FE206E - Καιρός για δουλειά

Με το κόψιμο....
Μην τους αφησεις να τα κόψουν χωρις σχεδιο δικό σου
Το φυλλο κοντρα πλακέ είναι 122Χ250
Τα συνολικά 4 κομμάτια που θα κολλήσεις εσωτερικά (μπροστα, πισω, κάτω, φαλτσο) κοιτα να τα κόψουν μαζί να εχουν ακριβώς το ιδιο πλάτος
Ειναι ο μόνος τροπος να πατησουν σωστα τα δύο πλαινά

Με το κόψιμο....
Μην τους αφησεις να τα κόψουν χωρις σχεδιο δικό σου
Το φυλλο κοντρα πλακέ είναι 122Χ250
Τα συνολικά 4 κομμάτια που θα κολλήσεις εσωτερικά (μπροστα, πισω, κάτω, φαλτσο) κοιτα να τα κόψουν μαζί να εχουν ακριβώς το ιδιο πλάτος
Ειναι ο μόνος τροπος να πατησουν σωστα τα δύο πλαινά

Δεν ξέρω ακόμα διαστάσεις. Πρέπει να κάνω λίγη δουλεια με τα worksheets για να καταλήξω. Τώρα, για το κόψιμο θα πιέσω όσο μπορώ, μη σου πώ οτι θα τα μετρησω πριν πληρωσω :D

Αυτό που λέει ο Νίκος,
Να πάς από εκεί και να κοπούν οι διαστάσεις με τη μια.
Οι περισσότεροι με τη μια τα κόβουν δηλαδή.
Και δεν είναι μέγα θέμα άγχους συνήθως.
Αλλά εάν πάς την επόμενη μέρα να βγάλεις ένα ίδιο ξύλο πάντα θα υπάρχει μια μικρή διαφορά.

Λ.χ. θες έστω 200cm χ 30cm.
Θα βάλει το κοπτικό στο 30cm Και θα κόψει όλες τις 30αρες διαστάσεις με τη μια
Εάν πάει το κοπτικό στο 40cm για κάτι άλλο, και μετά επιστρέψει στα 30cm, πάντα θα υπάρχει μια μικρή απόκλιση.
Η διαφορά θα είναι αρκετά μικρή για να τη μετρήσεις - στη συναρμογή θα το καταλάβεις.

Αλλά είπαμε δεν είναι και μέγα θέμα άγχους.
Καλή μελέτη :-)

Η διαφορά θα είναι αρκετά μικρή για να τη μετρήσεις - στη συναρμογή θα το καταλάβεις.

Αλλά είπαμε δεν είναι και μέγα θέμα άγχους.
Καλή μελέτη :-)

Συμφωνώ... Στο κάτω-κάτω, πριν το κόλλημα θα κάνω "πακέτο" τα ξύλα ίδιου πλάτους με νταβίδια, και θα τα περάσω λίγο με το τριβείο για να ερθουν ακριβώς.
Προς το παρόν ομως, μελέτη. Καλημέρες!

Συμφωνώ... Στο κάτω-κάτω, πριν το κόλλημα θα κάνω "πακέτο" τα ξύλα ίδιου πλάτους με νταβίδια, και θα τα περάσω λίγο με το τριβείο για να ερθουν ακριβώς.

Προσθέτοντας ένα βήμα στη διαδικασία…
Πιθανά να δημιουργήσεις άλλα προβλήματα

Κλασικός Μέρφυ:afro:

Προσθέτοντας ένα βήμα στη διαδικασία…
Πιθανά να δημιουργήσεις άλλα προβλήματα

Κλασικός Μέρφυ:afro:

Δεν λέω οτι ειναι απαραίτητο να γίνει... Απλά έχω δει να το κάνουν πολύ συχνά σε κατασκευές στο diyaudio. Και ειναι λογικο. Αλφαδιάζουν τα ξύλα για να δουν αν "έρχονται" ακριβώς και σε αντιθετη περίπτωση τα "φερνουν" λιγο μ' ενα τριβείο. Τωρα αν οι διαφορές ειναι τεράστιες, σίγουρα κατι δεν πήγε καλα...:D

