Ferguson Ariva T650i

No , developers are NOT asking for feedback . Just I decide to help all Ariva users to have a good working device. For now that`s from me . Waiting ahead for news from them.
Please don`t spam developers !!! Let me finish what i start , because if we spam them they may decide to stop respond to anyone and the device may leaved in the middle of nowhere .

Last edited:
OK DJ_DOGGY. Thanks for the explenation.

Ακούς talos_2002; Μάλλον λάθος τακτική χρησιμοποιούμε.

Σωστή τακτική ακολουθούμε. Έχουμε έναν...ταλαίπωρο που φτιάχνει λίστες και τις στέλνει στις εταιρίες.
Εμείς οι υπόλοιποι δεν κάνουμε τίποτα :p

Έχω τον T650i ενός φίλου, τον οποίο θα ήθελα να ευχαριστήσω που έκανε πέτρα την καρδιά του για να μου τον δώσει για μερικές ημέρες! :smile:
Θα ξεκινήσω να γράφω τις εντυπώσεις μου από τις λίγες ημέρες που τον έχω, ξεκινώντας σήμερα από τις πρώτες-πρώτες.

Η εμφάνισή του είναι προσεγμένη, μοντέρνα αλλά και σοβαρή, με καμπυλωμένες τις ακμές στις πλαϊνές πλευρές, όπου και υπάρχουν χρήσιμες -για όσους τον τοποθετήσουν κάθετα- οπές αερισμού. Έχει οθόνη στην πρόσοψη, χαρακτηριστικό που αρέσει σε πολλούς, αλλά δεν δείχνει την ώρα στην αναμονή αν δεν ρυθμιστεί αυτή σε «quick», που σημαίνει ότι στην ουσία ο δέκτης συνεχίζει να λειτουργεί με απενεργοποιημένες τις εξόδους του. Η πρακτικότητα όμως έχει κάνει ένα βήμα πίσω, καθώς η θύρα USB είναι στην πίσω πλευρά κάνοντας δύσκολη την πρόσβαση σε αυτήν.

Ως ποιότητα κατασκευής, δεν ήταν αυτό που περίμενα σύμφωνα με όσα γράφονται για τους Ferguson. Ίσως το «λαμαρινέ» χρώμα του κάτω μεταλλικού τμήματος, ίσως η πολύ γυαλιστερή πρόσοψη του Strong που έχω και η υποδειγματική ποιότητα της επίσης πολωνικής Opticum να μου έδωσαν υπερβολικές προσδοκίες. Σίγουρα όμως είναι ευχάριστη η εντύπωση, αφού είναι σαφώς ανώτερος από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο δέκτη της αγοράς.

Το τηλεχειριστήριο από την άλλη δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης! Είναι ξεκάθαρα ό,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει. Αρκετά μεγάλο αλλά όχι «μαούνα», καμπύλο στην κάτω πλευρά ώστε να στέκεται καλά στην παλάμη και με εσωχή για τον δείκτη (το δάκτυλο) στο σωστό σημείο και με αρκετά καλό σχήμα. Τα πλήκτρα έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην πατιούνται εύκολα από λάθος ή 2-3 μαζί, ενώ επίσης έχουν καλό μέγεθος και δεν χρειάζεται να έχεις παιδικά δάκτυλα. Έχουν διαφορετικά σχήματα ώστε να ξεχωρίζουν οι κατηγορίες τους, ενώ τα αριθμητικά και τα Info και guide έχουν μια ελαφρώς κυρτή επιφάνεια. Δεν μου αρέσει που δεν «συγκατοικεί» το πλήκτρο παύσης με το play, καθώς θα ήταν μια βολικότερη βολική θέση για το πλήκτρο Fast forward, αλλά είναι κάτι που υπάρχει σε σχεδόν όλα τα τηλεχειριστήρια. Μια ακόμη λεπτομέρεια που αυξάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό, είναι ότι τα πλήκτρα πλοήγησης (βελάκια και ΟΚ/List), αναπαραγωγής (play, pause, ff, fb) και on/off φωσφορίζουν και δεν χρειάζεται να τα ψάχνει κάποιος στο σκοτάδι. Η επικοινωνία με τον δέκτη δεν απαιτεί στόχευση όπως συμβαίνει με πολλών άλλων δεκτών αλλά είναι πολύ εύκολη, κάτι στο οποίο βοηθάει και η θέση του αισθητήρα στον δέκτη, οποίος βρίσκεται εντελώς μπροστά χωρίς κανένα εμπόδιο γύρω του.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσω να γράφω και να αναφέρω προβλήματα και παρατηρήσεις με τον λογισμικό 1.01Β7. Υπομονή :smile:

Last edited:
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Σωστή τακτική ακολουθούμε. Έχουμε έναν...ταλαίπωρο που φτιάχνει λίστες και τις στέλνει στις εταιρίες.
Εμείς οι υπόλοιποι δεν κάνουμε τίποτα :p
Στην ουσία και εγώ συμφωνώ με την πολιτική. Απλά το προηγούμενο μήνυμα ήταν το συμπέρασμα της κουβέντας με τον DJ_DOGGY. Μου αρέσει η προσπάθεια που κάνει για τους Ferguson, αλλά στο θέμα αυτό δεν συμφωνώ μαζί του. Δεν είναι μόνο το θέμα ότι έχουμε βάλει τον Άγγελο (talos_2002) να παλεύει με όλες τις εταιρίες, και εμείς απλά να δοκιμάζουμε. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής. Με αυτή την πολιτική έχουμε προμηθευτεί λογισμικά που δεν θα είχαμε στα χέρια μας με άλλον τρόπο. Παράδειγμα τα 3 λογισμικά για τον Lifeview LV6TBOXHDA2. Ακόμα να ανέβουν στο site της εταιρίας. Ακόμα δεν θα μπορούσα να γράψω εκπομπή μετά τις 12 το βράδυ. Θα έχανα όλον τον σμήναρχο Κάκαλο που έγραψα :smile:
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχουμε πείσει εταιρίες για προβλήματα που υπήρχαν και έχουν λυθεί. Ακόμα και σε μεταφράσεις λογισμικών έχει συμβάλλει ο Άγγελος. Οπότε δεν είναι θέμα πολιτικής. Απλά κάποιες εταιρίες έχουν μεγαλύτερο σεβασμό στους καταναλωτές από άλλες. Και μερικές όντως ενοχλούνται. Ευτυχώς για εσάς που έχετε Ferguson που προσέχει και βγάζει συχνά λογισμικά.

Ως ποιότητα κατασκευής, δεν ήταν αυτό που περίμενα σύμφωνα με όσα γράφονται για τους Ferguson. Ίσως το «λαμαρινέ» χρώμα του κάτω μεταλλικού τμήματος, ίσως η πολύ γυαλιστερή πρόσοψη του Strong που έχω και η υποδειγματική ποιότητα της επίσης πολωνικής Opticum να μου έδωσαν υπερβολικές προσδοκίες. Σίγουρα όμως είναι ευχάριστη η εντύπωση, αφού είναι σαφώς ανώτερος από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο δέκτη της αγοράς.
Με Strong δεν μπορώ να τον συγκρίνω, δεν έχω δει κάποιον απο κοντά. Είχα όμως τον Τ650 δίπλα στον Opticum STB N1 για αρκετές μέρες. Μπροστά του ο Opticum φαίνεται σαν παιχνιδάκι, με λεπτά υλικά (και αυτός έχει «λαμαρινέ» κάτω μέρος).

Τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσω να γράφω και να αναφέρω προβλήματα και παρατηρήσεις με τον λογισμικό 1.01Β7. Υπομονή :smile:
Άντε δοκίμασε το γιατί κάπου έχω δώσει τον δικό μου και δεν μπορώ να γράψω εντυπώσεις ;)

Στην ουσία και εγώ συμφωνώ με την πολιτική. Απλά το προηγούμενο μήνυμα ήταν το συμπέρασμα της κουβέντας με τον DJ_DOGGY. Μου αρέσει η προσπάθεια που κάνει για τους Ferguson, αλλά στο θέμα αυτό δεν συμφωνώ μαζί του. Δεν είναι μόνο το θέμα ότι έχουμε βάλει τον Άγγελο (talos_2002) να παλεύει με όλες τις εταιρίες, και εμείς απλά να δοκιμάζουμε. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής. Με αυτή την πολιτική έχουμε προμηθευτεί λογισμικά που δεν θα είχαμε στα χέρια μας με άλλον τρόπο.
Εγώ είμαι πάντα της άποψης οτι κάνουμε τζάμπα beta-testing. Αρκετά απο που "ανακαλύπτουμε" είναι τόσο προφανή που θα τα έβρισκαν μόνοι τους αν χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα τους για 15 λεπτά πριν τα βγάλουν στην αγορά.
Υπάρχουν βέβαια και κάποια bugs που εμφανίζονται μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, αυτά δεν μπορούν να τα προβλέψουν.

Last edited:
Εγώ γενικά είμαι ευχαριστημένος με τη συσκευή. Τα όποια μικρά bugs που αναφέρετε δεν με ενοχλούν.
Όμως εγώ βλέπω λίγη τηλεόραση και πιο πολύ το χρησιμοποιώ σαν media player.

Να αναφέρω όμως κάτι που μου παρουσίασε και το βρίσκω σημαντικό (firmware 1.01B4_test).
Το έκανε 2 φορές σε 2 διαφορετικά folder.

Έβλεπα επεισόδια μιας σειράς. το κάθε folder είχε 12 επεισόδια (δύο κύκλοι).

Την πρώτη φορά σταματάω στο 11ο του 1ου κύκλου. Τα κλείνω όλα. Μετά όταν τα ξανάνοιξα στον φάκελο υπήρχαν μόνο τα 6 πρώτα επεισόδια. Δοκιμάζω τον σκληρό στον υπολογιστή, μήπως για κάποιο λόγο υπήρχαν σαν αρχεία αλλά δεν τα έβλεπε. Τίποτα. Είχαν σβηστεί.

Τη δεύτερη φορά είχα σταματήσει στο 2ο του 2ου κύκλου. Πάλι τα κλείνω όλα. Όταν το ξανανοίγω υπήρχαν στον φάκελο μόνο τα 4 πρώτα επεισόδια. Το ίδιο πράγμα. Σβησμένα τα υπόλοιπα.

