Ferguson Ariva T650i

Kαλησπέρα,σήμερα παρέλαβα το συγκεκριμένο δέκτη και με απογοήτευσε η ποιότητα της εικόνας καθώς παρουσιάζονται γραμμές οριζόντια της οθονης,όταν λέω γραμμές εννοώ σαν νερά,έστω και λίγα..φαντάζομαι δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό.Η σύνδεση είναι με scart και μάλιστα δεν πήρα το πιο φθηνό,είναι μάρκας hama κάπου στα 4,5 ευρώ το πήρα.

Και κάτι άλλο,το aspect ratio για το πού θα προσαρμόσω την οθόνη ενώ το έχω στο 4:3 έχει μεγάλα κενά πάνω και κάτω που περιορίζουν την εικόνα,υπάρχει μια επιλογή που γίνεται πλήρης αλλά χάνεται εικόνα δεξιά και αριστερά.

Έκραζα τον doop του πλαισίου αλλά φαίνεται σε πολλά σημεία είναι καλύτερος out of the box.Απογοητεύτηκα,τώρα το μόνο που με σώζει είναι κανένα firmware update που ίσως διορθώσει τα νερά και το ratio.

Καμιά πρόταση για λύση κανένας?

Τις "Πληροφορίες Σκληρού Δίσκου" και τις επιλογές του μπλε πλήκτρου εννοούσα :)

Τελικά Κώστα αυτό πρέπει να ήτανε. Σε διαδοχικές δοκιμές όλες οι εγγραφές γίνανε κανονικά
Μέσω EPG και Timer.
Σε ένα τελευταίο τεστ που έκανα, προγραμμάτισα δύο εγγραφές σε διαφορετικά κανάλια και σε διαφορετική ώρα μετά από 1 ώρα.
Αποσύνδεσα το σκληρό δίσκο και για μισή ώρα έπαιξα με το Wi-Fi stick. Κατόπιν του ξανασύνδεσα τον δίσκο, πέρασα από "Πληροφορίες Σκληρού Δίσκου" και οι εγγραφές γίνανε κανονικά.

Kαλησπέρα,σήμερα παρέλαβα το συγκεκριμένο δέκτη και με απογοήτευσε η ποιότητα της εικόνας καθώς παρουσιάζονται γραμμές οριζόντια της οθονης,όταν λέω γραμμές εννοώ σαν νερά,έστω και λίγα..φαντάζομαι δεν θα έπρεπε να το κάνει αυτό.Η σύνδεση είναι με scart και μάλιστα δεν πήρα το πιο φθηνό,είναι μάρκας hama κάπου στα 4,5 ευρώ το πήρα.

Και κάτι άλλο,το aspect ratio για το πού θα προσαρμόσω την οθόνη ενώ το έχω στο 4:3 έχει μεγάλα κενά πάνω και κάτω που περιορίζουν την εικόνα,υπάρχει μια επιλογή που γίνεται πλήρης αλλά χάνεται εικόνα δεξιά και αριστερά.

Έκραζα τον doop του πλαισίου αλλά φαίνεται σε πολλά σημεία είναι καλύτερος out of the box.Απογοητεύτηκα,τώρα το μόνο που με σώζει είναι κανένα firmware update που ίσως διορθώσει τα νερά και το ratio.

Καμιά πρόταση για λύση κανένας?

Δοκίμασε με άλλο καλώδιο, σαν παρεμβολές μου ακούγεται το πρόβλημα (και 4,5 είναι λίγα για scart. Στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά είναι :p)

To aspect ratio, όπως έγραψα και πριν μερικές μέρες, είναι σωστό. Ή θα δείξει όλη την εικόνα βάζοντας μάρες ή θα κόψει δεξιά & αριστερά για να γεμίσει όλη την οθόνη χωρίς παραμόρφωση.

Δοκίμασε με άλλο καλώδιο, σαν παρεμβολές μου ακούγεται το πρόβλημα (και 4,5 είναι λίγα για scart. Στα σούπερ μάρκετ πιο ακριβά είναι :p)

To aspect ratio, όπως έγραψα και πριν μερικές μέρες, είναι σωστό. Ή θα δείξει όλη την εικόνα βάζοντας μάρες ή θα κόψει δεξιά & αριστερά για να γεμίσει όλη την οθόνη χωρίς παραμόρφωση.

Δοκίμασα ένα άλλο καλώδιο από ένα dvd player που έχω αλλά κάνει ακριβώς τα ίδια,η εικόνα μένει ίδια.Παρεμβολές από πού μπορεί να γίνονται?Τον απομάκρυνα από την tv μπας και κάνει παρεμβολές από εκεί αλλά η εικόνα πάλι μένει ίδια.Μόνο ενα pc που πιάνω wifi έχω στο δωμάτιο.Η κεραία έρχεται από την κεντρική της πολυκατοικίας,μπορεί να είναι από εκεί το πρόβλημα?

