Ferguson Ariva T650i

Γινεται να μην υπάρχει οριο αρχείου κοψίματος εγγραφης;
Στον 750 δινει μεχρι 4gb το μεγαλύτερο, και ειναι μπελας γιατι οι εγγραφές πχ σε μια μεγάλη ταινια η εναν αγωνα ξεπερνούν αυτο το μεγεθος.

Υπάρχει δεκτης που γραφει ενα αρχειο όση ωρα και αν τον αφήσεις;

Ειναι μπλέξιμο να ψαχνω software στο pc για να ενώσω μετα τα αρχεία με κίνδυνο μαλιστα να αλλοιώσω την ποιότητα του αρχικού βίντεο.
Και στον T650i μέχρι 4 GB είναι το όριο. Υπάρχει μεν η δυνατότητα να επιλέξεις το μέγεθος του αρχείου εγγραφής, και εκτός από τους Ferguson δεν ξέρω άλλον δέκτη που να δίνει καν αυτή την επιλογή. Αλλά και πάλι μόνο 1,2,3 ή 4 GB μπορείς να επιλέξεις.
Για δέκτη που να μην κόβει τις εγγραφές, είναι και αυτή παλιά κουβέντα, που πότε πότε επανέρχεται. Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε βρει κανέναν δέκτη που να μην κόβει τις εγγραφές το πολύ στα 4 GB. Γιατί πολλοί κόβουν ακόμα μικρότερα αρχεία.
Πριν αρκετά χρόνια είχαμε βρει μερικούς δέκτες. Αλλά όλοι έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια. Ήταν κάποιοι που είχαν τον πρώτο επεξεργαστή της M-Star στην κατηγορία. Τον M-Star 7828, και πάλι όχι όλα τα μοντέλα που τον είχαν. Έχουν περάσει 2-3 γενιές M-Star από τότε. Δεν ακούσαμε τίποτα για τις επόμενες γενιές.
Όλοι οι δέκτες με επεξεργαστή NEC έγραφαν σε ενιαία αρχεία. Αλλά μία γενιά NEC μόνο ήρθε στην Ελλάδα, και έχουν εξαφανιστεί και αυτοί από χρόνια.
Νομίζω μόνο με πρόγραμμα επεξεργαστή, όπως λέει ο latinsoapsfever ή ο talos_2002 μπορείς να κάνεις κάτι.

Τελικά παιδιά ποιο firmware να βάλουμε;
Το τελευταίο από τα παλιά (1.13Β3) ή αυτό που δίνουν τώρα στο νέο τους site (1.12B1 του '14);

Μπάχαλο τα έχει κάνει η Ferguson. Το 1.13Β3 είναι το τελευταίο που έχει βγάλει η Ferguson, το έχει ο talos_2002 στην πρώτη σελίδα του θέματος, αλλά κάτι έχουν κάνει στο site και δεν υπάρχει εκεί. Έχουν βάλει το 1.12Β1. Μάλλον είναι ακόμα ημιτελές. Γιατί στα πρώτα του λογισμικά ο δέκτης είχε προβλήματα με το ελληνικό EPG και άλλα πράγματα, όπως κάνει τώρα με τον T750i, και σιγά σιγά τα διόρθωνε.
Το site της Ferguson επανήλθε, αναβαθμισμένο, και με νέα σχεδίαση. Έχει πάλι λογισμικό για τον T650i. Αλλά ποιο λογισμικό έχει; Το 1.12Β1. Από το 2014! 8 λογισμικά πίσω.
Πάντως εγώ δεν χρησιμοποιώ το τελευταίο λογισμικό. Χρησιμοποιώ ένα παλιότερο, το 1.12Β7 μάλλον, αν θυμάμαι καλά. Το τελευταίο της σειράς 1.12. Δεν θυμάμαι να έχει προστεθεί τίποτα στα επόμενα λογισμικά, της σειράς 1.13. Μόνο συμβατότητα με το ίντερνετ για τις υπηρεσίες που άλλαζαν συχνά API. Αλλά πάλι τώρα πια ούτε με το τελευταίο δουλεύει τίποτα στο ίντερνετ. Σταμάτησαν να κυνηγάνε τις αλλαγές των API των υπηρεσιών.
Αντίθετα όμως χάλασαν άλλα πράγματα, όπως το EPG. Με το λογισμικό που έχω τώρα όλες οι εργασίες των καναλιών και του media player δουλεύουν μία χαρά.
Εγώ όπως λέω χρησιμοποιώ το 1.12Β7, και το βρίσκω μία χαρά. Από τα 1.13 και μετά άρχισαν τα περίεργα με το EPG, και με το 1.13Β3 έκανε δύο περίπου ώρες για να φορτώσει πλήρως για τις 3 μέρες που δίνει EPG ο δέκτης.

