Φανάρια τέλος !

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,680
http://en.wikipedia.org/wiki/Shared_space

η διορατικότητα ενός ανθρώπου έχει ήδη καταφέρει να αυξηθούν οι μέσες ταχύτητες μέσα στις πόλεις, να μειωθούν τα ατυχήματα και να μειωθεί το λειτουργικό κόστος, εκτός από το κόστος τοποθέτησης και συντήρησης.

Φανάρια δεν υπάρχουν, και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν απλά προσεκτικά.
Στις διασταυρώσεις δεν υπάρχει προτεραιότητα, απλά μπαίνεις προσεκτικά.

Ήδη έχει εφαρμοστεί σε πόλεις της Γερμανίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Αγγλίας και δουλεύει !

Ναί..!, αλλά αυτούς τους ενδιαφέρει (!) να φτάσουν κάπου με ασφάλεια. :SFGSFGSF:

Γιά τους εδώ που τους ενδιαφέρει μόνο να την βγούν στον δίπλα, τί γίνεται? :fahne90:

Το είχα ζήσει στην Φλωρεντία πρόπερσι

και είναι απολαυστικό, σε κρατάει πάντα σε εγρήγορση και έχεις την συνεχώς την εντύπωση της ευγένειας και του ιπποτισμού :award:

με μια πρώτη ματιά φαίνεται καλή ιδέα.

στην πόλη μου βέβαια, που σβήνουν τα φανάρια κάθε Σάββατο στις δώδεκα το βράδυ μέχρι το πρωί της Κυριακής, εμένα προσωπικά τρέμει η καρδιά μου όταν κυκλοφορώ!

δεν ξέρω, αλλά δεν νοιώθω καθόλου ασφαλής χωρίς φανάρια τουλάχιστον τις περίεργες βραδυνές ώρες......

Κάτι σαν αυτό:

Και εδω πολιτισμένα

Και εδω με πληρη αποτυχία

το τρίτο βίντεο που ανέβασες Φραγκίσκο είναι ίσως το πιο τρανό παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θεωρώ οτι είναι ανέφικτο.

απο εκεί και πέρα βέβαια, είναι κι αυτό που λέει ο send(:a0210:) οπότε μην την ψάχνουμε άδικα.......

Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί και αυτά να αφήνονται στην πρωτοβουλία και διακριτική ευχέρεια των οδηγών. Να υπάρχει σε κάθε ισόπεδο κόμβο ένας δίσκος, όπως καλή ώρα βγάζουν στις εκκλησιές, και κάθε οδηγός να αφήνει ό,τι νομίζει θα έπρεπε να οφείλει για τις παραβάσεις τις οποίες θεωρεί ότι διέπραξε.

.....
Με ελάχιστη χρέωση τα 200 ευρώ + ΦΠΑ φυσικά :flipout:

Πόσες φορες όμως εχουμε βρεθει σε διασταυρωση οπου τα φανάρια δε λειτουργουν για κάποιο λόγο?
Πάντως δεν θυμαμαι να ειχα ιδιαίτερο πρόβλημα ποτέ ουτε καθυστέρηση....

Βρε λες?...

ΞΕΧΝΆΤΕ !!!! οτι η χώρα μας έχει και κάτι κατέ γύρω στα 50 μετά την εμμηνόπαυση που δεν μπορούν να συμπεριφερθούν σωστά στο δρόμο ούτε με διοίκηση συνταγματάρχη !!! , ποσώς χωρίς φανάρια !! ( εχθές πήγα να πνίξω μια τέτοια !!)

Ναι...Βλέπω και τα φανάιρα όταν λειτουργούν τι γίνεται. Πάλι δε σκοτώνονται? Δεν τα παραβιάζουν?

Απλά πάγματα. Αν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος δεν έχει παιδεία και είναι π@π@ρ@ς εκ γενετής δεν τον σώνουν ούτε φανάρια ούτε ανισόπεδες ούτε ο Θεός ο ίδιος. Ολοι αυτοί θέλουν ένα αστυνόμο πάνω από το κεφάλι τους με ένα βούρδουλα. Εκανες π@παριά κύριε? Φάε μία στο κεφάλι.

Και αυτά ισχύουν όχι μόνο γιά τη συμπεριφορά στους δρόμους αλλά γενικότερα στη κοινωνική ζωή.

Ξέρετε πόσες φορές έχω ακούσει φρεναρίσματα και μπινελικώματα επειδή σταμάτησα να περάσει κανάς παππούς η κανά παιδάκι (σε διάβαση ή όχι). Το ίδιο και επειδή δεν έκλεισα διασταύρωση. Ξέρετ Ετι τρόμο τραβάω όταν με τη μηχανή σταματάω στο πορτοκαλί?

Δυστυχώς είναι θέμα παιδείας και όχι φαναριών.

