Ferguson Ariva T650i

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Η εφαρμογή android για το τηλεχειριστήριο.
https://play.google.com/store/apps/details?id=extra.mobile
Δεν μου αρέσει το ένα και μοναδικό σχόλιο που γράφτηκε πριν 2 μήνες περίπου, ότι μετά την αναβάθμιση δεν δουλεύει στον t650i. Το ξέρει κανένας αν όντως ισχύει αυτό; Να μην την βάζω τζάμπα στο κινητό μου.
Μαλλον θα δουλευει οποτε θελει γιατι ειχα κανει εγκατασταση πριν απο μερικες μερες και ηταν ενταξει αλλα χθες δεν δουλευε

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Η εφαρμογή android για το τηλεχειριστήριο.
https://play.google.com/store/apps/details?id=extra.mobile
Δεν μου αρέσει το ένα και μοναδικό σχόλιο που γράφτηκε πριν 2 μήνες περίπου, ότι μετά την αναβάθμιση δεν δουλεύει στον t650i. Το ξέρει κανένας αν όντως ισχύει αυτό; Να μην την βάζω τζάμπα στο κινητό μου.
Αλλά βασικά άλλο θέλω να ρωτήσω. Κοιτάξτε το βιντεάκι που έχει. Δείτε πως είναι η μπάρα προόδου προβολής του προγράμματος του καναλιού. Είναι μία λεπτή κίτρινη μπάρα ανάμεσα στο όνομα του προγράμματος που δείχνει και στο επόμενο. Ήταν ποτέ έτσι σε εμάς; Και αν ήταν, μπορεί να ξαναγίνει; Είναι στην λογική που έχουν όλοι οι ALI 3801 (με άλλα χρώματα βέβαια), και κατά την γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο από την αλλαγή που έχουν κάνει στα (αρκετά) λογισμικά του δέκτη. Γιατί τώρα είναι μία χοντρή άσπρη-γκρι μπάρα πάνω στο όνομα του τρέχοντος προγράμματος, και όσο μεγαλώνει η μπάρα τόσο πιο δυσδιάκριτο γίνεται το όνομα του προγράμματος. Τι ήθελαν και το άλλαξαν αυτό; Είναι το πράγμα που με ενοχλεί πιο πολύ στην λειτουργία θέασης καναλιών.

Μια χαρα δουλευει η εφαρμογη..

Εγω τωρα μολις την εβαλα με αφορμη το παραπανω post (δεν ηξερα οτι υπαρχει εφαρμογη) και εχοντας το τελευταιο firmware βλεπω οτι δεν δουλευει το μενου που σε βαζει κατευθειαν στα καναλια ιντερνετ (youtube κλπ)
(μιλω για το μενου οπου εμφανιζεται οταν κανεις scroll στο smartphone για να εμφανισεις το μενου που κρυβεται στην αριστερη καρτελα)
Ολα τα υπολοιπα ομως δουλευουν μια χαρα.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Μάλιστα. Ενδιαφέρον. Μάλλον θα το δοκιμάσω. Όταν κάθομαι στο γραφείο μου είμαι με λίγο γωνία ως προς την τηλεόραση και δεν πιάνει τόσο καλά το τηλεκοντρόλ TELE USB-300 που χρησιμοποιώ. Να δω αν αυτό πιάνει καλύτερα αφού είναι μέσω δικτύου. Αυτό βέβαια σημαίνει οτι πρέπει να είναι πάνω ο αντάπτορας Wi Fi και δεν θα δουλεύει με στικ για εγγραφές και αρχεία. Αλλά τέλος πάντων. Είναι και η περιέργεια. Θέλω να δω αν ισχύει και αυτό που έγραψε κάποιος φίλος πριν λίγο καιρό, οτι αυτό έχει και αναζήτηση στα ελληνικά σε You Tube κτλ.

Αν δεις στο βίντεο την ημερομηνία του EPG, γράφει 2012. Προφανώς είναι απο κάποιον δορυφορικό δέκτη.
Νομίζω αρχικά και το Τ650 είχε την κίτρινη μπάρα προόδου.
Μάλλον. Και το λογισμικό του Crypto 215Α έχει λεπτή κίτρινη μπάρα προόδου καναλιών, αλλά βλέπω οτι δεν είναι τοποθετημένη ανάμεσα στα 2 προγράμματα, αλλά από κάτω και από τα 2. Δηλαδή όντως η εικόνα του βίντεο μάλλον δεν είναι η στάνταρ των ALI 3801 όπως έγραψα χθες. Αλλά μάλλον το στάνταρ είναι μια λεπτή κίτρινη μπάρα κάπου μέσα στο παράθυρο. Και η Ferguson το άλλαξε και το έκανε γκρι ανοιχτό μπάρα πάνω στο όνομα του τρέχοντος προγράμματος που έχει άσπρα γράμματα. Και όσο γεμίζει η μπάρα τόσο πιο δύσκολα διαβάζεται το όνομα του προγράμματος. Όχι και τόσο πετυχημένη επέμβαση.

