Φανάρια και τηλέφωνα

oldman

AVClub Enthusiast
7 December 2006
937
Anavissos
Είναι γνωστό το πρόβλημα στα φανάρια με τους κάθε λογής επιτήδειους και φουκαράδες που προσπαθούν να βγάλουν τον επιούσιο σπάζοντάς σου τα νεύρα. Μερικοί επιμένουν να σου καθαρίσουν τα τζάμια, ακόμα κι αν είναι μερικές φορές καθαρά και δεν καταλαβαίνουν τίποτα από την προσπάθειά σου να τους εξηγήσεις ότι δεν επιθυμείς τις υπηρεσίες τους. Άλλοι πάλι προσπαθούν να σου πουλήσουν τα πιο απίθανα πράγματα, ενώ οι πιο αξιοθρήνητοι είναι οι ανάπηροι που επιδεικνύουν σαν εμπόρευμα την πάθησή τους για να σε συγκινήσουν. Έχω φθάσει στο σημείο να σχεδιάζω την διαδρομή μου όχι από τον κοντινότερο ή γρηγορότερο δρόμο, αλλά από εκεί που θα συναντήσω τα λιγότερα μπλόκα φαναριών.
Και κάποτε φθάνουμε στο σπίτι μας για να ηρεμίσουμε.
Αμ δε!
Ξεκινάει η τηλεφωνική παρενόχληση από τράπεζες για κάρτες και δάνεια, και συνεχίζουμε με εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιακών προϊόντων. Η κοπέλα κατά κανόνα, ξεκινάει με το κλισέ... «Επειδή είστε πολύ καλός μας πελάτης.. κλπ.»
Δεν υπολογίζουν το ωράριο, την ώρα φαγητού, την μεσημεριανή ανάπαυση.
Επειδή ξέρω ότι όλες αυτές οι κοπέλες είναι θύματα του συστήματος που τις υποχρεώνει νε αποδείξουν την ικανότητά τους, που θα είναι αντίστοιχη με τον αριθμό των ανθρώπων που πείσανε, τις λυπάμαι και προσπαθώ να τις αποφύγω ευγενικά. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να παίρνουν θάρρος και να πηγαίνει το στόμα τους ροδάνι.
Με έχουν πετύχει στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Η χειρότερη όμως όλων ήταν όταν μια φορά ανεβασμένος σε μια σκάλα προσπαθούσα να τακτοποιήσω ένα πολύφωτο. Μου φέρνει η γυναίκα μου το τηλέφωνο νομίζοντας ότι ήταν κάτι επείγων. Και να σου λοιπόν εγώ στον αέρα, με το ένα χέρι να κρατώ το πολύφωτο και με το άλλο το ακουστικό προσπαθώντας να εξηγήσω στην κοπέλα ότι δεν χρειάζομαι άλλη κάρτα!
Φανάρια και τηλέφωνα λοιπόν.
Έλεος!!! Ήμαρτον!!!

Ο μόνος τρόπος που έχω βρεί για να μη με ξαναπαίρνουν για κάρτες είναι να τους λέω απλά
"Α! Πολύ ωραία! Γιατί μου έχουν πάρει όλες τις κάρτες μου επειδή δεν πλήρωνα!"
Εδώ φυσικά ψάχνουν τρόπους να κόψουν τη συζήτηση και να το κλείσουν!

Συνήθως με πετυχαίνουν βέβαια στη δουλειά...
Ωραίες καταστάσεις. Έτσι για να ξελασκάρεις λίγο ρε παιδί μου...
"Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μιλήσω με την κυρία του σπιτιού"
"Ο ίδιος... Πείτε μου..."
(εδώ συνήθως υπάρχει μία παύση αλλά σχεδόν πάντα συνεχίζουν)
"Πήραμε τηλέφωνο για να σας πούμε ότι κερδίσατε ένα σετ με κατσαρόλες..."
(Εδώ φυσικά θέλει έναν αυτοσχεδιασμό)
"Μα ξέρετε που πήρατε; Εδώ είναι τα κεντρικά γραφεία της Fissler!"

Συνήθως διαγράφουν το τηλέφωνο από τη λίστα τους.

Ένας πελάτης μου έτυχε και μου έλεγε τις προάλλες...
τον είχε πάρει μία να του πει "κερδίσατε ταξίδι".
"Ωραία" λέει, "αλλά δεν έχω με ποιον να πάω, νιώθω πολύ μόνος... Θα ερχόσουν μαζί μου?"

...Τελικά έφτασαν να ανταλλάξουν τηλέφωνα

:flipout:

Παιδιά προσοχή με ταξίδια και χρονομερίδια, μπορεί κανείς να βρεθεί μπλεγμένος δίχως να το καταλάβει.

Για τις κάρτες και τα δάνεια τα πράγματα ήταν χειρότερα πριν 2-3 χρόνια...
Τώρα "πούλησαν οτι πούλησαν" και έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Όσο για τα "παιδιά των φαναριών", αφού μπαίνουν στην Ελλάδα σε καθημερινή βάση λαθρομετανάστες (δηλαδή μετανάστες χωρίς σώβρακο) τι περιμένεις. Ακόμα κι αυτούς που πιάνουν, απορώ, σκουπόξυλο για τα τζάμια τους δίνουν αμέσως;
Καταλαβαίνουν πως δεν καταλαβαίνουν όταν τους λες όχι, αλλά είναι πονηροί οι περισσότεροι...

απορώ, σκουπόξυλο για τα τζάμια τους δίνουν αμέσως;
Καταλαβαίνουν πως δεν καταλαβαίνουν όταν τους λες όχι, αλλά είναι πονηροί οι περισσότεροι...

μια φορά μόλις εχω τελειώσει το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το έχω γλύψει μέσα έξω, το έχω περάσει κερί τριβοντας με τις ωρες και ξεκινάω - πτώμα - να πάω για καφέ. Στο πρωτο φανάρι ερχεται ο τυπάκος και ενώ εγώ εχω βγει ο μισός απο το παραθυρο κουνωντας αρνητικά χέρια και πόδια, ακουμπάει το σκουποξυλο με τα βρωμόνερα πάνω στο τζαμι και ξεκινάει το λερωμα. Τον γ#μας ή δεν τον γ#μας. Εγινα εξαλλος. Πρεπει να με ακουσανε και στο επόμενο φανάρι. Ελεος..