Ferguson Ariva T65

Με LG 42'' , hdmi και 1080ι και είναι μια χαρά. Πιο πιθανό να είναι κακό σήμα. Πατώντας δυο φορές info στο τηλεχειριστήριο βλέπεις την ποιότητα του σήματος. Είναι ΟΚ ;

έβγαλα και ξαναέβαλα το καλώδιο hdmi και τώρα έχω σήμα 80% χωρίς κάποιο πρόβλημα...έπαψαν τα σπασιματάκια δηλαδή

δεν θα πατουσε καλα το καλωδιο. ειναι ευαισθητα τα ατιμα στις επαφες σαν κατασκευη,χαλανε σχετικα ευκολα...

Last edited by a moderator:
Για όσους είχαν κατα καιρούς πρόβλημα με τους υπότιτλους με τα mp4 ας τους ενσωματώσουν με το mkvmerge GUI. το αποτέλεσμα θα είναι σε mkv και γίνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Για κάποιο λόγο όταν πάνω κάνω αναβάθμιση σε 0.56 από 0.50, σε αγορασμένο πριν μερικές μέρες από το Eshop, Ferguson αυτός αυτόματα κάνει επανεκκίνηση.
Και δεύτερο οι υπότιτλοι σε αρχεία MP4 αλλά και AVI μετά το πέρας του πρώτου 5λέπτου της ταινίας εξαφανίζονται.

Last edited:
Για κάποιο λόγο όταν πάνω κάνω αναβάθμιση σε 0.56 από 0.50, σε αγορασμένο πριν μερικές μέρες από το Eshop, Ferguson αυτός αυτόματα κάνει επανεκκίνηση.
Και δεύτερο οι υπότιτλοι σε αρχεία MP4 αλλά και AVI μετά το πέρας του πρώτου 5λέπτου της ταινίας εξαφανίζονται.

Και α δυο έχουν απαντηθεί αρκετές φορές:

Τελικα καταφερα να περασω την 1.056 αλλα επρεπε να κανω το στικακι FAT32 απο FAT που το ειχα (στις οδηγιες λεει οτι πρεπει να ειναι FAT)

με το notepad αλλαξε τους (υπότιτλους) απο UTF σε ANSI η UNICODE και θαναι οκ!

Σε δοκιμές που έκανα με κωδικοποίηση ANSI έπαιξαν χωρίς πρόβλημα.

Χαιρετίζω το Forum AVclub, και θα ήθελα τα φώτα σας (γιατί είστε πιο ειδικοί) πάνω στο εξής.
Στην περιοχή μου (Ιόνια νησιά) δεν έχει ακόμα ψηφιακό σήμα και από ενημέρωση που είχα από ένα γνωστό "τηλεορασάκια" μου είπε ότι δεν πρόκειται να έρθει το ψηφιακό σήμα πριν το 2014 (αρχικά υπολόγιζαν να έρθει περί τα τέλη του 2013) λόγω μη χρηματοδότησης της Digea από το κράτος.
Λοιπόν, αφού κατεβάζουμε παιδικές ταινίες για τα μικρά για να βλέπουν, σκέφτηκα μήπως θα ήταν καλή ιδέα να αγοράσω ένα ψηφιακό δέκτη με θύρα usb μόνο και μόνο για να βλέπουν από τον εξωτερικό σκληρό που έχω 1 Tb (WD MyPassport) ή έναν Seagate free agent desktop 500Gb με εξωτερική τροφοδοσία.
Η τηλεόραση μου είναι παλαιά Phillips CRT αν το λέω σωστά, έχει scart, RCA και S-VIDEO, δεν έχει βέβαια HDMI.
Έχω έναν ενισχυτή YAMAHA οπότε δεν έχω πρόβλημα όσον αφορά τον ήχο.
Μου πρότειναν τον FERGUSON ARIVA T65 (e-shop έχει τώρα προσφορά στα 39 ).
Είναι βέβαια σημαντικό να μπορεί να παίξει και υπότιτλους.
Θα μπορέσω τελικά να τον δουλέψω σαν media Player και μόνο, μέχρι να φτάσει το ψηφιακό σήμα εδώ, οπότε θα έχω και ένα τζαμάτο δέκτη.
Θα μπορεί ο δέκτης να δει (και να τον διαβάζει) τον εξωτερικό σκληρό που είναι 1 Τb ή τον Seagate 500Gb με εξωτερική τροφοδοσία;

ωπ καλωστον :)

σκληρο με δικια του εξωτερικη τροφοδοσια θα τον διαβασει τζαμι.

