Φακος Sony 50mm F/1.8 Emount για NEX

Δεν εχω δει καμια αλλη φτηνη λυση εκτος απο Sigma και δεν μιλαω για manual φακους που αυτοι και αν ειναι φτηνη λυση.

Ο 50αρης λογικα στην NEX ειναι 75 η κανω λαθος; Για πορτρετο μεσα στο σπιτι καλος θα ειναι αλλα μηπως ειναι αρκετα zoom για να μπορεις να βγαλεις αρκετα ατομα μεσα σε σπιτι οπως σε μια γιορτη;

Σε κλειστό χώρο θα δυσκολευτείς με τον 50άρη, πιο κατάλληλος ο sigma αλλά είναι 1 stop πιο σκοτεινός και χωρίς σταθεροποίηση.Καλύτερη λύση ο Sony 35 1.8 αλλά ξεφεύγει λίγο η τιμή του.

Ειδα τωρα τιμη και για τον 35αρη και ακομα μαζευω την μασελα μου απο το πατωμα. Μηπως ειναι λιγο τσουχτερη η Sony στους φακους της;
Με τα λεφτα που ζηταει περνεις δυο Nikon 35 1.8 και σου μενουν και ρεστα.

Δεν ηθελα να μπλεξω με ανταπτορες και manual φακους αλλα μαλλον δεν θα το γλιτωσω. Μαθε παιδι μου γραμματα (καλα κρασια)

Ο 50αρης αξιζει ολα τα λεφτα του, ιδανικος νομιζω για πορτρετο, τον δουλευω σχεδον συνεχεια, το μονο μειονεκτημα ειναι η μη εστιαση στα κοντινα (νομιζω θελει μισο μετρο ελαχιστη αποσταση?), και φυσικα μεσα στο σπιτι θα πρεπει να πας αρκετα πισω.. Και στα ολοσωμα θα ζοριστεις λιγακι... αλλα παλι ολα γινονται

Δεν ηξερα οτι ο Sigma δεν εχει σταθεροποιητη και με τρεις κουταλιες καφε που πινω τον φραπε μαλλον θα εχω προβλημα στο βιντεο κατι που με ενδιαφερει πολυ για αυτο εδωσα την D5100 για να παρω την 5R

Ασχημο παντως που η Sony δεν ξερει τι ζηταει για τους φακους της και ασχημο που δεν εχουν βγαλει αλλες εταιριες φτηνες λυσεις οπως η Sigma με τους 19 και 30 αλλα εκατσε πανω σε αυτους.

Λύσεις

1) Μείωσε τους καφέδες που πίνεις.
2) Τρίποδο για το βίντεο και εξάσκηση
3) Τα πουλάς όλα και παίρνεις μια Panasonic LX-7, εχεις και καλές φωτογραφίες και εξαιρετικό βίντεο (και φορητότητα)
4) Τα πουλάς όλα και πηγαίνεις στο m4/3 φορμά.

Εντάξει, η LX-7 ειναι εξαιρετική, αλλα δεν συγκρινεται με το αποτέλεσμα που παιρνω σε φωτος απο την Nex με τον 50αρη..

Τριποδο μεσα στο σπιτι σε γιορτη λιγο δυσκολο το βλεπω. Τωρα για τους καφεδες εναν πινω και ξυπναω στις 7 και κοιμαμαι στις 2 τα μεσανυχτα και αν τον κοψω αντι να βαζω εγω τα μωρα για υπνο το μεσημερι θα με βαζουν αυτα.

Καλη η λυση της LX7 αλλα θα χρειαστω zoom τωρα το Καλοκαιρι και φυσικα zoom φακο.

Εγω παντως εχω καταληξει με τον 50ρη για πορτραιτα/καλλιτεχνικες και την lx-7 για ολα τα αλλα.
Εαν χρειαστω zoom υπαρχει και ο 18-55 o οποιος δεν λεει πολλά βεβαια..

Γυναικα εχεις; Γιατι αν πω στην γυναικα μου οτι θελω δυο φωτογραφικες για να κανω σωστα την δουλεια μου θα μου πει θελεις και ενα σπιτι να νοικιασεις γιατι ουστ απο δω! :grinning-smiley-043