Ferguson Ariva T650i

Σε μένα δεν εχει αλλάξει ποτέ η σειρά. Δεν έχω κανει το τελευταίο update, αν λεει κάτι αυτο.

Ούτε σε εμένα έχει χαθεί η σειρά. Είμαι Αθήνα και έχω το τελευταίο λογισμικό.
Πρώτα από όλα είμαστε σε εποχή έντονων δοκιμών και αλλαγών συχνοτήτων. Στις 21 Νοεμβρίου έχουμε switch off σε μεγάλη περιοχή της Ελλάδας. Και σήμερα είχαμε αλλαγή συχνοτήτων στην Νέριτ στην Αττική.
http://www.digea.gr/234/article/1855/Epomeno-simeio/el
http://www.nerit.gr/tv/deltio-tipou-allagi-psifiakon-sichnotiton-tis-nerit/
Αυτό φαίνεται ότι τρελαίνει πολλούς δέκτες, γιατί σε διάφορα threads έχουμε παράπονα. Ελπίζω όταν ολοκληρωθούν οι αλλαγές να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Οι περισσότεροι ALI 3801 δεν έχουν καμία επιλογή αλλαγής της δυνατότητας που έχουν οι δέκτες να παρακολουθούν τις αλλαγές στα κανάλια. Στους ALI νομίζαμε ότι ήταν ήδη απενεργοποιημένη αυτή η δυνατότητα, γιατί μέχρι τώρα δεν είχαμε παράπονα στους ALI. Αλλά αυτός ο ALI (Ferguson T650i) έχει επιλογές που δεν έχουν οι άλλοι. Όπως επιλογή για το αν θα δουλεύει αυτή η δυνατότητα παρακολούθησης των καναλιών, και επιλογή για το αυτόματο downloading του EPG. Νομίζω ότι μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα πρέπει να είναι όλα αυτά ανενεργά.
Αν είναι ανενεργά, και παρόλα αυτά γίνεται το πρόβλημα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Αλλά υπάρχει και αλλού πρόβλημα. Γιατί όπως είπα υπάρχουν προβλήματα σε άλλους ALI, σε κάρτες Neotion κτλ. Διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά έχουν σχέση με κανάλια.

Last edited:
Το αυτόματο downloading του EPG ήταν ενεργό. Το απενεργοποίησα και όταν βγήκα από το μενού και πάτησα το οκ όλα τα κανάλια ήταν στη σειρά που τα είχα. Θα κοιτάξω το μεσημέρι να δω πως θα τα βρω. Ελπίζω να έφταιγε το αυτόματο downloading του EPG ήταν ενεργό.

Re: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Παρασκευη βραδυ το παραγγειλα Σαββάτο μεσημέρι παρέλαβα.....
Πολυ ωραίο μηχανακι ο ferguson t650i
αν και μου καθυστερη στο ανοιγμα και στο κλεισιμο του αποκωδικοποιητη
και θελω να ρωτησω αν αυτο ειναι φυσιολογικο ή επεσα στην περιπτωση
(μου βγαζει και ενδειξη please wait πριν κλειση)

μαζι πηρα και το wifi,,,, αλλα νομιζω οτι βιαστηκα, γιατι ειχα την εντυπωση οτι θα μπορω να κανω browse στο δικτιο.
υπαρχει τετοια περιπτωση;
επισης τι προτεινετε για ρυθμισεις και καναλια μεσω ιντερνετ οπου τελειως ασχετος.
:)

Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μου το κάνει και εμένα μερικές φορές κατά το κλείσιμο αυτό το Please Wait. Μόνο όμως όταν υπάρχει πάνω στικ ή ο Wi Fi αντάπτορας. Πάντα όταν έχω το Wi Fi, μερικές φορές με στικ. Με το στικ όταν τον κλείνω βιαστικά μετά από χρήση του στικ.
Κανονικό browse δεν μπορείς να κάνεις, όπως το ξέρεις σε υπολογιστή. Σε μερικές στάνταρ υπηρεσίες ή κανάλια που συμπεριλαμβάνονται μόνο. Για παράδειγμα You Tube. Αλλά και αυτά δεν είναι ακριβώς όπως στον υπολογιστή. Αλλά κάτι βλέπεις πάντως.
Ρυθμίσεις δεν υπάρχουν πολλές. Βάζεις στις ρυθμίσεις του δικτύου τον κωδικό που χρησιμοποιείς και στο Wi Fi ρούτερ σου. Και αμέσως συνδέεσαι. Πας στα κανάλια και τις υπηρεσίες του ίντερνετ και διαλέγεις ποιο βίντεο θέλεις να δεις. Μόνο κάποιες ρυθμίσεις υπάρχουν εκεί που επιλέγεις την ανάλυση που θες να έχει το βίντεο για να παίζει σωστά χωρίς σπασίματα κτλ. Αλλά και αυτό συνήθως δεν δουλεύει, και η ανάλυση είναι αυτή που έχει το βίντεο.
Επίσης πάλι στο παράθυρο που βάζεις τον κωδικό υπάρχει και επιλογή απενεργοποίησης αν θες να σταματήσεις την σύνδεση και να βγάλεις τον αντάπτορα.
Άλλες ρυθμίσεις δεν νομίζω να υπάρχουν στον τομέα του ίντερντετ. Α, και ο κωδικός για τα πονηρά κανάλια, που είναι ο ίδιος με τον κωδικό του γονικού κλειδώματος. 4 μηδενικά αν δεν τον έχεις αλλάξει. Αυτά.
Νομίζω θα πρέπει τα δύο μηνύματα να μεταφερθούν στο thread του δέκτη, για να μην κουράζονται αυτοί που δεν έχουν σχέση με τον δέκτη.

Ευτυχώς με την απενεργοποίηση του αυτόματου downloading του EPG το θέμα μου με το μπέρδεμα των καναλιών λύθηκε.
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

:2thumb22sup:

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Για παράδειγμα You Tube. Αλλά και αυτά δεν είναι ακριβώς όπως στον υπολογιστή. Αλλά κάτι βλέπεις πάντως.
Ρυθμίσεις δεν υπάρχουν πολλές. Βάζεις στις ρυθμίσεις του δικτύου τον κωδικό που χρησιμοποιείς και στο Wi Fi ρούτερ σου. Και αμέσως συνδέεσαι. Πας στα κανάλια και τις υπηρεσίες του ίντερνετ και διαλέγεις ποιο βίντεο θέλεις να δεις. Μόνο κάποιες ρυθμίσεις υπάρχουν εκεί που επιλέγεις την ανάλυση που θες να έχει το βίντεο για να παίζει σωστά χωρίς σπασίματα κτλ.

ευχαριστώ.... τα έχω τσεκαρει αυτά, αυτο που εννοουσα ηταν αν μπορω να ¨δω" δισκο σε δικτιο.
επίσης εχει ip tv αν εχετε να προτεινετε ip tv κανάλια να προσθέσω.
παρατηρησα επισης οτι στο youtube για παραδειγμα δεν μπορω να προχωρησω το βιντεο, ισχυει;

Έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτή την παραμόρφωση εικόνας στον media player;

Μέχρι τώρα το είχα δει μόνο σε βίντεο 16:9. Χθες όμως το είδα και σε 2.35:1: είχε τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω και στο κάτω μέρος του καρέ παραμόρφωνε πάλι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

ευχαριστώ.... τα έχω τσεκαρει αυτά, αυτο που εννοουσα ηταν αν μπορω να ¨δω" δισκο σε δικτιο.
παρατηρησα επισης οτι στο youtube για παραδειγμα δεν μπορω να προχωρησω το βιντεο, ισχυει;
Τώρα κατάλαβα. Έχεις πιο σύνθετες απαιτήσεις από ότι κατάλαβα στην αρχή. Αλλά μάλλον δεν θα τις ικανοποιήσεις με τα μηχανήματα αυτής της κατηγορίας.
Ο T650i έχει μόνο κάποια συγκεκριμένα κανάλια και υπηρεσίες όπου μπορείς να μπεις. Δεν νομίζω ούτε δικτυακό δίσκο να βλέπει, ούτε άλλα κανάλια να μπορείς να προσθέσεις. Μάλλον μόνο ότι υπάρχει και εμφανίζεται ήδη στο μενού της ιντερνετικής τηλεόρασης.
Εντάξει, ψηφιακός δέκτης είναι, με κάποιες δυνατότητες iptv. Και με τιμή που άλλοι είναι μόνο δέκτες.
Στην κατηγορία των επίγειων ψηφιακών δεκτών που είμαστε ίσως μόνο ο Maxell MMB 200 να μπορεί να κάνει κάποια παραπάνω πράγματα, όπως σύνδεση με δικτυακό δίσκο. Αλλά και αυτός έχει άλλα (τεράστια) θέματα. Κοίτα εδώ αν σε ενδιαφέρει:
http://avclub.gr/forum/showthread.php/120219-Maxell-MMB-200
Μάλλον θα πρέπει να πας σε άλλη κατηγορία μηχανημάτων για να κάνεις την δουλειά που θέλεις.

Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μέσα από την επιλογή της iptv μπορείς να βάλεις links με πρωτόκολλο http και "πακετάρισμα" m3u8. Ετσι θα "δεις" κανάλια.
Το αποτελεσμα όμως θα σε απογοητεύσει γιατί συνήθως περιμένεις 20 δευτερόλεπτα για να δεις 30-45 δευτερόλεπτα προγράμματος.

Μπορείς όμως να δεις κανονικό Live streaming από υπολογιστή του δικτύου σου που εκπέμπει (streams) π.χ. με VLC.

Παίδες συγνώμη αν έχει ειπωθεί ήδη: Σήμερα παρέλαβα τον αποκωδικοποιητή, και ρωτώ το εξής: το τηλεκοντρόλ δεν προγραμματίζεται να ανοιγοκλείνει την τηλεόραση έτσι δεν είναι; παρόλο που στο πλήκτρο F1 δείχνει μια οθονούλα....
Αν επιμένω για κοινό τηλεχειρισμό θα πρέπει να παραγγείλω το RCU650 ?
http://www.e-shop.gr/ferguson-rcu650-remote-control-p-PER.705376

σας ευχαριστώ

Η οθονούλα του F1 έχει και ένα ραδιοφωνάκι δίπλα, είναι για την εναλλαγή μεταξύ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών. :)

Για multi θες ή το RCU650 ή το TELE USB-300.
Αυτά τα δύο σίγουρα δουλεύουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Μέσα από την επιλογή της iptv μπορείς να βάλεις links με πρωτόκολλο http και "πακετάρισμα" m3u8. Ετσι θα "δεις" κανάλια.
Το αποτελεσμα όμως θα σε απογοητεύσει γιατί συνήθως περιμένεις 20 δευτερόλεπτα για να δεις 30-45 δευτερόλεπτα προγράμματος.

Μπορείς όμως να δεις κανονικό Live streaming από υπολογιστή του δικτύου σου που εκπέμπει (streams) π.χ. με VLC.
Όντως! Πολύ σωστά. Δεν το είχα ψάξει ιδιαιτέρως, οπότε κακώς είπα στον άλλον φίλο ότι μόνο όσα κανάλια ήδη έχει μπορείς να δεις.
Στο μενού Entertainment που είναι για την iptv, υπάρχει στο τέλος της αριστερής στήλης η επιλογή My IPTV. Μπαίνοντας εκεί μέσα μπορείς (με το πράσινο πλήκτρο) να βάλεις δικά σου κανάλια βάζοντας την διεύθυνση του και δίνοντας και ένα όνομα για το κάθε κανάλι που θέλεις. Και με τα άλλα χρωματιστά πλήκτρα μπορείς να τα επεξεργαστείς. Πολύ ενδιαφέρον. Δεν ξέρω αν δουλεύει σωστά, αλλά ευκαιρία να το δοκιμάσω με τη πρώτη ευκαιρία. Αν βρω κανένα κανάλι με τις προδιαγραφές που λέει ο theo71, έστω μόνο για την δοκιμή.
Για δίσκο δεν ξέρω, και δεν μπορώ να δοκιμάσω. Στα XP που έχω ακόμα τα ιδιωτικά δίκτυα είναι λίγο δύσκολα, με κοινόχρηστους φακέλους, χειροκίνητες ρυθμίσεις πρόσβασης κτλ. Βαρέθηκα να ασχοληθώ.
Και για την ερώτηση του PanosSkin για την μετακίνηση στο βίντεο (που τώρα πρόσεξα), όντως σε κάποια κανάλια ή υπηρεσίες η μετακίνηση δουλεύει, αλλά όχι σε όλα. Στα περισσότερα δηλαδή δεν δουλεύει. Το έχω πει και εγώ ότι είναι πρόβλημα. Έχω γράψει ότι μετά από μία ώρα που έβλεπα ταινία από You Tube χάθηκε η σύνδεση. Αν ήθελα να συνεχίσω την ταινία έπρεπε να ξαναρχίσω από την αρχή. Οπότε πήγα στον υπολογιστή, την κατέβασα πάλι από το You Tube που την έβλεπα (για να μην ψάχνω) και την είδα σαν αρχείο από τον media player του δέκτη, με μετακίνηση, παύση, τα πάντα όλα. Είπαμε, η iptv του δέκτη είναι περισσότερο για τον χαβαλέ και την απασχόληση. Δεν είναι εντελώς λειτουργική, αλλά δεν πειράζει. Αυτό είναι έξτρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιον ψηφιακό δέκτη να επιλέξω...

