 (με βαριά καρδιά γιατί πλησιάζει το χιλιάρικο)
ή μήπως υπερβάλουμε λιγάκι στις απόψεις μας περι σκοτεινού φακού και να μείνω ως έχει?

Στον Canon 17-55/2.8 και γρήγορα! Αφού άρχισες να τον σκέφτεσαι, έστω και με βαριά -ακόμη- καρδιά.

Πόσα άραγε θα ήσουν διατεθειμένος να πληρώσεις μετά απο 15 χρόνια απο τώρα, για τις ΧΘΕΣΙΝΕΣ άριστες φωτογραφίες του γιού σου που δέν έχεις σήμερα; Είναι πιό ακριβός ο Canon?

Πέτρο, τα άριστα αρχεία που θα σου δώσει αυτός ο φακός, θα ξεπληρώσουν την αξία του και με το παραπάνω.
Άλλωστε... το καλό γυαλί είναι καλό γυαλί και δέν υποκαθίσταται. Δέν κοστίζει τυχαία αυτός ο φακός τα σχεδόν διπλά απ' τους ανεξάρτητους ανταγωνιστές του.

...Στον Canon 17-55/2.8 και γρήγορα! Χωρίς άλλη σκέψη!

Περίπου 1000 δολλάρια απ' έξω...

αχ βρε Greg61 πόσο με πληγώνεις με αυτό...

Πόσα άραγε θα ήσουν διατεθειμένος να πληρώσεις μετά απο 15 χρόνια απο τώρα, για τις ΧΘΕΣΙΝΕΣ άριστες φωτογραφίες του γιού σου που δέν έχεις σήμερα; Είναι πιό ακριβός ο Canon?

Εγω παλι δε νομιζω οτι εχει να ζηλεψει τιποτα απο το canon ο ταμρον 17-50 f2.8.
Τον εχω δουλεψει και ειναι εξαιρετικος φακος , στα μισα λεφτα.
Δεν ειναι καιρος για σπαταλες!!!

Re: Απάντηση: Φακός all around για Canon 550D.

τελικά,

Ο 15-85 εχει ενα μεγαλο πλεονεκτημα , το οτι αρχιζει απο το 15 κυριως και κατα δευτερο οτι καλυπτει αρκετα μεγαλο ευρος οντας ποιοτικοτατος οπτικα αλλα ειναι και σκοτεινος .
Ο Κανον 17-55 ειναι χειροτερος οπτικα απο τον εξαιρετικο απλο Ταμρον 17-50/2.8 και μαλιστα εχει και αυτος προβληματα απο το QC παρα την πολυ υψηλη τιμη του.

Συγκριτικο για την οπτικη αποδοση των φακων εδω.Μπορεις να δεις και αλλους φακους ωστε να βγαλεις συμπερασμα απο πρωτο χερι.Πανω απο την εικονα εχει ενα βελακι που δειχνει οταν βαζεις η βγαζεις τον κερσορα απο την εικονα ποιο φακο βλεπεις.
http://www.the-digital-picture.com/...meraComp=474&SampleComp=0&FLIComp=0&APIComp=0

Επισης κοιτα τις διαφορες σε διαφορετικα διαφραγματα και μηκη και στους 15-85 ,Σιγμα 17-70 και παρε αυτον που θα σου αρεσει περισσοτερο.
ΥΓ. Ο απλος Ταμρον 17-50 δεν εχει σταθεροποιηση , για τον VC τα δειγματα που ειδα (φωτογραφιες σε αλλο ασχετο site ) δεν μου φανηκαν ιδιας ποιοτητας , τον εχει στο λινκ και αυτον οποτε κοιτα τον αν θελεις σταθεροποιηση (δεν ειναι τοσο σημαντικη σε αυτα τα μηκη αν και παντα καλοδεχουμενη).

Last edited:
Στο λινκ που εδωσα ο VC ειναι ο αμεσως επομενος στην λιστα .

δεν είναι χρήσιμη όμως?
ή για να το πω αλλιώς, είναι τόσο χειρότερος αυτός με την σταθεροποίηση σε σχέση με τον απλό έτσι ώστε να προτιμήσω τον απλό?

το χέρι μου δεν είναι καθόλου σταθερό....