fanless midi tower?

Οχι πως θέλω να σε παροτρύνω να κάνεις κάτι ανάλογο, αλλά εγώ εδώ και 3 χρόνια τρέχω 2 pc χωρίς ούτε έναν ανεμιστήρα κουτιού, χειμώνα καλοκαίρι χωρίς πρόβλημα. Ενα με phenom II x4 955 (εκτελεί και χρέη gaming τα σκ) και έναν παλιό pentium 4 στα 3.4. Γνωστές ψηστιέρες και οι δύο δλδ. Ο phenom μάλιστα είναι και σε αρκετά μικρό κουτί.
Στο κάτω κάτω αν καεί κάτι θα σου δωθεί και η πραγματική αφορμή για αναβάθμιση, αν και το θεωρώ απίθανο αν είναι κατά 90% idle όπως λες.

Θα του πρότεινα και γω να μην έχει καθόλου ανεμιστήρα πάνω στο κουτί, με την συγκεκριμένη σύνθεση δε χρειάζεται κιόλας, απλά να έχει το κεφάλι του ήσυχο.

Βασικά τώρα πρόσεξα πως έχεις fanless κάρτα γραφικών, οπότε η λύση του fanless κουτιού αποκλείεται. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε 2 ανεμιστηράκια, ένα μπροστά ένα πίσω για την δημιουργία airflow.
Πάρε 2 12άρια pwm αν έχει τις κατάλληλες υποδοχές η μητρική σου ώστε να τα βάλεις σε χαμηλές στροφές. Τα arctic είναι πολύ καλά απ'τα φθηνά.
Ή, το καλύτερο, πάρε μια μη fanless κάρτα γραφικών. Εγώ όταν το pc δουλεύει σαν htpc δεν έχω ακούσει ποτέ την κάρτα.

Η μητρική έχει 3 πιν υποδοχείς. Είναι η Asus p5k e. Λέει όμως ότι αν και 3πιν ρυθμίζει ταχύτητα. 12αρια νομιζω δεν μπορω να βάλω γιατί το κουτί μου έχει τρύπες για 8αρι και για ενα ελάχιστα μεγαλυτερο (10αρι ίσως;)

Ναι σωστα μπερδεύτηκα, το pwm είναι για δυναμική αυξομείωση των στροφών.
Απλά τα πιο μικρά χρειάζονται περισσοτερες στροφές για να αποδώσουν το airflow των μεγαλύτερων. Πάρε όσο μεγαλύτερα επιτρέπει το κουτί σου.

Σωστό, μπορείς επίσης να βάλεις λαστιχάκια στις βίδες, ανάμεσα απο ανεμιστηράκι και κουτί.

Η ιδέα για λαστιχακια εγραψε! τώρα ακούγεται μόνο ο ανεμιστήρας, τίποτα άλλο. Θα ψαξω για καινουριο ανεμιστήρα και ίσως καμμία βάση μετατροπής 80 σε μεγαλυτερο. Επίσης όταν ελεγες λάστιχα εννοουσες του μπακάλη-σουπερ μάρκετ ή κάτι πιο ειδικό? γιατί εγώ αυτά πήρα και τα έκανα 1-2 βόλτες γύρω από τις βίδες και μετά βιδωσα :)

Χαχα, όχι δεν εννοούσα αυτά τα λαστιχάκια αλλά αφού σου δούλεψε...
Κάτι αυτοσχέδιο είχα στο μυαλό μου, κομματάκια από καουτσούκ ή οτιδήποτε ελαστικό, κομμένο και τρυπημένο by hand.

Και ροδελάκια από υδραυλικά μπορείς να βρεις. Αλλά αν κάνεις βόλτα σε κανένα μαγαζί με υπολογιστές θεωρώ πιθανό να βρεις κάτι πιο εξειδικευμένο με τιμή κανα τάληρο με το ζόρι. Τώρα ποιο θα κάτσει καλύτερα δεν έχω ιδέα. Αλλά όπως λέει ο host505 αφού βολεύτηκες :)

Update

Αγορασα καινούριο 8αρι ανεμιστηρακι και κάτι λαστιχένια ματσουκια που εκτελούν χρέη βίδας για σύνδεση με το κουτί. Εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Αγόρασα και ένα 12αρι και περιμένω να μου έρθει adaptor 80cm σε 120 για να το δοκιμασω

Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Απο cosmodata coolermaster standard fan silent. 3 euro. Μάλλον τα λάστιχα έκαναν τη δουλειά. 1,9 τα 4 απο το ίδιο μαγαζί. Rubber buckles λέει το σακουλάκι

Last edited: