FFDshow audio και SPDIF out

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Για δώστε τα φώτα σας ωρέ παίδες. Εχουμε το εξης θέμα:

Εγκατεστημένο το ffdshow και αναπαραγωγή με MPC. Αν στην καρτέλα με τα codecs του ffdshow audio επιλέξω αντί για αποκωδικοποίηση του AC3 και DTS από το ffdshow, σε SPDIF passthrough, κατά την αναπαραγωγή το ffdaudio δεν εμφανίζεται και ο ήχος δεν ακούγεται καθόλου.

Αναρωτιέμαι τι κοτσάνα κάνω γιατί με τις παλαιότερες εκδόσεις του ffdshow δεν είχα τέτοιο θέμα.

Οπως θυμόμουν κι εγώ, δεν υπάρχουν ρυθμίσεις ήχου στο ffdshow video. Αν υπάρχουν δεν τις βρίσκω. Κάποιο screenshot ίσως; Για πείτε ωρέ λεβέντες.

Υπαρχει παντα η επιλογη να κανεις κανονικο passthrough με το ac3filter_1_46. Γιατι δεν δοκιμαζεις να το κανεις εγκατασταση και να δηλωσεις στον player σου να αποκωδικοποιει τα Dolby Digital και τα DTS με το AC3 filter. Εμενα μια χαρα παιζει.

Οσο για το ffdshow μου φαινετε οτι οταν το ειχα δοκιμασει εκει μου δουλεψε οταν διαλεξα την επιλογη Dolby Decoder αλλα και παλι δεν ειμαι σιγουρος..

EDIT : Μολις τωρα το δοκιμασα.

Στο tab codecs εκει που λεει AC3 και DTS εχω βαλει S/PDIF, εχω μαρκαρει το tab πιο κατω που λεει Dolby Decoder (χωρις να ειμαι σιγουρος γιαυτο εαν χρειαζεται και στο Mixer εχω διαλεξει same as input. Με μενα ετσι παιζει με decoder το ffdshow audio decoder κανονικα και Ac3 και DTS..

καλη τυχη

Last edited:
Δηλαδή έτσι σου κάνει τον ήχο passthrough από την SPDIF και τρέχει κανονικά το ffdshow audio; Διότι σε μένα με τις επιλογές SPDIF σε AC3 και DTS δεν παίρνω ήχο από τον AV. Αντιθέτως παίρνω ήχο αν κάνει την αποκωδικοποίηση το ffdshow.

Αν κατάλαβες το ζητούμενο είναι να μην κάνει την αποκωδικοποίηση το HTPC αλλά ο AV. Με την εγκατάσταση του ac3filter δεν κερδίσουμε τίποτε αφού πάλι την αποκωδικοποίηση θα την κάνει το HTPC.

Βρέ λές να φταίει η ASUS Xonar;

Φίλε εγκατέστησε to ac3 γιατι κάνει καλύτερη διαχείριση του σήματος ειδικά σε ααρχεία με υψηλο dts bitrate. Απο εκεί μπορείς να επιλέξεις το passthrough, φτάνει να βάλεις στα settings του mpc prefer το ace και block το ffdshow audio decoder

Τώρα κάπου με οδηγείς. Επιλέγοντας δηλαδή AC3 filter μέσα από τον MPC κάνει passthrough;

Edit
Τώρα θυμήθηκα πως το AC3 Filter έχει δικό του μενού ρυθμίσεων οπότε κάνω ρυθμίσεις passthrough από εκεί. Θένκς!

Last edited:
Λοιπόν εγκατέστησα το AC3 filter στα Vista. Δεν παίζει καθόλου το control panel. Μου βγάζει μήνυμα πως το AC3 filter δεν έχει εγκατασταθεί;;

Επιπλέον χρησιμοποιώντας στον MPC βάζοντας το AC3 filter από τον KMplayer, και κάνοντας block το ffdshow audio, παίρνω μέν ήχο αλλά η εικόνα παίζει με σπασίματα σοβαρά.

Εν ολίγοις δεν έχω καταφέρει ακόμη να πάρω καθαρό ήχο που να τον κάνει decoding ο AV μου. Εχω αρχίσει και εκνευρίζομαι σοβαρά.

Τωρα φευγω για δουλεια, αλλα αμα δεν σου εχει βρει ακρη ο Στρατος μεχρι το απογευμα που θα γυρισω θα σου στειλω πμ αμα θελεις να σε βοηθησω απο το msn. Εμενα παντως σε vista64bit μου παιζουνε ολα τελεια και στο mpc και στο kmplayer με passthrough. Σου στελνω με πμ το msn μου -bye-

Πριν εκανα λάθος αυτο που ανεφερα ειναι στις ρυθμίσεισ του ffdshow audio decoder. και φρόντησε να ειναι απενεργοποιημενο το mixer

Το θέμα λύθηκε κατά 90%. Αρχικά επέλεξα το AC3 filter από την εγκατάσταση του KMPlayer και το έκανα prefered στον MPC αφού η ξεχωριστή εγκατάσταση δεν έπαιζε. Αυτό που δεν είχα κάνει και δημιουργούσε το πρόβλημα ήταν να επιλέξω στο Output του MPC την SPDIF. Το ίδιο ισχύει και για τον KMPlayer.