Χαίρε forum! Κατά τη σάρωση τα κανάλια κατέλαβαν μια σειρά. Επειδή μου ήταν (είναι) βολική η παλιά αρίθμηση των καναλιών (1=χ, 2=ψ κοκ), γνωρίζει κάποιος, -α πως γίνεται; Προσπάθησα αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να αλλάξω τη σειρά που τα εμφανίζει στη σελίδα tv channels list. Έτσι όταν επιλέγω κανάλι από το αριθμητικό πληκτρολόγιο εμφανίζει το κανάλι που αποθηκεύτηκε αυτόματα στον επιλεγμένω αριθμό. Ευχαριστώ προκαταβολοκώς όλους, -ες!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...προκαταβολικώς...(ο δαίμων του πληκτρολογίου!)

Μολις χθες βαλαμε για πρωτη φορα τον Ariva T650i (συνδεση με HDMI καλωδιο σε μια Samsung TV) και εχουμε καποια θεματα με τον ηχο.
1. Για να εχει ικανοποιητικη ενταση πρεπει να βαλεις τον ηχο της TV στο 35-40! Ειναι νορμαλ αυτο ή υπαρχει κατι που πρεπει να ρυθμισουμε?
2. Το πιο εκνευριστικο ομως ειναι οτι καθε φορα που αλλαζεις καναλι ακουγεται ενα τρομερα ενοχλητικο "τσακ" το οποιο σε κανει να το σκεφτεις καλα πριν τολμησεις να κανεις zapping!
Εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα και αν ναι πως το ελυσε? Ειναι καποια ρυθμιση ή υπαρχει περιπτωση να φταιει το Hdmi καλωδιο?
Please help! Thanks!

Σε 2 τηλεοράσεις (LG, Sony) που το έχω βάλει με hdmi, δεν είχα θέματα ούτε με τον ήχο αλλά ούτε και με κάποιο θόρυβο στο zapping. Δοκίμασε με άλλο καλώδιο αρχικά.

Μολις χθες βαλαμε για πρωτη φορα τον Ariva T650i (συνδεση με HDMI καλωδιο σε μια Samsung TV) και εχουμε καποια θεματα με τον ηχο.
1. Για να εχει ικανοποιητικη ενταση πρεπει να βαλεις τον ηχο της TV στο 35-40! Ειναι νορμαλ αυτο ή υπαρχει κατι που πρεπει να ρυθμισουμε?
Έχεις ανεβάσει την ένταση του ήχου του δέκτη στο full;

Απάντηση: Re: Ferguson Ariva T650i

2. Το πιο εκνευριστικο ομως ειναι οτι καθε φορα που αλλαζεις καναλι ακουγεται ενα τρομερα ενοχλητικο "τσακ" το οποιο σε κανει να το σκεφτεις καλα πριν τολμησεις να κανεις zapping!
Εχει κανεις αλλος το ιδιο προβλημα και αν ναι πως το ελυσε? Ειναι καποια ρυθμιση ή υπαρχει περιπτωση να φταιει το Hdmi καλωδιο?
Please help! Thanks!

Συμβαινουν και τα 2 και λογικα επειδη ειναι υψηλη η ενταση της τηλεορασης ακουγεται και ο θορυβος. Προφανως εννοεις πως εχεις την τηλεοραση στο 35-40 οποτε να ανεβοκατεβαζεις την ενταση αποκλειστικα απο τον δεκτη (σε ενα παλιο f&u που ειχα η ενταση της τηλεορασης ηταν στο 60 για να εχω το ιδιο αποτελεσμα που εχω τωρα).
Δεν ειναι παντως τοσο εντονο σε μενα αν και ειναι ενοχλητικο (Η τηλεοραση ειναι phillips).