Φαντάσου να δείς κάτι τέτοιο δίπλα στο rack

ppet

New member
19 May 2007
44
http://www.youtube.com/watch?v=PtufuXLvOok&NR=1

σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φτιάξω κάτι τέτοιο για χρήση στο γραφείο

από εμφάνιση όμως θα σκότωνε σαν HTPC

εάν κάποιος φίλος συνφορουμίτης έχει κάνει κάτι σχετικό ας ενημερώσει. δεν βρήκα σχετικά post στο forum

Ομολογουμένως εντυπωσιακό.

Φαντάσου όμως να χρειαστεί οποιαδήποτε επέμβαση στο εσωτερικό, πίκρα μεγάλη...

Το θεμα δεν ειναι εκει.
Καλο το βιντεακι αλλα και το υγρο εχει καποια θερμοχωρητικοτητα.
Μετα απο καποια ωρα θα ζεσταθει κι αυτο και δεν υπαρχει περιπτωση να ψυχει τιποτα!

Το θεμα δεν ειναι εκει.
Καλο το βιντεακι αλλα και το υγρο εχει καποια θερμοχωρητικοτητα.
Μετα απο καποια ωρα θα ζεσταθει κι αυτο και δεν υπαρχει περιπτωση να ψυχει τιποτα!

μενει μονο να μπορεσουμε να βγαλουμε το λαδι εξω και να το κρυωσουμε με ενα ψυγειο λαδιου !!!!!!

οπως κανουμε στα ενυδρεια με εξωτερικα φλτρα νερου.......

σιγουρα αν γινει μερακλιδικη δουλεια θα ειναι φοβερο αποτελεσμα .......

Ψάρια; Στο λάδι; Δε 'ν κακό...
Με κανένα περίεργο combo επεξεργαστή κάρτας γραφικών το στήνεις στις λαϊκές και πουλάς fish and chips...

Δεν ειναι λαδι.

Λεει τι ειναι και δεν ειναι καθολου καινουργιο.

Θυμαμαι κατι αντιστοιχο σε σοου που ειχαν μια τηλεοραση μεσα κι επαιζε.

Παντως Φραγκισκο , πουθενα δεν ειδα να αναφερουν για διαρκεια ζωης.

Εγω δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει στο τροφοδοτικό να δουλεύει ο ανεμιστήρας. Δεν έχει κανένα νόημα

Καλό και εντυπωσιακό... Τελικά όμως τι υγρό είναι αυτό? Και σίγουρα δεν αφήνει μικρο-ιζύματα στις πίστες?

Νομίζω ότι όντας η διάρκεια ζωής των κυκλωμάτων θα είναι μικρή μετά από ένα τέτοιο εγχείρημα...

λοιπόν

το υγρό είναι 'mineral oil' δλδ είναι παράγωγο πετρελαίου
υψηλής καθαρότητας τέτοιο λάδι χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για καθαρτικό σε μεγάλα ζώα - αγελάδες, άλογα κλπ

εάν το λάδι είναι καλής ποιότητας δεν αφήνει κατάλοιπα

Όσο για την θερμοχωρητικότητα, να μην ξεχνάμε ότι το ενυδρείο δεν είναι εγκιβωτισμένο σε θερμομονωτικό υλικό. όταν φτάσει σε κάποια θερμοκρασία θα ανταλλάσσει θερμότητα με τον αέρα

στο site της εταιρίας υπάρχει εκτενές άρθρο με δοκιμές και μετρήσεις όπου δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης

τέλος οι ανεμιστήρες χρειάζονται για να μην συσσωρεύεται τοπικά υπέρθερμο λάδι και την διάχυση της θερμότητας στο ενυδρείο

λογικά το αποτέλεσμα είναι εντελώς αθόρυβο και οπτικά σκοτώνει. όταν παραλάβω το νέο μου γραφείο και έχω χώρο να το τοποθετήσω, θα το φτιάξω. έχω βρει και που μπορώ να αγοράσω mineral oil στα Ιωάννινα

Απάντηση: Re: Φαντάσου να δείς κάτι τέτοιο δίπλα στο rack

λοιπόν

το υγρό είναι 'mineral oil' δλδ είναι παράγωγο πετρελαίου
υψηλής καθαρότητας τέτοιο λάδι χρησιμοποιούν οι κτηνίατροι για καθαρτικό σε μεγάλα ζώα - αγελάδες, άλογα κλπ

εάν το λάδι είναι καλής ποιότητας δεν αφήνει κατάλοιπα

Όσο για την θερμοχωρητικότητα, να μην ξεχνάμε ότι το ενυδρείο δεν είναι εγκιβωτισμένο σε θερμομονωτικό υλικό. όταν φτάσει σε κάποια θερμοκρασία θα ανταλλάσσει θερμότητα με τον αέρα

στο site της εταιρίας υπάρχει εκτενές άρθρο με δοκιμές και μετρήσεις όπου δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα υπερθέρμανσης

τέλος οι ανεμιστήρες χρειάζονται για να μην συσσωρεύεται τοπικά υπέρθερμο λάδι και την διάχυση της θερμότητας στο ενυδρείο

λογικά το αποτέλεσμα είναι εντελώς αθόρυβο και οπτικά σκοτώνει. όταν παραλάβω το νέο μου γραφείο και έχω χώρο να το τοποθετήσω, θα το φτιάξω. έχω βρει και που μπορώ να αγοράσω mineral oil στα Ιωάννινα

Πατριωτη ( Γιαννιωτης και εγω !!!) και εμενα με ενδιαφερει αυτη η κατασκευη λογω του οτι ειναι η μονη πραγματικα αθορυβη κατασκευη εκτος της υδροψυξης η οποια απαιτει παλι ακριβο εξοπλισμο και τρομπες ........

εδω εχουμε να κανουμε με πολυ ωραιο οπτικο αποτελεσμα και το μονο που ανησυχω αν οι επαφες των διαφορων βυσματων με το λαδι αυτο μονωθουν και εχουμε προβλημα επαφης καπου ....

ο σκληρος δισκος δουλευει μεσα σε λαδι ;;;;;δεν πιστευω να μπαζει......αεροστεγης γαρ...

το μονο που πρεπει να ειναι εξω τα USB και το ρεκοντερ..

Δεν ειναι λαδι.

Λεει τι ειναι και δεν ειναι καθολου καινουργιο.

Θυμαμαι κατι αντιστοιχο σε σοου που ειχαν μια τηλεοραση μεσα κι επαιζε.

Παντως Φραγκισκο , πουθενα δεν ειδα να αναφερουν για διαρκεια ζωης.

αυτο ειναι ανησυχιτικο διοτι υπαρχει και ο κινδυνος να μουλιασουν η να πολυμεριστουν διαφορα υλικα λογω λαδιου και να μην δουλευει μετα απο καιρο.......

φίλε Μπέλλο καλησπέρα

Δεν κατάγομαι από τα Γιάννενα. Είμαι έποικος εδώ και 6+ χρόνια - δραπέτης εξ´αθηνών

συμβουλεύω ταπεινά να μελετήσεις το site της εταιρίας. αναφέρεται στο τέλος του clip. περιέχει εξονυχιστικές δοκιμές του συστήματος και έλεγχο 3 μήνες μετά

το λεπτό μηχανόλαδο υψηλής καθαρότητας νομίζω ότι κρύβει έναν και μόνο κίνδυνο. να περάσει παντού σε κάποια επαφή και να την μονώσει. οπότε μάλλον πρέπει να φροντίσει κανείς να έχει σφιχτές επαφές και να λειτουργήσει κάποιο διάστημα το σύστημα στον αέρα για τυχόν αστάθειες. Όσο ναναι το να βγάλεις εξαρτήματα βουτηγμένα στο λάδι..........

όμως ένα τέτοιο project δεν έχει σκοπό να σε βγάλει το pc μία δεκαετία. έτσι κι αλλιώς δεν κρατάμε pc πάνω από 3 χρόνια χωρίς αλλαγές

Η ομορφιά, η πρωτοτυπία και το σοκ του ανυποψίαστου μετράνε

τέλος τα pcb είναι σχεδόν άφθαρτα και από αυτήν την σκοπιά μεγάλος οικολογικός πονοκέφαλος. Επίσης η ΔΕΗ έχει μετασχηματιστές (νομίζω υψηλής τάσης μέσα σε ορυκτέλαιο για μηχανική μόνωση και ψύξη

αυτά

ξέχασα

οι σκληροί δίσκοι δεν μπορούν να βυθιστούν στο ενυδρείο

έχουν οπές για την εσωτερική πίεση από τα μηχανικά μέρη (breathing holes)

οπότε hdd και BD :) στην απ' έξω σε housing