Επιλέγοντας και στα δύο προγράμματα ως output την SPDIF το πρόβλημα λύθηκε.

Το 90% πάει στο ότι δεν έχω βρεί σχετική ρύθμιση στον VLC. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας μας ενημερώσει.

Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες γιατί έτσι προέκυψαν οι ιδέες να λυθεί το θέμα. Θένκς!

Μιxάλη που ακριβώς επιλέγεις psdif στο mpc?

Kαι πως καταλαβαίνεις ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει ο ενισχυτής κι όχι το ac3filter?

Δές τα screenshot. Το πρώτο είναι από τον MPC και το δεύτερο από το KMPlayer.

2499614460_5d9fcd6f4a_o.jpg

2499614592_90c4e7800e_o.jpg

Οσον αφορά την αποκωδικοποίηση αν δεν κάνω λάθος το καταλαβαίνεις επειδή απενεργοποιείς τις επιλογές στο tab "system" για AC3 και DTS.

Εγώ γιατί δεν έχω αυτή την επιλογή; Αντί αυτού μου βγάζει την hdmi της κ.γραφικών!

Re: Απάντηση: FFDshow audio και SPDIF out

Οσον αφορά την αποκωδικοποίηση αν δεν κάνω λάθος το καταλαβαίνεις επειδή απενεργοποιείς τις επιλογές στο tab "system" για AC3 και DTS.
To έκανα αυτό στο ac3filter κ τώρα δεν ενεργοποιείται καθόλου!

(το έχω prefer στο mpc)

...και φυσικά δεν έχω πολυκάναλο στον av, μόνο stereo.

Mόνο όταν είναι τσεκαρισμένο το Use SPDIF (passthrough) στο ac3filter και επιλεγμένη η spdif ως default device στο control panel μπορώ να έχω ac3/dts στον ενισχυτή.

Δεν μπορώ να βγάλω με άλλον τρόπο πολυκάναλο ήχο προς τον ενισχυτή, οπότε ΜΌΝΟ αυτός κάνει την αποκωδικοποίηση...

Απάντηση: Re: FFDshow audio και SPDIF out

Εγώ γιατί δεν έχω αυτή την επιλογή; Αντί αυτού μου βγάζει την hdmi της κ.γραφικών!

Εχεις τέτοια επιλογή: Realtek Digital Output

Οσον αφορά το AC3 θα επανέλθω.

Attachments

• MPC.jpg
    MPC.jpg
    130.1 KB · Views: 12
Re: Απάντηση: Re: FFDshow audio και SPDIF out

Εχεις τέτοια επιλογή: Realtek Digital Output

Οσον αφορά το AC3 θα επανέλθω.
Ναι, τις δοκίμασα όλες αλλά τελικά το άφησα στο Default DirectSound Device κ έτσι το mpc χρησιμοποιεί όποια έξοδο είναι ενεργή κάθε φορά. Και ενεργοποιώ την έξοδο που θέλω (spdif ή analog out) είτε από το control panel είτε από το Realtek HD Audio Manager (δεξί κλικ κ Set Default Device στην έξοδο που θέλω). Είναι καλύτερα έτσι (στη δική μου περίπτωση)...

Το θέμα είναι ότι μόνο όταν τσεκάρω το spdif passthrough στο ac3filter ανάβουν τα λαμπάκια dd/dts στον ενισχυτή. Που σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει ο ενισχυτής, αφού το ac3filter στέλνει το σήμα passthrough.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κάνει την αποκωδικοποίηση το pc κ να στείλει έτοιμο το σήμα στον ενισχυτή. Όταν κάνω τις σχετικές ρυθμίσεις σε mpc κ ac3filter δεν ανάβουν οι ενδείξεις του πολυκάναλου στον ενισχυτή!...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: FFDshow audio και SPDIF out

Το θέμα είναι ότι μόνο όταν τσεκάρω το spdif passthrough στο ac3filter ανάβουν τα λαμπάκια dd/dts στον ενισχυτή. Που σημαίνει ότι την αποκωδικοποίηση την κάνει ο ενισχυτής, αφού το ac3filter στέλνει το σήμα passthrough.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να κάνει την αποκωδικοποίηση το pc κ να στείλει έτοιμο το σήμα στον ενισχυτή. Όταν κάνω τις σχετικές ρυθμίσεις σε mpc κ ac3filter δεν ανάβουν οι ενδείξεις του πολυκάναλου στον ενισχυτή!...
Αυτο δε γίνεται με ψηφιακή εξοδο... Εαν κανει αποκωδικοποιηση το pc πρεπει να το δώσει αναλογικά στον ενισχυτή.