Δεν θυμάμαι να το έχω διαβάσει πιο πριν για αυτό ρωτάω:
Πώς λύνουμε το πρόβλημα της μη εμφάνισης στους υποτίτλους του τονισμένου Α; (δηλαδή του Ά)

Το κακο ειναι πως μετα την τελευταια σειρα των υποτιτλων εμφανιζει καποια συμβολα σε πολλες περιπτωσεις πχ ----- κτλ μεχρι να τελειωσει η ταινια κατι που νομιζω δεν υπηρχε πριν την μετατροπη σε UTF-8. Οποτε αν ειναι εκει το προβλημα που αναφερω μια λυση ειναι να παραμεινει η κωδικοποιηση σε unicode και να κανουμε αλλαγη το Ά σε 'Α (δηλαδη αποστροφος και Α κεφαλαιο)

Το δοκίμασα το πρόγραμμα για android. Μια χαρά είναι. Μόνο η πλαϊνή καρτέλα για να πας απευθείας σε κάποια σελίδα δεν δουλεύει. Κατά τα άλλα μια χαρά δουλεύει.
Φυσικά θέλει να είναι πάνω ο αντάπτορας Wi Fi. Δουλεύει όταν βλέπεις κανάλια και όταν μπαίνεις στο ίντερνετ. Οπότε για εμένα δεν δουλεύει με στικ ή σκληρό δίσκο για εγγραφές και αρχεία, αφού πρέπει να είναι πάνω ο αντάπτορας. Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση USB hub για να υπάρχει και αποθηκευτικό μέσο και ο αντάπτορας μαζί.
Επίσης μπορεί να υπάρχουν και ασυμβατότητες. Στο παλιό μου tablet που το έβαλα πρώτα, εγκαταστάθηκε μεν, αλλά δεν μπορούσε να δει τον δέκτη, στο καινούριο tablet και σε κινητό δουλεύει μια χαρά, αν και πάλι υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές στα προγράμματα.
Πλεονεκτήματα: Πιάνει από παντού. Όχι μόνο από άλλο δωμάτιο, αλλά και έξω από το σπίτι, αν είσαι ακόμα εντός του δικτύου σου. Εμφανισιακά, είναι το original τηλεκοντρόλ, αλλά σε μορφή αφής, ενώ πολύ καλή είναι η αναζήτηση στο ίντερνετ, αφού ανοίγει ένας μικρός text editor όπου γράφεις πανεύκολα, σαν να γράφεις μήνυμα. Καμιά σχέση με την δύσκολη γραφή μέσω τηλεκοντρόλ. Και στα ελληνικά, που δεν γίνεται μέσω τηλεκοντρόλ. Τα αναγνωρίζει ο δέκτης και το You Tube τουλάχιστον που έψαξα.

Όσο για την μπάρα προόδου καναλιών, αν έχουμε ακόμα πρόσβαση και μπορούμε να ζητήσουμε βελτιώσεις, αν δεν δεχτούν να ξαναμπεί η λεπτή κίτρινη μπάρα, μπορούμε τουλάχιστον να ζητήσουμε να αλλάξει το χρώμα των γραμμάτων του τρέχοντος προγράμματος, ή της μπάρας όπως είναι σήμερα, χωρίς να χρειαστεί να της αλλάξουν θέση δηλαδή; Απλά ένα από τα δυο να γίνει πχ κίτρινο. Γιατί ανοιχτό γκρι πάνω σε άσπρο δεν διακρίνεται. Και η λειτουργία jump φυσικά που χάθηκε τελευταία. Αυτά τα δυο θέλω μόνο εγώ. Και την δυνατότητα μετακίνησης στην διάρκεια όλων των αρχείων του ίντερνετ (γιατί τώρα γίνεται σε πολύ λίγα), αλλά αυτό δεν ξέρω αν μπορούν να το φτιάξουν.

