Φακός για θαλάσσιες δραστηριότητες

Παντελη,

νομιζω πως ειναι ιδανικο αυτο που λες. Εγω εχω μερικες σταγονες απωλειες μεσα απο την πλαστικη σακουλα που του βαζω, και δεν καταλαβαινει τιποτα ο φακος.

Παρακατω μερικες φωτο απο την σημερινη καταδυση. Εχασα εναν βασιλικο καβουρα σημερα, γιατι ετρεχε απιστευτα γρηγορα. Πρωτη φορα εβλεπα βασιλικο καβουρα στην ζωη μου απο κοντα. Αυριο ομως εχω βαλει στοχο να τον βγαλω εξω. Εχω σημαδεψει την τρυπα του.

Παρακατω 2 φωτο εγω και ο αδερφος μου. Δεν εβγαλα φωτο τον κουβα ο οποιος εχει μεσα αλλους 8 καβουρες στον ιδιο μεγεθος.

θα βλεπω στον υπνο μου τον βασιλικο καβουρα. Παντως παρατηρησα οτι οι βασιλικοι καβουρες στο ιδιο μεγεθος σωματος εχουν διπλασιες σε μεγεθος δαγανες απο οτι αυτοι στην φωτο.

Οι φακοι να πω οτι ειναι ολα τα λεφτα. Μας χρειαστηκαν και οι 3 σημερα. Οι δυο εν ωρα εργασιας και ο 3ος για να βγουμε εξω απο τα βραχια, γιατι ειχαν τελειωσει οι αλλοι δυο.

ευχομαι τα καλυτερα και σε σας. Καβουρομακαροναδα καθε μερα.

Attachments

• IMG_0846.jpg
    IMG_0846.jpg
    69.6 KB · Views: 30
  • IMG_0850.jpg
    IMG_0850.jpg
    54.2 KB · Views: 29
Οι φακοι απο Κινα γενικα ποσο καιρο κανουν να ερθουν? Εμενα τον στειλανε με singpost overseas

Last edited:
Αργα το ειπες μπορεί να τον παρω στο μελλον για υποβρυχιες καταδρομες..

δεν ξερω αν ειναι καλος η οχι, αυτο θα το αποδειξει μεσα στο νερο. Εγω σημερα πηγα παλι και εβγαλα βασιλικους καβουρες. Μεγεθος περιπου η παλαμη. Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι οι δακγανες τους ειναι ισα με το μισο σωμα τους. Απιστευτο.

Πολυ μεγαλες και πολυ δυνατες. Αυριο με ριζι θα τους κανουμε. θα ανεβασω φωτο να δειτε.

οι φακοι σημερα ηταν παλι το οπλο μας γιατι χωρις αυτους δεν μπορουμε να δουμε τιποτα.

Ειχα μαζι: Surefire , Nitecore, Zebra, Jetbeam

βασικα ψιλοφοβηθηκα την οατεντα σου ειδικα με τον E2DL.....λες κια τα δοντια ητανε τοιμα να σζισουν το σακουλακι...

φιλe πρεπeι αν ανεβασεις την πατεντα στο CPF

Κωστα δεν εχω χρονο για το CPF, αν μπλεξω εκει μεσα δεν θα βγω ποτε.

Οσο για τον E2DL δεν εχει κανενα προβλημα. Ετσι φαινεται οτι θα σκισει το πλαστικο αλλα ειναι μια χαρα. Δεν ειχα κανενα προβλημα αρκει ο φακος να μην σου πεσει κατα λαθος κατω με τα δοντια και ....ναι μετα θα σκιστει το πλαστικο.

Oι φακοι με IPX-8 standards συνηθως ποσο "αδιαβροχοι" ειναι? Δηλαδη στα ποσα μετρα με ποση ωρα αντεχουν χωρις να παρουν μεσα υγρασια?

Oι φακοι με IPX-8 standards συνηθως ποσο "αδιαβροχοι" ειναι? Δηλαδη στα ποσα μετρα με ποση ωρα αντεχουν χωρις να παρουν μεσα υγρασια?

ο κατασκευαστης λεει 30 λεπτα στο 1 μετρο.

ο καλυτερος φακος που εχω χρησημοποιησει μεχρι τωρα για την θαλασσα, ειναι ο Zebralight και ο surefire.

Οι αλλοι μου φαινονται πραγματικα λιγοι σε ολα.

Ο surefire εχει το πλεονεκτημα οτι κραταει πολυ (παραδοξως και ο ζεβρα κραταει παρα πολυ).

Ο surefire επισης εχει το φοβερο flood που εστιαζει αλλα συγχρονως διασπα το φως και μεσα στην θαλασσα ειναι φοβερο το αποτελεσμα.

Ο ζεβρα ειναι κατι ενδιαμεσα στον surefire. Δινει ενα ομοιομορφο φως παντου απλομενα και δυνατα παντου.

ελπιζω να σας εχω καλυψει πρακτικα και οχι θεωρητικα.