Kάτι άσχετο με την διαδικασία κατασκευης...Όσοι έχετε ασχοληθεί με μετρήσεις, πώς βλέπετε μια M-AUDIO Audiophile 24/96 ως κάρτα για μετρήσεις;

Απάντηση: Re: FE206E - Καιρός για δουλειά

Δεν λέω οτι ειναι απαραίτητο να γίνει... Απλά έχω δει να το κάνουν πολύ συχνά σε κατασκευές στο diyaudio. Και ειναι λογικο. Αλφαδιάζουν τα ξύλα για να δουν αν "έρχονται" ακριβώς και σε αντιθετη περίπτωση τα "φερνουν" λιγο μ' ενα τριβείο. Τωρα αν οι διαφορές ειναι τεράστιες, σίγουρα κατι δεν πήγε καλα...:D

Kάτι άσχετο με την διαδικασία κατασκευης...Όσοι έχετε ασχοληθεί με μετρήσεις, πώς βλέπετε μια M-AUDIO Audiophile 24/96 ως κάρτα για μετρήσεις;

Τριψίματα κλπ αφού τελειώσει η κατασκευή. Τόσο πολύ να φεύγουν στο κόψιμο ώστε να μη δένουν, έστω και σε αυτό το μήκος, δε νομίζω. Ακόμα και το πράκτικερ σ' αυτό καλά τα καταφέρνει.

Η 24/96 είναι υπεραρκετή για μετρήσεις. Είχα την 24/192, αλλά ποτέ δεν μου χρειάστηκαν τα 192.
Εκτός από την ψηλότερη δειγματοληψία, τα υπόλοιπα είναι ίδια και στις 2: πολύ καλό αναλογικό τμήμα, σηκώνουν μέχρι 1 βολτ rms (σε αντίθεση με τις creative που στα 300 mV κλιπάρουν), εξαιρετικά χαμηλές παραμορφώσεις.
Άριστες από κάθε άποψη.

Νεα δεδομένα...

Η καμπίνα του 206 έχει ύψος 2,20m, όμως στα 2,30m στις γωνίες που θα μπούν τα ηχεία υπάρχει...κουρτινόξυλο, οπότε γιοκ. H συχνότητα Fs στο excelόφυλο των υπολογισμών ειναι 39Ηz γι αυτη την καμπίνα. Εχει νόημα να παω σε τοσο χαμηλή συχνότητα οταν το μήκος του δωματίου ειναι 6,6m;

Όπως λέει και ο τίτλος, πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή αυτό το project.

Τα μεγάφωνα ειναι τα FE206E και σκοπεύω να συμπληρώσω με tweeter για τις υψηλές.
Σε πρώτη φάση θέλω να καταλήξω σε καμπίνα. Ο χώρος που θα παίξουν τα ηχεία είναι κάπως έτσι

attachment.php

Οι επιλογές που έχω στο μυαλό μου είναι
1. Οι BIB: δείχνουν εύκολες στην κατασκευή, κατεβαίνουν χαμηλά, θα ταιριάξουν ταμάμ στις γωνίες μπροστά από το τζάμι, αλλα ειναι λίγο...θηρία για τα 206.
2. FE208 Sigma BLH ή FE206-ESR BLH: πιο μαζεμένες σε όγκο, δέχονται εύκολα ενα tweeter απο πάνω και...ξέρω πώς παίζουν :D

Αν υπάρχουν κι αλλες επιλογές με τις οποίες εχετε εμπειρία, δεχομαι προτασεις.

Όσο διαβάζω, κλίνω προς τις BLH.

Και πολύ καλά κάνεις, Σωτήρη.
Οι BLH είναι πιο κατάλληλες για το συγκεκριμένο μεγάφωνο και τα χαρακτηριστικά του και αυτό βέβαια επαληθεύεται και στην πράξη:
Το 206 στο ΒΙΒ χάνει βέβαια λίγο σε μπάσο σε σχέση με τις BLH αλλά δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα στο μπάσο (μπορεί σε ορισμένα δωματια το λειψό μπάσο να είναι και επιθυμητό) όσο στα δυναμικά. Το μεγάφωνο ακούγεται ολίγον "lifeless" στην καμπίνα ΒΙΒ.
Επίσεις κάνει μεγάλη κίνηση (κακό αυτό, μάλλον) οπότε θα πρέπει να προσέχεις και τις στάθμες.