Η αναβάθμιση firmware 1.12B7 προστέθηκε στο 1ο μήνυμα :smile:
Ευχαριστώ τον tolias που είχε την καλοσύνη να μου στείλει το αρχείο.

Νεα έκδοση firmware (v1.13B4 - 20160721).
Προς το παρόν διαθέσιμη μόνο από το site (αναβάθμιση μέσω usb και όχι μέσω δικτύου)

Last edited:
Συγχωρήστε έναν ανίδεο χρήστη που δεν θα κάνει ερώτηση η οποία θα περιλαμβάνει μυστήρια ακρονύμια όπως KHGTV, CGT, JUT κλπ που βλέπω στις ερωτήσεις σας συχνά.
Επίσης συγχωρήστε έναν χρήστη που δεν θα κάνει πολύπλοκη ερώτηση του στυλ : γιατί ο ήχος είναι πεσμενος κατά 12Ηz όταν συνδέω τον 650 με το κινητό μου, μέσω του μόντεμ του λαπτοπ.

Η ερωτηση του 1,000,000$ είναι: Όταν κάνω εγγραφή, μπορώ πατώντας τα πλήκτρα με τα βελάκια, να κινηθώ μόνο στα κανάλια που περιέχει το αντίστοιχο μπουκέτο. Υπάρχει τρόπος να δω και τα υπόλοιπα?

Κλείνοντας, αναφέρω τις παρακάτω παρατηρήσεις, τις πλέον σημαντικές για μένα, ως συχνότατος χρήστης του συγκεκριμένου δεκτη, που δεν χρησιμοποιεί όμως παρά ελάχιστες δυνατότητές του:
Προγραμματίζω 2-3 εγγραφές την ημέρα μέσω του EPG. Τα τελευταία χρονια δεν έχω χάσει ΟΥΤΕ ΜΙΑ.
Η εικόνα του είνα σαφώς χειρότερη της TV
Το μόνο που με ενοχλεί πραγματικά (αλλά προφανώς ειναι ελάχιστο για άλλους) είναι πως όταν μου λέει ότι ο προγραμματισμός είναι αδύνατος επειδή συμπίπτει με κάποιον άλλον, δεν διευκρινίζει ποιός είναι αυτός ο άλλος.......
Αρνείται πεισματικά να δει έναν δεύτερο σκληρό (ταυτόχρονα με τον πρώτο) που δεν έχει δικιά του τροφοδοσία (ο πρώτος έχει).

Τέλος και σας ευχαριστώ.

Όπως λέει και ο Serafeim, όχι. Μόνο στα κανάλια που ανήκουν στην συχνότητα με το κανάλι που γράφεις μπορείς να μετακινηθείς. Έτσι γίνεται σε όλους τους δέκτες με μονό tuner. Αυτό που θες το κάνουν μόνο οι δέκτες με διπλό tuner.

Στον δικο μου δεκτη εχω παρατηρησει πως ενω σε ολα τα καναλια εμφανιζεται μονο ο αριθμος που τα εχω αποθηκευσει στην οθονη, στον αλφαhd εμφανιζεται δεξια και ενα μηδενικο και στον σκαι hd εμφανιζεται δεξια στην οθονη μια κουκιδα/τελεια.
Γιατι αραγε συμβαινει αυτο. ? Τι υποδηλωνει αραγε. ?