Έχει συμβεί σε άλλον;

Δεν μου έχει τύχει να χάσω αρχεία (απ' όσο θυμάμαι) αλλά δεν χρησιμοποιώ συχνά δίσκους και όταν το κάνω, έχουν δική τους τροφοδοσία.

Έκανες έλεγχο του δίσκου μήπως τα αρχεία υπάρχουν και απλά έχει χαθεί το όνομα; Αν ο δίσκος λειτουργεί οριακά λόγω παροχής ρεύματος, πολλά μπορούν να γίνουν.

Έχει έξτρα παροχή και όπως έγραψα τον έλεγξα στο pc μετά. Θα δοκιμάσω και με τον άλλο δίσκο να δω αν θα το κάνει.

Αρχικώς να πω ότι δεν αντιμετώπισα κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα που έχουν αναφερθεί ή που αντιμετώπισα στο Β7:
1) Συνήθως δεν δουλεύει ο προγραμματισμός εγγραφής (πράσινο κουμπί) στο κάθετο EPG.
2) Ότι κι αν επιλεχθεί στη ρύθμιση του multiview, θα δείξει 3x3.
3) Κάποιες φορές δεν εμφανίζει τίτλο εκπομπής η infobar, αλλά «Δεν υπάρχουν πληροφορίες».
4) Προβλήματα στο EPG.
5) Έλλειψη πληροφοριών στην infobar αν κατά την λειτουργία του περάσουν τα μεσάνυκτα.
6) Ξεκίνημα των μεγάλων MP4 λίγο πριν το τέλος του αρχείου.
7) Πραγματοποιεί προγραμματισμένες εγγραφές τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυκτα.
8) Ενώ υπάρχει σε εξέλιξη χειροκίνητη εγράφη δύο καναλιών και ξεκινήσουμε να δούμε μια παλιά εγγραφή, αν σταματήσουμε πρώτα την εγγραφή που άρχισε πριν από την δεύτερη, ο δέκτης επανεκκινεί.
9) Σε χειροκίνητη εγγραφή δύο καναλιών ταυτοχρόνως, αν η λήξη της πρώτης γίνει νωρίτερα από τη δεύτερη, ο δέκτης επανεκκινεί μόλις επιχειρήσουμε να αλλάξουμε κανάλι.
10) Όταν προγραμματισθεί εγγραφή σε ώρα που συμπίπτει με άλλη διαφορετικού μπουκέτου/συχνότητας, δεν βγάζει προειδοποιητικό μήνυμα και χάνεται η εγγραφή.
11) Δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό εγγραφής ή προβολής που συμπίπτει με άλλη της ίδιας συχνότητας αν η 2η θέση προγραμματισμού δεν έχει ξαναπρογραμματισθεί! Πρέπει να προγραμματίσουμε κάποια άλλη ώρα και μετά να επαναπρογραμματίσουμε με την επιθυμητή ώρα.
12) Όταν γράφουμε 2 κανάλια, η infobar δεν δείχνει πληροφορίες και για τα 2.
13) Το όνομα εγγραφής περιλαμβάνει μόνο το όνομα καναλιού.
14) Οι εγγραφές δεν πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ. με τα αριθμητικά πλήκτρα.
15) Αν ανοίξουμε τον δεκτή, ξεκινήσουμε να δούμε μια εγγραφή, σταματήσουμε την εγγραφή και πάμε σε ένα κανάλι να γράψουμε, εμφανίζει μήνυμα «USB speed too low to action» και δεν γράφει.
16) Δεν λειτουργεί το jump στις εγγραφές.
17) Αν κατά κατά την αναπαραγωγή εγγραφών πατηθεί το standby, δεν εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα.
18) Οι srt υπότιτλοι με κωδικοποίηση ANSI εμφανίζουν μια κενή γραμμή μεταξύ των γραμμών κειμένου. (Είδα λίγο μεγάλαο διάστοιχο, αλλά όχι κενή γραμμή)
19) Μεγάλα ονόματα αρχείων πάλι δεν φαίνονται ολόκληρα στον media player.
20) Κάποια ΜΡ4 ξεκινούν από τυχαίο σημείο.
21) Δεν θυμαται το σημειο διακοπης της αναπαραγωγης μιας ταινίας
22) Με τα 1, 2, 3... δεν πηγαίνουν στο 10%, 20%, 30% κ.ο.κ!
23) To FF\REW αποσυγχρωνίζει τους υπότιτλους.
24)Κατά την αναπαραγωγή βίντεο το μπλε πλήκτρο δεν εμφανίζει τα κεφάλαια, εκτός αν γίνει παύση. Αντί αυτού κάνει ότι το κίτρινο πλήκτρο, εμφανίζει τις ρυθμίσεις υποτίτλων

Θα ξεκινήσω σιγά-σιγά μια νέα λίστα βασισμένη στην εμπειρία μου με τον δέκτη. Εκτός από τα άσχημα, θα αναφέρω και κάποια πράγματα που μου άρεσαν :smile:
Με αραβικούς αριθμούς θα αναφέρω τα προβλήματα και με λατινικούς τις ελλείψεις ως προς άλλους δέκτες ή επιθυμητές βελτιώσεις.

Α. ΓΕΝΙΚΑ
1) Αν ρυθμιστεί να απενεργοποιηθεί κάποια ώρα, όταν φτάσει η ώρα εμφανίζει μήνυμα επιβεβαίωσης που λέει ότι πρόκειται να κλείσει σε 10", αλλά δεν κλείνει μόνος του. Πρέπει ο χρήστης να επιλέξει «ναι».
2) Στις ρυθμίσεις ώρας, η Ελλάδα είναι σε UTC -3:00 αντί +2.
3) Αν τον ρυθμίσουμε να κλείσει, δεν απενεργοποιείται το πεδίο επιλογής καναλιού που είναι χρήσιμο για εγγραφές και προβολή. (Άνευ σημασίας πρόβλημα)
4) Όταν από scart (RGB) αλλάζουμε σε HDMI (YUV), ρυθμίζει την ανάλυση σε 1080i_50 και προκαλεί μαύρη οθόνη σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 1080.
5) Αν δεν βρει ραδιοφωνικούς σταθμούς συνεχίζει να δείχνει το ίδιο κανάλι αλλά δεν μπορεί να αλλαχθεί και χάνονται οι πληροφορίες από Infobar και παράθυρο πληροφοριών.

i) Η ρύθμιση για αυτόματη απενεργοποίηση (Autostandby) δεν έχει επιλογές ως προς τον χρόνο, δηλαδή 1/2/3 ώρες. Μόνο ενεργό και ανενεργό.
ii) Δεν έχει ρύθμιση της κατάστασης του δέκτη μετά από διακοπή ρεύματος (Ενεργός, ανενεργός, πρότερη κατάσταση) Choice of the State after power outage, in the menu "System Settings> Other> after power failure"
iii) Οι ρύθμιση εξόδου ήχου δεν έχει επιλογή PCM+RAW (PCM στην HDMI, RAW στην coaxial), έτσι πρέπει να την αλλάζει ο χρήστης για έχει RAW (κωδικοποιημένο) στον ενισχυτή και PCM (κανονικό) στην τηλεόραση.
iv) Ενεργοποίηση, έστω ως beta, του torrent client.

Β. OSD
1) Στην οθόνη της πρώτης εκκίνησης, η πρώτη ρύθμιση αλλάζει την χώρα και όχι την γλώσσα του OSD, οπότε μπερδεύει λίγο τον χρήστη.
2) Πιο κάτω είναι η αλλαγή ανάλυσης, αλλά μόλις επιλεχθεί η επιλογή By native σταματάει να αλλάζει επιλογές με το δεξί βελάκι. Μέσα στο μενού δεν υπάρχει το πρόβλημα.
3) Στο fw 1.01B4 όταν αλλαχθεί η ανάλυση στην 1η οθόνη πρώτα ρωτάει αν θέλουμε να διατηρήσει την νέα ανάλυση και μετά την αλλάζει. Στο μενού δεν ρωτάει καθόλου. Στο 1.01Β7 δεν ρωτάει σε καμία περίπτωση. Στο 1.01Β8 ρωτάει μετά την αλλαγή αλλά μόνο στην 1η οθόνη.
4) Βλέποντας τα περιεχόμενα του USB, υπάρχει περιγραφή του τι κάνουν τα κόκκινο, πράσινο, κίτρινο και μπλε πλήκτρα, αλλά όχι για το λευκό (πάει στο USB2), για το i (info) και για το 0.
5) Η μπάρα πληροφοριών εμφανίζεται με διαφορετικό πλήκτρο στα βιντεάκια απ'ότι στις εγγραφές (ΟΚ στα βιντεάκια, INFO στις εγγραφές).
6) Αν δεν έχουμε αλλάξει καθόλου κανάλι, το back επιλέγει το τελευταίο κανάλι της λίστα όλων των καναλιών. (Διορθώθηκε στο Β8)

i) Η ρύθμιση απενεργοποίησης μέσω timer (προγραμματισμός εγγραφής) είναι σαν κρυμμένη. Θα ήταν ευκολότερη ως επιλογή του μενού ή πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου (π.χ. το 0) όπως στα Opticum.
ii) Κατά την μετονομασία αρχείου ή φακέλου, το πλήκτρο ΟΚ να λειτουργεί ως ΟΚ, όπως κάνει τώρα το μπλε πλήκτρο.
iii) Σ' όλους τους δέκτες το back πηγαίνει μ' ένα πάτημα στο προηγούμενο κανάλι. Στον 650 θέλει τρία: back (εμφάνιση λίστας), ΟΚ (επιλογή καναλιού), back (κλείσιμο λίστας). Tο 3 πλήκτρο θα μπορούσε να παραληφθεί.
Ενημέρωση: Στο Β8 γίνεται με διπλό πάτημα του back. Ίσως γινόταν και στα παλιότερα firmware.
iv) Βλέποντας τα περιεχόμενα του USB, αφού επιλέξουμε Επεξεργασία, για να βγούμε από την λειτουργία επεξεργασίας πρέπει να βγούμε από το USB, κάτι που δεν είναι πρακτικό.
v) Η διαγραφή εγγραφών εμφανίζει μήνυμα αποθήκευσης. Οι υπόλοιπες διαγραφές αρχείων αλλά και φακέλων εμφανίζουν είναι οκ (εμφανίζουν «Παρακαλώ περιμένετε»).

Μου άρεσε ότι:
- Η μπάρα πληροφοριών είναι διαθέσιμη σε δύο μεγέθη. Το μεγάλο έχει τις συνηθισμένες πληροφορίες, ενώ το μικρό έχει μόνο για την τρέχουσα εκπομπή.
- Η ένταση του ήχου ρυθμίζεται με 25 μπάρες-βήματα αντί 50 που έχουν σχεδόν όλοι οι άλλοι ALi. Μόνο στον Strong το είχα δει πιο πριν και το θεωρώ πολύ βολικό καθώς πριν δεν υπήρχε ουσιαστική διαφοροποίηση αλλάζοντας κατά 1-2 βήματα.
- Αν δεν βρει καθόλου ραδιοφωνικούς σταθμούς, το πλήκτρο ραδιοφώνου εμφανίζει έναν γραφικό ισοσταθμιστή. Στο Β8 δημιουργεί το πρόβλημα Α5.

Γ. EPG
1) Οι εκπομπές που έχουν προγραμματισθεί προς εγγραφή είναι σημαδεμένες στο κάθετο EPG με γκρι φόντο και δεν φαίνονται εύκολα. Στο οριζόντιο είναι με πράσινο και είναι οκ.
2) Με "Local time setting-> GMT Usage=User Define", την πρώτη φορά που πατήσουμε το πλήκτρο guide, εμφανίζει επιλεγμένη μια μεταγενέστερη εκπομπή (συνήθως 1,5 - 2 ώρες μετά)και δεν υπάρχει η κόκκινη ένδειξη τρέχοντος σημείου.

i) Για να εμφανιστεί το κάθετο/ενός καναλιού EPG πρέπει να πατηθεί το Info τρεις φορές, πράγμα που δεν είναι πρακτικό. Να ρυθμίζεται ο τρόπος προβολής μέσα στο EPG και να χρησιμοποιεί τον πιο πρόσφατο.
ii) Στο κάθετο/ενός καναλιού EPG να μπορεί να αλλάξει κανάλι ώστε να βλέπουμε και άλλων καναλιών, με χρήση των πλήκτρων CH+/-.
iii) Να εμφανίζεται η τρέχουσα ώρα στο κάθετο EPG/ενός καναλιού.

Μου άρεσε ότι:
-Εμφανίζει μαρκαρισμένες τις εκπομπές που έχουν προγραμματισθεί προς εγγραφή.

Δ. PVR
1) Με την αναλογία εικόνας σε Auto, καθώς κινούμαστε στην λίστα αλλάζει η αναλογία εικόνας του μενού σύμφωνα με της εγγραφής.
2) Αν κατά την ολοκλήρωση μιας προγραμματισμένης εγγραφής παρακολοθούμε κάποια παλιότερη, εμφανίζεται μήνυμα ερώτησης για απενεργοποίηση "Event finished, go to standby?", αλλά απενεργοποιείται μόνος του σε λίγα δευτερόλεπτα.
3) Όταν οριστεί διάρκεια για μια άμεση εγγραφή, δεν φεύγει με το ΟΚ το παραθυράκι.
4) Δεν εμφανίζεται το σήμα REC στην οθόνη κατά την εγγραφή.
5) Μετά την ολοκλήρωση μιας άμεσης εγγραφής δεν απενεργοποιείται, ακόμη κι αν είναι ρυθμισμένος από το μενού να κλείνει.
6) Τα πλήκτρα next και prev δεν πηγαίνουν στην επόμενη ή προηγούμενη εγγραφή, αλλά πηγαίνουν σε κατάσταση προβολής καναλιών χωρίς όμως να υπάρχει εικόνα ή ήχος.

i) Κατά τον ορισμό προγραμματισμένης εγγραφής η προεπιλεγμένη ρύθμιση να είναι ΚΑΝΑΛΙ αντί ΕΓΓΡΑΦΗ.
ii) Δυνατότητα συνέχειας της αναπαραγωγής από το τελευταίο σημείο.
iii) Πατώντας το REC να εμφανίζει εκτίμηση διαθέσιμου χρόνου εγγραφής στο δίσκο.
iv) Λειτουργία GoTo (Jump to user selected time point).
v) Επιλογή εγγραφης "καθημερινές".
vi) Όταν ξεκινάει προγραμματισμένη εγγραφή ενώ βλέπουμε μια παλιά εγγραφή ή ταινία, να κάνει την εγγραφή στο παρασκήνιο χωρίς να σταματάει την προβολή.
vii) Να μαρκάρει στην λίστα καναλιών (πλήκτρο ΟΚ) το κανάλι που γράφει.
viii) Πατώντας στοπ κατά την εγγραφή εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά η προεπιλογή είναι «Όχι». Έτσι θέλει επιπλέον πλήκτρο από τον χρήστη, χωρίς όμως λόγο.
ix) Μετά την ολοκλήρωση μιας άμεσης εγγραφής να εμφανίζει ερώτηση απενεργοποίησης με αντίστροφη μέτρηση.

Μου άρεσε ότι:
- Διατηρώντας πατημένο το pause, προχωράει καρέ-καρέ το βίντεο.
- 32 timers/θέσεις προγραμματισμού εγγραφών.
- Ρυθμίζεται η προεπιλεγμένη διάρκεια της άμεσης εγγραφής.

Ε. Οθόνη (7 segment display)
1) Αντί PLAY δείχνει PIAY.
2) Εμφανίζει PAUSE κατά την πάτυση των mp3, αλλά όχι σε βιντεάκια ή εγγραφές.

i)Θα ήταν ωραίο αν εμφάνιζε και FF, FR, EPG.

ΣΤ. Πολυμέσα
1) Ανεξαρτήτως της ανάλυσης των φωτογραφιών, η εμφανίζονται σε πλήρη οθόνη αν η ανάλυση εξόδου είναι 576, αλλά με μαύρο πλαίσιο στις μεγαλύτερες αναλύσεις.
2) Επανεκκινεί όταν κλείνουμε το παράθυρο πληροφοριών από αρχεία AVI.
3) Τα μεγέθη υποτίτλων 5 ως 10 είναι διαφορετικής γραμματοσειράς (Times New Roman) από τα υπόλοιπα (Arial).
4) Δεν λειτουργεί η λειτουργία JUMP μέσω των πλήκτρων page up/down.
5) Δεν υπάρχει διαφάνεια στο στο μαύρο φόντο υποτίτλων.
6) Αν κατά την αναπαραγωγή βίντεο ή μουσικής πατηθεί το standby, δεν εμφανίζει προειδοποιητικό μήνυμα και απενεργοποιείται.
7) Η αναπαραγωγή MP3 σταματάει αν πατήσουμε το πλήκτρο INFO.
8) Αν η αναλογία εικόνας είναι στο Auto, τότε κυλώντας την λίστα αρχείων βίντεο, αλλάζει η αναλογία εικόνας του μενού αναλόγως εκείνης του κάθε αρχείου.
9) Δεν λειτουργούν τα πλήκτρα Next και Prev.
10) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι εμφανίζονται πολύ μικροί.
11) Οι ενσωματωμένοι υπότιτλοι δεν μπορούν να ρυθμιστούν.
12) Παραμόρφωση εικόνας σε SD videos. Οι ρυθμίσεις εικόνας που δοκίμασα είναι:
576p+i, LB, YUV
Όλες οι αναλύσεις, 4:3LB, RGB
(Δείγματα έρχονται -ελπίζω- σύντομα)

i) Οι υπότιτλοι να αποκτήσουν περίγραμμα.
ii) Δυνατότητα εμφάνισης πληροφοριών κατά την αναπαραγωγή των αρχείων και συμπερίληψη των fps.
iii) Το πλήκτρο ΟΚ εμφανίζει την infobar, ας μην το κάνει και το INFO.
iv) Στην λίστα αρχείων υπάρχει πολύ ελεύθερος χώρος δεξιά του ονόματος για να φαίνονται περισσότεροι χαρακτήρες.
v) Κατά την αναπαραγωγή μουσικής, θα ήταν καλό αν υπήρχει μια δυναμική εικόνα-screen saver μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
vi) Θα ήταν χρήσιμη η ρύθμιση ήχου να στέλνει RAW στην coaxial και ταυτοχρόνως pcm στην HDMI, ώστε να μην μπαίνουμε στο μενού για να το αλλάξουμε πριν και μετά την προβολή ενός βίντεο.
vii) Να πει λειτουργία GoTo (Jump to user selected time point).

Μου άρεσε ότι:
- Παίζει WebM
- Παίζει αρχεία flv που δεν παίζει ο A2.

Μιας και παίζει αρχεία High10 Profile (Hi10P), και μάλιστα με 16 ReFrames (!) ίσως είναι ενδιαφέρον για τους τεχνικούς τα παρακάτω τεστ
1) Matroska Test Suite - Wave 1 http://www.matroska.org/downloads/test_w1.html
Δεν ξεκινάει τα 4 και 6. Σταματάει πρόωρα το 7.

2) Μη ομαλή (Choppy) αναπαραγωγή του: http://hdcam.web-pda.info/parking low light - 18680580.mts

3) Προβλήματα σε δείγματα του «AVS Official Codec - Container Test Videos»:
No playback (no audio is ok to happen): https://dl.dropboxusercontent.com/u...est Videos/11) L4.1-8ref-6ch-FLAC-SSAsubs.mkv
No subs: https://dl.dropboxusercontent.com/u...er Test Videos/15) Multilanguage-UTF8-SRT.mkv

Last edited:
Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Αρχικώς να πω ότι δεν αντιμετώπισα κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα που έχουν αναφερθεί:
Με την 1.01Β7 αυτό; Στην Β4 το είδα το πρόβλημα.

4) Όταν από scart (RGB) αλλάζουμε σε HDMI (YUV), ρυθμίζει την ανάλυση σε 1080i_50 και προκαλεί μαύρη οθόνη σε τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν 1080.
Θύμισε μου, έχει και 1080i_50 και 1080i_25; Στο 1.01B4 άλλαξε, νομίζω το 25i έγινε 50i. Φαντάζομαι οι περισσότερες τηλεοράσεις με HDMI δέχονται την ανάλυση.

iii) Οι ρύθμιση εξόδου ήχου δεν έχει επιλογή PCM+RAW (PCM στην HDMI, RAW στην coaxial), έτσι πρέπει να την αλλάζει ο χρήστης για έχει RAW (κωδικοποιημένο) στον ενισχυτή και PCM (κανονικό) στην τηλεόραση.
Όπως έχω πει αρκετές φορές, είναι ο μόνος λόγος για να εγκαταλείψω το 3801 και να επιστρέψω σε Mstar. Τόσο δύσκολο είναι πια να βάλει η ALi αυτή την επιλογή;

3) Στο fw 1.01B4 όταν αλλαχθεί η ανάλυση στην 1η οθόνη πρώτα ρωτάει αν θέλουμε να διατηρήσει την νέα ανάλυση και μετά την αλλάζει. Στο μενού δεν ρωτάει καθόλου. Στο 1.01Β7 δεν ρωτάει σε καμία περίπτωση.
Εδώ πρέπει να εφαρμόσουν αυτό που έκανε η Opticum: μετά απο κάθε αλλαγή ανάλυσης να ζητάει επιβεβαίωση, και αν δεν την πάρει μέσα σε 10-15" να επιστρέφει στην προηγούμενη.

6) Η μπάρα πληροφοριών εμφανίζεται με διαφορετικό πλήκτρο στα βιντεάκια απ'ότι στις εγγραφές (ΟΚ στα βιντεάκια, INFO στις εγγραφές).
Το είχα αναφέρει στη δική μου λίστα και δεν το θεώρησες σημαντικό :p
Πρέπει να υπάρχει κοινός τρόπος χρήσης και στα βίντεο και στις εγγραφές. Θέλω jump και στα βίντεο!

iii) Σ' όλους τους δέκτες το back πηγαίνει μ' ένα πάτημα στο προηγούμενο κανάλι. Στον 650 θέλει τρία: back (εμφάνιση λίστας), ΟΚ (επιλογή καναλιού), back (κλείσιμο λίστας). Tο 3 πλήκτρο θα μπορούσε να παραληφθεί.
Δεν ξέρω τι σκέφτηκαν και έκαναν την εναλλαγή τρέχοντος-προηγούμενου καναλιού τόσο πολύπλοκη. Ο δέκτης έχει πλήκτρο "back", ένα πάτημα θέλει για να πάει στο προηγούμενο κανάλι, τα υπόλοιπα που έβαλαν είναι περιττά.

Μου άρεσε ότι:
2) Η ένταση του ήχου ρυθμίζεται με 25 μπάρες-βήματα αντί 50 που έχουν σχεδόν όλοι οι άλλοι ALi. Μόνο στον Strong το είχα δει πιο πριν και το θεωρώ πολύ βολικό καθώς πριν δεν υπήρχε ουσιαστική διαφοροποίηση αλλάζοντας κατά 1-2 βήματα.
Και οι Opticum έχουν επιλογή για μονό η διπλό βήμα στην αυξομείωση της έντασης. Πολύ χρήσιμο, όχι σαν κάποιους άλλους δέκτες που πρέπει να πατάς το Vol επι 20" για να πάει απο το μέγιστο στο ελάχιστο. Μέχρι να τους χαμηλώσεις, έχει ξυπνήσει όλη η γειτονιά. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Αρχικώς να πω ότι δεν αντιμετώπισα κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα που έχουν αναφερθεί:
Με την 1.01Β7 αυτό; Στην Β4 το είδα το πρόβλημα.
Ναι, φαίνεται ότι μόλις το έλυσαν.

Θύμισε μου, έχει και 1080i_50 και 1080i_25; Στο 1.01B4 άλλαξε, νομίζω το 25i έγινε 50i. Φαντάζομαι οι περισσότερες τηλεοράσεις με HDMI δέχονται την ανάλυση.
Έχει 50 και 60 στην 1080i. Στην p έχει 50, 60, 25, 30 και 24. Σε τί είναι χρήσιμη η 24;

Όπως έχω πει αρκετές φορές, είναι ο μόνος λόγος για να εγκαταλείψω το 3801 και να επιστρέψω σε Mstar. Τόσο δύσκολο είναι πια να βάλει η ALi αυτή την επιλογή;
Έχει και GoTo ;) Αφού το θέλεις... Έλα στην Mstar παρέα :D
Μόνο τα Crystal αξίζουν πια, αλλά έχουν καλή υποστήριξη. Ελπίζω στο επόμενο update να καμφθούν οι αντιστάσεις σου ;)

6) Η μπάρα πληροφοριών εμφανίζεται με διαφορετικό πλήκτρο στα βιντεάκια απ'ότι στις εγγραφές (ΟΚ στα βιντεάκια, INFO στις εγγραφές).
Το είχα αναφέρει στη δική μου λίστα και δεν το θεώρησες σημαντικό :p
Γιατί βρε το λες; Το είχα βάλει και στην λίστα του Prime-HD πριν ένα χρόνο. :smile:

Πρόσθεσα σχόλια για το EPG στην λίστα. Ακολουθούν για πολυμέσα και εγγραφές τις επόμενες μέρες.
Όποιος έχει το πρόβλημα της παραμορφωμένης εικόνας σε σχήμα οριζόντιας λωρίδας κάτω χαμηλά όταν παίζει βιντεάκια, παρακαλώ να το αναφέρει. Κι αν μπορεί να ανεβάσει κάποια δείγματα ή μια φωτογραφία, θα βοηθούσαν πολύ κι αυτά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

Δεν το είχα προσέξει γιατί δεν έχω ενισχυτή, αλλά έτσι είναι. Σε 3 ALI 3801 που έχω, για επιλογή ήχου έχουν ξεχωριστά το PCM και το RAW (ή BS όπως το λένε). Αν βάλεις και την έλλειψη DTS passthrough που έχουν, αλλά που κάνουν οι M-Star, νομίζω το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν οι ALI είναι η πολύ κακή συνεργασία με ενισχυτή για μεταφορά του ήχου.

Έχει 50 και 60 στην 1080i. Στην p έχει 50, 60, 25, 30 και 24. Σε τί είναι χρήσιμη η 24;
Οι 25i\30i αντικαταστάθηκαν απο τις 50\60 δηλαδή.
Τα 24p είναι για ταινίες και σειρές, οι περισσότερες πλέον βγαίνουν σε αυτό το framerate. Δυστυχώς η Panasonic μου δεν βγάζει ένδειξη framerate για να δω πόσο καλά δουλεύει.

Έχει και GoTo ;) Αφού το θέλεις... Έλα στην Mstar παρέα :D
Μόνο τα Crystal αξίζουν πια, αλλά έχουν καλή υποστήριξη. Ελπίζω στο επόμενο update να καμφθούν οι αντιστάσεις σου ;)
Θα κάνουν update και στο τηλεκοντρόλ; :p

Γιατί βρε το λες; Το είχα βάλει και στην λίστα του Prime-HD πριν ένα χρόνο. :smile:
Με είχες ρωτήσει γιατί το θεωρώ bug :)
Είναι εκνευριστικό να πατάς το ΟΚ και να μην βγαίνει τίποτα στις εγγραφές.

Πρόσθεσα σχόλια για το EPG στην λίστα. Ακολουθούν για πολυμέσα και εγγραφές τις επόμενες μέρες.
Όποιος έχει το πρόβλημα της παραμορφωμένης εικόνας σε σχήμα οριζόντιας λωρίδας κάτω χαμηλά όταν παίζει βιντεάκια, παρακαλώ να το αναφέρει. Κι αν μπορεί να ανεβάσει κάποια δείγματα ή μια φωτογραφία, θα βοηθούσαν πολύ κι αυτά.
Ναι, κάνε δοκιμαστικές μεταμεσονύκτιες εγγραφές γιατί νομίζω υπάρχει το γνωστό πρόβλημα.

Τα βιντεάκια που είχα ανεβάσει είναι εδώ: http://www.mediafire.com/folder/1cv8gv1inagef1x,d8b5kz063xc33b0,bclqcow9dskqlol/shared
Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως το πρόβλημα εμφανίζεται όταν μία απο τις διαστάσεις του βιντεο δεν διαιρείται ακριβώς με το 16 ή το 8.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Θα κάνουν update και στο τηλεκοντρόλ; :p
Υπερβολικός! Ότι τηλεχειριστήριο θέλεις παίρνεις! Εμ, δεν το κράτησες το TELE. :p

Με είχες ρωτήσει γιατί το θεωρώ bug :)
Λάθος μου. Αλλά ούτε και είναι bug, καθώς είναι κάτι που λειτουργεί κανονικά, απλώς δεν είναι λογικό και λειτουργικό.

Ναι, κάνε δοκιμαστικές μεταμεσονύκτιες εγγραφές γιατί νομίζω υπάρχει το γνωστό πρόβλημα.
Έκανα, δεν υπήρξε πρόβλημα.

Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως το πρόβλημα εμφανίζεται όταν μία απο τις διαστάσεις του βιντεο δεν διαιρείται ακριβώς με το 16 ή το 8.
Πολύ «ψαγμένο». Πώς κατέληξες σ'αυτό;

Yep , that`s me there who post new firmwares . B8 is the next one and i was a bit from posting it here this morning. But you can follow the thread to see if there is a new one.

Περιμενουμε με αγωνια patch notes και εντυπωσεις απο το Β8.

Παντως κανετε απιστευτη δουλεια. Μπραβο, απ τα χρησιμοτερα Ελληνικα sites που εχω χρησιμοποιησει.

Υπερβολικός! Ότι τηλεχειριστήριο θέλεις παίρνεις! Εμ, δεν το κράτησες το TELE. :p
Όυτε το TELE μου αρέσει :p

Πολύ «ψαγμένο». Πώς κατέληξες σ'αυτό;
Τα περισσότερα προγράμματα μετατροπής βίντεο θέλουν τις διαστάσεις σε πολλαπλάσια του 8 ή του 16 για να είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές.