ffdshow και ρυθμίσεις reaize

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Καλησπέρα.
Θέλω τη βοήθειά σας για να ρυθμίσω το Theatertek και το ffdshow ώστε να μου κάνει upscale σε 1920Χ1080. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο ffdshow και τι στο Theatertek;

Μπορείς να ακολουθήσεις τους γνωστούς οδηγούς. Απλά, στις ρυθμίσεις του ffdshow, βάλε 1920 χ 1080. Στο Theatertek δεν έχεις κάτι να αλλάξεις, όλη τη δουλειά την κάνει το ffdshow.

Το powerstrip δεν έχει ανάμιξη.

Φίλε George υπάρχει σχετικός οδηγός στα Guides με πολύ αναλυτικές οδηγίες για τον συνδυασμό προγραμμάτων που αναφέρεις.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις ακολουθώντας τον οδηγό.

Sorry για το διπλό post - Δημήτρη είχα ανοίξει το thread πριν απαντήσεις...

Να ρωτησω και εγω κατι σχετικο.... Το resize μου δουλευει πλεον αψογα σε 1080π και σε mkv, divX και τηλεοπτικο σήμα. Εκεί που έχω θέμα είναι στην αναπαραγωγή DVD ενώ η εικόνα βγαίνει τζαμι σε ορισμένες ταινειες (κυρίως ελληνηκής κοπής δισκακια) μου παραμορφώνει το κάδρο (το βγάζει υπερβολικα μακροστενο) ενώ σε άλλα το αποτέλεσμα είναι άψογο!!!! Στα settings έχω keep original aspect ratio. Στα mkv divX τηλεοπτικο σήμα δεν εχω πρόβλημα.

Τον είδα τον οδηγό και ευχαριστώ για τη βοήθεια αλλά δεν έχω ξεκινήσει ακόμα να ρυθμίσω το ffdshow γιατί πρέπει πρώτα να ρυθμίσω την ανάλυση της κάρτας γραφικών με την τηλεόραση έτσι δεν είναι;
Με τι ανάλυση θα καταφέρω να καλύψω όλη την τηλεόραση σωστά;
Μόνο η 800x600 το κάνει ατό αν δώσω 1920x1080 μου κάνει overscan...
Η κάρτα είναι η GeCube Ati Randeon X700 256MB. Και έχει συνδεθεί με DVI to HDMI καλώδιο με την Panasonic Plasma full HD. Με ποιό τρόπο θα καταφέρω να μην κάνει overscan;
Όταν τη συνέδεσα με VGA δεν είχα overscan αλλά δε μπορεί να δώσει η VGA έξοδο μεγάλη ανάλυση....
Νομίζω ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσω πρώτα και μετά να φτιάξω την ανάλυση στο TheaterTek γιατί αλλιώς θα έχω και εκεί oversan έτσι δεν είναι;

Σαφώς και πρέπει να ξεκινήσεις με το πρόβλημα του overscan.

Βασικά από την κάρτα γραφικών σου δίνεις την φυσική ανάλυση του panel της τηλεόρασής σου, και αν σου παρουσιάζει overscan κοιτάζεις αν υπάρχει κάποια ρύθμιση στην τηλεόραση για να το εξαλείψεις. Ψάχνεις σχετικά και στο google, με το μοντέλο της τηλεόρασής σου και τη λέξη overscan.

Αφού είσαι ΟΚ με το overscan, προχωράς όπως λένε οι οδηγοί.

Δημήτρη μία σχετική ερώτηση:

Από ATI2600pro με hdmi κατευθείαν στην tv είχα 1:1 (0% overscan στο ccc).
Tώρα στέλνω με hdmi πρώτα στον ενισχυτή και πρέπει να βάλω 5% underscan για να μικρύνει η εικόνα στο σωστό μέγεθος της tv.

Ενισχυτής και tv υποστηρίζουν 1920x1080 ανάλυση.

Δεν είδα να έχει κάτι τέτοιο. Θα το ξαναδώ σήμερα το απόγευμα. Αν υπάρχει ίσως μου λύσει το πρόβημα...

Δεν είδα να έχει κάτι τέτοιο. Θα το ξαναδώ σήμερα το απόγευμα. Αν υπάρχει ίσως μου λύσει το πρόβημα...
Yπάρχει αλλά για να εμφανιστεί πρέπει να είναι ενεργή η tv.

Δηλ. σε clone να βλέπεις την εικόνα και στο monitor και στην tv.

Έχω μόνο την τηλεόραση συνδεδεμένη οπότε λογικά πρέπει να το έχει....
Θα το δω μόλις πάω σπίτι και θα ενημερώσω.

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο....
Τι κάνω;

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• 01.JPG
    01.JPG
    66.3 KB · Views: 107
  • 02.JPG
    02.JPG
    89.3 KB · Views: 107
  • 03.JPG
    03.JPG
    69.7 KB · Views: 106
Έχω μόνο την τηλεόραση συνδεδεμένη οπότε λογικά πρέπει να το έχει....
Θα το δω μόλις πάω σπίτι και θα ενημερώσω.
Έπρεπε να το έχει. Περίεργο...
Μήπως επειδή την έχεις συνδέσει με DVI; Γιατί παρατήρησα ότι εμένα δεν έχει τα DVI settings στα attributes κάτω-κάτω, που έχεις εσύ...

Attachments

• ATI1.jpg
    ATI1.jpg
    108.3 KB · Views: 8
  • ATI2.jpg
    ATI2.jpg
    107.2 KB · Views: 8
Το έχω συνδέσει με dvi σε HDMI καλώδιο. Πως αλλιώς; Εσύ πως το έχεις συνδέσει;

Το έχω συνδέσει με dvi σε HDMI καλώδιο. Πως αλλιώς; Εσύ πως το έχεις συνδέσει;
Mε τον αντάπτορα (DVI>HDMI) της ΑΤΙ και μετά HDMI-HDMI καλώδιο. Είναι καλύτερα έτσι γιατί περνάει και ο ήχος απ'το hdmi. Και αν στο μέλλον αλλάξεις κάρτα που να δίνει απ'ευθείας hdmi θα κρατήσεις το καλώδιο.

Βλέπω ότι εσένα γράφει DTV (DVI) και σε μένα DTV (HDMI). Δεν ξέρω όμως αν φταίει αυτό για το ότι δεν σου εμφανίζει τα scaling options...

Koντά με τη δική σου γιατί το κοίταξα, δεν θυμάμαι ακριβώς.
Θυμάμαι όμως το 8.501 στο Driver Packaging Version...

Δε νομίζω να είναι εκεί το πρόβλημά σου, κατέβασε όμως τους καινούργιους καλού-κακού.