Δεν θυμάμαι να το έχω διαβάσει πιο πριν για αυτό ρωτάω:
Πώς λύνουμε το πρόβλημα της μη εμφάνισης στους υποτίτλους του τονισμένου Α; (δηλαδή του Ά)

Το κακο ειναι πως μετα την τελευταια σειρα των υποτιτλων εμφανιζει καποια συμβολα σε πολλες περιπτωσεις πχ ----- κτλ μεχρι να τελειωσει η ταινια κατι που νομιζω δεν υπηρχε πριν την μετατροπη σε UTF-8. Οποτε αν ειναι εκει το προβλημα που αναφερω μια λυση ειναι να παραμεινει η κωδικοποιηση σε unicode και να κανουμε αλλαγη το Ά σε 'Α (δηλαδη αποστροφος και Α κεφαλαιο)
Μου κάνει εντύπωση πώς ο "ταπεινότερος" lifeview A2 παίζει κατευθείαν σωστά τους υποτίτλους χωρίς μετατροπές ενώ ο t650i όχι...

Δηλαδή να ψάξω όλο το αρχείο με τους υποτίτλους για να βρω αν και πού υπάρχει Ά και να κάνω την μετατροπή;
Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω
Ας μείνω με την έλλειψη του Ά.
(θα υπολογίζω ότι εκεί που βλέπω: κης, θα εννοεί Άκης :FSGSFGS4:)

Μεταξύ μας πάντως δεν το περίμενα αυτό από τον Ferguson

Το κακο ειναι πως μετα την τελευταια σειρα των υποτιτλων εμφανιζει καποια συμβολα σε πολλες περιπτωσεις πχ ----- κτλ μεχρι να τελειωσει η ταινια κατι που νομιζω δεν υπηρχε πριν την μετατροπη σε UTF-8.

Αυτο το προβλημα που αναφερω υπαρχει καποιος τροπος να ξεπεραστει; Υπαρχει η λυση να προσθεσω μια σειρα πχ στα τελευταια δευτερολεπτα αλλα προφανως δεν ειναι οτι πιο πρακτικο να το κανεις σε πολλες ταινιες

Σε UTF-8 το κανει . Αυτο δεν ειναι το unicode ή δεν εχω καταλαβει καλα; Σημειωνω πως το κανει αφου εμφανιστει και η τελευταια σειρα των υποτιτλων (αν και δεν ειμαι σιγουρος αν γινεται παντα).

Δεν πρέπει να είναι το ίδιο (το Notepad τουλάχιστον έχει και τους δύο τύπους στο παράθυρο αποθήκευσης.)
Θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται.

Δεν πρέπει να είναι το ίδιο (το Notepad τουλάχιστον έχει και τους δύο τύπους στο παράθυρο αποθήκευσης.)
Θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται.

Την μετατροπη την εκανα με το subtitle edit οπως και τις διαγραφες </ι> κτλ μεσω του batch convert που εχει. Στην χειροτερη μπορει να ξαναγυρισω την κωδικοποιηση στην αρχικη μορφη και να κανω μια μαζικη μετατροπη των τονισμενων κεφαλαιων γραμματων και τελειωνει το θεμα. Ενος λεπτου δουλεια ειναι.
Παντως οπως ειπες το notepad εχει ξεχωριστα unicode και UTF-8
................
και το subtitle edit εχει σκετο unicode οποτε θα το τσεκαρω

Βλέπω οτι το SubtitleEdit έχει 4-5 Unicode στο Batch Convert. Εκτός απο το Unicode (UTF-8) έχει και το 1200: Unicode. Δοκίμασε το αν δεν βαριέσαι.

Μαζί γράφαμε :)

Χθες εκανα μετατροπη ολων των υποτιτλων σε 1200: Unicode και ειδα μια ταινια χωρις να εμφανισει τα συμβολα. Πρωτο δειγμα θετικο

Από Δωδεκάνησα. Να ζητήσω τη βοήθεια σας. Σήμερα λειτούργησε και σε μας το ψηφιακό σήμα. Πήρα τον Ferguson T650i. Το συνέδεσα. Βρέθηκαν αυτομάτως (χωρίς καμία δική μου ενέργεια) 11 κανάλια. 2 της ΝΕΡΙΤ, η Βουλή, και 8 περιφερειακά. Πώς θα βρω τα υπόλοιπα; Σύμφωνα με το manual, πατώ το πλήκτρο menu του τηλεχειριστηρίου, αλλά δεν εμφανίζεται το menu με τις 6 επιλογές (που αναφέρει το manual), αλλά το menu για το wifi. Πώς άραγε θα εμφανισθεί το αρχικό menu ώστε να αλλάξω γλώσσα, να βρω τα υπόλοιπα κανάλια και να δω τις υπόλοιπες ρυθμίσεις;