FD (Canon) mount σε DSLR

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,418
By the Lake
Ξεσκονίζοντας τα ντουλάπια μου έπεσα επάνω στα παλιά μου "καμάρια". Μια Canon T70 με τον νορμάλ 50mm 1:1.8 αλλά και στο Vivitar 28-105mm 1:2.8-3.8 με macro στα 28mm, σπάνιο για zoom φακό.
Και οι δύο φακοί είναι βέβαια FD mount και σε εξαιρετική κατάσταση. Αναρωτήθηκα λοιπόν τι θα μπορούσα να τους κάνω στην εποχή των AF DSLR.
Με λίγο ψάξιμο που έκανα βρήκα ελάχιστες πληροφορίες που σχεδόν όλες έλεγαν πως τελικά ίσως δεν μπορώ να τους εφαρμόσω σε μια, ας πούμε DSLR Canon χωρίς τουλάχιστον να έχω μείωση στην ποιότητα (ακριβά δαχτυλίδια προσαρμογής).
Ενδιαφέρομαι σαφώς να βρω τρόπο να επαναφέρω στην ζωή τους παραπάνω φακούς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!
Ξέρει κανείς κάτι σχετικά;

Μπαίνουν με φθηνούς μηχανικούς αντάπτορες σε όλες τις mirrorless. Έχω 3 ή 4 τέτοιους που τους φοράω στη Canon Μ. Σε slr με καθρέπτη δεν μπαίνουν, ούτε καν σε Canon.
Αρκετοί φακοί για τη μοντούρα έχουν καλό γυαλί, ορισμένοι αξίζουν τον κόπο (ιδίως οι μανίσιοι, κυκλοφορούν και αρκετοί L, αλλά με τιμές πλέον πολύ τσιμπημένες). Αλλά όχι αυτοί που αναφέρεις (εκτός από τον 50ρη ο οποίος είναι οκ, πλην κοινότατος φακός). Για τον Vivitar εξαρτάται την έκδοση που έχεις (προκύπτει από τα δύο πρώτα ψηφία του σειριακού αριθμού) αλλά και πάλι μην περιμένεις πολλά.