Anyway, εύχομαι καλή συνέχεια......

Και πολύ καλά κάνεις, Σωτήρη.
Οι BLH είναι πιο κατάλληλες για το συγκεκριμένο μεγάφωνο και τα χαρακτηριστικά του και αυτό βέβαια επαληθεύεται και στην πράξη:
Το 206 στο ΒΙΒ χάνει βέβαια λίγο σε μπάσο σε σχέση με τις BLH αλλά δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα στο μπάσο (μπορεί σε ορισμένα δωματια το λειψό μπάσο να είναι και επιθυμητό) όσο στα δυναμικά. Το μεγάφωνο ακούγεται ολίγον "lifeless" στην καμπίνα ΒΙΒ.
Επίσεις κάνει μεγάλη κίνηση (κακό αυτό, μάλλον) οπότε θα πρέπει να προσέχεις και τις στάθμες.

Anyway, εύχομαι καλή συνέχεια......

Αντίπαλον δεος :ernaehrung004: Καλημέρα Δημήτρη!
Η αλήθεια ειναι οτι δεν μπορώ να καταλήξω εύκολα: Απο τη μια, τα ΒΙΒ είναι απλές υλοποιήσεις, αλλα lifeless όπως λεει και ο Δημήτρης. Κι αν δεν έχεις δυναμικά απο ενα μεγάφωνο σαν το 206, τι να το κάνεις... Από την άλλη, οι BLH είναι αρκετά δυσκολότερες, αλλα τις έχω ακούσει δις και μου άρεσαν.
Προς το παρόν θα παίξω λίγο με το hornresp και τα worksheets του King για να δουμε τι συμβαίνει(όσο γινεται δηλαδη) ώστε να μην φτιάξω καμπίνα "στην τύχη"...

Στο μεταξύ, ενα flame ΒΙΒ vs BLH θα 'χε ενδιαφέρον :flipout:

Αντίπαλον δεος :ernaehrung004: Καλημέρα Δημήτρη!
Η αλήθεια ειναι οτι δεν μπορώ να καταλήξω εύκολα: Απο τη μια, τα ΒΙΒ είναι απλές υλοποιήσεις, αλλα lifeless όπως λεει και ο Δημήτρης. Κι αν δεν έχεις δυναμικά απο ενα μεγάφωνο σαν το 206, τι να το κάνεις... Από την άλλη, οι BLH είναι αρκετά δυσκολότερες, αλλα τις έχω ακούσει δις και μου άρεσαν.
Προς το παρόν θα παίξω λίγο με το hornresp και τα worksheets του King για να δουμε τι συμβαίνει(όσο γινεται δηλαδη) ώστε να μην φτιάξω καμπίνα "στην τύχη"...

Στο μεταξύ, ενα flame ΒΙΒ vs BLH θα 'χε ενδιαφέρον :flipout:

Σωτήρη, με ΒΙΒ ακούω και γω αυτή την εποχή (Φοστεξ 126) και μπορώ να πω οτι είμαι ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα. Ωστόσο πρόκειται για διαφορετικά μεγάφωνα. Τα 207 για παράδειγμα, είναι καταλληλότερα για αυτές τις καμπίνες. Αντιθέτως, μεγάφωνα με μικρό Q όπως το 206 είναι για άλλες εφαρμογές ....

Αυτές τις μέρες κοιτάζω τα Horning Agathon, τα οποία είναι κόρνες με Lowther DX4 κι ενα tweeter. Επειδή βλέπω την καμπίνα κλειστή από παντού, η κόρνα πρέπει να 'χει έξοδο απο κάτω. Ξέρουμε τιποτα για τετοιες κόρνες;

Αυτές τις μέρες κοιτάζω τα Horning Agathon, τα οποία είναι κόρνες με Lowther DX4 κι ενα tweeter. Επειδή βλέπω την καμπίνα κλειστή από παντού, η κόρνα πρέπει να 'χει έξοδο απο κάτω. Ξέρουμε τιποτα για τετοιες κόρνες;

Φίλε Σωτήρη, μάλλον προσπαθεί να κάνει κάτι σαν mass loading (?)
Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πάντως καθώς δεν ξέρεις πως ακριβώς είναι κατασκευασμένο.