Φακος zoom all around για Canon ?

16-35? Πολύ ακριβός εάν δεν είσαι πραγματικά αποφασισμένος για σοβαρή ενασχόληση και δεν βγάζεις έστω χρήματα από την φωτογραφία.

Σίγουρα κορυφαία επιλογή, δεν λέω... Σκέψου όμως ότι στα χρήματά του μπορείς να πάρεις ένα ωραιότατο και ποιοτικότατο πακετάκι, πχ Tokina 11-16, Sigma 24-70/2.8 HSM, Canon 85/1.8!

Για τον Tamron 18-250 δεν έχει κάποιος γνώμη (πήρε και βραβείο eisa για την ιστορια)?? Στα τέστ φαίνεται πολύ καλός και είναι και 250mm. Αν ο νέος 18-270 με σταθεροποιητή είναι ακόμη καλύτερος τότε μιλάμε για τον βασιλιά στην κατηγορία.

Re: Απάντηση: Φακος zoom all around για Canon ?

Για τον Tamron 18-250 δεν έχει κάποιος γνώμη (πήρε και βραβείο eisa για την ιστορια)?? Στα τέστ φαίνεται πολύ καλός και είναι και 250mm. Αν ο νέος 18-270 με σταθεροποιητή είναι ακόμη καλύτερος τότε μιλάμε για τον βασιλιά στην κατηγορία.

Δείχνει ότι είναι καλύτερος, αλλά στους στραβούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Κάποιος που τους δοκίμασε όλους τους υπερζούμ (εκτός του νέου CANON 18-200), μου είπε ότι συνολικά καλύτερος είναι o ΤΑΜRΟΝ 28-300 VC αλλά αυτό θα ήθελα να το δω στην πράξη.

just bought the VC version of this lens to compare to my Canon 70-300 IS.

Aside from the normal comments I've seen, I have a really big question... Is this really 28-300mm?

In my comparison tests, 300mm on the Tamaron is almost a perfect match for 200mm on the Canon. 300mm on the Canon is obviously more powerful

Σχόλιο από χρήστη του 28-300 παρόμοιο με το φαινόμενο στον sigma 18-200.

Έχουν κολλήσει από παραδείγματα τύπου Enron μου φαίνεται και οι εταιρείες κατασκευής φακών! Αλλά μήπως το θέμα είναι με την κοντινή εστίαση, δεν ξέρω. Κανονικά τους φακούς τους δοκιμάζουμε στο άπειρο.

28 είναι απαγορευτικό όμως για all in one φακό. Σε εσωτερικούς χώρους δεν θα μπορείς να βγάλεις , μην ξεχνάμε ότι είναι σαν να έχεις 45mm!!

Ναι, αλλά στο FF έχει τις κανονικές του αποστάσεις -bye--bye-

Γιατί όχι? Πρέπει δηλαδή επειδή κάποιος έσταξε 2500 ευρώ για ff σώμα να κουβαλάει σώνει και καλά 2-3 (τουλάχιστον) κορυφαίους φακούς πάντα μαζί του? Και η ευκολία είναι βεβαίως σοβαρός παράγων στην αγορά ενός φακού, μπορεί να έχει τους καλούς αλλά και αυτόν τον έστω "δεύτερο" και μάλιστα αυτόν να τον χαίρεται και περισσότερο, αναλόγως τις συνήθειες.

Σίγουρα δεν αποκλείεται αλλά δεν θα χαρεί το σώμα που επένδυσε όσο θα μπορούσε. Κάποιες σπάνιες περιπτώσεις αδυναμίας να κουβαλάς 2-3 φακούς καλός είναι αλλά εγώ θα προτιμούσα τον 28-300 canon για να νιώθω ήρεμος.

Αν είναι να πάρεις porsche για αστικές μετακινήσεις βράστα...

Για 28 ίσως έχεις δίκιο.... αλλά δεν θα έλεγα το ίδιο και για τους φακούς που αρχίζουν από 24 (ειδικά εάν έχει κανείς Nikon/Pentax/Sony). Για βόλτα άνετα παίρνω τον 24-60/2.8. Μου δίνει κάδρο από τα 38mm. Ε, και? Μην ξεχνάμε πως το ευρυγώνιο δεν είναι μόνο θέμα κάδρου, αλλά και προοπτικής. Έξω υπάρχει συνήθως η δυνατότητα για 2-3 βηματάκια πίσω, οπότε αυτά που θέλουμε να βάλουμε στο κάδρο τα βάζουμε τελικώς.

Αν είναι να πάρεις porsche για αστικές μετακινήσεις βράστα...

Αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Νομίζω ότι προσθέτουμε μεγάλο άγχος στον εαυτό μας έτσι. Να φωτογραφίζουμε μόνο με τους κορυφαίους φακούς, να χρησιμοποιούμε τα βέλτιστα για μέγιστη ανάλυση διαφράγματα, να έχουμε μαζί μας πλήρες οπλοστάσιο εστιακών μηκών "για ό,τι μας τύχει"... Γιατί να υποβάλουμε τον εαυτό μας σε τέτοιον ψυχαναγκασμό?
Προσωπικώς το επιλύω παίρνοντας συχνά μόνο έναν φακό, ή 2-3 μικρούς σταθερούς. Χθες για παράδειγμα, έβγαλα τα σπόρια στην παρέλαση. Είχα φορεμένο στη μηχανή τον Sigma EX 24-60/2.8 που τελικώς με κάλυψε μια χαρά για τα στάνταρ πλάνα μου και πήρα και έναν Super Takumar 200/4 μήπως μου καθόταν κανένα καλό τελε πλάνο από εκεί που καθόμουν. Φυσικά με τόσο κακό φως δεν έβγαλα παρά μόνο μία φωτογραφία με αυτόν (η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι καταστροφή από τη φωτογραφική άποψη, καθώς γίνεται κόντρα φως, μια και η πομπή ακολουθεί πορεί από ανατολικά προς δυτικά)

Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι με εσένα απλώς τόνισα την λογική μερικών να αγοράζουν πανάκριβα σώματα και να τα εξοπλίζουν με φθηνούς φακούς. Όχι ότι θα πάθουν και τίποτα απλώς είναι λίγο οξύμωρο.
Ειδικά τα σώματα non-ff πιάνουν τα όρια τους με τους περισσότερους αξιοπρεπείς φακούς του εμπορίου.
Με λίγα λόγια είμαι της λογικής όλα τα κομμάτια του παζλ να είναι αντάξια μεταξύ τους.

Γενικά είμαι κατά των όλα σε ένα φακών. Δεν έχω κανέναν τέτοιο για SLR και στις κόμπακτ έχω μόνο 24-120 και 35-105 κάλυψη.

Και τη γνώμη μου για τον NIKON AFS 18-200 την έχω πει πολλές φορές. Αλλά από τη στιγμή που άνοιξε η κουβέντα....

Μολις ειδα το νεο φακο της canon στο πλαισιο στο Mall Mαρουσιου.
Δυστυχως δεν ειχα μαζι μου καρτα και δεν μπορεσα να παρω δειγματα ...:slapface:

Τον ειχαν μαζι με μια canon 400D και απο το λιγο που ειδα ειχε καλη αισθηση, αν και πλαστικος.
Γρηγορο σχετικα focus kai καλα χρωματα.
ειχε αρκετο φως και ετσι δεν μπορω να πω με σιγουρια σε χαμηλο φωτισμο πως θα ειναι απο ταχυτητα.
Αν ξαναπαω το Σαββατο θα παρω μαζι μου και μια καρτα για δοκιμη.