Φακός Armytek predator

μαλλον ο εργοτελης εχει δικιο....με ηδη υφιστμαενη σχεδιαση οπου η θεση του κατοπτρου ειναι σταθερη μικροδιαφορες στο υψος του Λεντ ειναι σημαντικες.....σημαντικος παραγοντας ειναι το υψος της πλακετιτσας του Λεντ....παντα υπαρχει ο κινδυνος να μην κατσει καλα...

τωρα ΟΤΙ κατοπτρο και αν βαλεις το XML thrower με τιποτα!

Throwers...

τωρα ΟΤΙ κατοπτρο και αν βαλεις το XML thrower με τιποτα!

Ενταξει, αυτό τώρα είναι μια υπερβολή νομίζω, εδω γίνεται thrower (με το κατάλληλο κάτοπτρο) o Olight SR-90 με το Luminus SST-90 LED, το οποίο ειναι 10x11mm, ενώ το XM-L T6 είναι 5x5mm, δηλαδή απαιτείται αρκετά μικρότερο κάτοπτρο!

Ολα είναι θέμα γεωμετρίας και σωστού σχεδιασμού!

Last edited:
το xm-l είναι 2χ2μμ πηρύνας και το sst90 είναι 3χ3 πηρύνας, αυτά είναι τα σημαντικά νούμερα!
Ίσως εστιάζει κάπως καλύτερα με κάποια παρέμβαση.Πάντως με ένα ανακλαστήρα ims27(27mm εσωτερική διάμετρο) πετυχαίνω ωραίο throw για το xm-l! Και αυτός μάλλον θα πιάνει καλύτερα θα σας πω σύντομα!
Αλλιώς θα του βάλω το xp-g S3 από τon quark mini cr123!

Απάντηση: Re: Φακός Armytek predator

το xm-l είναι 2χ2μμ πηρύνας και το sst90 είναι 3χ3 πηρύνας,

Aκόμα και αυτά τα νούμερα να συγκρίνεις, μιλάμε για μια διαφορά 4mm2 / 9mm2, δηλαδή 125%. Είναι προφανες λοιπόν οτι και το μικρό (εδώ τωρα το T6), μπορεί να γίνει thrower, με το κατάλληλο κάτοπτρο!

σχετικο..... το πιο σωστο θα ειναι να συγκρινεις και τα λουμενς ανα 1mm2.

μετα παιζει ρολο και ο φακος του λεντ

αλλα κοιταξτε ξανα αυτο

variousledluxperlumern.jpg

Περι Γεωμετρικής Οπτικής!

αν και ελαφρώς offtopic, και επειδή ως Φυσικός θέλω να το θέσω σωστά....

Το πινακάκι που έβαλες είναι irrelevant - το θέμα THROW ενος φακού είναι κατα 90% θέμα σχεδίασης κατόπτρου, και ο πίνακας αφορά σε Ρ60, δλδ ΕΝΤΕΛΩΣ στανταρ μέγεθος, το οποίο θα λειτουργήσει σωστά μόνο για ελάχιστα LED

Οπως φαίνεται και στο ακόλουθο παρα-δείγμα (το οποίο - απλουστεμένα - καλύπτει την θεωρία), αν δεν τοποθετηθεί η φωτεινή πηγή στο κατάλληλο εστιακό σημειο F, η δέσμη δεν θα "φυγει" σωστά / παράλληλα...
Προφανώς, οσο μεγαλύτερη είναι η πηγή (σε εμβαδόν), τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το κάτοπτρο για να "διώξει" σωστά την δέσμη

http://1.bp.blogspot.com/_wXBCCwO4KGI/SdWqN1KaQ5I/AAAAAAAAAnk/5HovaHx7wXo/s1600-h/t___429.jpg

Κάπως αντίστοιχα λειτουργούσαν ας πούμε τα Κάτοπτρα του Αρχιμήδη (αριστη ΣΗΜΕΙΑΚΗ εστιάση - THROWERs πολλά χρόνια πίσω)

Last edited:
μα ο πινακας αυτο ακριβως και αποδεικνυει: οσο πιο μικρος ειναι ο πηρυνας τοσο πιο καλυτερη εστιαση γινεται. και το πιο καταληλο ή τελειο κατοπτρο να βαλεις στο xm-l ( γαι ενα στανταρ Χ μεγεθος ) δεν θα ξεπερασει σε εστιαση το xr-e π.χ. και το σχημα ( οχι μεγεθος ) Ρ60 κατοπτρου απο κατασκευαστη σε κατασκευαστη διαφερει αναλογα με το λεντ που θα χρησιμοποιηθει

Last edited:
π.χ. η dereerlight ενω εβγαλε smooth κατοπτρα p60 για xr-e πολλους μηνες δεν μπορουσε να βγαλει smooth κατοπτρα p60 για xp-g, αλλα τελικα τα καταφερε

Κοιτάξτε, με δεδομένο ότι θα ακολουθήσουμε τη τέλεια αντανάκλαση-γεωμετρία στη σχεδίαση του φακού για το κάθε είδους πηρύνα,μετά μετράει το lm/mm2.

Λοιπόν. ο ARMYtek μου επιβεβαίωσε εδώ οτι το κάτοπτρο στην επερχόμενη έκδοση XM-L θα είναι επανασχεδιασμένο για βέλτιστο throw!

