Φακος "λεμονι"

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Πως μπορουμε να καταλαβουμε οτι ο ολοκαινουργιος φακος που αγορασαμε μολις ειναι "λεμονι"

Θα αργει να εστιασει, θα κανει θορυβο, θα κανει backfocus κλπ ?

Το λεμόνι κυρίως έχει να κάνει με την οπτική απόδοση. Μπορεί τα στοιχεία να μην είναι κεντραρισμένα και το δεξί μέρος πχ να έχει σαφώς χειρότερη ποιότητα από το αριστερό. Άλλο πρόβλημα μπορεί να είναι το front/back focus αλλά αυτό έχει σχέση και με το σώμα σου. Την πήρες;;

Δηλαδη τα εχουμε λυσει τα θεματα μας, και μας απασχολει το ενδεχομενο να πεσουμε σε λεμονι? Ενδιαφερον.

τα κοκκινα ειναι Χ2 σε ευρω...

Και στο φιναλε, δεν θα παντρευτω κιολας...

Last edited:
Βλάση είμαστε εκτός θέματος, αλλά κατέβασε το trial του CaptureOne v.7, επεξεργάσου τα αρχεία που λες, και πες μας τις εντυπώσεις σου...

Edit: αυτό είναι φιλική παράκληση -bye-

Βλάση είμαστε εκτός θέματος, αλλά κατέβασε το trial του CaptureOne v.7, επεξεργάσου τα αρχεία που λες, και πες μας τις εντυπώσεις σου...

Edit: αυτό είναι φιλική παράκληση -bye-

Δημήτρη καλησπέρα, δεν πρόκειται για raw αρχεία, αλλά για αρχείο jpg με φωτομέτρηση έξω από ένα σκοτεινό δωμάτιο και με shadow recovery έχει κερδίσει 4 στοπ κι έχει φωτίσει όλο το δωμάτιο. Επειδή δεν είναι δικές μου φωτο, τις πήρα από άλλο φόρουμ στο οποίο είμαι γραμμένος, γι αυτό και δεν μπορώ να τις σηκώσω σε αυτό ή όποιο άλλο θέμα. Όμως δείχνουν τις εξωφρενικές δυνατότητες που έχουν πλέον οι αισθητήρες FF της σονυ . Τις έστειλα ήδη στον Ντίνο με ΠΜ,

Ειναι απο πλοιο η φωτο Βλαση ;-)

Εντυπωσιακο το αποτελεσμα. Ελπιζω να πλησιαζει καπως η D600 ...

Ειναι απο πλοιο η φωτο Βλαση ;-)

Εντυπωσιακο το αποτελεσμα. Ελπιζω να πλησιαζει καπως η D600 ...

Ο Λεωνίδας που είχε την d800 και τώρα έχει την d600 λέει πως η διαφορά τους είναι πολύ μικρή αλλά υπαρκτή και υπέρ της d800. H δική μου d700 έχει τη μισή δυνατότητα για shadow recovery και ίδια ή ελαφρώς καλύτερη επαναφορά στα καμένα.

Δυστυχώς θα μείνουν εδώ γιατί όπου και να τα βάλω θα γίνουμε χάλια, εκτός αν θέλετε νέο νήμα...