απο κει και περα,διαλεγεις και παιρνεις,

Opticum ή ferguson.

o Opticum ειναι λιγο καλυτερος PVR,και γενικα ειναι λιγο πιο... "γλυκος" για καθημερινη θεαση,ετσι αρκετες ωρες ενα πραμα... αυτο το feeling βγαζει.
ο ferguson ειναι ελαχιστα καλυτερος σαν media player,υποστηριζει περισσοτερα αρχεια-φορμα κτλπ,χωρις να σημαινει οτι ο Opticum δεν υποστηριζει οτι ειναι συνηθες.
ο opticum εχει εναν ασσο στο μανικι,απο την σκοπια αρκετων που τον εχουν ηδη. μπορει ναι μεν να εχει μικροτερους σε μεγεθος υποτιτλους,αλλα δεχεται και Vobsub υποτιτλους,οπου αυτους τους editareis αρκετα ευκολα οπως γουσταρεις (μεγεθος,τοτποθεσια,χρωμα,γραμματοσειρα) στο pc. απλα αλλαζεις τον υποτιτλο σε .sub και τον μοστραρεις οπως γουσταρεις,χωρις πλεον εξαρτηση απο τις δυνατοτητες σε μεγεθος του ιδιου του δεκτη.

περισσοτερα για αυτο το τελευταιο κομματι μπορει να μας πει ο φιλος συμφορουμιτης audiov,που εχει τον Opticum,εγω τον εχω δει μοναχα "σε δραση".

υ.γ. : ... αν και να πω την αληθεια,εχω μπει στο τρυπακι να αγορασω τον Opticum STB HD N1,και ας μην χρειαζομαι δεκτη αφου εχω ηδη τον Ferguson T65 και ειμαι ευχαριστημενος απο τις δυνατοτητες του.

Sorry, μιλάμε για εξωτερικούς υπότιτλους έτσι ;
Στον Ariva δεν έχω επιλογές για να κάνω ρυθμίσεις, όπως μέγεθος και γραμματοσειρά ;

Μόνο για μέγεθος. Κανένας δέκτης της κατηγορίας δεν έχει δυνατότητα αλλαγής γραμματοσειράς

Σύμφωνα με την εταιρία:
SRT (SubRip)
SMI (Sami)
SUB (MicroDVD)
SSA (Sub Station Alpha)
TXT (MPL2, MicroDVD, SubRip, Sami, Sub Station Alpha, TMPlayer)

Έχω δοκιμάσει μόνο SRT και ΤΧΤ αλλα θέλω να δω τι είδους ρυθμίσεις μπορεί να διαβάσει σε SSA.

Μια απορία που μου δημιούργησε ο δέκτης, κυρίως από περιέργια (FW 1.056, HDMI):

Στο μπουκέτο ΑΡΤ/9/TIME/XTV (το οποίο είναι αλήθεια ότι δε μου βγάζει καλή ποιότητα, αλλά πιάνει) όσο πιο μεγάλη ανάλυση έχω στο output τόσο πιο πολύ κολλάει... ΟΛΑ τα υπόλοιπα κανάλια πιάνουν κρύσταλλο και απροβλημάτιστα.

Για την ακρίβεια σε 576 παίζει κανονικά σχεδόν. Σε 720 παίζει για λίγα δευτερόλεπτα κανονικά (εικάζω ότι παίζει κάτι με το αρχικό buffer) και μετά αρχίζει τα τρελά (ροζ/πράσινα, tearing, κολλήματα κλπ). Σε 1080 πάλι δεν παίζει ούτε 2" πριν αρχίσει τα περίεργα και το κάνει πολύ πιο έντονα. Τι παίζει; Δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει διαφορά στη λήψη του καναλιού η έξοδος του δέκτη. Παίζει να έχει λάθη/κακή κωδικοποίηση το μπουκέτο και να ζορίζεται ο δέκτης για να κάνει corrections οπότε δεν του φτάνει η CPU και για το Upscale? Έχει συναντήσει κανείς άλλο κάτι παρόμοιο; :hmmmm2:

Στο μπουκέτο ΑΡΤ/9/TIME/XTV (το οποίο είναι αλήθεια ότι δε μου βγάζει καλή ποιότητα, αλλά πιάνει) όσο πιο μεγάλη ανάλυση έχω στο output τόσο πιο πολύ κολλάει... ΟΛΑ τα υπόλοιπα κανάλια πιάνουν κρύσταλλο και απροβλημάτιστα.