Αυτό με το aspect ratio είναι σημαντικό αν γίνεται να βρεθεί λύση γιατί η τηλεόραση είναι που είναι μικρή αν βάλω και ταινία με υπότιτλους σε 16:9 ή 4:3 που απ'ότι φαίνεται είναι ίδια με μαύρα περιθώρια πάνω κάτω,δεν θα βλέπω υπότιτλους ή αν μεγαλώσω τους υπότιτλους δεν θα βλέπω εικόνα.Να βάλω την κεραία για το internet που πήρα και να κάνω update,θα λυθεί κάτι από αυτά ή θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα?

Μπορεί να σου έδωσαν τον προβληματικό δικό μου που επέστρεψα. Ο θόρυβος ήταν πολύ ενοχλιτιός.

Παρεμβολές και απο το ψυγείο γίνονται αν δεν είναι σωστά γειωμένες οι πρίζες. Αν είσαι σίγουρος οτι δεν φταίει κάτι άλλο, μίλησε με το κατάστημα μήπως πρέπει να τον επιστρέψεις.

Το update τι να σου κάνει για το aspect ratio; Να σου δείχνει παραμορφωμένη εικόνα;

Αυτο με τις μαύρες γραμμές πάνω κατω το διόρθωσα στη δίκη μου crt με μια ρύθμιση της τηλεόρασης.

Πάντως έχει γίνει κουβέντα και παλιότερα για τα προβλήματα και τις παρεμβολές που μπορεί να έχει ένα καλώδιο scart. Δυστυχώς στα scart επειδή μεταφέρουν αναλογικές πληροφορίες, είναι αρκετά επιρρεπή, και για σιγουριά σε ποιότητα εικόνας, αλλά και για κίνδυνο παρεμβολών, η τιμή έχει σημασία. Αντίθετα στα καλώδια που μεταφέρουν ψηφιακές πληροφορίες (πχ HDMI) που η τιμή δεν φαίνεται να έχει τόση σημασία.
Εγώ στην παλιά μου μικρή CRT τηλεόραση είχα φτάσει να πάρω καλώδιο 30 ευρώ για να είμαι σίγουρος και να μην έχω προβλήματα.
Αυτό με το aspect ratio είναι θέμα που το διαβάζω αρκετά σε δέκτες με ALI 3801. Μάλλον δεν είναι προγραμματισμένοι να παραμορφώνουν την εικόνα για να καλύπτει όλη την οθόνη σε CRT τηλεοράσεις. Γιατί στην ουσία εσύ ζητάς να παραμορφώνεται η εικόνα. Αλλά μάλλον δεν το κάνουν αυτό σωστά οι ALI γιατί βλέπω και άλλους (με άλλους ALI) να το ζητάνε.
Αλλά σε καταλαβαίνω. Έχω βάλει πάλι την μικρή μου CRT κάπου στο σπίτι για ώρα ανάγκης. Για την μητέρα μου όταν οι άλλες τηλεοράσεις είναι απασχολημένες. Γλιτώνεις αρκετή γκρίνια έτσι. Προνόησα και του έβαλα τον παλιό μου F&U 2205, που κάνει την παραμόρφωση που λέμε. Γιατί σε τέτοια μικρή οθόνη δεν σε νοιάζει η παραμόρφωση. Μόνο να εκμεταλλευτείς όσο περισσότερη οθόνη γίνεται.
Μόνο κάποιες μεγαλύτερες και ακριβότερες CRT ίσως να έχουν καμία ρύθμιση για να το αλλάζεις αυτό, όπως λέει και ο φίλος παραπάνω.

Αν ρυθμίσεις το κάδρο στο δέκτη σε 4:3 θα γεμίσει η οθόνη αλλά με όχι καλή ποιότητα.
Στη wega μου γίνεται από το τηλεχειρηστήριο με καλή ποιότητα χωρίς παραμορφώσεις. Κάθε φορά που πας σε νέο κανάλι όμως, πρέπει να ξαναπατάς το κουμπί στο remote...

Τελικά δοκίμασα τον δέκτη και σε μια άλλη τηλεόραση crt με το ίδιο καλώδιο και δεν έκανε νερά οπότε φαίνεται να έφταιγε η τηλεόραση.Επίσης βρήκα ρύθμιση από την τηλεόραση που μεγάλωσε την εικόνα επιτέλους..οπότε όλα καλά.Το internet λίγο που το δοκίμασα σε κάτι βιντεάκια κολλούσε αρκετά.Ταινίες και εξωτερικό δίσκο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Όταν μετά από πολλές ώρες ανοίγω το δέκτη τα κανάλια βρίσκονται με άλλη σειρά από αυτήν που τα έχω βάλει.
Πηγαίνοντας να τα ξαναβάλω στην σειρά από την Λίστα Καναλιών TV αυτά έχουν μπει ξανά στη σειρά από μόνα τους μέχρι την επόμενη μέρα που θα ανοίξω πάλι τον δέκτη. Το LCN είναι ανενεργό.
Γνωρίζετε γατί γίνετε αυτό και πως διορθώνετε?

Το Auto Channel Update στις Ρυθμίσεις Συστήματος>Άλλα είναι ανενεργό;
Ίσως βρίσκει κάποια ελάχιστη αλλαγή στις συχνότητες και κάνει αυτόματα επανέλεγχο.

Το Auto Channel Update είναι ανενεργό.
Έκανα αναζήτηση και βρήκα ότι πιάνω ακόμα 2 νέα κανάλια τοπικά.
Από τη στιγμή όμως που το Auto Channel Update είναι ανενεργό, δικαιολογείτε αυτό?
Τα αποθήκευσα πάλι με τη σειρά που τα θέλω και θα περιμένω να δω αν αλλάξουνε ξανά.

Το Auto Channel Update θα έφταιγε για το πρώτο μέρος του προβλήματος. Το δεύτερο όμως (η αυτόματη επαναφορά της σειράς) είναι λίγο περίεργο.
Άρχισε να το κάνει μετά απο αναβάθμιση;

Μια βοήθεια.

Όταν αλλάζω κανάλια και εμφανίζονται οι πληροφορίες από το epg, το infobar είναι γκρι, οι πληροφορίες για το τι παίζει εκείνη τη στιγμή είναι άσπρες και στην μικροσκοπική τηλεόραση που έχω στην κραβατοκάμαρα, δεν μπορώ να διαβάσω το τι λέει.

Είδα ότι δεν έχει δυνατότητα να αλλάξω το χρώμα της infobar.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει αυτό? Ή κάποια άλλη λύση?

Το χρώμα δεν μπορείς να το αλλάξεις, μπορείς όμως να αλλάξεις τη διαφάνεια έτσι ώστε το φόντο να είναι μαύρο και να βελτιωθεί η αντίθεση.

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

Όταν μετά από πολλές ώρες ανοίγω το δέκτη τα κανάλια βρίσκονται με άλλη σειρά από αυτήν που τα έχω βάλει.
Πηγαίνοντας να τα ξαναβάλω στην σειρά από την Λίστα Καναλιών TV αυτά έχουν μπει ξανά στη σειρά από μόνα τους μέχρι την επόμενη μέρα που θα ανοίξω πάλι τον δέκτη. Το LCN είναι ανενεργό.
Γνωρίζετε γατί γίνετε αυτό και πως διορθώνετε?
Το Auto Channel Update στις Ρυθμίσεις Συστήματος>Άλλα είναι ανενεργό;
Ίσως βρίσκει κάποια ελάχιστη αλλαγή στις συχνότητες και κάνει αυτόματα επανέλεγχο.
Το Auto Channel Update είναι ανενεργό.
Έκανα αναζήτηση και βρήκα ότι πιάνω ακόμα 2 νέα κανάλια τοπικά.
Από τη στιγμή όμως που το Auto Channel Update είναι ανενεργό, δικαιολογείτε αυτό?
Τα αποθήκευσα πάλι με τη σειρά που τα θέλω και θα περιμένω να δω αν αλλάξουνε ξανά.
Το Auto Channel Update θα έφταιγε για το πρώτο μέρος του προβλήματος. Το δεύτερο όμως (η αυτόματη επαναφορά της σειράς) είναι λίγο περίεργο.
Άρχισε να το κάνει μετά απο αναβάθμιση;

Έχω δύο πρόσφατος αγορασμένους T650i.
Στον ένα του έχω κάνει αναβάθμιση στον άλλο όχι.
Και οι δύο μου κάνουν το ίδιο πράγμα.
Όταν ανοίγω το δέκτη τα κανάλια βρίσκονται με άλλη σειρά από αυτήν που τα έχω βάλει και επιπλέον υπάρχουν και τα ραδιοφωνικά !!!
Όταν μπω στο Μενού, Λίστα Καναλιών TV, τα βλέπω ότι είναι με ίδια σειρά που τα είχα.
Βγαίνω από το Μενού πατάω ok για να αλλάξω κανάλι και τα βρίσκω όπως τα είχα (και χωρίς τα ραδιοφωνικά).
Μόνο σε μένα συμβαίνει αυτό ή έτσι είναι σε όλους ???

Θα το δοκιμάσω και θα σου πω. Επειδή τον έχω μονο για εγγραφή και αναπαραγωγή αρχείων, δεν έχω αλλάξει τη σειρά των καναλιών.