Φακός thrower

nexus22

Senior Member
29 December 2012
409
Ψάχνομαι για έναν thrower αλλά δεν θέλω κάποιον πολύ μεγάλο.

Στην αρχη κοιταγα τον tk35 αλλα τωρα που τον συγκρινω με αλλους βλεπω οτι δεν λεει και πολλα.

Οι eagletac g25c2 markll και tx25c2 θεωρούνται thrower?

Π.χ στα review του selfbuilt για να δω ποιος εχει το καλύτερο throw κοιτάζω το peak throw?

ναι και λαβε υποψιν σου τη διαμετρο και το βαθος του κετοπτρου

Νομίζω κάπου ανάμεσα 200 με 400.

Ο d25lc2 που έχω τώρα έχει παρά πολύ φως αλλά φώτιζει ολη την γυρω περιοχη που θελω να φωτισω και παρολο που φεγγει μακρια δεν μπορεις να καταλαβεις ποσο μακρια.

Για edc ειναι παρα πολυ καλος και ειναι αυτο που θελω αλλα για throw θελω καποιον που να εστιαζει μονο στο μερος που θελω να φωτισω.

O καλυτερος thrower που εχω, σε λογικο μεγεθος, ειναι ο Thrunite Catapult. 600 μετρα λεει!!
Ο καλυτερος thrower στη πιατσα, ανεξαρτητως μεγεθους, και σε λογικη τιμη, ειναι ο Thrunite TN31 XM-L2. 840 μετρα...!!
Ο φτηνοτερος thrower που εχω ειναι ο Οlight i6 paladin. 200 μετρα. Ειναι σε προσφορα στο wallbuys στα $34. Φοβερο φακουδακι.
Ο Καινουριος Olight M22 warrior με ΧΜ-L2 led στα 300 μετρα. Ο Νιtecore EA4 στα 250 μετρα. Sunwayman M40A στα 250 μετρα. Nitecore E25, στα 220 μετρα.

παιδιά, πολλά λένε κατασκευαστές. ψάξτε για review και γράψτε τα λουξ. ξέρεις τα λουξ ( καντελ ) - ξέρεις και το πραγματικό throw.

Last edited:
Σωστα το λες, πολλα λενε οι κατασκευαστες, αλλα ολοι τους, λιγο πολυ, την ιδια τακτικη και τροπο μετρησης χρησιμοποιουν.
Αρα μπορεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα τουλαχιστον πως συγκρινεται ο ενας με τον αλλον. Μιλαμε βεβαια για τις γνωστες μαρκες.

εγω σε συνεχεια αυτου που ειπε ο Τεο θα ελεγα οτι πιο σωστο κροτηριο ειναι η εμφανιση της δεσμης,
Πιο συγκεκριμενα αναλογια hotspot/spill...καπoιοι θελουν οσο το δυνατον λιγοτερο spill. Αυτο μονο το ΒΑΘΥ κατοπτρο μπορει να τους το δωσει...οποτε καπιος που θελει κατι τετοιο πχ θα δεχθει και μια υστερηση και 10-15% σε απολυτους αριθμους στο throw.

Μου πηρε μερικα χρονια να κατασταλλαξω οτι το σημαντικοτερο κριτηριο αγορας ενος φακου ειναι το κατοπτρο....
Για να το πω και με ενα σλογκαν...δεν ειναι το τι κανεις, ειανι το ΠΩΣ το κανεις

O καλυτερος thrower που εχω, σε λογικο μεγεθος, ειναι ο Thrunite Catapult. 600 μετρα λεει!!
Ο καλυτερος thrower στη πιατσα, ανεξαρτητως μεγεθους, και σε λογικη τιμη, ειναι ο Thrunite TN31 XM-L2. 840 μετρα...!!
Ο φτηνοτερος thrower που εχω ειναι ο Οlight i6 paladin. 200 μετρα. Ειναι σε προσφορα στο wallbuys στα $34. Φοβερο φακουδακι.
Ο Καινουριος Olight M22 warrior με ΧΜ-L2 led στα 300 μετρα. Ο Νιtecore EA4 στα 250 μετρα. Sunwayman M40A στα 250 μετρα. Nitecore E25, στα 220 μετρα.

Απο τους μεγάλους ο catapult έχει ένα μέγεθος που μπορείς να τον κουβαλήσεις κάπως εύκολα, όμως για να βγάλει τα 900lm πρέπει να βάλεις και το extender και μεγαλώνει αρκετά.