Νομιζω πρεπει να κανετε υπομονη μεχρι τα καναλια να στρωσουν. Φανταζομαι εισαι στην Θεσσαλονικη, μιας και για αυτο το μπουκετο εχει αναφερθει προβλημα και σε αυτον τον δεκτη.
Τουλαχιστον εδω στην Αθηνα εκαναν συχνα αλλαγες μετα το οριστικο switch off. Καποια στιγμη μας ειχαν τρελανει στα σπασιματα εικονας ειδικα στο STAR και στο ανυπαρκτο σημα στα κρατικα. Μια ερχοταν, μια δεν ερχοταν το σημα δυνατο.
Φανταζομαι θα διορθωσουν και αυτο το προβλημα σε αυτο το μπουκετο.
Απο την αλλη ισως ειναι θεμα tuner και τυχαινει και οι δυο δεκτες που παρουσιαζουν προβλημα σε αυτο το μπουκετο να εχουν το ιδιο tuner, ασχετα αν εχουν αλλο επεξεργαστη.

Καλημέρα στο forum! Θα ήθελα τη βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που έχω με τον συγκεκριμένο δέκτη.
Εδώ και αρκετό καιρό (1,5 μήνα περίπου) έχω πρόβλημα στην λήψη των ANT1, ALPHA, Μακεδονία που πλέον τα πιάνω σπάνια.Έχω δοκιμάσει στην ίδια TV με τις ίδιες συνδέσεις τον Redi 210AD και είχε λήψη με καλή ποιότητα σήματος, ενώ ο Fergiuson τίποτα ή αν έπιανε είχε πολλά κολλήματα.Από την ίδια κεραία παίρνουν σήμα και οι γονείς μου με δέκτες FU και crypto χωρίς κανένα πρόβλημα.Το f/w που έχει είναι το 1.050.Έχει κανένας κάποια ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Καλημέρα και καλώς ήρθες. Έχεις δοκιμάσει να κάνεις ξανά αυτόματη αναζήτηση στα κανάλια ; Πριν από καιρό είχα το ίδιο πρόβλημα το οποίο λύθηκε με το rescan ... Ούτως ή άλλως καλό θα ήταν να κάνεις μια αναβάθμιση στην 1.56 (εκτός αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος που κρατάς την 1.50)

Έχω ξανακάνει αυτόματη αναζήτηση στα κανάλια.Κάποια στιγμή τα έπιασε αλλά μετά πάλι τα ίδια.
Την 1.50 την κρατάω γιατί από ότι έχω διαβάσει παίζει καλύτερα τους υπότιτλους (χωρίς κόψιμο).
Αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρω έναν άλλο δέκτη κάποια στιγμή για να παρακολουθώ TV (γιατί με τον Fergiuson μονίμως βλέπω το δεν υπάρχει σήμα!),
και να τον κρατήσω ως media player.

Μια απορία που μου δημιούργησε ο δέκτης, κυρίως από περιέργια (FW 1.056, HDMI):

Για την ακρίβεια σε 576 παίζει κανονικά σχεδόν. Σε 720 παίζει για λίγα δευτερόλεπτα κανονικά (εικάζω ότι παίζει κάτι με το αρχικό buffer) και μετά αρχίζει τα τρελά (ροζ/πράσινα, tearing, κολλήματα κλπ). Σε 1080 πάλι δεν παίζει ούτε 2" πριν αρχίσει τα περίεργα και το κάνει πολύ πιο έντονα. Τι παίζει; Δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει διαφορά στη λήψη του καναλιού η έξοδος του δέκτη. Παίζει να έχει λάθη/κακή κωδικοποίηση το μπουκέτο και να ζορίζεται ο δέκτης για να κάνει corrections οπότε δεν του φτάνει η CPU και για το Upscale? Έχει συναντήσει κανείς άλλο κάτι παρόμοιο; :hmmmm2:

ελα μωρε, τωρα διυλιζουμε τον κωνωπα... ποιος νοιαζεται για αυτα τα *****καναλια ? :p

αλλα στο θεμα της συμπεριφορας του upscale,υποθετω οτι συμβαινει οτι ειπε καποιος αλλος συμφορουμιτης : "shit comes in,crap comes out" :D

Έχω ξανακάνει αυτόματη αναζήτηση στα κανάλια.Κάποια στιγμή τα έπιασε αλλά μετά πάλι τα ίδια.
Την 1.50 την κρατάω γιατί από ότι έχω διαβάσει παίζει καλύτερα τους υπότιτλους (χωρίς κόψιμο).
Αυτό που σκέφτομαι είναι να πάρω έναν άλλο δέκτη κάποια στιγμή για να παρακολουθώ TV (γιατί με τον Fergiuson μονίμως βλέπω το δεν υπάρχει σήμα!),
και να τον κρατήσω ως media player.

