Ferguson Ariva T65

Γεια σας , ειμαι νεο μελος του foroum και προσφατα αγορασα τον εξαιρετικο T65 , ενα προβλημα μονο αντιμετοπιζω , οταν κανω αναπαραγωγη ταινιες mkv τοτε δεν ακουγεται ηχος .. γενικα σε αλλες μορφες hd πχ mp4 δεν εχω προβλημα ..αλλα μονο σε matroska . ευχαριστω

Παιδια καλησπέρα. Να ρωτησω και εγω κατι? Πηρα τον δεκτη για φιλο και απο οτι μου λεει ολα δουλευουν μια χαρα αλλα στην μπροστινη οθονη δεν φαινεται τιποτα.Ουτε αριθμος καναλιου ουτε φωτακι για να καταλαβει αν ειναι ανοιχτος η κλειστος, τιποτα.(θα πρεπει να δει απο την tv αν εκλεισε η οχι).Ειναι καποια ρυθμιση που χρειαζεται στο menu και δεν το βλεπει η να ειναι καποιο προβλημα και να το παει ταχιστα για αλλαγη?
Ευχαριστω πολυ.
Για πρόβλημα μου φάινεται. Κανονικά όταν λειτουργεί δείχνει αριθμό καναλιού στην οθόνη.

Γεια σας , ειμαι νεο μελος του foroum και προσφατα αγορασα τον εξαιρετικο T65 , ενα προβλημα μονο αντιμετοπιζω , οταν κανω αναπαραγωγη ταινιες mkv τοτε δεν ακουγεται ηχος .. γενικα σε αλλες μορφες hd πχ mp4 δεν εχω προβλημα ..αλλα μονο σε matroska . ευχαριστω

Οι περισσότερες ταινίες σε MKV έχουν πλέον ήχο DTS που δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει ο δέκτης.

Δες όμως αν η ρύθμιση εξόδου ήχου είναι για PCM, για να ακούς τουλάχιστον το AC3 όταν αυτό υπάρχει.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T65

Παιδια καλησπέρα. Να ρωτησω και εγω κατι? Πηρα τον δεκτη για φιλο και απο οτι μου λεει ολα δουλευουν μια χαρα αλλα στην μπροστινη οθονη δεν φαινεται τιποτα.Ουτε αριθμος καναλιου ουτε φωτακι για να καταλαβει αν ειναι ανοιχτος η κλειστος, τιποτα.(θα πρεπει να δει απο την tv αν εκλεισε η οχι).Ειναι καποια ρυθμιση που χρειαζεται στο menu και δεν το βλεπει η να ειναι καποιο προβλημα και να το παει ταχιστα για αλλαγη?
Ευχαριστω πολυ.
Νομίζω υπάρχει επιλογή για ενεργοποίηση ή μη της εμπρός οθόνης, αλλά αφού δεν λειτουργεί ούτε το λαμπάκι on/off πιθανώς έχει πρόβλημα.

Ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση !! Μου κανει εντυπωση που το εγχειριδιο του τ65 λεει οτι αναγνωριζει dts ηχο.. Μελλοντικα μπορει να δουμε update που να το διορθωνει;; Ευχαριστω!

DTS αναγνωρίζει αλλα δεν αποκωδικοποιεί. Μπορεί να το στείλει αυτούσιο σε ενισχυτή.

Υπήρχε ένα λογισμικό πριν αρκετό καιρό που μπορούσε να κάνει αποκωδικοποίηση αλλα, λόγω ακριβών δικαιωμάτων, αυτή η δυνατότητα αφαιρέθηκε και δεν λειτουργεί πλέον.

Καταλαβα, σε καποια προηγουμενη εκδοση υπαρχει υποστηριξη πχ 1,49 ; Η' ετσι ηταν απο ανεκαθεν .ευχαριστω !!

Αποκωδικοποίηση DTS έκανε μόνο το λογισμικό 1.013 που βγήκε το 2011. Αυτό το λογισμικό δεν λειτουργεί σωστά στους δέκτες που ήρθαν με το 1.050 (ίσως και 1.044) εγκατεστημένο απο το εργοστάσιο. Ο media player δουλεύει αλλα ο δέκτης δεν μπορεί να βρει κανάλια.

Ευχαριστω πολυ.

Σε περιπτωση που του βαλεις κατα λαθος το firm του t65 minι (oπως εμεις) αυτο ειναι το αποτελεσμα.
Ευτυχως το πηραμε χαμπαρι,του βαλαμε το σωστο πλεον firm και πλεον δουλευει μια χαρα.
Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον.

