Ferguson Ariva T65

Τον αγορασα μετα απο ψαξιμο και δοκιμες σε αλλους και αυτο που με δελεασε ηταν το dts passthrough μεσο του scart,και αυτο λογο παλαιας crt τηλεορασης.Οταν ομως τον δοκιμασα ειδα οτι στις τελευταιες εκδοσεις του firmware δεν υποστηριζεται αυτη η λειτουργια του,πλεον.Ευτυχως στο site της εταιριας υπαρχει ακομη η εκδοση του firmware(V1.013)με αυτη την δυνατοτητα.Ομως με την εκδοση αυτη εχει προβλημα με τους υποτιτλους,το οποιο εντοπισα στα αρχεια .mkv με ενσωματωμενους υποτιτλους.Κατεβαζοντας το mkvtoolnix-unicode-5.8.0 το οποιο ειναι freeware μπορειτε με πολυ ευκολο τροπο και πολυ γρηγορα(περιπου 4 λεπτα για αρχειο 7gb)να φτιαξετε ενα καινουργιο αρχειο .mkv αφαιρωντας μονο τους υποτιτλους.Με το καινουργιο αρχειο μπορειτε να βαλετε οτι υποτιτλους σαν .srt χωρις το παραμικρο θεμα πλεον.

Το bridge τι κανει;
Δεν εχει αυτο το νοημα;

Last edited by a moderator:
Εμενα ρε παιδια εκτος του οτι δεν παιρνει την 013 δεν παιζει ουτε avi, με οποιονδηποτε firmware, αν πιστευετε οτι προκειται περι ελλατωματος του δεκτη μου γραψτε, και μην λετε φαντασιες μονο και μονο για εντυπωσιασμο.εμενα παντως ουτε με bridge πηρε την 013.ολες τις αλλες τις παιρνει κανονικα, αλλα αρχεια avi δεν διαβαζει με καμμια.αμα δεν διαβαζει ουτε avi τοτε ειναι να τον βαλεις να μην κλεινει η πορτα για σφηνα.ρε φιλε audiov o κωστας ρωταει και εσυ του απαντας με ερωτηση;;;βοηθηστε λιγο ρε να βγει καποιο συμπερασμα αφου βλεπετε οτι τον δεκτη τον πανε απο το κακο στο χειροτερο.

Last edited:
Ρωταω γιατι ο ndox μπορει να εβαλε το bridge πρωτα και να το πηρε το 013 αλλά ειτε να μην το θυμαται, ειτε να μην το αναφερει.
Και οσοι δεν το βαζουν να μην μπορουν να βαλουν απευθειας την 013.
Απλα για να βοηθηθει η κατασταση. Για να ξερουμε αν ισχυει αυτο ή οχι.

Οταν τον αγορασα ειχε μια εκδοση την οποια δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν κατι σε 43-44,με αυτην δεν εβγαζε ηχο dts μεσα απο το scart και δεν διαβαζε σωστα τα αρχεια υποτιτλων.Του περασα την τελευταια εκδοση 056 που βρηκα στο site της εταιριας κατευθειαν χωρις το bridge.Με αυτην διορθωθηκε το προβλημα στους υποτιτλους αλλα και παλι δεν εβγαζε ηχο dts μεσο του scart.Διαβασα οτι το εχουν σταματησει αυτο απο την 013 την οποια και περασα παλι χωρις το bridge,και κανει αυτο που θελω μια χαρα,βεβαια με τον τροπο που σας εγραψα ποιο πανω οταν η ταινια εχει ενσωματωμενους υποτιτλους.Κατα τα αλλα δουλευει κανονικα στα καναλια,δεν εχει ρολοι οταν σβηνει με την 013 και δεν μπορεις να ρυθμισεις τον χρονο που θα μενει το info οταν αλλαζεις καναλια μονο την διαφανεια του,αλλα εμενα δεν με ενοχλει αυτο.

Επεξεργασία:
Γραφουν στις οδηγιες οτι για να παρει σωστα το update, το αρχειο πρεπει να ειναι σε flash η σκληρο δισκο που να εχει φορματ fat.Εγω το εκανα με fat32.

Οταν τον αγορασα ειχε μια εκδοση την οποια δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν κατι σε 43-44,

Ποτε τον αγορασες;
Καινουριο ή μεταχειρισμενο;

Καινουργιο εχθες.Μηπως παιζει ρολο το hardware version?
ο δικος μου ειναι

Attachments

• IMAG0202.jpg
    IMAG0202.jpg
    56.5 KB · Views: 104
Και οι υποτιτλοι στο 013 εμφανιζονται χωρις μαυρη μπαρα;
Μπορεις αν δεν σου κανει κοπο να βγαλεις μια φωτο με υποτιτλους;

Ρωταω μιας και θελω εναν δευτερο δεκτη και αφου δεν με πειθουν οι νεοι με το 3801, ουτε οι υπολοιποι με το 3601, μενει ο Τ65 που θα μπορουσε να παιξει και τον ρολο media player στο εξοχικο, οπου δεν υπαρχει φυσικα ενισχυτης.
Δηλαδη οσο ειναι εδω να εχει αλλη εκδοση λογισμικου και οταν χρειαστει να περαστει η 013.

