nbullamatsis
Supreme Member
Και ποιες είναι οι διαστασεις σε 206?
sorry για την τεμπελιά αλλά αυτος ο υπολογιστης δεν εχει αρχείο
)
sorry για την τεμπελιά αλλά αυτος ο υπολογιστης δεν εχει αρχείο

Με το κόψιμο....
Μην τους αφησεις να τα κόψουν χωρις σχεδιο δικό σου
Το φυλλο κοντρα πλακέ είναι 122Χ250
Τα συνολικά 4 κομμάτια που θα κολλήσεις εσωτερικά (μπροστα, πισω, κάτω, φαλτσο) κοιτα να τα κόψουν μαζί να εχουν ακριβώς το ιδιο πλάτος
Ειναι ο μόνος τροπος να πατησουν σωστα τα δύο πλαινά
Η διαφορά θα είναι αρκετά μικρή για να τη μετρήσεις - στη συναρμογή θα το καταλάβεις.
Αλλά είπαμε δεν είναι και μέγα θέμα άγχους.
Καλή μελέτη![]()
Συμφωνώ... Στο κάτω-κάτω, πριν το κόλλημα θα κάνω "πακέτο" τα ξύλα ίδιου πλάτους με νταβίδια, και θα τα περάσω λίγο με το τριβείο για να ερθουν ακριβώς.
Προσθέτοντας ένα βήμα στη διαδικασία…
Πιθανά να δημιουργήσεις άλλα προβλήματα
Κλασικός Μέρφυ:afro:
Δεν λέω οτι ειναι απαραίτητο να γίνει... Απλά έχω δει να το κάνουν πολύ συχνά σε κατασκευές στο diyaudio. Και ειναι λογικο. Αλφαδιάζουν τα ξύλα για να δουν αν "έρχονται" ακριβώς και σε αντιθετη περίπτωση τα "φερνουν" λιγο μ' ενα τριβείο. Τωρα αν οι διαφορές ειναι τεράστιες, σίγουρα κατι δεν πήγε καλα...
Kάτι άσχετο με την διαδικασία κατασκευης...Όσοι έχετε ασχοληθεί με μετρήσεις, πώς βλέπετε μια M-AUDIO Audiophile 24/96 ως κάρτα για μετρήσεις;
Όπως λέει και ο τίτλος, πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή αυτό το project.
Τα μεγάφωνα ειναι τα FE206E και σκοπεύω να συμπληρώσω με tweeter για τις υψηλές.
Σε πρώτη φάση θέλω να καταλήξω σε καμπίνα. Ο χώρος που θα παίξουν τα ηχεία είναι κάπως έτσι
![]()
Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι
1. Οι BIB: δείχνουν εύκολες στην κατασκευή, κατεβαίνουν χαμηλά, θα ταιριάξουν ταμάμ στις γωνίες μπροστά από το τζάμι, αλλα ειναι λίγο...θηρία για τα 206.
2. FE208 Sigma BLH ή FE206-ESR BLH: πιο μαζεμένες σε όγκο, δέχονται εύκολα ενα tweeter απο πάνω και...ξέρω πώς παίζουν
Αν υπάρχουν κι αλλες επιλογές με τις οποίες εχετε εμπειρία, δεχομαι προτασεις.
Όσο διαβάζω, κλίνω προς τις BLH.
Και πολύ καλά κάνεις, Σωτήρη.
Οι BLH είναι πιο κατάλληλες για το συγκεκριμένο μεγάφωνο και τα χαρακτηριστικά του και αυτό βέβαια επαληθεύεται και στην πράξη:
Το 206 στο ΒΙΒ χάνει βέβαια λίγο σε μπάσο σε σχέση με τις BLH αλλά δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα στο μπάσο (μπορεί σε ορισμένα δωματια το λειψό μπάσο να είναι και επιθυμητό) όσο στα δυναμικά. Το μεγάφωνο ακούγεται ολίγον "lifeless" στην καμπίνα ΒΙΒ.
Επίσεις κάνει μεγάλη κίνηση (κακό αυτό, μάλλον) οπότε θα πρέπει να προσέχεις και τις στάθμες.
Anyway, εύχομαι καλή συνέχεια......
Αντίπαλον δεος :ernaehrung004: Καλημέρα Δημήτρη!
Η αλήθεια ειναι οτι δεν μπορώ να καταλήξω εύκολα: Απο τη μια, τα ΒΙΒ είναι απλές υλοποιήσεις, αλλα lifeless όπως λεει και ο Δημήτρης. Κι αν δεν έχεις δυναμικά απο ενα μεγάφωνο σαν το 206, τι να το κάνεις... Από την άλλη, οι BLH είναι αρκετά δυσκολότερες, αλλα τις έχω ακούσει δις και μου άρεσαν.
Προς το παρόν θα παίξω λίγο με το hornresp και τα worksheets του King για να δουμε τι συμβαίνει(όσο γινεται δηλαδη) ώστε να μην φτιάξω καμπίνα "στην τύχη"...
Στο μεταξύ, ενα flame ΒΙΒ vs BLH θα 'χε ενδιαφέρον![]()
Αυτές τις μέρες κοιτάζω τα Horning Agathon, τα οποία είναι κόρνες με Lowther DX4 κι ενα tweeter. Επειδή βλέπω την καμπίνα κλειστή από παντού, η κόρνα πρέπει να 'χει έξοδο απο κάτω. Ξέρουμε τιποτα για τετοιες κόρνες;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.