δοκιμασε να σβησεις πληρως τις αποθηκευμενες συχνοτητες. μετα δωστου μια επαναφορα στα εργοστασιακα και αυτοματη σαρωση. αν παλι δεν φτιαξει μπορει το σημα να ειναι πολυ δυνατο ή πολυ αδυναμο,για τα δεδομενα του Fergie.

ελα μωρε, τωρα διυλιζουμε τον κωνωπα... ποιος νοιαζεται για αυτα τα *****καναλια ? :p

Οχι, τα μικρης εμβελειας καναλια ειναι σημαντικο να τα πιανεις. Μιας και σε αυτα κανουν τις δοκιμες. Δεν τις κανουν στα μεγαλα. ;)
Εδω Αθηνα εκαναν σε ολα τα καναλια δοκιμες, μονο που ηταν Αυγουστος και κανεις δεν το καταλαβε.
Αν δεν πιανει ή δεν παιζει ενα μπουκετο σημερα αυριο μπορει να μην παιζει κανενα που λεει ο λογος. Μιας και αν στις δοκιμες περασουν οι τηλεορασεις και η πλειοψηφια των δεκτων και δουν οτι απο μια συχνοτητα μπορουν να παιζουν 8 καναλια ή 4 καναλια και 1 συνδρομητικο ή κατι αλλο, απο αυτο που δοκιμαζουν τωρα σε αυτο το μπουκετο, τοτε θα γυρισουν σε αυτο. Και αντε να εχεις δεκτη που δεν το πιανει ή δεν παιζει.

Πιστευω θα βρεθει ο ενοχος και σε αυτον τον δεκτη. Στον Opticum ηταν μια ρυθμιση.

Καλησπέρα και από μένα, μετά από αρκετό διάβασμα για τους δέκτες πήρα και γω τον fergy ειναι με firmware 1.050 , όλα καλά αλλά θέλω τα φώτα σας σχετικά με το σκληρό δίσκο. Συγκεκριμένα έχω συνδέσει ένα εξωτερικό σκληρό wd 500 gb σε NTFS με εξωτερικη τροφοδοσία , οταν τον συνδεσα προς μεγαλη μου χαρα τον αναγνωρισε αμεσως, ολα καλα. Το προβλημα ειναι οτι στη συνεχεια οταν εκλεισα το δεκτη και τον ξανανοιξα την αλλη μερα δεν τον εβρισκε καθολου, μετα στα ξαφνικα τον βρηκε, αλλα την αλλη μερα παλι τα ιδια, τωρα που γραφω ενω ειναι ανοιχτος ωρες δεν τον εχει βρει. Τι μπορει να φταιει ρε παιδια;
και κατι αλλο, εσεις τον δεκτη τον κλεινετε ή τον αφηνετε ανοιχτο συνεχεια;
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια

Καλησπέρα και από μένα, μετά από αρκετό διάβασμα για τους δέκτες πήρα και γω τον fergy ειναι με firmware 1.050 , όλα καλά αλλά θέλω τα φώτα σας σχετικά με το σκληρό δίσκο. Συγκεκριμένα έχω συνδέσει ένα εξωτερικό σκληρό wd 500 gb σε NTFS με εξωτερικη τροφοδοσία , οταν τον συνδεσα προς μεγαλη μου χαρα τον αναγνωρισε αμεσως, ολα καλα. Το προβλημα ειναι οτι στη συνεχεια οταν εκλεισα το δεκτη και τον ξανανοιξα την αλλη μερα δεν τον εβρισκε καθολου, μετα στα ξαφνικα τον βρηκε, αλλα την αλλη μερα παλι τα ιδια, τωρα που γραφω ενω ειναι ανοιχτος ωρες δεν τον εχει βρει. Τι μπορει να φταιει ρε παιδια;
και κατι αλλο, εσεις τον δεκτη τον κλεινετε ή τον αφηνετε ανοιχτο συνεχεια;
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια

φορμαρισε τον ως NTFS μεσα απο τον ιδιο τον δεκτη.

επιπλεον καμια φορα μπορει να "κολλαει" ο δεκτης και να μην βλεπει το εξωτερικο μεσο. το εχω παρατηρησει με το φλασακι μου εγω,ειδικα εαν το βαλω-βγαλω πολλες φορες. το λυνω βαζοντας την κατασταση αναμονης ως "eco" . ετσι οταν κλεινει ο δεκτης,κλεινει τελειως,και οταν αναβει bootαρει απο την αρχη.