Φακός -Lux με led

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,169
Τήνος / Ελλάς
θα ήθελα τη βοήθεια σας.
Ίσως δεν είναι το κατάλληλο μέρος αλλά ο θείος μου ψάχνει ένα φακό - lux με led για να μην καταναλώνει πολύ και να μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε μία διακοπή ρεύματος.
Υπάρχει κάτι να μου προτείνετε?

Yπαρχει και ο μικρος ultrafire με 4χΑΑΑ που ειναι και φωτεινοτερος.
http://www.fasttech.com/products/0/...fire-zf-60147-cree-p4-3-mode-led-lantern-4aaa

Τους εχω και τους δυο αυτους φακους, εναν στο δωματιο και εναν στο εργαστηριο, μονιμα εκει, για καμμια διακοπη ρευματος. Πολυ χρησιμοι.

Ωραίος και ο μικρός.
Ήδη παρήγγειλα χτες ένα μεγάλο.
Αν είναι φωτεινότερος ο μικρός αξίζει να πάρεις τον μεγάλο?

Aυτο το ερωτημα ειχα και γω παλαιοτερα, γιαυτο πηρα και τους δυο!

Το μονο καλυτερο του μεγαλου εναντι του μικρου ειναι οτι παιρνει ΑΑ (αντι ΑΑΑ του μικρου) οποτε και εχει μεγαλυτερη διαρκεια φωτισμου.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Θα πάρω για όλο το σόι τους άρεσε αλλά δεν ξέρω τι να διαλέξω τον μεγάλο ή τον μικρό?
Λογικά και ο μικρός θα φωτίζει από πάνω σαν φακός.

Ο μικρος φωτιζει απο πανω οπως φωτιζει μια πλαφονιερα, αν τον κρεμασεις αναποδα, για να μην σε τυφλωνει το φως.

Αν θες ομως να τον χρησιμοποιησεις σαν φακο, απλα βγαζεις το πανω μερος. Το φως ειναι πολυ flood, καλο για μια εμβελεια 4-5 μετρα. Αυτοι ειναι φακοι δωματιου, για μια αναγκη.

Αν ειναι να παρεις για ολο το σοι, παρε αρχικα και τους δυο και μετα διαλεγεις. Οντως ειναι ιδανικοι φακοι αναγκης για ολες τις ηλικιες. Και για camping φυσικα που ειναι ο βασικος τους προορισμος.

Ευχαριστώ για την πολύ κατατοπιστική βοήθεια.
Αυτοί θέλουν ένα lux για όταν σβήνει το ρεύμα να μπορούν να έχουν φως σε ένα δωμάτιο.

Ναι, γι'αυτη τη δουλεια ειναι αυτοι οι φακοι. Απλοι και πανευκολοι στη χρηση.
Τους κρεμας αμα χρειαστει για καλυτερη διαχυση φωτος στο δωματιο. Ειτε τον ενα παρεις ειτε τον αλλο, θα μεινεις ικανοποιημενος.

Το μόνο (ας το πούμε) πρόβλημα με τον μεγάλο - τον έχω - είναι ότι κάπως δυσκολεύεσαι στο σκοτάδι να βρεις με την αφή το κουμπί on-off. Κατά τα άλλα είναι αρκετά καλοφτιαγμένος και πολύ πρακτικός με το αναποδογύρισμα της κεφαλής που τον μετατρέπει σε φακό (flood πάντα)....