"Φάντασμα" στον φακό μου...

Eεεε...χμμμμ

Συγνώμη...αλλά με το πρόβλημά μου τι θα γίνει?

Υπάρχει κανένας που γνωρίζει ή θα μου τα φάει κανένα service?

Αν δεν λυθεί στα εξ ων συνετέθη η φωτογραφική, δεν γίνεται να καθαρίσει. Είχα αντιμετωπίσει κι εγώ παρόμοιο θέμα με μία cybershot παλαιότερα και την έστειλα στο service (ευτυχώς ήταν εντός εγγύησης). Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ξανά σκουπιδάκι πάντως, μελλοντικά: οι πτυσσόμενοι φακοί των compact δημιουργούν υποπίεση κατά την λειτουργία τους, που μπορεί να τραβήξει σκόνη στο εσωτερικό τους ή της μηχανής.

Επειδή κάτι είδα για Λάρισα, κάνε μια ερώτηση στον Βασίλη τον Αγγλόπουλο, για να σε κατατοπίσει ως προς τους καλούς τεχνικούς φωτογραφικών της περιοχής και αν αξίζει κοστολογικά το καθάρισμα...

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πρόβλημα αυτό καλύπτεται από την εγγύηση? Δεν θυμάμαι καλά αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην έχει λήξει*...

*Μιλάμε πάντα για Canon...

Στη δική μου περίπτωση εμφανίστηκε μέσα στους δύο πρώτους μήνες από την αγορά, ένας χοντρός κόκκος στο κέντρο, οπότε δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα με την αποδοχή του προβλήματος στα πλαίσια της εγγύησης.

Όσον αφορά την Intersys, στα κεντρικά πολύ χλωμό να το περάσουν στην εγγύηση. Μόνο αν υπάρχει κανένας περιφερειακός τεχνικός του επίσημου service που να σου κάνει την εξυπηρέτηση, μπορείς να ελπίζεις σε κάτι τέτοιο.

φυσικά δεν μπορει να πείσει κανένα όταν δεν έχουμε δεχτεί την ύπαρξη άλλων διαστάσεων. Αυτομάτως το απορρίπτουμε. Δεν υπάρχουν εφφέ, δεν είναι τίποτα στημένο. Το έφερε η συζήτηση και θυμήθηκα ότι πριν 7-8 χρόνια είχα πειραματιστεί με τις υπέρυθρες και την βιντεοσκόπηση τέτοιων φαινομένων

Δε νομιζω οτι καποιος εχει προβλημα να δεχτει κατι, αν δει με τα ματια του χειροπιαστες αποδειξεις ή εστω ενδειξεις.

Απο κατι που φαινεται σε ενα βιντεο κακης ποιοτητας (και μπορει να ειναι οτιδηποτε) ποιος μπορει να βγαλει ασφαλες συμπερασμα?

Η σειρα ειναι "πρωτα βλεπεις, μετα δεχεσαι", οχι αναποδα.

Δε νομιζω οτι καποιος εχει προβλημα να δεχτει κατι, αν δει με τα ματια του χειροπιαστες αποδειξεις ή εστω ενδειξεις.

Απο κατι που φαινεται σε ενα βιντεο κακης ποιοτητας (και μπορει να ειναι οτιδηποτε) ποιος μπορει να βγαλει ασφαλες συμπερασμα?

Η σειρα ειναι "πρωτα βλεπεις, μετα δεχεσαι", οχι αναποδα.

Δεν είναι και τόσο δύσκολο να επαναλάβουμε μόνοι μας πειραματικά και να δούμε τι θα ισχύει στην περίπτωσή μας! Καμιά παρόμοια sony με υπέρθυρο φίλτρο διαθέσιμη; Θα δοκιμάσω με μια canon fs100 και με καμμένο φίλμ σαν φίλτρο μπροστά στον φακό που φιλτράρει υπέρυθρο και αν έχω παρόμοια αποτελέσματα θα τα δείτε!
Είδα και παρόμοιες πατέντες για μετατροπή σε υπέρθυρη web camera, ελπίζω αν βρώ χρόνο κι όρεξη να τα δοκιμάσω. Για όποιον έχει όρεξη και περιέργεια, ο τρόπος να προχωρήσει μοιάζει εύκολος.

Eεεε...χμμμμ

Ρε συ μην ενοχλεις την κουβεντα με ασημαντες λεπτομερειες.:flipout:

Εδω μιλαμε για κοσμοιστορικα γεγονοτα και μαλιστα με αποδειξεις οχι μουφα :o

Eεεε...χμμμμ

Προσευχήσου και εσύ με την μηχανή κατασαρκα μήπως κατέβει ενέργεια και όπως πάει για το στήθος πετύχει την μηχανή και την καθαρίσει. :firstprize:

ρε παιδιά εδω ανέβασα ένα σπάνιο δείγμα καταγραφής εξωαισθητήριου φαινομένου και σεις το πήρατε στην πλάκα. Δικαίωμά σας είναι να μην πιστεύετε αλλά όχι και να το γελοιοποιήτε....

ευχαριστώ

Ε βρε Γιάννη και εσύ πολύ εύκολα παρεξηγήσαι. Λίγο πλάκα κάνουμε, δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο γεγονός αυτό που περιγράφεις. Απο τη στιγμή μάλιστα που πρόκυται για αναπόδεικτες θεωρείες είναι λογικό να αντιμετωπίζονται με αμφισβήτηση.

συνεπώς άδικα στεναχωρέθηκα?

:smile::smile::smile:

μην νομίζεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερος άπιστος θωμάς απο μένα, γιαυτό και παλιά έκανα δοκιμές με τις υπέρυθρες, για να το αποδείξω στον εαυτό μου πρώτα.