Θα ήθελα το μέγεθος του tk35 ή του EA4 με το throw του catapult αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο τώρα:laugh:

Eγω τον Catapult τον εχω με 1 μπαταρια, χωρις extender. Eχει την μικροτερη αναλογικα κεφαλη απ'ολους τους throwers. To κατοπτρο ειναι πολυ βαθυ.

Επειδη ετοιμαζω review για το thrunite forum, εχω μετρησει οτι με μια μπαταρια η φωτεινοτητα πεφτει στο ~65%. Προφανως το ιδιο και το throw.

(Mετρησα με φωτομετρο τα lux που παραγει με μια και με δυο μπαταριες στην ιδια αποσταση του περιπου ενος μετρου)

Αρα αν εχει 600 μετρα throw με δυο μπαταριες, τοτε με μια μπαταρια θα εχει ~ 390 μετρα. Εμενα μου ειναι αρκετα τα 390 μετρα γιαυτο αλλωστε τον εχω και καθεται με μια μπαταρια.

Το φακουδακι ειναι καταπληκτικο ειτε με μια ειτε με δυο μπαταριες.

Α ναι, ειναι ενα απο τα "γομαρια" που σου εστειλαν για review!

Οκ τοτε, περιμενουμε να το αναρτησεις.

Θελω να τον βουτηξω σε ενυδρειο για κανα 10λεπτο για να τεσταρω και το κατα ποσο αδιαβροχος ειναι :))

παρεπιμποντως προχτες στην καφετερια,2 φορες,εριξα αναμμενο τον s10 σε ενα ποτηρι νερο :ernaehrung004:
και υστερα απο 10-15 δευτερολοπτα εσβησα...
αφου τον εβγαλα και τον σκουπισα λιγο,αναψε κανονικα...

τι συμβαινει αραγε ?

Τι να συμβαινει? Εμπασε νερα το καραβι, τοσο απλα :)

Μαλλον δεν τον ειχες σφιξει (πολυ) καλα, γιατι ο s10 ειναι rated IPX-8, δηλαδη submersible, μπορεις να τον βουτηξεις σε νερο.

Παντως αυτος ειναι ο λογος που δεν προτιμω φακους λιθιου για EDC, ποτε δεν ξερεις τι γινεται..

Πρεπει να ειναι ο καλυτερος στο ειδος του και η ποιοτητα του δεν αμφισβητηται. Δεν ξερω αν τον εχει καποιος απο εδω, δεν θυμαμαι κατι τετοιο.
Αλλα θα προτιμουσα χιλιες φορες τον νεο ΤΝ31 ΧΜ-L2 με τα 840 μετρα throw και στο 1/3 της τιμης παρα τα 1000 μετρα στη τιμη του olight.

Έχεις δίκιο ειδικά αν αναλογιστούμε ότι αργά ή γρήγορα θα βγει ακόμα κάτι καλύτερο. Το θέμα είναι TK75 ή TN31? Εσύ που έχεις και τους δυο αν διάλεγες έναν ποιος θα ήταν? Ξέρω ότι ο TK75 έχει καλύτερο flood.

Aν ηταν ο μοναδικος μεγαλος φακος που θα ειχα, θα διαλεγα τον ΤΚ75. Σε καλυπτει πληρως και στα παντα!
Αν ομως ηθελα πραγματικα τον καλυτερο και καθαροαιμο thrower θα διαλεγα τον ΤΝ31 ΧΜ-L2. Μεγαλο προσον επισης οι 3 μπαταριες και τα πολλα χρησιμα modes. Και σε πολυ ανταγωνιστικη τιμη.

Να σου πω την αληθεια ποτε δεν αναλογιζομαι οτι θα βγει κατι καλυτερο, που οντως θα βγει, γιατι εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων, δεν θα επαιρνα ποτε τιποτα.

Σαν να μου φαινεται οτι ο καλυτερος bugdet thrower (γυρω στα 20 ευρω...!!!) ειναι ο SmallSun ZY-T13.

Σημερα τον παρελαβα απο ενα διαγωνισμο της DX που κερδισα προσφατα http://dx.com/p/smallsun-zy-t13-cre...white-light-flashlight-black-2-x-18650-158587

Ο smallsun ZY-T13 ειναι πανομοιοτυπος κλωνος του αλλου thrower, του Sunwayman T40CS ο οποιος ειναι σε πενταπλασια τιμη!!

Θα τον τσεκαρω και τα ξαναλεμε