Μα δεν καταλαβες τιο θελω να σου πω.....με βελτιστοποιημενα κατοπτρα αλλα ιδιων βασικων διαστασεων παλι υπαρχει διαφορα....και φυσικα για να κανεςι σωστη διερευνηση απαλειφεις τις μεταβλητες

και απο τις μετρησεις μου φαινεται οτι οσο και να ανεβασεις την ισχυ παλι θα υστερει απο το Xpg παραδειγμα.

ολα αυτα για να σου πω οτι μην ελπιζεις ο νεος predator να φτασει κοντα στην παλια....για κοιτα τις μετρησεις του Lumintop TD-15 & TD15X

θες να το ψαξεις διαφορετικα? κατεβασα τα Pdf των XPG & XML.....δες την κατανομη φωτος....υπολογισε την γωνια απο την akρη του φωτοπαραγωγου υποστrωματος των λεντ που κανει με το ακρο του κατοπτρου.
ολο το ενδιαμεσο φως με εξαιρεση την στηλη που φευγει 100 προς τα εμπρος δεν το πιανει το κατοπτρο, και δεν συνεισφερει στο throw...

ισως ο κατασκευαστης θα επρεπε να γραψει "για βέλτιστοοιημενο throw" δηλαδη οσο το δυνατον καλυτερο...

λοιπον......

περασα το πρωι κανοντας μετρησεις και το απογευμα υπολογισμους....

κατεληξα σε κατι μεγαλο (μου φαινεται) που θα το δουλεψω για να το ραφιναρω λιγο και θα το ποσταρω στο cpf....

εν τω προκειμενω, οι υπολογισμοι μου βγαζουν αναμενομενα 13370 lux για την XML εκδοση του predator αν ο selfbuilt μετρησει 750 λουμενσ στο κουτι του.....

Τελικά δουλεύει αρκετά καλά το xm-l στο predator.
Απλά είναι δύσκολο να προσαρμοστεί το pcb του xm-l στο predator, θέλει είτε μόντα είτε μικρό board xm-l. Θα δω τι θα κάνω, ίσως του βάλω και xp-g S3 από το quark mini123 με reflow.
Aν του βάλω ένα καλό U2, τότε θα πιάνω σχεδόν 600 λούμεν στο λέντ, ενώ με το xp-g S3 κάπου σχεδόν 530. Σε OTF, πιστεύω πως το ποσοστό μείωσης του xp-g θα είναι μεγαλύτερο λόγω του thermal resistance, οπότε πιστεύω πως το U2 θα μου βγάλει 510-520 OTF και το xp-g κάπου 410-420 ΟΤF. Τώρα τι αξίζει καλύτερα δε ξέρω, σίγουρα στη πρώτη έχω πιο πολλά λούμεν αλλά και λιγότερο throw. Υπολογίζω κάπου 11-12.000 λουξ με xm-l να πιάσω, θα δείξει, ενώ με xp-g S3 πάω για 19.000+ λουξ.

Εσείς τι θα διαλέγατε;

εγω xpg...μετα το ψαξιμο που κανω....ειδικα αν δεν ανεβασεις τα αμπερ στο λεντ

δεν κολαν τα νουμερα σου ομως.....12000/19000 για ριξε μια ματια ξανα

Last edited:
Για το 19,000+ είμαι σίγουρος για το xp-g, για τα 12.000 είναι ίσως λίγο αισιόδοξο. Αλλά θα έχω σίγουρα 10.000+.
Λες xp-g ε...καλύτερα compact thrower ε...

ναι ρε.....παιζω αυτον τον καιρ με το Dereelight DBS σε διαφορες διαμορφωσεις......με 3,3 XML παιρνω τοσο throw οσο με 1.2 XPG!

Να πω στους ενδιαφερόμενους οτι προς το τέλος του Απρίλη θα κυκλοφορήσει Predator με "βελτιωμένο" λογισμικό (ενδειξη τάσης, 2 ή 3 χαμηλα modes)...

Φακός Armytek Predator (silver)

Πρεπει να είμαι από τους λίγους που παρήγγειλα (και μολις παρέλαβα) τον Predator σε ΑΣΗΜΙ χρώμα.... :a0210:

Χρειάστηκαν 7 μέρες από την παραγγελια για να φτάσει στα χέρια μου (οι 4 ήταν το ταξίδι, με DHL, from Hong Kong)
Δυστυχώς, σωληνάριο Neogel δεν βρήκα μέσα και κρίνοντας από το Security check seal, μαλλον το "αφαιρούν" στην αναχώρηση...

Ο Φακός ποιοτικά δείχνει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ και βέβαια η παραμετροποίηση είναι τρελή, το μονο που πείραξα προς το παρόν είναι ο τύπος μπαταριας (ρύθμισα 18650) και το stabilisation = SEMI...

Περισσότερα μετά τις βραδυνές δοκιμές...
Flashlight_accessories.jpg

χα σε φαγα 2 μέρες ήθελαν σε μένα από τη DHL! Ούτε εγώ βρήκα nyogel αλλά αγόρασα ξεχωριστά!
Πως φαίνεται το ασημί;Εγώ το δικό μου το χρυσαφί το έφαγα κάμποσο στο bezel για να τον ξεβιδώσω...

Η DHL σαν κουριερ δεν ζητησε τιποτα εκτελωνισμο μιας και οι φακοι ηρθαν απο χωρα εκτος Ε.Ε.;