Ferguson Ariva T70

ο δεκτης σαν media player ειναι αψογος , παιζει τα παντα και ποτε δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο ( καθημερινη χρηση 3μηνων ).
το θεμα ειναι με τα καναλια που αποσυντονιζονται μετα απο 15-20 λεπτα , και δεν ξαναλειτουργουν αν δεν τον βγαλω για κανα 10 λεπτο απο την πριζα ( τροφοδοσια ) και τον ξαναβαλω.
σκεφτηκα να το ψαξω λιγο , γι αυτο και το αναφερω εδω.. μηπως βρεθει λυση.
- διοτι αν χαλουν σε εμενα ολο και καποιος αλλος θα εχει το ιδιο θεμα.
το firmware που εχει επανω του ειναι το v1.0003 , ειναι συνδεδεμενος με μια 32αρα lg μεσω Ηdmi,
προσπαθησα να βαλω το νεοτερο firmawre αποθηκευοντας το σε στικακι , που το κατεβασα απο εδω: http://www.ferguson-digital.eu/en/download/Terrestrial-receivers-(DVB-T)/Ariva-T70/AT70_V1.004.zip/
το βλεπει το αρχειο , παταω οκ να γινει εγκατσταση - update , σβηνει για λιγο , βγαζει το λογοτυπο 2 φορες και τιποτα. Δεν το εχει εγκαταστησει δηλαδη , γτ στις πληροφοριες λεει οτι εχει το v10003
- Επίσης εκανα και δοκιμη αναβαθμισης μεσω κεραιας , ηταν ανοιχτος και εβγαλε ενα γκρι τετραγωνο που ρωτουσε για επιβεβαιωση εγκαταστασης και επρεπε να πατησω οκ , αλλα δε δεχοταν εντολη ο Τ70 απο το τηλεκοντολ , ουτε ακυρωση , οποτε τον εβγαλα απο την πριζα..
καμια ιδεα κανεις?

ευχαριστω εκ των προτερων

Μέσω κεραίας δεν κάνει κανείς.
Φόρμαρε το στικάκι σε FAT32 από το μενού του δέκτη και ξαναδοκίμασε να τον αναβαθμίσεις.

Re: Απάντηση: Ferguson Ariva T70

Μέσω κεραίας δεν κάνει κανείς.
Φόρμαρε το στικάκι σε FAT32 από το μενού του δέκτη και ξαναδοκίμασε να τον αναβαθμίσεις.

Ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια , και ναι εγινε με αυτον τον τροπο το update , αλλα το μονο που καταφερα ειναι να μενει για λιγο περισσοτερο χρονο ο δεκτης στα καναλια , και μετα παλι τα ιδια .
Καμια ιδεα κανεις ? ή καποια ρυμθιση που μας ξεφευγει?

Δοκίμασε άλλα στικάκια, ίσως αποφεύγοντας τα USB3. Δεν είναι πολύ σπάνιο να μη συμπαθεί μια συσκευή κάποια στικάκια.

Δοκίμασε άλλα στικάκια, ίσως αποφεύγοντας τα USB3. Δεν είναι πολύ σπάνιο να μη συμπαθεί μια συσκευή κάποια στικάκια.

ξαναπερασα με αλλο στικακι το ν1.4 και παλι τα ιδια , μηπως αν εβαζα ενα παλιο ν1.1 ή ν1.2 θα επαιζε? αλλα δεν τα βρισκω πουθενα
- σαν media player ειναι πολυ καλος και δεν θελω να τον στειλω πισω στην εγγυηση και να ξεμεινω ..

- εχει δοκιμαστει και σε αλλη τηλεοραση και παλι τα ιδια , αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι οταν παιζουν τα καναλια σε 20 λεπτα περιπου αρχιζουν και ξεσυντονιζονται και οσο και να βρισκεται στην αναμονη δεν επανερχονται ουτε απο μονα τους ουτε με νεο συντονισμο ( οταν προσπαθω να κανω νεο συντονισμο δεν βρισκει κανενα , εκτος αν βγει απο την τροφοδοσια και ξαναμπει )

καμια ιδεα κανεις?

γνωριζει καποιος αν μπορω να του βαλω usb hub και ποιο εοναι συμβατο?

τελικά έκανα τη δοκιμή με ενα hub απο τα jumbo με 3 ευρω χωρις εξωτερική τροφοδοσια.εβαλα πανω εναν 2tb samsung και εναν seagate 1tb με εξωτερική τροφοδοσία και τους αναγνωρισε και τους δυο.Οταν πιεζω το κουμπι pvr βγαζει επιλογεα usb 1 η usb 2 και επιλεγω τον αντιστοιχο σκληρο.Δοκιμασα και συνδυασμο σκληρο με φλασακι και τα αναγνωριζει και τα δυο .Δεν αναγγνωρισε και τα τρια μαζι ,ισως εχει περιορισμο για δυο μονο ειλογες. οατν μπορεσω θα δοκιμασω και σκληρο χωρις εξωτερικη τροφοδοσια ,εγω παντως τη δουλεια μου την εκανα.