Έβαλα το λογισμικό 1.13B4 εδώ και μερικές μέρες. Στις πληροφορίες στον δέκτη όμως λέει ότι είναι η έκδοση 1.13B5, όχι η 1.13B4.
Όλες οι ημερομηνίες στις πληροφορίες λένε 2016.
Από την χρήση που έκανα αυτές τις μέρες, όλα δείχνουν να δουλεύουν καλά. Δεν υπάρχουν τα προβλήματα που είχαν εμφανιστεί ξαφνικά με παλιότερα λογισμικά, όπως το EPG που αργούσε σε κάποιες εκδόσεις, ή το βήμα στην μετακίνηση στις εγγραφές που είχε εξαφανιστεί για κάποια λογισμικά. Στην λειτουργία τηλεόρασης δεν είδα κανένα πρόβλημα. Και το EPG εμφανίζεται αμέσως μόλις ανοίξεις τον δέκτη.
Σε κάποιες δοκιμές στον media player δεν είδα κανένα καινούριο πρόβλημα. Κάποια ξαφνική ασυμβότητα πχ σε αρχεία βίντεο ή ήχου. Όλα φαίνεται να δουλεύουν κανονικά. Μάλιστα είδα και ένα καινούριο παράθυρο ρύθμισης υποτίτλων, με όλες τις ρυθμίσεις μαζεμένες. Δεν ξέρω αν εμφανίστηκε τώρα ή παλιότερα, γιατί έχω καιρό να μπω σε ρύθμιση υποτίτλων. Τα είχα ρυθμίσει παλιότερα και το είχα αφήσει έτσι. Τώρα δοκίμασα αλλαγή ρυθμίσεων μετά από καιρό.
Σε εσωτερικούς υπότιτλους οι ρυθμίσεις είναι ανενεργές. Μόνο ενεργοποίηση-απενεργοποίηση. Και το ίδιο μικροί πάντα όπως σε όλους τους ALI.
Οι εξωτερικοί έχουν όλες τις γνωστές ρυθμίσεις, απλά έχει αλλάξει το παράθυρο που εμφανίζονται. Δεν ξέρω όπως είπα αν είναι καινούρια αλλαγή.
Όλες οι ρυθμίσεις τους είναι εντάξει, εκτός από το μέγεθος των υποτίτλων, που ενώ δείχνει 10 διαθέσιμα μεγέθη, στην ουσία πρέπει να είναι 4, και τα υπόλοιπα να είναι το ίδιο μικρό μέγεθος.
Κοινώς δεν είδα κανένα καινούριο πρόβλημα. Αλλά δεν το έψαξα και πολύ γιατί αυτόν τον καιρό βλέπω κυρίως Ολυμπιακούς.
Εγγραφή, όλα μία χαρά. Λίγες δοκιμαστικές έχω κάνει ακόμα, αλλά δεν έχασε καμία όπως παλιότερα, ούτε λείπει κάτι. Όλα μοιάζουν εντάξει.
Στο ίντερνετ, όλες οι υπηρεσίες δουλεύουν μία χαρά προς το παρόν, χωρίς καμία αλλαγή ή βελτίωση όμως. Αλλά με τις συχνές αλλαγές των API που κάνουν οι ιστοσελίδες, δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα δουλεύουν.
Κοινώς, μία χαρά φαίνεται το λογισμικό.

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον τρόπο. Δεν έχει browser για να πας σε κάποια σελίδα που θέλεις. Έχει προεπιλογές για συγκεκριμένες σελίδες βίντεο. Vimeo, YouTube κτλ. Αλλά και εκεί το μενού είναι διαφορετικό από την κανονική σελίδα, στα βίντεο δεν υπάρχει μετακίνηση και πρέπει να το δεις ολόκληρο, αν κοπεί η σύνδεση πρέπει να ξαναρχίσεις από την αρχή κτλ.
Υπάρχει μία επιλογή για είσοδο διεύθυνσης iptv, αλλά μόνο αν αφορά κατευθείαν διεύθυνση βίντεο. Απευθείας streaming κάποιων βίντεο καναλών, και συγκεκριμένων προδιαγραφών μάλιστα, κάποιος είχε ανεβάσει κάποτε κάποιες διευθύνσεις που είχε βρεί, μόνο ολιγόλεπτα βίντεο μπορούσε να παίξει, και μετά από λίγες μέρες δεν έπαιζε καμία από αυτές.
Είσαι επαγγελματίας του χώρου, και σίγουρα τα ξέρεις, δεν περιμένεις εμένα δηλαδή, αλλά υπάρχουν android media ή tv boxes που κάνουν μία απλή τηλεόραση να μοιάζει με android συσκευή, μέχρι και εφαρμογές μπορούν να εγκαταστήσουν. Ο Τ650i έχει απλά κάποιες εντελώς υποτυπώδης δυνατότητες ίντερνετ.
http://www.techgear.gr/mecool-bb2-android-6-0-tv-box-111376/

Τα tv boxes τα είχα κατά νου, απλά δεν ήξερα κατά πόσο υπήρχε κάποιο Update που να έδινε το κάτι τις παραπάνω στον Ariva . Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Να είσαι καλά. Όχι, καμία αλλαγή ή βελτίωση στο ίντερνετ. Δουλεύουν όλα όπως δούλευαν πάντα. Απλά λόγω αλλαγής των APIs των σελίδων δεν δούλευε καμία σελίδα τον τελευταίο καιρό. Τώρα επανήλθαν όλες με το τελευταίο λογισμικό (μέχρι να ξανά αλλάξει κάποια σελίδα το API της), χωρίς καμία αλλαγή ή βελτίωση όμως.

Καλησπέρα. Μόλις έβαλα το νέο fw (B5 γράφει και σε μένα) και θέλω να ρωτήσω αν εξακολουθούν να ισχύουν οι ρυθμίσεις 1080p_50 στην Ανάλυση εικόνας και Αυτόματο στην Αναλογία οθόνης.
Ειδικά για το τελευταίο θυμάμαι ότι επιλεγαμε Αυτόματο (αντί του 16:9) λόγω του λαθους καδρου του Αντ1.
Τώρα με τον Αντ1 HD δεν ισχύει αυτό απ ότι βλέπω. Άρα μήπως είναι καλύτερα η επιλογή 16:9;

Επισης τα 50Hz ισχύουν για τις ελληνικές HD τηλεοράσεις;

Ευχαριστώ...

Γεια σας,

μόλις είδα ότι δεν παίζει κάποια mkv (Video Codec not supported) παρόλο που του έβαλα το τελευταίο firmware (αυτό της πρώτης σελίδας).
Οι πληροφορίες που παίρνω από το mediainfo για το video είναι αυτές.

Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 25mn 41s
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Title : Encoded with IFME v4.9.4.0
Default : Yes
Forced : No

Να υποθέσω ότι ο HEVC δεν υποστηρίζεται κι ούτε πρόκειται...

ΥΓ.Ζητώ συγγνώμη αν έχει απαντηθεί στις προηγούμενες 177 σελίδες τις οποίες δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω λόγω έλλειψης χρόνου.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

HEVC σημαίνει x265 codec, οπότε δεν υποστηρίζεται. Υπάρχουν πλέον φτηνά media players από Κίνα που μπορούν παίξουν άνετα και HEVC (δεν ξέρω αν παίζουν και 10bit όμως). Αν σε ενδιαφέρει να ψάξω να βρω μερικά που είχα κάνει bookmark.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T650i

HEVC σημαίνει x265 codec, οπότε δεν υποστηρίζεται. Υπάρχουν πλέον φτηνά media players από Κίνα που μπορούν παίξουν άνετα και HEVC (δεν ξέρω αν παίζουν και 10bit όμως). Αν σε ενδιαφέρει να ψάξω να βρω μερικά που είχα κάνει bookmark.
Μπα! Το μετατρέπω στο pc και μετά το παίζει.
Σιγά μην αγοράζω καινούργιο player κάθε φορά που βγαίνει κι ένα καινούργιο codec.
Σ' ευχαριστώ πάντως

Καλησπερα. Αν εχει καποιος προχειρο το firmware T650i_20140818_V1.12B1.abs, θα του ημουν υποχρεος.

Καλημέρα σε όλους !!! Το τηλεκοντρόλ του αγαπημενου μου t650 , παρέδωσε πνεύμα μετά απο πολλαπλά πρωταθλήματα βόλλευ-φρισμπυ-μπέιζμπολ, που διοργανωναν μαζί του τα πολυαγαπημένα μου διδυμάκια :furious3: . Ψάχνω για το ίδιο λόγω κορυφαιας εργονομίας και εμβέλειας αλλά δεν ξέρω αν θα βρώ να πωλείται μόνο του. Γνωρίζει κάποιος φίλος αν τα τηλεκοντρόλ εμπορίου θα λειτουργησουν ( με τις περισσότερες αν όχι ολες τις εντολές) ;;; Η λύση ενός προγραμματιζόμενου ,φοβαμαι οτι δεν γίνεται ,καθόσον το ορίτζιναλ δεν δουλευει πια για να το αντιγράψω . Κάθε σκέψη-συμβουλή σας θα βοηθούσε και θα την εκτιμούσα :ears::fahne90: