Ferguson Ariva T650i

Για DTS πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει BS Out (Bitstream out) έτσι ώστε να στέλνει ακατέργαστο ψηφιακό σήμα.
Οι πληροφορίες του Mediainfo θα μας δείξουν αν είναι πρόβλημα codec.

Τα ηχεία ποια είναι;

To setup μου είναι αυτό.

Ναι, στο BS το έχω.
Mediainfo πληροφορίες θα έχω αύριο λογικά.

Εικόνα:
Δέκτης > HDMI καλώδιο > TV

Ήχος
Δέκτης > coax καλώδιο > αποκωδικοποιητής > βγάζει 3 αναλογικές εξόδους όπου συνδέονται στα αντίστοιχα jacks του καλωδίου των ηχείων (είναι ενεργά).

Δεν έχει θέμα η συνδεσμολογία.
Όπως έγραψα παίζω ήχο έτσι από αρχεία 5.1 AC3 σωστά (με διαχωρισμό των καναλιών).
Επίσης δοκίμασα τη σύνδεση
PC > coax καλώδιο > αποκωδικοποιητής > ηχεία
με τα αρχεία που δεν παίζει ο δέκτης και δουλεύουν, πάλι με σωστό διαχωρισμό των καναλιών.

Εξάλλου αν έφταιγε αυτό, δεν θα μου έβγαζε μήνυμα στην οθόνη ότι δεν υποστηρίζεται ο ήχος...

Ποιά είναι τα που δοκίμασες και έχεις πρόβλημα;

Μια διόρθωση, για να μην μπερδευτούν όσοι διαβάζουν: 5.1 AAC δεν σημαίνει AC3. :smile:

Αυτό το "Codec not supported" δεν μου αρέσει. Θα 'χει πλάκα να αφαίρεσαν το DTS passhrough στο τελευταίο λογισμικό...
Με παλιότερο λογισμικό (Β4 ή Β7) έβγαζε κανονικά DTS στα δείγματα ταινιών που δοκίμασα.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

@ Fanfaras: πότε τον πήρες ; γιατί βλέπω τώρα ότι τον έχει στα 49.99 μαζί με wifi stick.

50 ευρώ είναι η τιμή του T650i, αλλά όπως σου είπε και ο Κώστας, αν λαμβάνεις newsletter τότε θα έχεις καλύτερη τιμή μέσω Crazy Sundays (μαζί και με το Wifi Stick)...

Μόλις τον έβαλα. Οκ, μια χαρά, συντόνισε άμεσα τα κανάλια... Όμως...

Έπαιξα λίγο με τα youtube, τον καιρό, τους χάρτες κλπ και μετά πήγα να γυρίσω στη TV και ενώ έδειχνε πως πιάνει τα κανάλια, δεν έδινε εικόνα στη TV. Όλα μαύρα (μέσω scart γιατί η TV μου είναι παλιότερη). Τι τον έκλεισα, τι τον ξανάνοιξα, τι έψαχνα ρυθμίσεις, τίποτα...
Μόνη λύση; Επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Η εικόνα επανήλθε και σετάρισμα ξανά από την αρχή.....

Να έχει άραγε πρόβλημα? Πάντως όταν το πήρα, μέσα δεν ήταν τίποτα σφραγισμένο. Όλα ήταν μέσα σε νάιλον σακούλες (μέσα στο κουτί) αλλά τίποτα σφραγισμένο. Ελπίζω να μην είναι used...

Επίσης... Δεν έχω δυνατότητα στο youtube να ψάξω στα ελληνικά;;; Μου δίνει μόνο αγγλική και πολωνική γλώσσα. Πρέπει να κάνω κάποιο update???

*** Με το Wifi stick κανένα πρόβλημα, συνδέθηκε άμεσα με το δίκτυο του σπιτιού...

*** Σπαστικό πράγματι το πίσω USB, ωστόσο με μια μικρή USB προέκταση το πρόβλημα λύνεται. Το Wifi stick δουλεύει μια χαρά με τη προέκταση, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα στικάκια αλλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα...

Last edited:
Αυτό που γράφεις για την απώλεια της εικόνας από τη scart μου κάνει εντύπωση. Σε hdmi σύνδεση δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Ίσως έστελνε σήμα μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτή που μπορεί να δεχτεί η τηλεόρασή σου. Μπορεί να πρέπει να ρυθμίσεις την εικόνα του δέκτη σε 576 που μπορεί να δεχτεί η scart.

Ελληνικούς χαρακτήρες δεν έχει στην αναζήτηση του youtube, ούτε είχε στα παλιότερα firmwares που κυκλοφόρησαν.
Εμένα μου αρέσει που η θύρα usb είναι πίσω καθώς δεν χαλάει την πρόσοψη με καλώδια και στικάκια. Με την προέκταση γίνεται πιο τακτοποιημένα η σύνδεση.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Ποιά είναι τα που δοκίμασες και έχεις πρόβλημα;

Δοκίμασα κάποια βιντεάκια που κατέβασα ως πιο "επίσημα".
Το ένα ήταν της Dolby για σετάρισμα ηχείων.
Το άλλο ήταν εισαγωγικό με το σήμα του DTS.

Έκανα όμως και άλλες δοκιμές με "ανεπίσημα" βιντεάκια ταινιών και παίζει, οπότε τελικά δεν υπάρχει θέμα.
Βιντεάκια που έπαιξαν: 1. 2.

To Dolby που δοκίμασες είναι DolbyDigital+. Ίσως φταίει αυτό και δεν έγινε σωστή αποκωδικοποίηση. Στο DTS δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα εκτός ίσως απο τον τύπο του αρχείου. Δεν έχω δοκιμάσει VOBs.

Σωστά, στο πρώτο μάλλον φταίει το "plus" αφού δεν το υποστηρίζει ο αποκωδικοποιητής μου. Αν θυμάμαι καλά νομίζω σε αυτό δεν έβγαινε μήνυμα στην οθόνη που να προέρχεται από τον δέκτη.

Ο Τ650 υποστηρίζει DD+.
Στείλε μου με ΠΜ το link για το αρχείο DTS που δεν έπαιξε σωστά. Ίσως μπορέσω να το δοκιμάσω το ΣΚ.

Όταν έγραφα "αποκωδικοποιητής" σε αυτό και στο προηγούμενο μήνυμα εννοούσα τον αποκωδικοποιητή ήχου, μια συσκευή σα μικρή κάρτα ήχου που έχω που παίρνει το digital από το coax και το κάνει αναλογικό για τα ηχεία. Τον Τ650i τον ανέφερα ως "δέκτη".

Αυτό που γράφεις για την απώλεια της εικόνας από τη scart μου κάνει εντύπωση. Σε hdmi σύνδεση δεν μου έχει συμβεί ποτέ. Ίσως έστελνε σήμα μεγαλύτερης ανάλυσης από αυτή που μπορεί να δεχτεί η τηλεόρασή σου. Μπορεί να πρέπει να ρυθμίσεις την εικόνα του δέκτη σε 576 που μπορεί να δεχτεί η scart.

Την είδα αυτή τη ρύθμιση και του έδινα 576, αλλά τίποτα. Είχα κανονικά menu, αλλά τα κανάλια έδειχναν μαύρο! (που είναι και της μόδας)

Επίσης μια απορία. Στο youtube δεν έχω δυνατότητα να τρέξω τη ταινία παρακάτω; (fast forward)

Μολις παρελαβα κι εγω!
Πηγα να κανω update μεσω δικτυου (ftp) και μου βγαζει οτι εχω την v1.00B7 και να κατεβασει την v1.00B3....
Στο σαιτ βλεπω σα νεοτερη την 1.01B4

παιζει να ειναι νεοτερη η Β3 απο την B4?

ΥΓ μουχει τυχει παντως σε αλλες περιπτωσεις (abit,zyxel κτλ) με drivers/firmwares,να υπαρχουν νεοτερες εκδοσεις στα ftp locations απο τα επισημα σαιτ..

Μολις παρελαβα κ εγω!
Πηγα να κανω update μεσω δικτυου (ftp) κ μου βγαζει οτι εχω την v1.00B7 κ να κατεβασει την v1.00B3....
Στο σαιτ βλεπω σα νεοτερη την 1.01B4

Αυτό ακριβώς μου βγάζει και μένα... Πως είναι δυνατόν η 1.00Β3 να είναι νεώτερη από την 1.00Β7????? Ανάποδα μετράνε?

Δεν ξερω εάν εχει αναφερθεί παραπάνω. Πηρα το δεκτη και με αυτό το HUB: NATEC NHU-0331 MAYFLY 4-PORT USB2.0 HUB από εδώ δεχεται 2 φλασακια και με την κεραια w03 συνδέεται στο νετ.

Μακάρι ! Μπορείς να δοκιμάσεις αν με τα φλασάκια και το dongle συνδεδεμένα ταυτόχρονα, ο δέκτης μπορεί να γράψει ή και να διαβάσει αρχεία από τα φλασάκια και να βλέπει βίντεο σε youtube ?

Το θέμα είναι αν δουλεύουν όλα μαζί ταυτόχρονα...... Ελπίζω να μας λύσεις την απορία. Αν μπορείς βάλε youtube και κάνε εγγραφή στο στικάκι και πες μας, γιατί ...μας καίει!

Επίσης τώρα που το σκέφτομαι, αυτό το hub έχει εξωτερική τροφοδοσία?