Αν γινει κατι τετοιο ποτε στη Ελλαδα το σιγουρο ειναι οτι αλλαζω δουλεια και ανοιγω φανοποιειο! (εννοειται οτι αλλαζω και αμαξι!) :flipout:

Οσοι κάνουν το πρωϊ την διαδρομή από Ανατολικά προς κέντρο στην Θεσσαλονίκη , μέσω Β.Ολγας , και έχουν δει την απίστευτη βλακεία αυτών που φτάνουν στην διασταύρωση Β. Γεωργίου και Γ´Σεπτεμβρίου και παρ' όλο ότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορούν να φτάσουν παρά μόνο στο κέντρο της διασταύρωσης όπου ήδη υπάρχουν μποτιλιαρισμένα οχήματα , άρα θα εγκλωβιστούν εκεί στην αλλαγή της ενδείξεως του σηματοδότη και θα αποκόψουν την πορεία όσων κινούνται επί της Γ´ Σεπτεμβρίου , καταλαβαίνουν το ανέφικτο μιάς τέτοιας πρότασης .

Βασικα και εγω ειμαι επιφυλακτικος, αλλα σίγουρα μια πιλοτικη εφαρμογή σε κάποια πολη να δώσει ποιο έγκυρα στατιστικα στοιχεία.

Πάντως απο την μια μερα στην άλλη δεν γίνονται θαυματα η προσαρμογη θα παρει αρκετό καιρό και μετα απο αρκετα χρόνια οπου θα ειναι καθημερινότητα ολοι θα σέβονται αλλήλους, λέω εγω τώρα...

Τι να λεμε βρε παιδια! εδω οι μισοι "οδηγοι" δε βλεπουν τα stop και περνανε χωρις καν να κοιταξουν!Ασε που οι πιο πολλοι κοιταζουν απο τη λαθος πλευρα! Φυσικα απο αυτους τους "οδηγους" το 90+% ειναι γυναικες.

Re: Απάντηση: Φανάρια τέλος !

Οσοι κάνουν το πρωϊ την διαδρομή από Ανατολικά προς κέντρο στην Θεσσαλονίκη , μέσω Β.Ολγας , και έχουν δει την απίστευτη βλακεία αυτών που φτάνουν στην διασταύρωση Β. Γεωργίου και Γ´Σεπτεμβρίου και παρ' όλο ότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν μπορούν να φτάσουν παρά μόνο στο κέντρο της διασταύρωσης όπου ήδη υπάρχουν μποτιλιαρισμένα οχήματα , άρα θα εγκλωβιστούν εκεί στην αλλαγή της ενδείξεως του σηματοδότη και θα αποκόψουν την πορεία όσων κινούνται επί της Γ´ Σεπτεμβρίου , καταλαβαίνουν το ανέφικτο μιάς τέτοιας πρότασης .

να συμπληρώσω και το παράδειγμα των κινουμένων στην μποτιλιαρισμένη Ίωνος Δραγούμη, που κόβουν την πορεία όσων κινούνται στην Βασιλέως Ηρακλείου ακινητοποιούμενοι ακριβώς στη διασταύρωση, μόνο και μόνο επειδή έχουν "προτεραιότητα" (τυπικώς ούτε κι αυτό, αυτό που κάνουν είναι παράνομο).

Παρόμοια περίπτωση οι κινούμενοι επί της Τσιμισκή, στη διασταύρωση με τη Διαγώνιο (Παύλου Μελά).

Και που να δείτε τι γίνεται στον Εύοσμο. Έχω δει μια κυράτσα να απαιτεί από λεωφορείο να κάνει όπισθεν, για να μην κάνει αυτή!!!

Τι , να γίνει εδώ όπως στο δεύτερο βίντεο ?

Μήπως επηρεαστήκατε από το internet και νομίζετε πως ζείτε στη χώρα που σερφάρετε ?
Εδώ είναι Ελλάδα !

Υ.Γ. Ωραία η κοπελίτσα στο τέλος του βίντεο , φανταστείτε να διασχίζει με ντύσιμο Ελληνίδας (μίνι , κολάν κλπ.) διασταύρωση χωρίς φανάρια .

Δημήτρη αν είναι αυτό με τις κυκλικές πορείες, το είδα πρώτη φορά όταν είχα πάει στην Αγγλία κάπου στο 1995 αν θυμάμαι καλά , μπορεί και πιο νωρίς, και μου έκανε εντύπωση γιατί στην περιοχή που ήμασταν ( Folkstone, Kent ) πήγαμε με την οικογένεια στην οποία μέναμε βόλτα με το αυτοκίνητο στην εξοχή και στο Dover , και μου φάνηκε παράξενο που αντί για διασταυρώσεις υπήρχαν αυτές οι κυκλικές πορείες.
Αλλά αυτά για να λειτουργήσουν πρέπει να είσαι και λίγο άνθρωπος...όχι ο κλασσικός ο μ...ας ο Έλληνας.

Re: Απάντηση: Φανάρια τέλος !

Τι , να γίνει εδώ όπως στο δεύτερο βίντεο ?
Υ.Γ. Ωραία η κοπελίτσα στο τέλος του βίντεο , φανταστείτε να διασχίζει με ντύσιμο Ελληνίδας (μίνι , κολάν κλπ.) διασταύρωση χωρίς φανάρια .

Εκεί θα είναι να μην περνάς με μηχανάκι..... θα σαι νεκρός εκ πρ-ομελέτης

Πραγματικά θα φοβόμουνα να περπατώ πεζός....:fahne90: