Ferguson Ariva T650i

Με γεια ! :a0210:
Καλο μηχανημα με δυνατοτητες. Το λογισμικο θελει λιγη δουλεια.

Καπου μου ειχαν χρειαστει τα πληκτρα CH+/- και ετσι δεν εχω κατασταλλαξει ακομα στην διαρρυθμιση πληκτρων στο USB300, μιας και θελω να εχω χωρις SHIFT την ενταση του ενισχυτη σε αυτα τα πληκτρα.
Μολις φτιαξει το λογισμικο και καταληξω θα ανεβασω και ενα IR αρχειο.
Ισως επρεπε να ειχα ανεβασει ενα που να εχει ολα τα πληκτρα ομως.

Thank you, thank you :smile:

Στον Τ65 τα CH+/- χρησίμευαν στον media player για να πηγαίνεις στο προηγούμενο\επόμενο αρχείο. Μήπως είναι έτσι και στον Τ650;

Δεν θυμαμαι που χρησιμευουν. Παντως καπου κανουν καποια εξτρα λειτουργια. Οπως και το πληκτρο για τους υποτιτλους αν πατηθει οσο εμφανιζεται η infobar σε αναπαραγωγη ταινιας τοτε βγαινει μενου επιλογης κεφαλαίου.

Περιμενουμε εντυπωσεις και σχολια !!!

Τι να κάνω, με το ένα χέρι στο πληκτρολόγιο και το άλλο στο τηλεκοντρόλ είμαι...

Θα τον συγκρίνω με τον Lifeview BOXHDA1, μιας και έχουν τον ίδιο επεξεργαστή. Ο δέκτης ήρθε με λογισμικό Β2.

Πρώτες εντυπώσεις λοιπόν. Θετικότατες.

Εικόνα πολύ καλή χωρίς τα έντονα χρώματα που με ενοχλούσαν κάπως στον Α1. Στον media player και HD βιντεο 25fps η κίνηση μου φάνηκε λίγο καλύτερη.

Το EPG των ιδιωτικών εμφανίζεται μόνο στα αγγλικά. Μάλλον πρέπει να τους στείλουμε εγγραφή για να δούνε τις παραμέτρους.

Δοκίμασα διπλή εγγραφή και δεν έκανε επανεκκίνηση, με όποια σειρά και αν την σταμάτησα. Είδε κανονικά τις εγγραφές του Lifeview.
Δεν δοκίμασα διπλή εγγραφή με προγραμματισμό.*

Οι υπότιτλοι στο κανονικό μέγεθος είναι καλοί για τις 42". Το ημιδιαφανές φόντο βοηθάει στις φωτεινές σκηνές αλλα το περίγραμμα θα ήταν προτιμότερο. Δεν ξέρω αν είναι όμως εφικτό. Ίσως όμως γίνεται να αλλάξει το χρώμα σε μια απόχρωση του γκρι. Στον υπολογιστή βοηθάει.

Δυστυχώς το τηλεκοντρόλ του είναι ίδιο με αυτό του Τ65. Έχουν ίδιους κωδικούς και δεν μπορούν να είναι οι δέκτες δίπλα-δίπλα.

Όταν επιλέξουμε να εμφανίζεται το ρολόι στην οθόνη του δέκτη, ο δέκτης δεν κλείνει στην πραγματικότητα. Κόβει απλά την εικόνα και τον ήχο, όπως το Quick Start του Τ65. Εκτός της αυξημένη κατανάλωσης, ίσως προκαλεί πρόβλημα και με την αφαίρεση των δίσκων. Τον έκλεισα και αφαίρεσα τον ένα δίσκο αλλα όταν τον άνοιξα ξανά, προσπάθησε να εμφανίσει τα partitions του δίσκου που είχα μόλις αφαιρέσει. Όταν αφαίρεσα ένα stick με το ρολόι ανοιχτό, το stick χρειάστηκε επιδιόρθωση σε υπολογιστή για να δει ο δέκτης όλα τα αρχεία.

Μου πήρε αρκετή ώρα μέχρι να βρω πως πάω απο τον ένα δίσκο στον άλλο. Τελικά γίνεται με το λευκό πλήκτρο Edit

Το πλήκτρο PVR ανοίγει κατευθείαν τον φάκελο των εγγραφών.

Στις εγγραφές δεν θυμάται που σταμάτησε η αναπαραγωγή αλλα μπορεί να βάλει ένα δείκτη και να πάει κατευθείαν σε εκείνο το σημείο. Το Jump γίνεται με τα Page Up\Down. Θα το προτιμούσα στο CH+\-. To manual αναφέρει οτι με τα 1, 2, 3... οι εγγραφές πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ. αλλά δεν ισχύει.
Αυτά μόνο στις εγγραφές. Στην αναπαραγωγή αρχείων δεν δουλεύει τίποτα απο αυτά.

Η λίστα αρχείων στον media player έχει πολύ κενό χώρο. Τα ονόματα αρχείων εμφανίζονται με μεγαλύτερο αριθμό χαρακτήρων απο τον Lifeview αλλα θα μπορούσαν να είναι περισσότεροι.

Πολύ μου άρεσε η λεπτή infobar. Εμφανίζει μόνο μια γραμμή με όνομα καναλιού και τίτλο εκπομπής.

Αυτάααα... Σίγουρα κάτι ξέχασα αλλα θα επανέλθω με sequel μετά την αναβάθμιση σε Β3 -bye-

*Οι εγγραφές έγιναν σε δίσκο 2,5" με ξεχωριστή τροφοδοσία.

Last edited:
Δεν κανει επανεκκινηση; Ουτε αλλαζοντας καναλι αμεσως μετα την διακοπη της πρωτης εγγραφης; (και πριν σταματησεις και την δευτερη).

Βαλε την B3 !
Την εναλλαγη δισκου την ειχα βαλει στις προτασεις βελτιωσεων στις φωτό.

Τη συγκεκριμένη "μανούβρα" στις εγγραφές δεν τη δοκίμασα.
-Επεξεργασία-
Ναι, κάνει επανεκκίνηση όταν αλλάζω κανάλι. Θα το δοκιμάσω και στον Lifeview για να δω αν είναι πρόβλημα του ALi ή του Ferguson.

Θυμόμουν οτι είχες γράψει για το πλήκτρο εναλλαγής δίσκου αλλα δεν κοίταξα στις φωτογραφίες

Last edited:
Πως μπόρεσα να ξεχάσω το HDMI CEC;;

Οι συμβατές τηλεοράσεις ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα όταν ανοίγει και κλείνει ο δέκτης!

Δυστυχως στην δικη μου τηλεοραση, Samsung LE40F86BD, δεν λειτουργει το HDMI CEC ( Anynet+ ) και κατα την σαρωση συμβατων συσκευων δεν εμφανιζεται ο T650i.
Ουτε απο την μερια του δεκτη να ελεγχει την τηλεοραση, ουτε απο την μερια της τηλεορασης να ελεγχει τον δεκτη μιας και εχει κουμπια Anynet+ στο τηλεχειριστηριο της.
Απ`οσο διαβασα στο εγχειριδιο της τηλεορασης οι συσκευες πρεπει να ειναι Anynet+ συμβατες. Οπου Anynet+ ειναι το HDMI CEC κατα Samsung και που καθε μαρκα τηλεορασεων το ονομαζει και διαφορετικα.

Οποτε δεν ειναι σιγουρο οτι δουλευει σε ολες τις περιπτωσεις.

Last edited:
Πολύ προβληματική βγήκε η Samsung τελικά :p

Δεν δοκίμασα αν ελέγχει τον ήχο π.χ. αλλα τουλάχιστον ανοιγοκλείνει η τηλεόραση μαζί με τον δέκτη.

Δυστυχως το HDMI CEC το υλοποιησαν οι κατασκευαστες με δικη τους ονομασια και ο καθενας με παραλλαγες ωστε να δουλευει προς οφελος τους. Να σε αναγκασουν να παρεις ιδιας μαρκας συσκευη με την τηλεοραση σου.
Ειμαι σχεδον σιγουρος πως το BRAVIA Sync δουλευει και αυτο μονο σε συσκευες Sony. Απο την αλλη το EasyLink της Philips πρεπει να ακολουθει το στανταρ προτυπο HDMI CEC και να ειναι περισσοτερο συμβατο με συσκευες, αν και ετσι χανει τις πολυπλοκες εξειδικευμενες λειτουργιες που προσφερει η κλειστη υλοποιηση του.
Χωρις να ειμαι απολυτως σιγουρος για τα παραπανω παραδειγματα.
Παντως ποτε δεν ειναι σιγουρο πως το HDMI CEC μιας συσκευης, στην προκειμενη του T650i θα ειναι συμβατο με ολες τις τηλεορασεις ή τους ενισχυτες.
Απλα ο δεκτης το υποστηριζει και ειναι ενα θετικο στοιχειο. Γι`αυτο και δεν ειχα αναφερθει καθολου στην δυνατοτητα αυτη, μιας και ισως να μην δουλευει σε ολους.

