Φακός για EOS450D.

Δεν μιλάμε μόνο για διαφορά στην ποιότητα εικόνας, αλλά και για φακό σταθερού γρήγορου διαφράγματος (2.8), στο τέλε άκρο είναι 2 ολόκληρα στοπ πιο γρήγορος από τον 18-55

Βλάση σε σχέση με τον φακό του κιτ έχει πολύ μεγάλη διαφορά;O tamron είναι απόλυτα συμβατός με την μηχανή;

Απολύτως καμιά σχέση. Πραγματικά άριστος, συγκρίνεται από πολλούς με τον CANON 17-55 IS που παίζει στα 1000+ ευρώ (έχει βέβαια και σύστημα σταθεροποίησης), και με τον 17-40 4.0 που είναι FF φακός.

Δεν πρέπει να έχει τόσο γρήγορο AF όσο οι USM της Canon (όχι ο απλός 18-55 φυσικά), ο Κακαλιός που εχει τον 17-50/2.8, όταν του δάνεισα τον 28-135is USM θαύμασε την ταχύτητα και την απόκριση του AF. Βέβαια την ποιότητα εικόνας του 17-50 την βρήκε σαφώς ανώτερη.

Ο Νίκος φαντάζομαι ρωτάει απόλυτα συμβατός και εννοεί θέμα μοντούρας που προφανώς και ισχύει.
Κατά τα άλλα δεν μπορεί να φτάσει την ταχύτητα ενός usm.

Πάντως δεν θα ήταν άσχημα να έπαιρνες τον μανίσιο φακό Νίκο.
Τον αγοράζεις σε τιμή ανύπαρκτη και μπορεί να σε καλύψει και στην τελική, αν δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις, που από όσο ξέρω, δεν έχεις.

Ειναι κριμα ομως να εχεις μια μηχανη που κανει θαυματα και να (ΑΝ) την περιοριζει ο φακος , την στιγμη μαλιστα που δεν ζηταει και τρελα χρηματα.
Εκτος βεβαια αν το κιτ κανει λιγοτερα η ιδια με το σωμα.
Καταληγω σ'αυτο το συμπερασμα κυριως λογω της διαφορας του Ταμρον επανω στην α350 φιλης σε σχεση με τον ιδιαιτερα κακο Σονυ του κιτ 18-70.
Μαλιστα στο σεμιναριο φωτογραφιας που παρακολουθησε ειχαν εντυπωσιαστει ολοι με την αποδοση ενος Ταμρον 17-50 επανω σε μια α700 μαθητευομενου.

Last edited:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Από ότι βλέπω το σώμα κάνει 500Ευρώ και το κιτ 600Ευρώ.Απλά θέλω να πάρω έναν καλύτερο φακό και δεν είναι στα σχέδια μου να πάρω και άλλους φακούς.Τουλάχιστον μέχρι τώρα είχα την ανάλογικη EOS500N με τον φακό του κιτ 28-80mm,και την είχα αγορασει το 1998.Η σταθεροποιηση στον φακό τι είναι και εαν δεν υπάρχει τι γίνετε;

Νίκο μια ερώτηση... γνωρίζω ότι είσαι δαιμόνιος DIY. Μήπως θέλεις να φωτογραφίζεις πλακέτες, κλπ. δηλ. μικροπράγματα από κοντινές αποστάσεις και μεγέθυνση; Διότι σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι ειδικό φακό, φακό μάκρο.

η σταθεροποίηση Νίκο βοηθάει αυτούς που έχουν τρεμάμενα χέρια.
Πάντως αν κρίνω από το σεταπ που είχες ο φακός του κιτ θα σου φτάσει και θα σου περισσέψει.
Δεν ξέρω τιμή του Ταμρον αλλά γιά να πάρεις καλό φακό που να ξεφύγει πολύ από τα 100 του βασικού θα πρέπει να δώσεις κάτι.

Ο Τάμρον έχει γύρω στα 370. Σε αντίστοιχη τιμή μπορεί να βρεθεί και ο EF 17-85 is USM, σε κιτ ή από σπασμένο κιτ. Σε σχέση με τον μικρό 18-55is έχει σαφώς καλύτερη ποιότητα κατασκευής (ο 18-55 είναι ολίγον η φτήνια τρώει τον παρά), μεγαλύτερο εύρος (δίνει κάδρο αντίστοιχο με 27-135mm, ενώ ο 18-55 αντίστοιχο με 29-88mm) για πολλούς το 27-135 μπορεί να είναι ό,τι μπορεί να χρειαστούν (στις παλιές φιλμάτες εάν πέραν του στάνταρ φακού είχες και έναν 28ρη και έναν 135ρη, θεωρείτο περίπου "πλήρες" κιτ). Και φυσικά έχει και υπερηχητικό μοτέρ (ultra sonic motor - USM) εστίασης, το οποίο σημαίνει ταχύτατη και αθόρυβη λειτουργία.
Από ποιότητα εικόνας δεν νομίζω πως θα είναι αξιοπρόσεκτη η διαφορά του από τον μικρό 18-55is.
Σε κάθε περίπτωση η 450D με τα 12mp μπορεί να πάρει και κάτι καλύτερο.

Για μάκρο πάρε ένα δαχτυλίδι αναστροφής και έναν παλιό 50ρη, είσαι μια χαρά και φθηνά.

Re: Απάντηση: Φακός για EOS450D.

.Απλά θέλω να πάρω έναν καλύτερο φακό και δεν είναι στα σχέδια μου να πάρω και άλλους φακούς.

Αν εννοεις οτι δεν θελεις να "κουβαλας" φακους μαζι και να κανεις αλλαγες, νομιζω θα πρεπει να δεις αν σε καλυπτει το τελε στα 50mm. Ο 17-85 is σαφως δινει το κατι παραπανω για τελε αλλα δες μηπως χρειαζεσαι κατι στο στυλ 18-200 η 18-125 για να εισαι σχετικα καλυμμενος εστιακα, με ενα μονο φακο.

Απάντηση: Re: Φακός για EOS450D.

Νίκο μια ερώτηση... γνωρίζω ότι είσαι δαιμόνιος DIY. Μήπως θέλεις να φωτογραφίζεις πλακέτες, κλπ. δηλ. μικροπράγματα από κοντινές αποστάσεις και μεγέθυνση; Διότι σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι ειδικό φακό, φακό μάκρο.
Oχι Βλαση δεν θελω να φωτογραφίζω πλακέτες,το νεο μέλος της οικογένειας θέλω να φωτογραφίζω.

Σωστα, λαθος λινκ εβαλα.

Δεν εχει ομως σταθεροποιηση, η οποια με βολεψε στον 18-55is.

Αυτος ειναι καλυτερος και απο τον αντιστοιχο SIGMA?

Re: Απάντηση: Φακός για EOS450D.

Send αυτός ο φακός όμως EF 17-85 is USM κάνει γύρω στα 500 Ευρώ σκέτος και βλέπω ότι δεν είναι και τόσο φωτεινός όσο ο tamron.

Τιμή καταλόγου τόσο έχει, όμως μπορεί να βρεθεί από "σπασμένο" κιτ αρκετά πιο φθηνά. Όντως δεν είναι τόσο φωτεινός όσο ο Τάμρον, έχουν διαφορά 1 με 1,5 στοπ. Βέβαια ο 17-85 διαθέτει σταθεροποίηση, οπότε αυτή τη διαφορά φωτεινότητας την υπερκαλύπτει. Όμως το μεγάλο διάφραγμα δεν αφορά μόνο στη λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όσο, ιδίως, στον έλεγχο του βάθους πεδίου. Με τον 17-50 ανοικτό στα 50mm μπορείς να τραβήξεις ένα "κλασικό" πορτρέτο, με τον 17-85 δεν έχεις αντίστοιχο ξεφοντάρισμα.