καλησπέρα. προχθες αγορασα τον παραπανω δεκτη και σαν πρωτη εντυπωση δειχνει πολύ καλος. αυτό που θελω να ρωτησω είναι το εξης: πως μπορω να βαλω τα καναλια με την σειρα που θελω εγω?δλδ πχ η ΝΕΤ στο 4. ενώ μπορω και τα ταξινομω όπως θελω όταν πχ πατας το 4 για να παει στη ΝΕΤ παει στο καναλι με τον αναλογο αριθμο και όχι στην νετ. διαφορετικα πρεπει να κινεισαι μονο με τα chanel up down στα καναλια για να είναι σωστα

Δεν έχω το δέκτη αλλά δες αν έχεις τις ρυθμίσεις: ταξινόμηση μέσω lcn, lcn αυτόματη αρίθμηση απενεργοποιημένο και pmt monitor απενεργοποιημένο.

ευχαριστω παρα πολύ για την βοηθεια. λοιπον για να βοηθησω μηπως και καποιος το χρειαστεί. πηγαίνουμε ΜΕΝΟΥ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και στην λιστα επιλεγουμε εκει που λεει LCN - ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ. επειτα πηγαίνουμε στο ΜΕΝΟΥ - ΚΑΝΑΛΙΑ -ΛΙΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ και αφου μπουμε στην λιστα παταμε το κουμπι INFO στο τηλεκοντρόλ μεχρι να μας βγαλει στην οθονη την επιλογή LCN. και ειμαστε ετοιμοι !

Καλημέρα, έχω τον Ariva εδώ και μια εβδομάδα περίπου, και παρατηρώ ότι κάποιες στιγμές ο ήχος μπουκώνει (δεν ακούγεται καθαρός), το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος;
άλλαξα την ρύθμιση από PCM σε Raw αλλά πάλι το ξανακάνει κάποιες στιγμές.

Τελικά τον πήγα πίσω για έλεγχο και όντως είχε πρόβλημα, μου έδωσαν πιστωτικό και ψάχνω να δω τι θα πάρω

Καλησπέρα
έχω τον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Θέλω να τον συνδέσω με προβολέα για να δω κανένα αγώνα αλλά
το θέμα είναι πως θα βγάλω τον ήχο στα ηχεία μου που είναι 2+1 αλλά έχουν βύσμα mini jack? O ariva T70 έχει από πίσω μόνο μια έξοδο RCA που την λέει spdif
καθώς και scart και hdmi. Τί κάνω?

Ολοι οι (νορμαλ) δεκτες κανουν παραλληλη χρηση ολων των εξόδων, οπότε ναι κατα 99% θα δουλευει. Αυτό που με προβληματίζει ειναι μην εχεις lag μεταξυ ηχου και εικόνας, να μη συγχρονίζονται απολυτα δηλαδη. Και να υπαρχει βεβαια, θα ειναι παρα πολύ μικρή, οποτε σε αγωνες δε θα το καταλαβαινεις, παρα μονο οταν βλεπεις στοματα οσων μιλουν

Ολοι οι (νορμαλ) δεκτες κανουν παραλληλη χρηση ολων των εξόδων, οπότε ναι κατα 99% θα δουλευει. Αυτό που με προβληματίζει ειναι μην εχεις lag μεταξυ ηχου και εικόνας, να μη συγχρονίζονται απολυτα δηλαδη. Και να υπαρχει βεβαια, θα ειναι παρα πολύ μικρή, οποτε σε αγωνες δε θα το καταλαβαινεις, παρα μονο οταν βλεπεις στοματα οσων μιλουν

Ευχαριστώ πολύ
Φαντάζομαι από την spdif δεν μπορεί να γίνει κάτι έτσι? Καλά και αυτοί οι άνθρωποι δεν έβαλαν ένα mini jack για έξοδο? Πάνω από 1 δεν θα τους στοίχιζε.

H spdif ειναι ψηφιακη εξοδος ήχου και εσυ θελεις αναλογική εισοδο στο 3.5". Γινεται λοιπον, αλλα θελεις DAC που να κανει τη μετατροπη. Καλυτερα απο το scart.

Καλημέρα
Έχω τον T70 και το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δείχνει ελληνικούς υπότιτλους όταν παίζει σαν media player από στικάκι. Εννοείται ότι έχω επιλέξει ελληνικούς υπότιτλους από το μενού και έχει την τελευταία έκδοση firmware 1.0004
Ευχαριστώ