Ferguson Ariva T650i

Καλημέρα, μετά από αρκετές εγγραφές δοκιμασα τον ελεύθερο χώρο του σκληρού που είναι συνδεδεμένος με τον παραπάνω αποκωδικοποιητή. Τα αποτελέσματα ήταν:
Συνολικό μέγεθος: 465,75G
Free Size: 129,55
Μέγεθος εγγραφής: 109,55
TMS Size: 20,00G
File system: NTFS

Παραξενεμένος, αφού τα νούμερα δεν συμφωνούσαν, πήγα από το μενού στις εγγραφές και με ένα κομπιουτεράκι άθροισα τα μεγέθη των εγγραφών, παίρνοντας ένα νούμερο γύρω στο 350.000Μ.
Μετά πήγα τον σκληρό στο PC και πήρα:

Δεσμευμένα: 336G
Eλεύθερος χώρος: 129G

1) Ο αποκωδικοποιητής λοιπόν, παρουσιάζει σωστά τον ελεύθερο χώρο του σκληρού, αλλά λανθασμένα τον χώρο που καταλαμβάνουν οι εγγραφές?
2) Η δέσμευση του ΤΜS τι αφορά? Αν είχα διπλάσιο/υποδιπλασιο σκληρό θα διπλασιαζόταν/υποδιπλασιαζόταν αντίστοιχα? Το μέγεθος δέσμευσης του ΤΜS είναι δεδομένο ή ρυθμίζεται από μενα?

Θα μπορούσα να επιβιώσω και χωρίς να γνωρίζω τα παραπάνω, αλλά για μια φορά ακομα καταχρώμαι της καλοσύνης σας.

350.000Μ είναι περίπου 342G οπότε η διαφορά πέφτει αρκετά. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικό τρόπο που βλέπει ο δέκτης το σύστημα αρχείων ή σε κάποια εγγραφή που δεν σβήστηκε σωστά και εμφανίζεται στη λίστα χωρίς να υπάρχει στον δίσκο.

Το TMS είναι το αρχείο του Timeshift. Μπορείς να ρυθμίσεις το μέγεθος του απο τις επιλογές εγγραφής στο μενού του δέκτη.

Παιδιά κάτι άσχετο με αυτά που συζητάτε.
Έχω πρόβλημα στην επικοινωνία τηλεχειριστηρίου και δέκτη δηλ. πρέπει να πατάω αρκετές φορές κάποιο πλήκτρο για να δεχθεί μία εντολή. Είναι όπως στον υπολογιστή πατάς μια εντολή και αυτός φορτώνει κάτι άλλο και καθυστερεί και στη συνέχεια εκτελεί όλα τα πατήματα που έχεις κάνει, κάτι παρόμοιο.Υπάρχουν φορές που λειτουργεί κανονικά. Το χειριστήριο το άνοιξα είναι καθαρές οι επαφές στην πλακέτα και τη μεμβράνη και δεν έχει πέσει κάτω ώστε να έχει κάποιο ρήγμα. Μέσω δικτύου δεν βλέπω να καθυστερεί στο να αλλάξει κανάλι ή να ανοίξει κάποιο μενού. Μπαταρίες δεν είναι γιατί έχω βάλει καινούργιες. Έχει συναντήσει κάποιος αυτό το πρόβλημα;

Δεν έχω ξανακούσει τέτοιο πρόβλημα, σε κανένα δέκτη.

Το δοκίμασες χωρίς στικ\δίσκο συνδεμένο;

Σε περίπτωση άγνωστης "ασθένειας", ρίχνουμε τα ευρέως φάσματος: Ξαναβάλε το πιο πρόσφατο λογισμικό και κάνε επαναφορά ρυθμίσεων.

Θα προσπαθήσω, αλλά δεν υπόσχομαι, γιατί γυρνάω αργά από την δουλειά αυτό τον καιρό και δεν ξέρω αν θα ανοίξω καν τηλεόραση.

Έστειλα email στο [email protected] και τους ζήτησα το changelog.

Last edited:
Καλημέρα μιας και σήμερα (λόγω digea από Πάρνηθα) πρώτο χρησιμοποίησα τον δέκτη, αν και νομίζω ότι έχω ξαναρωτήσει. Ποιά είναι η τελευταία αναβάθμιση που υπάρχει και ποιά είναι η διαδικασία εγκατάστασης; Την τελευταία την βάζουμε στο καπάκι ή τις πέρνουμε μία μία τις τελευταίες; Βλέπω ότι έχει πάνω την 63004-01047. Ποιές οι διαφορές με την καινούργια;
Ψάχνω επίσης να βρω μήπως έχει χρονοδιακόπτη.

Καλημέρα μιας και σήμερα (λόγω digea από Πάρνηθα) πρώτο χρησιμοποίησα τον δέκτη, αν και νομίζω ότι έχω ξαναρωτήσει. Ποιά είναι η τελευταία αναβάθμιση που υπάρχει και ποιά είναι η διαδικασία εγκατάστασης; Την τελευταία την βάζουμε στο καπάκι ή τις πέρνουμε μία μία τις τελευταίες; Βλέπω ότι έχει πάνω την 63004-01047. Ποιές οι διαφορές με την καινούργια;
Ψάχνω επίσης να βρω μήπως έχει χρονοδιακόπτη.

H τελευταια ειναι η v1.11B9 και περιεχει ολες τις βελτιωσεις :

http://www.ferguson-digital.eu/en/d...VB-T)/Ariva-T650i/T650i_20140711_V1.11B9.zip/

Ευχαριστώ.

:a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τέλεια η αναβάθμιση έγινε. Παρατήρησα πλέον το Ελληνικό EPG.
Μπορεί κάποιος να μου πει σε τι χρειάζονται οι ρυθμίσεις στο
μενού-> Ρύθμιση συστήματος-> Αναμονή mode και Auto standby;

Το Αναμονή Mode (τρομερή μετάφραση...) κανονίζει πως κλείνει ο δέκτης. Στο eco κλείνει εντελώς ενω στο Quick ουσιαστικά κλείνει μόνο τις εξόδους εικόνας\ήχου και ανοίγει αμέσως μόλις πατήσεις το power.

Το Auto Standby δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει. :p
Για να ορίσεις χρονοδιακόπτη, πρέπει να πας στον Προγραμματισμό Εγγραφής και να ορίσεις στην Λειτουργία Χρονομέτρου>Απενεργοποίηση.

Έβαλα δύο συσκευές t650i ολόιδιες, στο ίδιο σπίτι, σε δύο διαφορετικές TV, αλλά και οι δύο παίρνουν σήμα από την ίδια κεραία (κεντρική, πολυκατοικίας)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η μια συσκευή βρίσκει κανάλια στη συχνότητα 754000 (Next TV - M Channel) και δεν βρίσκει τίποτα στη συχνότητα 730000 (STAR Κ.Ε.)

ενώ η άλλη συσκευή κάνει ακριβώς το αντίθετο! (βρίσκει δηλαδή το Star KE και δεν βρίσκει τα Next TV και M Channel)

Δοκίμασα και χειροκίνητα να βρει κάθε συσκευή και τις δύο συχνότητες, αλλά τίποτα... (όλα τα άλλα κανάλια τα βρίσκουν και παίζουν κανονικά)

Πως γίνεται αυτό???

* και οι δύο συσκευές έχουν το τελευταίο firmware

Έβαλα αυτό που παίζει τα Next TV και M Channel στη θέση του άλλου, και πλέον δεν τα παίζει... :/

Άρα είναι θέμα κεραίας, αλλά είναι λίγο κουφό, αφού ...είναι στην ίδια κεραία! Προφανώς είναι θέμα καλωδίωσης, τι να πω...

Last edited: