ffdshow και ρυθμίσεις reaize

Γιώργο C έχεις κάνει κι εσύ τις ρυθμίσεις όπως τις λέει ο Δημήτρης;
Στο ffdshow, εκτός απ'το resize, βάζεις και κάποιο άλλο φίλτρο;

Έτσι όπως τις λέει περίπου. Δε θυμάμαι τώρα ακριβώς τα νούμερα που έχω βάλει μόνο.
Έχω βάλει ακόμα και Blur & NR πριν το resize.
Τιμές θα σου πω το βράδυ μόλις τις δω...

Ρε παιδιά, κι εγώ που έχω βάλει resize στο ffdshow γιατί δεν μου το κάνει σε DVD ελληνικής κοπής ? Βασικά είναι ενός παλιού serial απο ΕΡΤ και πρέπει να είναι μικρήσς διάστασης το videακι ..

Αλλά δεν θα έπρεπε να μου το κάνει ??? (πέρα απο την κακή ανάλυση που ίσως έβγαζε..) εμένα δεν κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ resize..
Έχω το ASUS M3N78-EM με την onboard κάρτα γραφικών Nvidia 8300

Κάνει κάτι απλό για να δεις αν κάνει resize ή όχι.
Τσέκαρε στο ffdshow την πρώτη επιλογή "OSD" αυτή θα σου εμφανίζει -την ώρα που παίζει το DVD- διαφορες πληροφορίες.
Εκεί βλέπεις το αρχικό μέγεθος και από κάτω το τελικό (αν έχει αλλάξει).
Αν έχεις τις ρυθμίσεις όπως εγώ στο resize if (δεν ξέρω αν φαίνονται καλά) δηλαδή Resize if x>7210 or y>577 σημαίνει ότι αν του δώσεις να παίξει DVD που είναι 720x576 δεν θα του κάνει resize γιατί απλά έτσι του έχουμε πει.
Τώρα δεν ξέρω μήπως τελικά πρέπει να το αλλάξουμε αυτό για να κάνει upscale και τα DVD... Δημήτρη τι λες;

attachment.php

Attachments

• ffdshow_resize.jpg
    ffdshow_resize.jpg
    63.7 KB · Views: 67
Τώρα δεν ξέρω μήπως τελικά πρέπει να το αλλάξουμε αυτό για να κάνει upscale και τα DVD... Δημήτρη τι λες;

Εννοείται ότι πρέπει να το αλλάξεις αυτό!

Resizing δεν θέλεις να κάνεις μόνο στη περίπτωση που το υλικό σου είναι ανάλυσης 1920 x XXX (για panel ανάλυσης 1920 x 1080).

Διαφορετικά θέλεις να γίνεται όσο πιο ποιοτικό resizing γίνεται!

Άρα δεν βάζουμε "Resize if" αλλα "Resize Always".
Σωστά;
Τα Blur & NR είναι για χάλια υλικό δηλαδή;

Άρα δεν βάζουμε "Resize if" αλλα "Resize Always".
Σωστά;

Όχι ακριβώς. Το καλύτερο είναι να του πεις να κάνει resize όταν x < 1920 ή y < 800 (περίπου)..

Έτσι κάνεις resize τα πάντα εκτός από υλικό ανάλυσης 1920 x 800+.

Τα Blur & NR είναι για χάλια υλικό δηλαδή;

Σωστά.

Thanx Δημήτρη. Θα δοκιμάσω το απόγευμα να βγάλω το Blur & NR για να δω αν θα παίξει χωρίς σπασίματα. Αλλιώς πάμε για Quad Core...

Εγώ ξέρετε τί έχω προσέξει ? (μιας και έχουμε ανοίξει θέμα επεξεργασίας εικόνας) ? Οτι κατα την κίνηση (σε αρχεία matroska 1080p) , υπάρχει ένα φαινόμενο (κάτι) σαν ghosting κατα την κίνηση των χαρακτήρων.. ούτε σπάσιμο δεν θα το έλεγα.. απλά, φαίνεται σαν να ζαλίζεσαι εκείνη την στιγμή, μια αμυδρή σπασμωδική κίνηση.. που κάνει την εικόνα να μην είναι 100% φυσική όπως στο παλιό μου DVD PLAYER...

Υπάρχει τρόπος να το φτιάξω αυτό ? Το reclock αυτό κάνει ? ή λέω βλακείες?? (το πιό πιθανό)

Ευχαριστώ.

Εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί δεν το έχω δοκιμάσει με τέτοια αρχεία....

Το έφτιαξα. Προς το παρών δε μου έχει κάνει κόλλημα. Έβγαλα και το Blur & NR και άλλαξα και την τιμή στο Lanczos που την είχα 6!!!! (δεν ξέρω πως το είχα κάνει αυτό...) και την έκανα 2. Στο Resize έβαλα ανάλυση 1920x1080 και Resize if x<1920 or y<801. Και βλέπουμε.

Πάντως εγώ που ακολούθησα αυτές τις οδηγίες (resize if x<1920 or y<800) και δεν έκανε τίποτα!! να θυμίσω πως το video παίζεται κατευθείαν απο δισκάκι dvd.. μέσα στο Vista Media Center.. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.. ?

Εγώ θέλω : Nα βάζω το δισκάκι DVD μέσα στο DVD-rom Drive και ό,τι ανάλυση και να είναι, να γίνεται resize σε 1920χ1080 (1080p)..

Παιδιά για το resize if x < 1920 or y < 800 οκ.
Αλλά είναι λάθος να βάζουμε Specify horizontal and vertical size 1920x1080.
To σωστό είναι το Specify μόνο horizontal size 1920

Δοκιμάστε να βάλετε μια ματρόσκα 1280x544 και μία 1280x688 (ή 720).
Με Specify horizontal and vertical size 1920x1080 η ματρόσκα με το 544 παραμορφώνει. Οπότε μόνο specify horizontal!

Μπορεις να κρατησεις σταθερο το aspect ratio και να μην εχεις προβλημα παραμορφωσης απο το resize.

Αυτο που αναφερει τωρα ο φιλος ultraxmode για το ghosting μου το κανει και εμενα , σαν να μην φαινονται καθαρα οταν υπαρχει κινηση , αλλα πιστευα πως ειναι απο τα 24hz που δινω refresh στην Tv (αργο refresh).

Τι λετε??

Last edited:
Ναι ρε γαμώτο.. έχει μία "τρεμουλιαστή κίνηση".. τί μπορεί να γίνει για να είναι smooth η εικόνα ?

Πάντως εγώ που ακολούθησα αυτές τις οδηγίες (resize if x<1920 or y<800) και δεν έκανε τίποτα!! να θυμίσω πως το video παίζεται κατευθείαν απο δισκάκι dvd.. μέσα στο Vista Media Center.. δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό.. ?

Εγώ θέλω : Nα βάζω το δισκάκι DVD μέσα στο DVD-rom Drive και ό,τι ανάλυση και να είναι, να γίνεται resize σε 1920χ1080 (1080p)..

Τα DVD τα παίζεις μέσα από το Media Center με τον Player του Media Center;
Αν ναι το πιθανότερο είναι να μη χρησιμοποιήται το ffdshow.
Έκανες αυτό που σου είπα για να εμφανιστεί το OSD; Αν ναι και δε φαίνεται όταν παίζει το DVD τότε παίζεις χωρίς ffdshow.

Δυστυχώς δεν πρόλαβα χθές να το κοιτάξω.. θα το δώ σήμερα!

Το DVD το παίζω μέσα απο το Vista Media Center (εδώ πρέπει να επισημάνω πως παίζοντας το απο σκέτο Windows Media Player μέσα στα Vista το DVD ΔΕΝ έπαιξε...)

Σε περίπτωση που δεν παίζει μέσω ffdshow, τί θα πρέπει να κάνω ωστε να περνάει μέσα απο το ffd ? Έχω εγκαταστήσει το Vista Codec Pack.

Να σου πω την αλήθεια επειδή και εγώ παίζω μέσω Media Center ,αλλά το 2005, και έχω βάλει το My Movies που σου επιτρέπει να διαλέξεις κάποιον εξωτερικό player και σε ρωτάει όταν βάζεις κάποιο DVD με ποιόν θέλεις να στο παίξει. Εγώ έχω βάλει το TheaterTek.

Αλήθεια μιας και το έφερε η κουβέντα, το My Movies είναι καλό ?Το έχω κατεβάσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.. είναι εύκολο στην εγκατάσταση ? Να το βάλω? Ποιά η γνώμη σου ?

Εννείται να το βάλεις. Δεν έχει τίποτα στην εγκατάσταση. Εκτός του ότι κάνει αυτό που σου είπα σου προσθέτει και μιά επιλογή ακόμα στο περιβάλλον του Media Center, που την ονομάζει My Movies στα 2005 (στα Vista δε θυμάμαι), και από εκεί βλέπεις και παίζεις κατευθείαν τα ριπαρισμένα DVDs ή τα avis που έχεις στο σκληρό σου αλλά προηγουμένος έχεις περάσει στη βιβλιοθήκη του My Movies. Αυτά παίζουν όπως σου είπα με τον external player που έχεις ορίσει.
Πολύ καλό plugin!