Ευχαριστω φιλε μου, δοκιμασα το 1,13 οντως παιζει dts , αλλα καναλια τιποτα κριμα, αμα σας ενδιαφερει και τους υπολοιπους κατοχους , να αποστελναμε ως φορουμ ενα μυνημα στην εταιρια ωστε να τους παρακεινησουμε να βρουνε μια οικονομικη update που να περιλαμβανει το dts .. Πιστευω ο δεκτης μας το αξιζει!! Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια!!

Ευχαριστω φιλε μου, δοκιμασα το 1,13 οντως παιζει dts , αλλα καναλια τιποτα κριμα, αμα σας ενδιαφερει και τους υπολοιπους κατοχους , να αποστελναμε ως φορουμ ενα μυνημα στην εταιρια ωστε να τους παρακεινησουμε να βρουνε μια οικονομικη update που να περιλαμβανει το dts .. Πιστευω ο δεκτης μας το αξιζει!! Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια!!

Από την στιγμή που δεν το κάνει κανένας στην κατηγορία του, δεν θα το κάνει και η Ferguson.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα στο forum.
Οι 100+ σελίδες του νήματος με πείσανε να αγοράσω τον δέκτη πριν κάτι μήνες.
Πλέον έχω περάσει την έκδοση V1.058 σε Ελληνικά, αλλά έχω ένα πρόβλημα. Η συσκευή ενεργοποιείται από μόνη της μετά από διακοπή ρεύματος, ακόμη και αν αυτή ήταν σβηστή προηγουμένως.
Έψαξα για την επιλογή "Return to last mode" που αναφέρθηκε σε προηγούμενες σελίδες αλλά δεν την βρήκα πουθενά. Επίσης το google δεν βοήθησε και πολύ. Έχει κανείς καμιά λύση να προτίνει;

Έψαξα για την επιλογή "Return to last mode" που αναφέρθηκε σε προηγούμενες σελίδες αλλά δεν την βρήκα πουθενά. Επίσης το google δεν βοήθησε και πολύ. Έχει κανείς καμιά λύση να προτίνει;

Το Return to last mode υπάρχει αν και δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποια καρτέλα. Είναι πιο εύκολο να το βρεις αν γυρίσεις τη γλώσσα του μενου στα Αγγλικά.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως τα αγγλικά βοηθήσαν.
Πρόσφατα δοκίμασα, με την ίδια κεραία και στην ίδια HD-ready τηλεόραση που έχω, τον Crystal Audio Prime SD. Η εικόνα ήταν αρκετά καθαρότερη από τον T65, και δεν καταλαβαίνω γιατί. Η μόνη διαφορά -εκτός του δέκτη- ήταν το καλώδιο που χρησιμοποίησα. Στον T65 ένα HDMI 1.4 που μου δώσαν από το e-shop μαζι με τον δέκτη (έκανε γύρω στα 3 αν θυμάμαι καλά), και στον Crystal Audio ένα απλό scart...

O PrimeSD απο τη μία έχει διαφορετικό τσιπ και απο την άλλη στέλνει SD σήμα στην τηλεόραση, ίδιο δηλαδή με αυτό που εκπέμπουν τα κανάλια.

Αν είχες ρυθμίσει τον Τ65 να βγάζει HD ανάλυση τότε φαίνεται οτι ο δέκτης κάνει χειρότερο upscale απο την τηλεόραση.

Δοκίμασα να αλλάξω ρυθμίσεις εξόδου από το μενού μήπως και βελτιωθεί η είκονα, τα έκανα όμως χειρότερα....
Ο δέκτης λειτουργεί κανονικά, αλλά επειδή το σήμα δεν υποστηρίζεται από την τηλεόραση, η οθόνη δεν δείχνει τίποτα.
Βρήκα ότι hard reset γίνεται βγάζοντας τον δέκτη από την πρίζα, αλλά αυτό δεν βοήθησε.
Ξέρει κανείς πως αλλιώς μπορεί να γίνει reset;
Αν έχει κάποιος περασμένη την έκδοση V1.058 σε Ελληνικά (και Αγγλικά δεν νομίζω να αλλάζει) και μπορούσε να μου πεί τα πλήκτρα-βήματα που πρέπει να πατήσω μπαίνοντας στο μενού για να κάνω επαναφορά εργοστασιακών θα τον ευνομονούσα, γιατί θα με γλύτωσεο από το να τον πάω στο service!

Ευχαριστώ παρά πολύ εκ των προτέρων!

Καποια μηνυματα πιο πισω εχουν την απαντηση σε αυτο που ζητας. Υπαρχει μεμονομενο πληκτρο για αυτη την λειτουργια αλλαγης αναλυσης.