Φακος zoom all around για Canon ?

Χρωματικα τον βρισκω αρκετα ακριβη, καλυτερο απο τον sigma 18-50/2.8 που ειχα - ο οποιος ειχε την χαρακτηριστικη καφεκιτρινη χροια - και ειναι αρκετα sharp απο ακρη σε ακρη.
sigma os-1.jpg

Η φωτο ειναι στα 50mm/f4.5 1/30sec

Στην επομενη βλεπουμε οτι τα παει αρκετα καλα , δεδομενου και του εστιακου ευρους που καλυπτει, και στα 18mm με ανοιχτο το διαφραγμα f4.5 και ταχυτητα 1/60.

sigma os-2.jpg

Επισης , ενα θεμα που με απασχολουσε ηταν και το bokeh του φακου,που στα ξενα reviews δεν ηταν και οτι καλυτερο , στην επομενη φωτο παντως δεν βλεπω κατι ενοχλητικο... 200mm f/5.6 4/45sec.

sigma os-3.jpg

Oταν βγω εξω , σε καμια εξορμηση, ελπιζω να φερω και αλλο υλικο.
Η αρχικη παντως εντυπωση ειναι θετικη.

Η τιμή είναι ενδεικτική. Πήρα τηλ. για παραγγελία (τάχα μου τάχα μου) και μου είπαν σε 2-3 μέρες (βλ. μήνες).

πήρα και εγώ το Σάββατο που μας πέρασε και μου είπαν σε μια εβδομάδα.

Απάντηση: Re: Φακος zoom all around για Canon ?

Χρωματικα τον βρισκω αρκετα ακριβη, καλυτερο απο τον sigma 18-50/2.8 που ειχα - ο οποιος ειχε την χαρακτηριστικη καφεκιτρινη χροια - και ειναι αρκετα sharp απο ακρη σε ακρη.
View attachment 31001

Η φωτο ειναι στα 50mm/f4.5 1/30sec

Αρα καλά έλεγα ότι δεν μου έκανε κάτι κλικ σχετικά με την καφεκίτρινη χροιά ε;

Πάντως αν δεν θέλετε να περιμένετε την εδώ αγορά, το ebay "βρωμάει" από άποψης διαθεσιμότητας. Από άποψη τιμής όμως δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. 500 ευρώ + μεταφορικά.

Γιαννη λες οτι ειναι καλυτερος χρωματικα απο τον 18-50 EX της sIGMA ??

Eιναι γεγονος οτι υπαρχουν αποκλισεις απο κοματι σε κοματι (αυτο ισχυει σε πολλους φακους-εταιρειες).
Ειναι δυσκολο να κανεις quality control σε ΟΛΑ τα κομματια που βγαινουν στη παραγωγη.
Ο δικος μου sigma 18-50 f/2.8 ειχε αυτη τη χροια , αλλα φυσικα τιποτε το ιδιαιτερο - ερχεται ευκολα αν τραβας σε raw στο Photoshop.

τις τελευταίες μέρες ψάχνω πάρα πολύ στο ebay και μου έκαναν εντύπωση οι τιμές. μου φάνηκαν τσιμπιμένες. Έτσι έψαξα τιμές από καταστήματα στην Ευρώπη και είμαστε η πιο φθηνή χώρα! Στην Αγγλία η φθηνότερη 40d (σώμα) έχει 850,00.
έτσι και ο φακός βγαίνει πολύ πιο ακριβά απ την τιμή που έχει το adorama, συζητάει και καλύτερη από την αναγραφόμενη στο site.
παρέλαβε φακούς 18-200 αλλά είναι όλοι πουλημένοι και παραλαμβάνει κάθε μέρα. πρέπει μου είπαν να κλείσω φακό (χωρίς προκαταβολή) και να τον παραλάβω μεσα στην εβδομάδα που μας έρχεται. επίσης ανέφερε αυτός οτι η τιμή θα πέφτει με κάθε παραλαβή!
και ερωτώ, να κάνω υπομονή και να πάρω κανα prime φακό και να πάρω αργότερα τον 18-200?
έχω τον canon 50mm που πρότεινε ο Βλασίδης. Βλέπω και τον 28χιλ να είναι προσιτός. Είναι αξιοπρεπής για τοπία?

Και εγω απο το λιγο που ειδα στο ebay σε καινουργια μοντελα ειμαστε φτηνοτεροι και με διαφορα....

υπάρχει λογική εξήγηση γι' αυτο?

Ισως αρχιζει να στρώνει λιγο η αγορά στην Ελλάδα οπως και στα υπόλοιπα καταναλωτικά ηλεκτρονικά οπου ειμαστε σε καλή μοίρα

Βοηθάνε και οι παραεισαγωγές, το δυνατό Ευρώ και η παγκόσμια ύφεση..

λογικά όλα αυτά αλλά ποσες φωτογραφικές πωλούνται στην Ελλάδα και πόσες στην Αγγλία?

Δεν νομίζω να είμαστε φθηνότεροι, απλώς στην Αγγλία πρόλαβαν και ξεστόκαραν οι φθηνοί, αυτό είναι όλο. Την 40D την εύρισκα στα 700 ευρώ από Αγγλία (κατάστημα ebay) εδώ και 6μηνο και πλέον.

Χρόνο με το χρόνο, μήνα με το μήνα και μοντέλο με μοντέλο η διαφορά εκμηδενίζεται στα προιόντα αιχμής. Εκεί που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση (π.χ. φώτα) οι διαφορές είναι ακόμη πολύ (!!!) μεγάλες.