Οταν τον αγορασα ειχε μια εκδοση την οποια δεν θυμαμαι ακριβως αλλα ηταν κατι σε 43-44,με αυτην δεν εβγαζε ηχο dts μεσα απο το scart και δεν διαβαζε σωστα τα αρχεια υποτιτλων.
Φαίνεται τι ο δικός σου είναι απο πιο παλιά παρτίδα, αυτή που κυκλοφορούσε τον Οκτώβριο. Το πρόβλημα με τους υποτίτλους και την 1.044 ηταν γνωστό και διορθώθηκε αργότερα.

Γραφουν στις οδηγιες οτι για να παρει σωστα το update, το αρχειο πρεπει να ειναι σε flash η σκληρο δισκο που να εχει φορματ fat.Εγω το εκανα με fat32.
Σωστά το έκανες

Καινουργιο εχθες.Μηπως παιζει ρολο το hardware version?
ο δικος μου ειναι
Σε όλους αυτό πρέπει να βγάζει.

Ρωταω μιας και θελω εναν δευτερο δεκτη και αφου δεν με πειθουν οι νεοι με το 3801, ουτε οι υπολοιποι με το 3601, μενει ο Τ65 που θα μπορουσε να παιξει και τον ρολο media player στο εξοχικο, οπου δεν υπαρχει φυσικα ενισχυτης.
Δηλαδη οσο ειναι εδω να εχει αλλη εκδοση λογισμικου και οταν χρειαστει να περαστει η 013.
Οι υπότιτλοι δεν έχουν μόνιμη μπάρα στους Mstar.
Το πρόβλημα με το σχέδιο σου είναι οτι δεν ξέρεις με τι firmware θα έρθει ο δέκτης που θα αγοράσεις. Αν έχει 1.050, ίσως δεν παίρνει το 1.013.

Το πρόβλημα με το σχέδιο σου είναι οτι δεν ξέρεις με τι firmware θα έρθει ο δέκτης που θα αγοράσεις. Αν έχει 1.050, ίσως δεν παίρνει το 1.013.

Εχεις περασει την 1.050 στον δικο σου και μετα την 1.013;
Με λιγα λογια αν εχεις παλια παρτιδα και βαλεις την 1.050 ισχυει το ιδιο;
Σε περιπτωση που παρω τελικα και ας πουμε οτι δεχεται την 013

Να σου πω την αληθεια δεν το ειχα προσεξει μιας και η crt ειναι 4:3 και βγαζει ετσι και αλλιως μπαρες πανω κατω,αλλα τελικα δεν βγαζει μαυρη μπαρα στους υποτιτλους.Ο δικος μου επισης παιζει κανονικα avi το μονο που εχει και ειναι λιγο περιεργο ειναι οτι για να βγεις απο το μενου του pvr πρεπει να πατησεις το κουμπι exit το οποιο δεν υπαρχει με αυτη την ονομασια στο πληκτολογιο,αλλα ειναι το f2.

Εγω δεν δοκιμασα την 050 αλλα την 056 και μετα την 013 μηπως παιζει ρολο αυτο;

Attachments

• IMAG0203.jpg
    IMAG0203.jpg
    46.7 KB · Views: 219

O δικός μου, αγορασμένος τον Σεπτέμβριο, είχε έρθει με 1.026.
Απο τότε έχω βάλει όλες τις εκδόσεις που έχω βρει (bridge, 13, 31, 44, 48, 49, 50, 55, 56) ενω πριν λίγες μέρες άλλαξα την 1.055 με την 1.013 χωρίς πρόβλημα.

Μάλλον όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα\κλείδωμα στις τις τελευταίες παρτίδες που έρχονται με το 1.050 προεγκατεστημένο.

Εγω τον παρελαβα με την 050 πηγα να βαλω την 013 δεν την πηρε, η σωστοτερα την πηρε αλλα δεν εδειχνε καναλια.εν συνεχεια τον εστειλα στο service στο e-shop, μου τον στειλαν πισω με την 056 και τωρα δεν παιζει ουτε avi και σημερα που πηγα να τον ανοιξω δεν ανοιγε, οποτε τον εβγαλα απο το ρευμα και μετα απο μισο λεπτο περιπου τον ξαναεβαλα και ανοιξε μαλλον πρεπει να ειναι ο δεκτης προβληματικος αυριο θα ξαναφυγει για e-shop.

Κάνε το σταυρό σου να μην είσαι απο τους 2-3 που πήραν προβληματικό κομμάτι μέσα σε εκατοντάδες ...

Τον παράγγειλα σημερα απο το ESHOP τον εχει πρόσφορα στα 35ευρω
μεγιες, οταν τον παραλαβεις δες με τι software ειναι και αν παιζει ολα τα αρχεια το mediaplayer.