Ferguson Ariva T650i

Σημερα παρελαβα τον δεκτη και περασα απευθειας το τελευταιο firmware.
Ειχα την αισθηση πως καποιος εγραψε πως οταν ειναι κλειστος δειχνει την ωρα αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο. Υπαρχει τετοια δυνατοτητα;
Επισης μπορειτε να προτεινετε wifi stick εκτος απο αυτο που υπαρχει στην σελιδα του e-shop; Εβαλα το δικο μου, της level one, αλλα εβγαζε μηνυμα πως υποστηριζει μονο wifi με συγκεκριμενα τσιπακια (ralink 5370 αν θυμαμαι καλα)

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Γεια σας και απο μενα.Εχω τον Ferguson Ariva T650i απο το Σαββατο,σε αντικατασταση του Vision τον οποιο χρησιμοποιουσα πιο πολυ ως media player.Δειχνει αναμφισβητητα πια καλα τα καναλια και δεν ζεσταινεται σαν τον παραπανω.Σημερα δοκιμασα να παιξω ταινιες και δεν μου παιζει τους υποτιτλους σε ολες τις ταινιες, τις οποιες εχω δει στον Vision παλαιοτερα.Εχω και ενα στικακι Kington 8gb το οποιο αναγνωριζει αλλα δεν βλεπει τις ταινιες μεσα.Μπορει καποιος να βοηθησει?
Ευχαριστω.
Διαφορετικοί δέκτες έχουν διαφορετικές "ανοχές". Μήπως οι υπότιτλοι που δεν παίζουν έχουν ένδειξη γλώσσας στο όνομα του αρχείου τους; Μήπως έχουν διάφορα "κόλπα" στην αρχή τους και μπερδεύουν τον δέκτη;

Σημερα παρελαβα τον δεκτη και περασα απευθειας το τελευταιο firmware.
Ειχα την αισθηση πως καποιος εγραψε πως οταν ειναι κλειστος δειχνει την ωρα αλλα δεν βρηκα κατι τετοιο. Υπαρχει τετοια δυνατοτητα;
Επισης μπορειτε να προτεινετε wifi stick εκτος απο αυτο που υπαρχει στην σελιδα του e-shop; Εβαλα το δικο μου, της level one, αλλα εβγαζε μηνυμα πως υποστηριζει μονο wifi με συγκεκριμενα τσιπακια (ralink 5370 αν θυμαμαι καλα)
Για να δείχνει την ώρα, πρέπει να μπει σε "quick stand-by mode".

Υπάρχουν κάποια WiFi στην δική μας αγορά, και πολύ περισσότερα στο Ebay

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Για να δείχνει την ώρα, πρέπει να μπει σε "quick stand-by mode".
Γνωριζουμε ποση επιπλεον καταναλωση ρευματος κανει με αυτον τον τροπο;

Δεν ξέρω ακριβώς. Φαίνεται οτι εξακολουθεί να δουλεύει χωρίς να στέλνει ήχο και εικόνα στις εξόδους του.

Ειναι ωραια δυνατοτητα αλλα αν καιει ρευμα σαν να λειτουργει κανονικα ειναι ενα θεμα.
Παντως ο δεκτης δειχνει εξαιρετικος . Εντυπωσιακο το ποσες ρυθμισεις υπαρχουν για τους υποτιτλους, μου επαιξε ταινιες που στον παλιο δεκτη δεν επαιζαν και πανω απο ολα μου αρεσε η δυνατοτητα για μετακινηση προς τα πισω στο timeshift. Το μονο που με ψιλοπροβληματιζει ειναι οτι καποιες φορες οταν αλλαζεις καναλι κανει ενα στιγμιαιο πιξελιασμα.

Ειναι ωραια δυνατοτητα αλλα αν καιει ρευμα σαν να λειτουργει κανονικα ειναι ενα θεμα.
Παντως ο δεκτης δειχνει εξαιρετικος . Εντυπωσιακο το ποσες ρυθμισεις υπαρχουν για τους υποτιτλους, μου επαιξε ταινιες που στον παλιο δεκτη δεν επαιζαν και πανω απο ολα μου αρεσε η δυνατοτητα για μετακινηση προς τα πισω στο timeshift. Το μονο που με ψιλοπροβληματιζει ειναι οτι καποιες φορες οταν αλλαζεις καναλι κανει ενα στιγμιαιο πιξελιασμα.

Και εμένα το ίδιο μου έκανε. Αφού γράφει/σβήνει συνέχεια στο στικάκι τί από όλα να πρωτοκάνει το καημένο? :D

Πήρα σήμερα το w03 wifi stick της ferguson. Youtube, Daily motion, Vimeo, καιρός και webtv εύκολα στη χρήση. Κάποια βίντεο ειδικά στην webtv κολλάνε αρκετά, αλλά μπορεί να είναι και από την αργή σύνδεσή μου. 4άρα dsl έχω. Tα βίντεο του youtube, ακόμα και τα 720p παίζουν τέλεια.

Απογοητεύτηκα από το web radio. Περίεργο σε ρύθμιση, αργεί γενικώς. Είναι δυνατόν θα φορτώνει ο δέκτης λίστα βίντεο με preview σε 2'' και στο ραδιο να είναι χελώνα? Κρίμα. Για μένα ήταν η πιο χρήσιμη δυνατότητα.
Και κάτι τελευταίο. Αφού ο επεξεργαστής/chipset έχει την δύναμη, γιατί να μην μπορούσε να συδεθεί και να παίξει από δικτυακό δίσκο? Θα ήταν killer product...

Εντυπωσιακο οτι μπορεις να γραφεις συγχρονως απο 2 καναλια και να βλεπεις ενα τριτο (δεν ξερω αν το κανουν οι αλλοι δεκτες αλλα σε σχεση με τον παλιο που ειχα μοιαζει με διαστημοπλοιο). Τωρα δοκιμαζω το timeshift εχοντας σταματημενο για 2 ωρες (θα περιμενω να περασει το 3ωρο και μετα).
Παντως καταφερα να κανω τον δεκτη να φρικαρει και να κανει επανεκκινηση οταν ενω ειχα το timeshift πατησα το πληκτρο για αλλαγη σταθμου :violent-smiley-030:

Δοκιμασα απο περιεργεια το wifi στικακι στο pc και δεν το αναγνωριζει, αφου δεν βρισκει drivers online.
Ελεγα μιας και δεν το χρησιμοποιω συνεχως στον δεκτη, να εβρισκα drivers ωστε να το εχω στο pc προς αντικατασταση ενος αλλου που δεν εχει εξωτερικη κεραια, μηπως πιανει καλυτερα.

Αν εχει καποιος καμια ιδεα οσον αφορα τους drivers ας πει αν λυνεται αυτο.

Δεν ξέρω να το πρόσεξες αλλά στη συσκευασία του WIFI stick είχε mini cd με τους drivers!!!!

Δοκιμασα απο περιεργεια το wifi στικακι στο pc και δεν το αναγνωριζει, αφου δεν βρισκει drivers online.
Ελεγα μιας και δεν το χρησιμοποιω συνεχως στον δεκτη, να εβρισκα drivers ωστε να το εχω στο pc προς αντικατασταση ενος αλλου που δεν εχει εξωτερικη κεραια, μηπως πιανει καλυτερα.

Αν εχει καποιος καμια ιδεα οσον αφορα τους drivers ας πει αν λυνεται αυτο.
Υπάρχουν στο site της MediaTek.

Το δικό μου (αγορασμένο απο το eBay) έχει μπει σε HTPC με Linux και "τραβάει" άνετα αρχεία μέχρι και 720p απο τον δικό μου και άλλους servers.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σίγουρα; Μόνο για Linux και MacOS βρήκα.

Θα το κοιταξω,μαλλον πρεπει να τα βαλω διαφορετικα σε ιδιο φακελο, σε ευχαριστω.

Είναι ο πρώτος σύνδεσμος στην σελίδα.
Στραβομάρα :p
Μόνο εκεί έβαλαν 5Χ7Χ αντι για 537Χ.

Αυτη η επιλογη offset πως ενεργοποιειται και δεν βγαζω ακρη;

Αν προγραμματίσεις μια εγγραφή απο 21:00 μέχρι 22:00 και βάλεις offset 10 λεπτά, θα ξεκινήσει στις 20:50 και θα σταματήσει στις 22:10.
Χρήσιμο για τα ελληνικά κανάλια που κάνουν ό,τι θέλουν με τις ώρες έναρξης και λήξης.

Α ναι βρε παιδια, ευτυχως δεν ειχα πεταξει την συσκευασια σκληρης ζελατινας, ηταν αναμεσα το mini cd>
Αν δεν το λεγατε, δεν θα το εβρισκα ουτε σε 100 χρονια εκει μεσα που το ειχαν χωσει.

Παντως με το utility της mediatek πληροφοριακα εριξα μια ματια στο statuw ισχυος σηματος.
Αν και μου βγαζει 98% ποιοτητα link, και 49dbm, παρ'ολα αυτα δειχνει να κλειδωνει στα 24-36 (κυμαινεται) Mbps αντι για τα 54Μbps που στελνει το router.

Με το προηγουμενο στικακι ημουν καπου στα 48 Μbps. Θα κοιταξω για αλλαγη καναλιου κλπ μπας και...!
Παντως περιμενα οτι με την κεραιουλα θα επιανε παραπανω.

Ευχαριστω για τη βοηθεια. :smile:

Αν προγραμματίσεις μια εγγραφή απο 21:00 μέχρι 22:00 και βάλεις offset 10 λεπτά, θα ξεκινήσει στις 20:50 και θα σταματήσει στις 22:10.
Χρήσιμο για τα ελληνικά κανάλια που κάνουν ό,τι θέλουν με τις ώρες έναρξης και λήξης.

Eχω καταλαβει τι κανει. Που θα το βρω ομως; Πηγαινοντας να προγραμματισω μια εγγραφη εχει απενεργοποιημενο το offset και δεν βρισκω πως ενεργοποιειται

H προεπιλογή είναι "Κανάλι" στη δεύτερη γραμμή. Πρέπει να το γυρίσεις σε "Εγγραφή" για να ενεργοποιηθεί.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

H προεπιλογή είναι "Κανάλι" στη δεύτερη γραμμή. Πρέπει να το γυρίσεις σε "Εγγραφή" για να ενεργοποιηθεί.

Ευχαριστω πολυ. Ειναι οκ τωρα