ΥΓ. η τηλεοραση ειναι αστερι. Εχει τελεια εικονα κατω απ`ολες τις συνθηκες φωτισμου ακομα και να πεφτει φως του ηλιου. Απο ολες τις γωνιες και τελειο μαυρο καθως και χρωματα. Συν οτι εχει βελτιωση χρωματων για τελεια αποδοση, ετσι και κακη αποδοση χρωματων να εχει η συσκευη μετα απο βελτιωση η εικονα ειναι απιστευτη.
Με δυο λογια ειναι η δικη μου τηλεοραση. :p
Απλα εχει ενα bug ο επεξεργαστης εικονας και εβγαζε τον T650i με θορυβο, ενω δεν εχει ή και αν εχει η τηλεοραση εξαφανιζει καθε ιχνος - αν ξεπεραστει το bug.

Last edited:
H Panasonic δεν τον βλέπει σαν συμβατή συσκευή αλλα το On\Off πιάνει. Τι να πεις....

Έχουμε αναφέρει οτι παίζει FLAC; Δοκίμασα 44.1 KHz \ 16 bits. Αυριο θα δοκιμάσω και πιο...βαρβάτα αρχεία.

BTW, ακόμα με την Β2 είμαι. Tον έβαλα πριν 2 ώρες να παίζει FLAC και δεν μου κάνει καρδιά να τον σταματήσω για αναβάθμιση ;)

Ναι, εχω δοκιμασει FLAC.
Δυστυχως δεν παιζει 24bit αναλυση (σε Β3 εκδοση λες αυτο να αλλαξε; ) αλλά και παλι. Εντελως αδιαφορο.
Το θετικο που εχω αναφερει ειναι οτι στον media player τα ονοματα αρχειων με Ελληνικους χαρακτηρες εμφανιζονται κανονικα.

Πλάκα έχει το multiview. Δεν είναι και πολύ χρήσιμο αλλά έχει πλάκα.

Αναρωτιέμαι αν αρκεί η ισχύς του επεξεργαστή για να δείχνει και τα 4 κανάλια μια συχνότητας ταυτόχρονα σε διάταξη 3+1

Αυτη την λειτουργια (παγωμενο καρε) την ειχε και μια καρτα τηλεορασης PCI που ειχα. Εδειχνε παγωμενο καρε απο περισσοτερα καναλια μαλιστα.
Αν εχεις προσεξει στο 4+1 στο μεγαλο παραθυρο φαινεται οτι ο δεκτης παιζει με μειωμενη ποιοτητα εικονας, οποτε λογικα θα μπορουσε να δειξει και τα 4 καναλια μιας συχνοτητας, αν και δεν ξερω που θα χρησιμευε.

Το καλο με τον T650i ειναι η εγγραφη δυο καναλιων ιδιας συχνοτητας. Σημερα μου ελυσε τα χερια. Αλλες φορες σε αντιστοιχη περιπτωση εβαζα τρεις δεκτες να γραφουν. Σημερα εβαλα μονο δυο.

Όταν περιμένεις να αρχίσει μια εκπομπή και δεν θες να τρως στη μάπα διαφημίσεις και τρέιλερ, ένα σύστημα Picture and Picture είναι χρήσιμο. Βάζεις κάποιο άλλο κανάλι και παρακολουθείς το μικρό παράθυρο για να δεις αν άρχισε η εκπομπή.

Βρήκα δυο-τρεις αναφορές για τον δέκτη σε sites του χώρου αλλα κανένας δεν γράφει για την αδυναμία να εμφανίσει πληροφορίες προγράμματος των καναλιών της Digea στα ελληνικά. Copy\paste δελτία τύπου ανεβάζουν.

