Φακός για αυτοκίνητο

jpil

Supreme Member
13 March 2010
4,018
Πειραιάς - Αιγάλεω
Τι φακό έχετε μόνιμα στο αυτοκίνητο σας;

Είχα έναν maglite 2ΑΑ δεκαετίας αλλά παρέδωσε πνεύμα και σκέφτομαι τι να πάρω. :huh2:

Θέλω κάποιον με ΑΑ μπαταρίες, να αντέχει χτυπήματα και να έχει τουλάχιστον 2 σκάλες (high low).

Ακούω προτάσεις.

webigp7165.jpg

Οενας εχει μια μοναδα MCE ο αλλος μια παλια XRE. Αλλα η δευτερη εχει ενδιαφεροντα modes (2 beacons + strobe)

το τριποδακι ειανι για τον δευτερο για να κανει σημα μακρια. Την πατεντα για την headlamp την εχω παρουσιασει και παλαιοτερα

Προταση ειανι να βρεις καποιον οικονομικο 2ΑΑ με modes και να βαελςι ακιε ναν φακο κεφαλης...Βολευει πολυ γιατι κατα τεκμηριο οποτε εδωσα ρευμα κτλ ηταν βραδυ

Εγω που εχω αρκετους ΑΑ, εχω επιλεξει τον Fenix LD40 για το αυτοκινητο. Αν τον αλλαζα θα επαιρνα τον Fenix Ε40 με κλειστα τα ματια. Εμπνεει εμπιστοσυνη, ειναι και thrower. Ασε που δεν τελειωνουν οι μπαταριες!!

καλημέρες (βρεγμένες, έως μούσκεμα...)
Στο αυτοκίνητο έχω αυτόν http://www.manafont.com/product_inf...-led-complete-flashlight-box-set-26650-p-7308, στον οποίο έχω μεταμοσχεύσει το γνωστό 8x7135 driver της Manafont, ρυθμισμένο σε hi-mid-low, που δίνει στο tailcap 2.78/0.85/0.11 amperes στις τρείς στάθμες. Ααα, του έχω αλλάξει και το πλαστιπλέξ τζαμάκι που είχε με ένα αληθινά τζαμένιο. Λόγω 26650 τον φορτίζω τρεις-τέσσαρες φορές το χρόνο, αν και τον χρησιμοποιώ αρκετά συχνά εδώ που μένουμε...
Έχω επίσης και αυτόν http://dx.com/p/new-6531-cree-q5-310-lumen-3-mode-white-led-headlamp-gray-white-1-x-18650-121308, που τον πήρα για να του τοποθετήσω ένα P60 drop in με τρία modes, αλλά αποδείχτηκε τόσο καλός που τον άφησα ως έχει... Αν του άλλαζα κάτι θα ήταν λίγο η εστίαση, μιας και παρ' ότι orange peal έχει στενή δέσμη και εκείνο το άχρηστο strobe, δηλαδή έυκολα πράγματα...

Τελικά κοιτώντας για φακούς αυτοκινήτου, με κάτι λιγότερο από 30 ευρώ, 187 λούμενς, 156 μέτρα ακτίνα και αξιόπιστος, θα έλεγα ότι η καλύτερη λύση με σχέση ποιότητας-κόστους-απόδοσης είναι ο Fenix E25 (2xAA).

Νομιζω οτι στις 2χΑΑ ο Fenix Ε25 ειναι πολυ καλη επιλογη.

Με κατι περισσοτερο απο 30 ευρω ομως υπαρχει καλυτερη επιλογη κατα τη γνωμη μου. Με τεραστιους χρονους διαρκειας και σωμα που πιανεται καλα και δεν γλιστρα στα λαδια και νερα. Και αδιαβροχος στα 2 μετρα.
Εαν καποιος θελει λιγα πραματακια παραπανω, και strobe, δυστυχως ανεβαινει στους ακριβοτερους LD40/LD41.

FX-E40_7.jpg

FX-E40_9.jpg

Νομιζω οτι στις 2χΑΑ ο Fenix Ε25 ειναι μια πολυ καλη και οικονομικη επιλογη για φακο αυτοκινητου.

Με κατι περισσοτερο απο 30 ευρω ομως υπαρχει καλυτερη επιλογη κατα τη γνωμη μου. Με τεραστιους χρονους διαρκειας και σωμα που πιανεται καλα και δεν γλιστρα στα λαδια και νερα. Και αδιαβροχος στα 2 μετρα.
Εαν καποιος θελει λιγα πραματακια παραπανω, και strobe, δυστυχως ανεβαινει στους ακριβοτερους LD40/LD41.

FX-E40_7.jpg

FX-E40_9.jpg

Τον αγορασες? Εγω θα σου πρότεινα να τον πάρεις από το fenixstore.

Εμενα μου εστειλαν απο Αμερικη και ηρθε πολυ γρήγορα.

Μπα τι έκπτωση, ότι λέει χωρίς ταχυδρομικά, αυτά είναι δώρο

Πατάς το κουμπί που λέει make offer και του κάνεις προσφορά,

ένα 10% ή και παραπάνω θα το κέρδιζες,

έτσι και αλλιώς τον πουλάνε πολλοί που δέχονται προσφορά για τον συγκεκριμένο.

Παίζεις μαζί τους (έναν έναν) με τις τιμές ξεκινώντας από χαμηλά...