Φυσικό είναι. Αν η ταινία έχει AC3 ή DTS, το BS Out χρειάζεται σύνδεση με ενισχυτή ή τηλεόραση που παίζει AC3 ή DTS.Ειδα πως σε καποιες ταινιες αν ειναι επιλεγμενο το Bs out για τον ηχο τοτε δεν ακουγεται τιποτα
Φυσικό είναι. Αν η ταινία έχει AC3 ή DTS, το BS Out χρειάζεται σύνδεση με ενισχυτή ή τηλεόραση που παίζει AC3 ή DTS.Ειδα πως σε καποιες ταινιες αν ειναι επιλεγμενο το Bs out για τον ηχο τοτε δεν ακουγεται τιποτα
Είναι παλιό και γνωστό θέμα. Όλοι οι ALI (από την εποχή των ALI 3601) έχουν την ίδια λάθος αρχική ρύθμιση της εικόνας. Έχουν μεγάλη αντίθεση (που θέλει μείωση) όπως λες και εσύ, αλλά με τα ίδια paterns που έχω δοκιμάσει και εγώ εδώ και χρόνια, είχα δει ότι έχουν και μικρή φωτεινότητα (που θέλει αύξηση). Και σε ορισμένες "πλούσιες" αναλύσεις θέλει μείωση και το sharpness γιατί είναι αυξημένος εκεί και ο ψηφιακός θόρυβος. Εγώ έχω μειώσει λίγο και τα χρώματα που μου φαίνονταν υπερβολικά, αν και εδώ χρειάζονται και τα ειδικά φίλτρα για σωστή ρύθμιση, και εγώ την έκανα λίγο με το μάτι.Nα πω και εγω κατι μιας και τον εχω λιγο καιρο.
Βαζοντας καποια πατερνακια στο usb του για να ρυθμισω την tv σε φωτεινοτητα - αντιθεση, ειχα παρατηρησει οτι βαζοντας ενα grayscale steps μου εκαιγε τα λευκα ψηλα και χρειαστηκε να του κατεβασω το κοντραστ του δεκτη μερικα κλικ κατω απο την εργοστασιακη θεση.
Απο τη θεση 50 (αν θυμαμαι καλα) χρειαστηκε να τον παω στο 46 αντιθεση για να δω και παλι ολες τις διαβαθμισεις στο λευκο ψηλα..
Για καντε ενα check κι εσεις.!
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
edit: Στο 48 αντιθεση τον πηγα, οχι 46, κοιταξα παλι τωρα.!
Δεν νομίζω ότι είναι θέμα επεξεργαστή, αλλά tuner. Έχω δέκτη με ALI που έχει τόσο ισχυρό truner που θέλει μειωτήρα σήματος, αλλιώς δεν πιάνει κανένα κανάλι. Είχα και άλλον ALI παλιότερα που είχε εμφανώς αδύνατο tuner σε σχέση με άλλους δέκτες μου.Λοιπόν, παιδιά για να συνοψίσω και να σας αναφέρω και την κατάληξη της ιστορίας μου:
Σήμερα μετά τη δουλειά, επέστρεψα τον Globo T90 και αγόρασα δύο Edision Mini triton 2 HD που τοποθετήθηκαν στην ίδια κεντρική εγκατάσταση πριν λίγο: Ο ένας στο ρετιρέ και ο άλλος στον δεύτερο όροφο (Εγώ στον πρώτο με την KDL-55HX920 δεν αντιμετωπίζω κάποιο θέμα). Ε, λοιπόν, εκεί που και οι τρεις δέκτες που δοκίμασα είχαν το ίδιο πρόβλημα (αστάθεια στην ποιότητα σήματος στη συγκεκριμένη συχνότητα με αποτέλεσμα παγώματα και πιξελιάσματα κάθε μερικά δευτερόλεπτα), οι Edision δουλεύουνε ρολόι.
Επειδή δεν πιστεύω ΚΑΙ οι τρεις δέκτες να έχουν "κουφό" tuner (Osio 6080HD, T90, Ariva T650i), μάλλον πάμε στο δεύτερο σενάριο: Αν προσέξετε, η βασική διαφορά του Edision από τους υπόλοιπους που δοκίμασα είναι στο κεντρικό τσιπ. Ο Edision χρησιμοποιεί Mstar ενώ οι άλλοι τρεις Ali. Προφανώς το τσιπ της Mstar ανταποκρίνεται καλύτερα σε καταστάσεις με οριακό-προβληματικό σήμα και υποπτεύομαι, όπως νομίζω ανέφερα και παλαιότερα, ότι η διαφορά πρέπει να οφείλεται σε μεγαλύτερη buffer που θα διαθέτει (χρησιμοποιεί) το τσιπ της Mstar. Έτσι, όταν η ποιότητα σήματος έχει διακυμάνσεις και "βυθίσεις", το τσιπ της Ali "ξεμένει" άμεσα από δεδομένα και έχουμε σπασίματα, ενώ της Mstar έχει απόθεμα για να συνεχίσει ομαλά μέχρι να επανέλθει το σήμα. Σε άλλη περίπτωση μπορεί απλά η Mstar να έχει καλύτερο αλγόριθμο διόρθωσης σφαλμάτων και έτσι δεν "κολλάει" με το παραμικρό σφάλμα (εξαιτίας χαμηλής ποιότητας σήματος).
Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω πουθενά data sheets σχετικά με τα συγκεκριμένα τσιπάκια για να επιβεβαιώσω τις θεωρίες μου. Βάζοντας τους δύο δέκτες (Edision και Ferguson) να λειτουργούν παράλληλα, θα μπορούσα ίσως να διακρίνω αν ο πρώτος έχει μεγαλύτερη buffer, καθώς θα υστερούσε ελάχιστα χρονικά. Αλλά από την άλλη αφενός η διαφορά θα είναι τόσο μικρή που μπορεί να μην γίνεται αντιληπτή και αφετέρου μπορεί ούτως ή άλλως να υπάρχει υστέρηση και λόγω διαφορετικής ισχύος των δύο τσιπ.
Τέλος πάντων.
Αυτά..
Πρώτα από όλα υποθέτω ότι έχει ήδη βρει την σχετική επιλογή.Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω τον χρόνο που χρειάζεται για να μπει σε stand by?
Ευτυχής κάτοχος από σήμερα του συγκεκριμένου δέκτη. Το μόνο αρνητικό που είδα είναι ότι δεν παίζει κανένα videaki στο youtube ενώ dailymotion, vimeo κλπ παίζει κανονικά. Όταν βάζω να παίξει κάποιο videaki στο youtube ενώ το βρίσκει στην προεπισκόπηση, γράφει "movie not found" Πρέπει να κάνω κάτι; Firmware έχει το τελευταίο
Γι αυτό ρωτάω κάποιον που έχει τον δέκτη να δοκιμάσει αν φταίει το youtube ή ο δικός μου ο δέκτης έχει κάποιο πρόβλημα...Αν άλλαξε (ξανά) το ΑΡΙ του YouTube, μόνο με αναβάθμιση θα παίξει.
Ευχαριστώ πολύ @Kostas_Y :worshippy:Αν έφταιγε ο δέκτης σου δεν θα έπαιζε κανένα online video. Κάτι έκαναν τα ΓιουΤιούμπια πάλι. Διαφορετικό το βλέπω το site.
Και στο πολωνικό forum αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα οπότε δεν φταίει ο δέκτης σου.
Γι αυτό ρωτάω κάποιον που έχει τον δέκτη να δοκιμάσει αν φταίει το youtube ή ο δικός μου ο δέκτης έχει κάποιο πρόβλημα...
- Σε ποιο forum αναφέρεσαι; Να ρίχνω κι εκεί μια ματιά;Αν έφταιγε ο δέκτης σου δεν θα έπαιζε κανένα online video. Κάτι έκαναν τα ΓιουΤιούμπια πάλι. Διαφορετικό το βλέπω το site.
Και στο πολωνικό forum αναφέρουν το ίδιο πρόβλημα οπότε δεν φταίει ο δέκτης σου.
- Σε ποιο forum αναφέρεσαι; Να ρίχνω κι εκεί μια ματιά;
http://translate.googleusercontent....3903d5&usg=ALkJrhh-kni5Tfbogd5RuDpD6NwnLHBNtg
Με Google Translate και λίγη καλή θέληση, βγάζεις νόημα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.