Ειναι αναλογα το τι σε εξυπηρετει. Προσωπικα οτιδηποτε που θα παρακολουθησω το γραφω και ξεκιναω να παρακολουθω τουλαχιστον μιση ωρα αργοτερα, γλιτωνωντας τις διαφημισεις. Και επειδη μπορει να μην θελω να το παρακολουθησω εκεινη την ωρα μενει η εγγραφη.
Επεξεργασια: Γι`αυτο και καπου στις παρατηρησεις γραφω οτι το Jump δεν πιανει στην αναπαραγωγη μιας εγγραφης σε εξελιξη, και θελει πρωτα να πατησεις play ή καποιο αλλο πληκτρο. Ενω στην αναπαραγωγη μιας εγγραφης (που εχει τελιωσει) πιανει απευθειας.
Ειναι καποια πραγματα που επρεπε να τα ειχε. Οπως τα εχει αλλος δεκτης και που χρησιμευουν στο μεγιστο.

Να σου πω την αληθεια εμενα μου την εχει ψιλοδωσει που εστειλα email, στα αγγλικα, με ολες τις παρατηρησεις και προτασεις βελτιωσεων (και φωτο) και στο τελος δεν πηρα ουτε μια απαντηση. Δικο τους προϊον ειναι, αν το φτιαξουν αυτοι θα κερδισουν.
Εγω το πολυ πολυ να παρω αλλον ενα δεκτη αργοτερα...
Αν περιμενουν να φτιαξουν αυτα τα προβληματα οταν βγαλει αλλος κατασκευαστης δεκτη 3801 με σοβαρο λογισμικο νομιζω θα ειναι πολυ αργα.

Last edited:
Απίστευτο....ο δέκτης παίζει βιντεο High10 Profile (Hi10P)! Και μάλιστα με 16 ReFrames!

General
Format : Matroska
Format version : Version 4 / Version 2
File size : 17.6 MiB
Duration : 1mn 4s
Overall bit rate : 2 300 Kbps
Encoded date : UTC 2013-03-08 15:20:07
Writing application : mkvmerge v6.0.0 ('Coming Up For Air') built on Feb 3 2013 18:12:30
Writing library : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.0
Encoding Gui : Hybrid 2013.02.16.1

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 16 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Width : 1 280 pixels
Height : 528 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Scan type : Progressive
Default : Yes
Forced : Yes

Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : HE-AACv2 / HE-AAC / LC
Codec ID : A_AAC
Channel(s) : 2 channels / 6 channels / 6 channels
Channel positions : Front: L R / Front: L C R, Side: L R, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz / 48.0 KHz / 24.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : 11ms
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Υπενθυμίζω οτι το High10 Profile ζορίζει ακόμα και υπολογιστές. Οι κάρτες γραφικών δεν μπορούν να κάνουν hardware decoding.

Αυτό που δεν βρήκα στον δέκτη είναι η λειτουργία Chapters που έχει ο Α1. Βγάζει μια λίστα με χρονικά σημεία του βιντεο που παίζει και μπορώ να πηγαίνω εύκολα εκει που θέλω.

Και κάτι άλλο: Χθες έκανα δοκιμές με τον Α1 και είδα οτι τα τηλεκοντρόλ τους έχουν κάποιους κοινούς κωδικούς. Το αριστερό βελάκι του Τ650 π.χ. λειτουργεί ως exit στον Α1.

Εχει λειτουργια Chapters.
Αν θυμαμαι καλα πατας Play και μετα το μπλε πληκτρο. Αντι να εμφανισει το μενου ρυθμισης υποτιτλων εμφανιζει μενου Chapters.

Για κανε μια δοκιμη και δες στο USB-300 τι κωδικο βγαζει για την εντολη αριστερό βελάκι του Τ650 και τι κωδικο το exit στον Α1.
Ειναι ιδιος κωδικος ή τυχαινει το ματι να λαμβανει κατι που μοιαζει και το παρερμηνευει;

A μπράβο, δεν το είχα δοκιμάσει το μπλε πλήκτρο. Το ίδιο νομίζω είναι και στον Α1.

Δεν το έχω πια το USB-300, το έδωσα.